Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 10101-10150 z 13732  Wstecz  Dalej     Sklep

14-04-2008, Od: violinist Odpowiedz
dziekuje wam bardzo kochani bardzo mi pomogliscie... widze ze zaczynamy sie rozumiec to swietnie gratulacje oby tak dalej! do? ciesze sie ze zrozumialas jakie bledy popelnias zasoczylas mnie... ale widze ze zmieniasz sie na lepsze:):):) fajnie ze w koncu piszesz na temat.. jeszcze jedno Mary powiedziala ze ma 2 smyczki ja tez musze jeden dokupic ? od czego to zalezy? odpiszcie prosze czekam pozdrawiam Was wszystkich bardzo goraco pa:0

14-04-2008, Od: mary Odpowiedz
mówiąc prosto:higrometr nie będzie ci potrzebny!!!Chyba że chcesz mierzyć wilgotność powietrza w swoim futerale,ale to dla profesjonalistów...a jeśli chodzi o smyczki to innego się urzywa do innej techniki grania,innego do innej techniki.Moja pani (nauczycielka) ma w futerale 4 smyczki,ale widziałam i więcej :-D ja zawsze noszę w futerale 2

14-04-2008, Od: ? Odpowiedz
Higrometr, przyrząd służący do wyznaczania wilgotności powietrza. Najczęściej wykorzystuje się higrometr włosowy, w którym odczytuje się zmiany długości włosa wywołane zmianami wilgotności.

14-04-2008, Od: kamilka Odpowiedz
CZASEM SA SMYCZKI SPECIALNE SZCZEGOLNIE W OKOLICACH LACHOW SADECKICH I GORALI GDZIE GRA SIE SKRZYPCE PRYM----------->PIERWSZY GŁOS
SKRZYPCE PODPRYM------->DRUGI GŁOS
SKRZYPCE SEKUND------->LEKKIE SEKUNDOWE PYKANIE TAK WIEC U NAS SA SPAECIALNE SMYCZKI!!
higrometr SŁUZY DO POMIARU WILGHOTNOSCI POWIETRZA ZWYKŁE FABRYCZNE NIE POWNINNY GO POSIADAC LUTNICZE MOGA LECZ NIE KONIECZNIE

14-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
Powiem Ci że higrometr nie wiem gdzie to usłyszałaś ale ja podejrzewam że to nic nie ma wspólnego ze skrzypcami.

14-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
Ja tylko z tych trzech pytań znam jedną: po co swa smyczki w futerale? Moim zdaniem są aby jak jeden się zepsuje lub coś się stanie to masz drugi na zapas.

14-04-2008, Od: violinist Odpowiedz
bardziej doswiadczeni odpiscie na moje pytania please czekam pa

14-04-2008, Od: marcin Odpowiedz
sylwia wymiata

14-04-2008, Od: kama Odpowiedz
hm????nie kapuje;(

13-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
Sama jesteś dziecina Kamila!! Jeżli chesz tu pisać to pisz o skrzypcach!!

13-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
Nie wydaję mi się wiesz? Ja wiem czy mam chyba jak wiesz to mój dziadek miał słuch i ja tez mam! i jeżeli masz krytykować to papa!!!

13-04-2008, Od: : Odpowiedz
straszneeeeee
dziecino

13-04-2008, Od: violinist Odpowiedz
wazne czy do skrzypiec trzeba miec higrometr czy cos takiego? czy trzeba miec jakies specjalne wklady nawilzajace do nich? po co w niektorych futeralach sa dwa smyczki ? odpiszcie na te trzy pytania moze glupie ale wazne czekam dzieki hej

13-04-2008, Od: violinist Odpowiedz
PIOTREK WAZNE NAPISALAM DO CIEBIE SPRAWDZ POCZTE I NAPISZ MI SZYBKO CZY WIADOMOSC DOTARLA MAM NADZIEJE ZE TAK... POZDRAWIAM CIE I WSZYSTKICH WAS ZANETA

12-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
Ja też mam nadzieję, że szybo wyzdrowieję. Wydaje mi się że słuch ,muzyczny mam. Lux powiedz mi na czym grasz na skrzypcach? i Ona Ci gra na pianinie?

13-04-2008, Od: KAMILKA Odpowiedz
masz racje,,,,TYLKO CI SIE WYDAQJE ZE MASZ SŁUCH MUZYCZNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12-04-2008, Od: Lux Odpowiedz
Ja na przesłuchaniu do ogniska muzycznego rok temu musiałam coś zaśpiewać i powiedzieć, czy dane dźwięki na fortepianie się różnią ;) mam nadzieję , Justii, że wyzdrowiejesz i dobrze Ci pójdzie ^^ [ps. z rok temu pisałam tu pod nickiem agga]

12-04-2008, Od: FELCIA Odpowiedz
długo grasz????????????jak ci idzie???????skad jestes??????????

12-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
Jak narazie mam katar boli mnie kardło i kaszle, więc muszę się szybko wyleczyć!!! :(( i ciągle leżeć w łóżku :(((((

12-04-2008, Od: FELCIA Odpowiedz
zeby isc tam trzeba cokolwiek umiec i miec słuch a ty umiesz cos?bo wiesz to sie przyda
,odp

11-04-2008, Od: mary Odpowiedz
Justii będzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!już trzymam
kciuki;-***

11-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
We wtorek 15.04.08r.godz. 19:00 mam powiecmy takie przesłuchanie szczególnie nie wiem co tam będzie bo tylko kazała przyjść z kimś dorosłym (mamą) i z dzieckiem i jak ktoś ma to wziąć skrzypce. Nie wiem co tam będzie aż się boję :(

10-04-2008, Od: violinist Odpowiedz
ja rowniez ciebie pozdrawiam Piotrusiu:): obiecuje ze odpisze na pewno co najwazniejsze za jakies dwa dni albo i predzej moja poczta bedzie naprawiona!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam wszystkich

10-04-2008, Od: mary Odpowiedz
BARDZO SIĘ JUSTII CIESZĘ ŻE MASZ JUŻ SKRZYPCE!!!Z tego co widzę są pięęękne!!!!!super!!!!!!!!!!!!!Zobaczysz jak będzie fajnie jak zaczniesz grać!!!!!!!!!!!POZDROWIONKA

10-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
Te skrzypce są inne niż na tym obrazku co jest w sklep, są ciemniejsze i ładniejsze ;)

A ja 19 kwietnia idę na koncert Feel do Domu Muzyki i Tańca. Z tej stronki mam skrzypce narazie nie gram dopiero jak zapisze się na Ognisko Muzyczne. A czy umiem to tak :D Pozdrawiam wszystkich!!!

10-04-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
acha Żaneta czekam na emaila

10-04-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
Hej wszystkim .
jestem w sanatorium i wracam 19 kwietnia :D
jestem na oddziale na ktorym nie ma komputerów,ale nizej są wiec czasami moge sobie popisac ;P
Nie moge sie doczekac powrotu do domu.pozdrawiam oczywiscie Żanete :D

10-04-2008, Od: Polus Odpowiedz
Widze że mamy nowych graczy :D Tak trzymać ;)

Skrzypce już mam są supeer!!!!!!!!!!!!!

10-04-2008, Od: gnes Odpowiedz
a jakie???????????
ile grasz>????????
umiesz cos?????????

09-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
Mam pytanko czy na skrzypce trzeba położyć jakąś szmatke, ręcznek itp.???? Odpiszcie szybko oczywiscie jak skrzypce są w futerale.

10-04-2008, Od: violinist Odpowiedz
raczej nie futeral jest dobrym zabezpieczeniem dla skrzypiec pozdrawiam:)

09-04-2008, Od: gnes Odpowiedz
a masz je juz?????????????????//

07-04-2008, Od: violinist Odpowiedz
dzieki ci bardzo z calego serduszka Mary pozdrawiam goraco i was wszystkich ciebie Piotrek tez:):) pa

08-04-2008, Od: mary Odpowiedz
zawsze do usług:-D

07-04-2008, Od: mary Odpowiedz
violinist,włosie od smyczka zmienia sie wtedy gdy:
* jest go mało
* ma brudne włosie
* lub nie chce nawet grać gdy go nasmarujesz kalafonią....i.t.p.

a jeśli chodzi o struny to wymieniaj je wtegy gdy:
* psują się np.odchodzi od niej drucik
* jest stara i się rozstraja
* i te inne:-)

do:Aga
heej ja gram na skrzypcach 4lata,a mam prawie 13 lat:-)
mi baaardzo sie podobają skrzypce

07-04-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
Ok ni ma sprawy .
Jade jutro czyli we wtorek do sanatorium na 10 dni .ale naszczescie jest tam internet ;P

06-04-2008, Od: violinist Odpowiedz
emailwpisalam dobry ale cos u mnie z poczta nie tak modernizator powiedzial ze podobno sie tym zajmie... podobno... wiec bedziesz musial troche poczekac niesety ale jak bedzie wszystko k to od razu do ciebie napisze mam nadzieje ze rozumiesz pozdrawiam pa

06-04-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
Dziekuje za życzenia :* wszystkim .

hehe niestety emaila jeszcze nie dostałem , hmm moze wpisalas zły e,ail . na wszelki wypadek podam jeszcze raz :
piotrjanszymanski@interia.pl

Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

06-04-2008, Od: violinist Odpowiedz
kochani wazne!!!! co ile zmienia sie wlosie od smyczka i struny???/ po czym to rozpoznac ze sa do wymiany?/ odpiszcie czekam

06-04-2008, Od: Justii Odpowiedz
Ale chyba włosi od smyczka się nie wymienia, a strun chyba też.

05-04-2008, Od: mary Odpowiedz
do:FELKA
cześć ja gram na skrzypcach 4 lata.Aty grasz na czymś?Ile czasu???

05-04-2008, Od: FELKA Odpowiedz
gram na skrzypcach 11lat:)i mam 15latek:;)
skad jestes?

05-04-2008, Od: mary Odpowiedz
ja jestem z Lublina,a ty???Fajnie ci że grasz aż 11 lat na skrzypcach:-0

06-04-2008, Od: FELCIA Odpowiedz
no wiem ze fajnie
ja jestem z ookolic Gliwic

06-04-2008, Od: VIOLINIST Odpowiedz
PIOTREK ZGLOSIAM SPRAWE MODERNIZATOROWI MOJEJ POCZTY PODOBNO SIE TYM ZAJMIE.. MAM NADZIEJE...PIOTREK JA TEZ MAM JUZ TEGO DOSYC ALE NIE OBRAZ SIE POCZTA JESZCZE PRZEZ JAKIS CZAS BEGZIE NEDOSTEPNA... POCZEKASZ??? ODPISZ JESLI JUZ BEDZIE WSZYSTKOOK TO OD RAZU DO CIEBIE NAPISZE OK? PRZEPRASZAM ALE PRSZE JESZCZE TROSZKE POCZEKAJ OK? POZDROWIENIA PAPA

05-04-2008, Od: Aga Odpowiedz
Cześć mam 12 lat i gram od 2 lat na skrzypcach.Są superowe. Czy wam też się podobają ?

Wyświetlono wiadomości 10101-10150 z 13732  Wstecz  Dalej