Sklep
24-05-2007, Od: Marysi@
Odpowiedz
26.05.2007R.,mam egzamin!!!!!!To za 2dni!!!!!!Boję się!!!!Pocieszy mnie ktoś?!??!!=*
24-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Natalko:D Jest wiele takich osób:D napewno warto spróbować. Skrzypce tyo świetny instrument i chyba najlepsze co mnie w życiu spotkało:P Jak zaczyna się jak jest się małym to wolniej się uczy taki ktoś:P a ty napewno jesteś wstanie więcej zrozumieć więcej zapamiętać i masz większą kontrolę nad swoim ciałem panowanie nad rękoma w grze na skrzypcach jest pardzo ważne:D, dlatego jest dużo plusów że zaczynasz w
takim wieku. Życzę powodzenia i wielu sukcesów:D:D
23-05-2007, Od: Natalka
Odpowiedz
Hej! znacie kogoś kto wieku 18 lat zaczynał grać na skrzypkach,a potem np grał w orkiestrze??jest to mozliwe?? A tak pozatym szukam nauczyciela z GRUDZIADZA!POzdro
23-05-2007, Od: Madzia
Odpowiedz
bo chcialam sie zapisać ale malo na ten temat wiem...w prawdzie zlozylam juz podanie o przyjęcie ale nie mam pojęcia o tej szkole ani o skrzypcach jak by ktoś mógł mi nieco wyjaśnić...oczywiście ktos z szeligowskiego a może być i z kąd kolwiek to z góry dziękuje a jak cos to moje gg 9022351
23-05-2007, Od: Madzia
Odpowiedz
hej! Takie mam pytanko...Jest tu ktoś z Lublina z sm T. Szeligowskiego ??
22-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Według mnie twoja koleżanka nie do końca ma rację:P aby kogoś uczyć(oczywiście mowa o prawdziwym uczeniu) trzeba skonczyć studia i być naprawde dobrym skrzypkiem, bo inaczej taki nauczycielk niewiele moze nauczyć:D Myślę, że chodziło jej o to że prawie wszyscy altowioliści w szkole podstawowej uczyli sie gry na skrzypcach :D a dopiero potem graja na altówce:D dlatego teoretyczne mogą coś pokazać komuś na skrzypcach:D
22-05-2007, Od: Ceres
Odpowiedz
Hej!
Mam takie pytanie...Czy to prawda, że altowiolista może nauczyć kogoś grać na skrzypcach, ale skrzypek nie może kogoś nauczyć grać na altówce?
Tak mi powiedziała koleżanka, która gra na altówce i chciałabym wiedzieć, czy faktycznie tak jest, jak ona mówi...
Z góry dzięki za odp!
21-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
jest możliwość, że jak się uprzesz to możesz np. robić 2 lata w rok:-) poza tym w najgorszym wypadku na większość akademii muzycznych przyjmują do 24 roku życia;-)
21-05-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
Acha:/no to ja skończę szkołę muzyczną prywatnie za 12 lat czyli będę miała 24 lata...wow...mój nauczyciel miałby wtedy około siedemdziesięciu lat:P
13-05-2007, Od: Justyna (skrzypaczka)
Odpowiedz
I tak się cieszę... W końcu to lepsze niż skrzypce fabryczne:-D Po pierwsze są starsze, po drugie mają piękne brzmienie:-D No o karteczkę w środku... A wracając do tych koleżanek to ja na szczęście nie spotkałam się z takimi przypadkami:) W mojej klasie wszyscy podziwiają mnie za mój talent i jak mówią "są ze mnie dumni" jeśli występujemy razem bardzo mi pomagają i czasami nawet kłócą się która ma nieść futerał... jest to trochę krępujące ale są miłe i nie odwróciły się ode mnie:D:D:D
20-05-2007, Od: Kasiaczek
Odpowiedz
hej ;)) wiesz, Justyno jakoś tak mnie natchnęłaś że zaglądnęłam do moich skrzypiec ( nie moich, ale wypożyczonych z SM ( wcześniej patrzyłam do środka, ale jakoś nie zwracałam na karteczke uwagi) i też pisze:Antonio Stradvivaldi 1713 , ale dopisek made in Czechosłowacja też jest ;)) heh xD tak więc nie jesteś sama ;)) Pozdrawiam xD
20-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
też 6 lat. Gimnazjum+Liceum
19-05-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
A ile lat trwa II stopień???
19-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
no Adaś ma racje znowu:-) I stopień to 6 lat nauki gdzie zdobywasz podstawowe wykztałcenie. potem są egzaminy i II stopień. tam już jest ciężka praca:-)
19-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Kontrabas ma tyle samo strun co skrzypce:D
19-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Stopnie to poprostu kolejne etapy edukacji:d Szkoła podstawowa to I a średnia to II:D
19-05-2007, Od: Kasia
Odpowiedz
ole skrzypce maja mniej strun niż kontrabas
?
19-05-2007, Od: Monika
Odpowiedz
Szukam nauczyciela gry na skrzypcach w Łomży. Adres składania ofert: monzap@wp.pl
19-05-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
Nie martw się ja tak samo.Justyna (skrzypaczka) nam to wytłumaczy
19-05-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
I znowu powtarzam swoje pytanie: Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi wszystkimi stopniami w szkole muzycznej... Bo ja w ogóle nie wiem o co z tym chodzi:/:/:/ <-w końcu uczę się prywatnie:-))
18-05-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
do : skrzypaczka :::)))
dzięx za pocieszenie. Mama też mi to powiedziała!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
18-05-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
W Google wpisz O... R...
i tam będą info na wikipedii
17-05-2007, Od: justyna
Odpowiedz
hej czy ktos wie na jakiej stronie moszna poszukac informacii o Oskarze Ridingu??? PILNE!!!!!!!!!!!!!!!
17-05-2007, Od: Kasiaczek
Odpowiedz
Hej Justyna ;) Poszperałam troszku w internecie i znalazłam na stronie www.rieding.art.pl i musisz kliknąć w zakładkę Oskar Rieding na górze ;) Informacji nie jest bardzo dużo, ale mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłam ;) Pozdrawiam ;*
17-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Nic się nie stało tylko nie wiedziałem,że jest jakis stereotyp o skrzypkach z Poznania:D
16-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
sorki jeśli to jakoś dziwnie zabrzmiało, ale poprostu wszyscy, których znam z Poznania świetnie grają-wszystko jedno na czym:-) no i jakoś mi się tak powiedziło:-) ale to było komplment jakby co:D
16-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Nie u Henglewskich to kupiłem kalafonie:P a struny na Śródce w music center:D a dlaczego mam wymiatać tylko dlatego że jestem z Poznania?:D Pierwsze słyszę:D
15-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
z Poznania? to może u Henglewskich kupiłeś, co? :-) no i jak jesteś z poznania to pewnie wymiatasz:D z góry gratuluję:-))))
15-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Skrzypaczko:D Ja jestem z Poznania:P To zależy od sklepu. Popytaj może też znajdziesz jakis sklep ze zniżką:D
15-05-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi wszystkimi stopniami w szkole muzycznej... Bo ja w ogóle nie wiem o co z tym chodzi:/:/:/ <-w końcu uczę się prywatnie:-))
14-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
to jest taka zniżka? :-D fajnie wiedzieć... gdzie kupowałeś Adam?
15-05-2007, Od: KAśKA
Odpowiedz
DZIEKI ADAś... BUźKA DLA CIEBIE.mysle ze juz dzis zagram na nowych strunach. wiesz jestem laikiem w te klocki ale jakos sobie radze... gram dla siebie i swojejsatysfakcjii:):):)) buzka papap
14-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Ja ze zniżką dla uczniów szkół muzycznych kupiłem za
ok. 130zł:D
13-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Polecam struny Thomastika rodzaj "Dominanty" bardzo ciepłe NIEmetaliczne brzmienie wręcz przeciwnie głębokie i łatwo się gra no i długo wytrzymują:D
14-05-2007, Od: ?
Odpowiedz
dzieki adam orientujesz sie ile kosztuje komplet?/ dxieki za informacje.. buxiaki
13-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
Justynka:-) masz szczęście powiem Ci.... i ze skrzypkami i z koleżankami:-)
kaśka , thomastic to świetna firma, jedna z najlepszych. myśle , że możesz bez strachu kupować. kwestia jest jeszcze jaki rodzaj tych strun weźmiesz bo jest chyba ze sto;-)
12-05-2007, Od: aneta
Odpowiedz
!!!
Odpowiedz
macie??
Odpowiedz
macie jakies fajne futerały!!!!!!!!!!!!!
12-05-2007, Od: Mati
Odpowiedz
a wracajahttp://tc.ciechanow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=4507&mode=thread&order=0&thold=0c do skrzypiec
12-05-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Też spotkałam wiele takich osób, Olimpio. Zawsze wtedy myślałam: "wy tego nie rozumiecie". Bo skrzypce są dla KAŻDEGO kto je pokocha. Masz skarb, którego Twoje koleżanki nawet nie potrafią rozpoznać. Pozdro
12-05-2007, Od: Dominiczka ;*
Odpowiedz
Bardzo dziekuje za wyjaśnienie Asiu ;]Jestem Ci wielce wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich ;D
23-12-2006, Od: julia
Odpowiedz
ja mam 14 lat i chciałabym zacząć grać na skrzypcach. zastanawiałam się czy to nie zapóźno ale nie wolno rezygnować z marzeń.
24-12-2006, Od: Kinga
Odpowiedz
Czesc, ja mam 22 lata i od dwóch miesięcy gram na skrzypcach i jestem bardzo zadowolona i dobrze mi idzie. Wiem że trzeba cierpliwości i na peweno zagram kiedyś poważne utwory.
12-05-2007, Od: adriana
Odpowiedz
No prosze!:) ja też mam 22 lata i od 0,5 roku gram na skrzypcach:)niestety moje lekcje maja w chwili obecnej zastój-z czego bardzo ubolewam...:(
23-12-2006, Od: igor
Odpowiedz
nie jest zapóznoi ja zaczynałem jak miałem 22 i co? super sprawa.do dzieła
12-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
Olimpia, miałam styczność niestety z TAKIMI przypADkami , jak Twoje koleżanki:-( nawet, nie powninnaś się zastanawiać, która z Was ma większą wartość. BO TY oprócz tego, że jesteś normalna i miła, to jeszcze grasz na skrzypcach, to TY potrafisz docenić ten cud jakim jest muzyka i napewno zajdziesz dużo dalej niż one:-) no i napewno jakbyś chodziła do OSM to byś miała lepiej:-( bo tam rzecz jasna wszyscy się rozumieją i wszystkich łączy ta sama pasja:D 3maj się
11-05-2007, Od: adriana
Odpowiedz
a o kontakt proszę na adres mailowy:ada12063@wp.pl bądź na nr gg:8602465
11-05-2007, Od: adriana
Odpowiedz
Witam!:) Poszukuję prywatnego nauczyciela bądź nauczycielkę do nauki gry na skrzypcach w Słupsku (ewentualnie bliskie okolice)Pozdrawiam!:)
25-04-2007, Od: Robert
Odpowiedz
Siemka ja tez wlasnie bd zaczynal gre na skrzypcach uwielbiam ten sprzet mam 19 lat nie ma to jak na starosc zaczac grac na czyms hahha XD pozdro