Sklep
15-05-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić o co chodzi z tymi wszystkimi stopniami w szkole muzycznej... Bo ja w ogóle nie wiem o co z tym chodzi:/:/:/ <-w końcu uczę się prywatnie:-))
14-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
to jest taka zniżka? :-D fajnie wiedzieć... gdzie kupowałeś Adam?
15-05-2007, Od: KAśKA
Odpowiedz
DZIEKI ADAś... BUźKA DLA CIEBIE.mysle ze juz dzis zagram na nowych strunach. wiesz jestem laikiem w te klocki ale jakos sobie radze... gram dla siebie i swojejsatysfakcjii:):):)) buzka papap
14-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Ja ze zniżką dla uczniów szkół muzycznych kupiłem za
ok. 130zł:D
13-05-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Polecam struny Thomastika rodzaj "Dominanty" bardzo ciepłe NIEmetaliczne brzmienie wręcz przeciwnie głębokie i łatwo się gra no i długo wytrzymują:D
14-05-2007, Od: ?
Odpowiedz
dzieki adam orientujesz sie ile kosztuje komplet?/ dxieki za informacje.. buxiaki
13-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
Justynka:-) masz szczęście powiem Ci.... i ze skrzypkami i z koleżankami:-)
kaśka , thomastic to świetna firma, jedna z najlepszych. myśle , że możesz bez strachu kupować. kwestia jest jeszcze jaki rodzaj tych strun weźmiesz bo jest chyba ze sto;-)
12-05-2007, Od: aneta
Odpowiedz
!!!
Odpowiedz
macie??
Odpowiedz
macie jakies fajne futerały!!!!!!!!!!!!!
12-05-2007, Od: Mati
Odpowiedz
a wracajahttp://tc.ciechanow.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=4507&mode=thread&order=0&thold=0c do skrzypiec
12-05-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Też spotkałam wiele takich osób, Olimpio. Zawsze wtedy myślałam: "wy tego nie rozumiecie". Bo skrzypce są dla KAŻDEGO kto je pokocha. Masz skarb, którego Twoje koleżanki nawet nie potrafią rozpoznać. Pozdro
12-05-2007, Od: Dominiczka ;*
Odpowiedz
Bardzo dziekuje za wyjaśnienie Asiu ;]Jestem Ci wielce wdzięczna. Pozdrawiam wszystkich ;D
23-12-2006, Od: julia
Odpowiedz
ja mam 14 lat i chciałabym zacząć grać na skrzypcach. zastanawiałam się czy to nie zapóźno ale nie wolno rezygnować z marzeń.
24-12-2006, Od: Kinga
Odpowiedz
Czesc, ja mam 22 lata i od dwóch miesięcy gram na skrzypcach i jestem bardzo zadowolona i dobrze mi idzie. Wiem że trzeba cierpliwości i na peweno zagram kiedyś poważne utwory.
12-05-2007, Od: adriana
Odpowiedz
No prosze!:) ja też mam 22 lata i od 0,5 roku gram na skrzypcach:)niestety moje lekcje maja w chwili obecnej zastój-z czego bardzo ubolewam...:(
23-12-2006, Od: igor
Odpowiedz
nie jest zapóznoi ja zaczynałem jak miałem 22 i co? super sprawa.do dzieła
12-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
Olimpia, miałam styczność niestety z TAKIMI przypADkami , jak Twoje koleżanki:-( nawet, nie powninnaś się zastanawiać, która z Was ma większą wartość. BO TY oprócz tego, że jesteś normalna i miła, to jeszcze grasz na skrzypcach, to TY potrafisz docenić ten cud jakim jest muzyka i napewno zajdziesz dużo dalej niż one:-) no i napewno jakbyś chodziła do OSM to byś miała lepiej:-( bo tam rzecz jasna wszyscy się rozumieją i wszystkich łączy ta sama pasja:D 3maj się
11-05-2007, Od: adriana
Odpowiedz
a o kontakt proszę na adres mailowy:ada12063@wp.pl bądź na nr gg:8602465
Odpowiedz
Witam!:) Poszukuję prywatnego nauczyciela bądź nauczycielkę do nauki gry na skrzypcach w Słupsku (ewentualnie bliskie okolice)Pozdrawiam!:)
25-04-2007, Od: Robert
Odpowiedz
Siemka ja tez wlasnie bd zaczynal gre na skrzypcach uwielbiam ten sprzet mam 19 lat nie ma to jak na starosc zaczac grac na czyms hahha XD pozdro
26-04-2007, Od: Marcin
Odpowiedz
Jaką starość?! Ja mam 33. I czuję się coraz młodszy. Skrzypce to fajny sprzęt. Powodzonka.
Odpowiedz
a ja mam 22 i co ;p
Grasz już dłużej, czy dopiero zacząłęś?
26-04-2007, Od: Emcia
Odpowiedz
Skrzypce to super sprzęt!!!
26-04-2007, Od: Robert
Odpowiedz
Dobrze wiedziec :P a no mlody to zapewne bylem 5 lat temu uwielbiam muzyke wiec chialbym zaczac cos nowego szkoda ze dopiero teraz zaczynam ale lepiej teraz niz wcale najgorsze sa poczatki ale jak sie to zniesie:P a potem sama przyjemnosc:D
Odpowiedz
a ile masz lat?
Pozdrawiam!:)
03-05-2007, Od: Kami
Odpowiedz
Hej. Ma zamiar rozpocząć wkrótce gre na skrzypeczkach. Na początek będe miała te z Verony z tej stronki( musze tylko kilka miechów poczekać do 18-stki;p). Ale mam dylemat -->nie mam pojęcia( dopiero sie ucze) czy jest w komplecie żeberko? czy trzeba samodzielnie sie zaopatrzyć? prosze o szybką odpowiedź.
Odpowiedz
żeberko trzeba dokupić osobno
Pozdrawiam!:)
05-05-2007, Od: Marcin
Odpowiedz
Żeberko musisz dokupić. Ale nie jest drogie. Powodzenia.
11-05-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
Wkońcu manufaktura...
Odpowiedz
A jak ty Kaja uważasz ??? ja czy one ???
Odpowiedz
Kaja myślę że są ale nie wiem jak uważa Justyna (skrzypaczka)
11-05-2007, Od: Kaja
Odpowiedz
No ale te są chyba lepsze od fabrycznych. Prawda?
Odpowiedz
ty nie zauważyłaś, a lutnik -,, spec dobre oko'' który oglądał już tysiące skrzypiec zauważył ... nie martw się! kiEDYś KUPISZ SOBIE dobre skrzypeczkii
Odpowiedz
Justyna, ale i tak suuuuuuuuuper. Nie ważne czy skrzypce Stradivaldiego czy Vivaldiego, ważne że są stare, mają dobre brzmienie, dobrze ci się na nich gra i ci się podobają. Ciesz sięęę masz 2 skrzypiec. A po za tym :: czy jak komuś powiesz, że masz skrzypce Stradi. ( oczywiście komuś kto się nie zna na tym )) i jak mu pokarzesz STRADIVALDI na karteczce zauważy , made in Czechoslowacja ' ?????????!!!!!!!! Będdzie zazdrosny/a
11-05-2007, Od: Justyna (skrzypaczka)
Odpowiedz
;(;(;(;(;( na karteczce pisze made in Czechoslowacja;(;(;(;( Ja tego nie widziałam ale lutnik zauważył...
11-05-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Dominiczka: żeberko jest potrzebne dla wygody Twojej gry i przede wszystkim Twojego kręgosłupa. Długotrwała gra bez żeberka może skutkować nawet bólem pleców. Poza tym gra się z nim o wiele wygodniej :) skrzypce nie ślizgają się na ramieniu. Ma je każdy muzyk. Jeśli chodzi o wybór skrzypiec polecam Ci na początek z tej stronki. Sama je mam, i jak na tą cenę (300 zł)brzmią...przyzwoicie :) życzę Ci powodzenia, pozdro!
11-05-2007, Od: Dominiczka ;*
Odpowiedz
Hej;) Jestem tu pierwszy raz, po waszych rozmowach wniskuje że jesteście wszyscy bardzo miłymi ludźmi i dobrze znacie się na skrzypcach;D mam małe pytanko..czy żeberko jest koniecznie potrzebne do gry na skrzypcach??..ja osobiscie bardzo bym chciała grac na skrzypcach..mam nawet zamiar kupic ten instrument..ale nie wiem jaka marka jest najlepsza jeżeli chodzi o początki gry..doradzicie mi coś?
11-05-2007, Od: Patrycja
Odpowiedz
Czesc.Jestem zupelnie nowa jezeli chodzi o gre na skrzypcach i chcialabym sie tylko dowiedziec czy trudno jest sie nauczyc grac ''Kanon''
Pachelbela?
10-05-2007, Od: Kasiaczek
Odpowiedz
Hej ;) Nooo... jeśli okaże się , żę to oryginał to naprawdę gratuluję ;) HEHE XD Trzymam kciuki żeby okazało się , ze tak ;) Pozdrawiam ;*
10-05-2007, Od: Mati
Odpowiedz
gdyby byly czeskie to by bylo na kartce
"...in czechoslowacja"
10-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
albo czeskich... ale może być też oryginał:-) kto go tam wie, tego Stradivariego:-)
10-05-2007, Od: Mati
Odpowiedz
Pewnie jest to jedna z niemieckich kopi
10-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
nie mam pojęcie.... nie znam statystyk, ale szansa zawsze jest:-)
09-05-2007, Od: Justyna (skrzypaczka)
Odpowiedz
Nie, bo brakuje im jednej struny(struny są jelitowe) a skrzypce naprawia mój nauczyciel muzyki i jutro będę wiedziała czy to oryginał czy tylko manufaktura... A jakie według was są szanse że to jednak oryginał??
09-05-2007, Od: lelek
Odpowiedz
ćwoki i głoby
09-05-2007, Od: kamil
Odpowiedz
jojojojo
09-05-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Justyna, masz szczęście naprawdę!! Gratulacje :D
08-05-2007, Od: Kaja
Odpowiedz
Justyna,GRATULACJE, ale Ci zazdroszczę. A nie próbowałaś na nich zagrać?
07-05-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
jeśli to oryginały to congratulations:-) ale są na świecie tysiace podróbek niestety:-( ale i tak suuuuuuper:-))))