Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 6651-6700 z 13691  Wstecz  Dalej     Sklep

05-07-2013, Od: Folksite - Marcin Skaba Odpowiedz
Dla zainteresowanych muzyka folkową

http://www.youtube.com/watch?v=k3vmKCFdog8&list=PLYf_L2zDoAAqp367AK8AKblhQIelf7l3v

04-07-2013, Od: Wojciech Odpowiedz
Witam,

Posiadam na sprzedaż zestaw: skrzypce Verona Violin Custom 4/4. Skrzypce polecam przede wszystkim początkującym skrzypkom, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z tym instrumentem. Skrzypce są w bardzo dobrym stanie, ograne przeze mnie. Obecnie nie potrzebuję już tych skrzypiec, ponieważ jestem już zaawansowanym skrzypkiem, więc na takim instrumencie, nie dam rady wszystkiego zagrać, jednak sam zaczynałem na nich i uważam, że dla początkujących te skrzypce będą bardzo dobrym wyborem. Nie używam ich także ze względu na to, że mam inne skrzypce - skrzypce lutnicze, o dużo większej wartości cenowej, przeznaczone dla bardziej zaawansowanych skrzypków. Takie skrzypce mają głębsze i czystsze brzmienie, jednak początkujący i tak tego nie odkryją od razu, bo aby to odkryć trzeba kilka dobrych lat grać i poznawać instrument.
Cały zestaw obecnie kosztuje- przynajmniej na allegro 649zł. Moja cena proponowana to: 400zł.
Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: starke66@gmail.com

01-07-2013, Od: Basia Odpowiedz
witam!Pilnie sprzedam skrzypce lutnicze w b.dobrym stanie i o pięknym mocnym brzmieniu góralskim... są z końca XVIIwieku. cena 2500zł kontakt na maila barbara.lepak@onet.pl lub pod nr tel 535119340. naprawde warto!!!

27-06-2013, Od: lukasz Odpowiedz
http://allegro.pl/skrzypce-4-4-carlo-giordano-vs-2-i3356475105.html

22-06-2013, Od: ? Odpowiedz
WIKTORIA

19-06-2013, Od: Ewa Odpowiedz
Chcę kupić u państwa skrzypce 4/4, interesuje mnie Sandner SV300 ewentualnie Corelli, te drugie zainteresowały nauczyciela mojej córki i bardziej się skłaniam właśnie w tą stronę. Czy ewentualnie po konsultacji z nauczycielem można będzie je zwrócić lub wymienić. Niestety mieszkamy w Krakowie.

19-06-2013, Od: Jarek Odpowiedz
Można zwrócić. Traci się tylko na kosztach przesyłek, bo przewoźnicy nie zwrócą opłat. Obydwa modele na początek nauki mogą być i większość nauczycieli je akceptuje. Jeżeli to kontynuacja nauki po kilku latach i są pewne postępy to trzeba wybrać skrzypce powyżej tysiąca złotych. Sandner ma czyste ciepłe brzmienie i bardziej podoba się nauczycielom klasyki. Corelli to bardziej zadziorne, ostrzejsze brzmienie dobre także do muzyki nowoczesnej i folkowej. Sandner to większa precyzja wykonania, co cenią nauczyciele, Corelli to więcej wyposażenia, dużo dodatków, ładne drewno. Nauczycielowi raczej bardziej przypasuje Sandner. Może wybrać SV-6?

19-06-2013, Od: Ewa Odpowiedz
Panie Jarku dziękuję za odpowiedź, przekazałam informacje uzyskane od Pana i widzę że mojego nauczyciela jeszcze bardziej zainteresowały jednak skrzypce Corelli, tak więc zamówię je, w razie czego wymienimy na Sandnera SV-6. Córka uczy się jeszcze w szkole podstawowej i nie jest przekonana czy będzie kontynuować dalej naukę w szkole średniej, bo wtedy i tak trzeba by kupić skrzypce lutnicze. Mam jeszcze jedno pytanie czy skrzypce dotrą do nas w przyszym tygodniu? Pozdrawiam. Ewa

15-06-2013, Od: xD Odpowiedz
Obrazki bym pooglądał...

15-06-2013, Od: ;D Odpowiedz
nie chcę się czytać tego niżej -.-

13-06-2013, Od: Międzynarodowy Kurs Muzyczny Odpowiedz
Szanowni Państwo!

Z wielką radością chcemy Państwu zakomunikować rozpoczęcie najintensywniejszej fazy przygotowań do XXIV Międzynarodowego Kursu Muzycznego, który odbędzie się w Opolu, w dniach 6-17 sierpnia 2013r.

Przekazujemy najważniejsze informacje i nowości, którymi chcemy Państwa zachęcić do skorzystania z naszej tegorocznej oferty.

Do współpracy podczas XXIV Międzynarodowego Kursu Muzycznego zaprosiliśmy aż 14 wykładowców. To kolejny rekord i dowód na to, że nasz Kurs się rozwija i otwiera swoje podwoje dla coraz większej rzeszy muzyków.

W tym roku chcemy otworzyć klasy skrzypiec, fortepianu, altówki, wiolonczeli, kontrabasu i gitary. Pełna lista wykładowców, którzy zaszczycą nas swoją obecnością dostępna jest na naszej stronie internetowej.

Wysoki poziom zajęć to fakt, który nikogo nie powinien dziwić, i do którego nasi Uczestnicy zostali przez lata przyzwyczajeni. Jest jednak kilka rzeczy, które zasługują na miano nowości i które chcemy Państwu szczegółowo przedstawić:

- tegoroczny Kurs potrwa aż 11 dni, czyli jeden dzień dłużej, niż miało to miejsce dotychczas,
- każdy Uczestnik będzie miał zagwarantowane co najmniej 5 lekcji z profesorem prowadzącym! Tradycyjnie już - w przypadku mniejszych klas - ilość lekcji może być jeszcze większa - w miarę możliwości czasowych wykładowców!
- w tym roku czeka nas prawdziwa eksplozja koncertów! Samych wieczornych koncertów uczestników zaplanowaliśmy w tym roku aż osiem! Oprócz tego uruchamiamy w tym roku cykl "Otwarta estrada" - codziennych koncertów organizowanych w samo południe w sali koncertowej opolskiej szkoły muzycznej. Koncerty te mają mieć luźniejszą formę i odbędzie się ich siedem. Daje nam to łączną liczbę aż piętnastu koncertów Uczestników tegorocznego Kursu!
- udoskonalamy nasz projekt Kursowej Orkiestry Kameralnej. Chęć wzięcia udziału w projekcie orkiestrowym zgłosić można w karcie zgłoszeniowej. Odpowiednio wcześniej roześlemy chętnym uczestnikom nuty, tak by przygotowania do wspólnego koncertu mogły już od pierwszego dnia ruszyć pełną parą,
- czekamy na własną inicjatywę Uczestników dotyczącą wspólnej gry w zespołach kameralnych. Każdy, kto ma ochotę na wspólne muzykowanie z rówieśnikami, może to zadeklarować w zgłoszeniu. Czekamy także na Wasze propozycje programu - będziecie mieli okazję pracować nad nim pod okiem naszych wykładowców, na standardowych warunkach uczestnictwa w Kursie.

Kurs tradycyjnie już odbywa się pod patronatem Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Marszałka Województwa Opolskiego oraz Prezydenta Miasta Opola.

Patronat medialny nad naszym Kursem obejmą TVP Opole, Radio Opole oraz Nowa Trybuna Opolska.

Na naszej stronie www.tmkm.opole.pl znajduje się także wstępny Harmonogram koncertowy tegorocznego Kursu.

Z chęcią odpowiemy na wszystkie Państwa pytania, a w najbliższym czasie prześlemy garść kolejnych informacji.

Zapraszamy!
+48-664517211

12-06-2013, Od: Łukasz Odpowiedz
Pilnie sprzedam skrzypce
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-skrzypce-4-4-carlo-giordano-vs-2-ID1Ypn9.html

11-06-2013, Od: Tomasz Odpowiedz
Witam!
Zespół ethnojazzowej muzyki irlandzkiej poszukuje skrzypka. Konieczne podstawy techniki jazzowej, umiejetność improwizacji, znajomość (lub chęć poznania) techniki irlandzkiej. Zapraszam do kontaktu: tomasz@danar.art.pl, tel. 724 793 076

10-06-2013, Od: ? Odpowiedz
Ale jak nic nie widać że coś goni w śodku to możliwe że poluzowały się mikrostroik

10-06-2013, Od: Dominik Odpowiedz
Witam,
Zapraszam do posłuchania mojego coveru Lindsey Stirling - Crystallize
http://www.youtube.com/watch?v=GnVFky7owJY

Wszystkich zainteresowanych lekcjami skrzypiec lub korepetycjami zapraszam do kontaktu. Wiek nie gra roli. Jestem absolwentem warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego - pomogę w ćwiczeniu, przygotuję do egzaminów wstępnych lub nauczę od zera. ragges@wp.pl, gg:8474420, tel.600-466-333

08-06-2013, Od: ? Odpowiedz
POMOCY..nie wiem co się stało coś mi goni w środku skrzypiec możliwe że może się poluzować mikrostroik jeżeli co mi wpadło może zmienić głos

09-06-2013, Od: Bartek Odpowiedz
Najlepiej zajrzeć do środka i zobaczyć co goni.

08-06-2013, Od: ? Odpowiedz
Cześć.
Na co się zwraca uwagę na głośność skrzypiec czy na wygląd ??

Proszę jak by była możliwość jak najszybciej odpowiedzieć :)

09-06-2013, Od: Magda Odpowiedz
W skrzypcach ozdobnych i dekoracyjnych zwracamy uwagę na wygląd. W skrzypcach do gry na scenie bez nagłośnienia ważna będzie głośność. Ale najbardziej liczy się brzmienie. Zwłaszcza gdy ktoś już dobrze gra, bo wtedy potrafi takie brzmienie wydobyć. Dla początkujących brzmienie skrzypiec jest mniej ważne, bo i tak na początku będą rzęzić, fałszować i zawodzić. Ważniejsze jest wykończenie i ustawienie instrumentu, żeby grało się łatwo i wygodnie.

07-06-2013, Od: Karolina Odpowiedz
Witam,
jak prawidłowo smarować kołki ?

09-06-2013, Od: Aga Odpowiedz
Wyjąć kołek i posmarować specjalną pastą miejsca styku kołka ze skrzynką kołkową. Są pasty zacieśniające oraz takie które ułatwiają poślizg. W domowych warunkach można użyć odrobinę zwykłej szkolnej kredy do zacieśniania. Można też zrobić swoją pastę z kredy, sproszkowanej kalafonii i suchego szarego mydła. Sam proszek z kalafonii też ułatwi zaklinowanie kołka ale niestety może go zaklinować na amen zwłaszcza w ciepły dzień. Nie używamy samej kalafonii, zwłaszcza w dobrych skrzypcach.

07-06-2013, Od: ? Odpowiedz
Jak dowidzieć się czy skrzypce są lutnicze czy podróbki ???

09-06-2013, Od: Marek Odpowiedz
To się nazywa replika a nie podróbka

09-06-2013, Od: Ania Odpowiedz
Replika może być lutnicza czyli bardzo dobra, czasem lepsza niż oryginał, lub fabryczna wielkoseryjna (raczej słaba). Podróbka mówimy wtedy gdy ktoś celowo fałszuje dane dzieło - obraz lub skrzypce podrabiając także podpis autora.

09-06-2013, Od: Jarek Odpowiedz
Zapytać certyfikowanego lutnika ze związku http://www.zpal.pl/

07-06-2013, Od: Paweł Odpowiedz
Dzień dobry. Chcę sobie kupić z waszego sklepu "Podbrudek skrzypcowy Z "FIRMY HOX".I tuner elektroniczny z "FIRMY EVERPLAY".Czy są do dobre rzeczy :)

09-06-2013, Od: H. Odpowiedz
Mam ten tuner, mogę śmiało polecić.

05-06-2013, Od: Magdalena Odpowiedz
Siems^^ potrzebuje nut do jakis cygańskich piosenek, tylko nie o cyganach tylko cygańskich :) byłabym bardzo wdzięczna za podesłanie na pocztę: madziak16a@gmail.com

07-06-2013, Od: Marek Odpowiedz
Może tu: https://www.google.pl/search?q=gipsy+violin+sheet

06-06-2013, Od: :) Odpowiedz
Cześć..Chcę sobie kupić struny jakie są najlepsze???

07-06-2013, Od: Aga Odpowiedz
Pirastro: Evah, Oliv, Obligato. Larsen, Dogal Capriccio, THOMASTIK: PETER INFELD, a z popularnych tanich VISION i DOMINANT: http://dsl.siedziba.pl/allegro/sound_chart.jpg

02-06-2013, Od: Kinga Odpowiedz
Witam , jutro mam ważny koncert , a przed chwilą urwał mi się \"rzemyk\" który jest zaczepiony o guzik , a na nim cały strunnik itd... jaki koszt może wynieść ta naprawa ?

03-06-2013, Od: Jarek Odpowiedz
Sama folga kosztuje 6 zł. Można samodzielnie założyć. U lutnika to może wyjść ponad pół godziny pracy czyli jakieś 30-50 zł.

02-06-2013, Od: L Odpowiedz
Witam.jaki jest najlepszy tuner do skrzypiec ??

03-06-2013, Od: Ela Odpowiedz
Może być dowolny który ma tryb skrzypcowy lub chromatyczny. Jednak najlepiej jest nastroić strunę A 440Hz według dowolnego wzorca np. z internetu lub z innego instrumentu, a pozostałe struny stroić na ucho w parach.

01-06-2013, Od: Leon Odpowiedz
Witam.kupiłem sobie skrzypce i są bardzo głośne czy to dobrze? :)

03-06-2013, Od: Marek Odpowiedz
Ogólnie dobrze, bo to znaczy że pudło rezonansowe pracuje jak należy czyli wzmacnia dźwięk strun. W bardzo tanich skrzypcach jest odwrotny problem że pudło nie gra, nie rezonuje. A tu jeżeli jest nośny dźwięk do dobrze. Zawsze łatwiej wyciszyć instrument niż podgłośnić. Jeśli przeszkadza przy uchu duża głośność to można zastosować tłumik. Druga możliwość to struny nylonowe zamiast metalowych, bo zwykle grają trochę ciszej i łagodniej. Pod cienką strunę na podstawku można podłożyć kawałek filcu lub tworzywa, to będzie grała spokojniej. Może być kawałeczek rurki z izolacji przewodu.

21-04-2006, Od: Anais Spiritual Band Odpowiedz
Anais Spirituals Band

Data: 11 maja 2006 r. godz. 19.00
Miejsce: Klub MELODIA Warszawa
Informacje:
www.loorenc.pl
Ceny biletów: 20 zł

Zespół w składzie:
- Agnes Anais – fortepian + vocal
- Michael Fedoroff – gitara
- Marcin Skaba - skrzypce
Na koncercie wystąpi zespół „Anais Spiritual Band”, który gra muzykę Nowej Ery i wnosi nowe trendy do muzyki. Jest to muzyka, która stanowi połączenie elementów różnych kultur, tym samym wpływa na integrację ludzi.

30-05-2013, Od: Natalia Odpowiedz
chciałabym skontaktować się z kimś z Zespołu w sprawie projektu koncertu w Szczecinie.
Pozdrawiam
albatros91@wp.pl

26-05-2013, Od: Projekt Interational Lutosławski Youth Orchestra Odpowiedz
Nabór do projektu!!!
Bezpłatne warsztaty, zajęcia relaksacyjne techniką Aleksandra, próby orkiestrowe....

Z okazji obchodów setnej rocznicy urodzin Witolda Lutosławskiego, Filharmonia im. Mieczysława Karłowicza w Szczecinie w ramach projektu pod okiem wybitnej dyrygentki Ewy Strusińskiej tworzy wyjątkowy zespół – International Lutosławski Youth Orchestra (ILYO).

ILYO to projekt dający możliwość wspólnych działań muzykom w wieku 18-26 lat uwzględniających wykonawstwo muzyki współczesnej ze szczególnym uwzględnieniem twórczości Witolda Lutosławskiego.
Utworzona w ramach projektu polsko-niemiecka orkiestra młodzieżowa będzie uczestniczyła w szeregu warsztatów muzycznych, zajęciach techniką Alexandra, próbach orkiestrowych oraz wykładach z udziałem uznanych europejskich muzyków, wybitnych wykładowców.
Grupę I skrzypiec poprowadzi: Eoin andersen z Mahler Chamber Orchestra
Grupę II skrzypiec poprowadzi: Irina Simon-Renes,
Altówki - Anna Puig
Wiolonczela - Ilkka Uurtimo
Kontrabas - Helena Ojanperä.

Szczegóły na stronie www.ilyo.filharmonia.szczecin.pl

Formularz zgłoszeniowy oraz regulamin Warsztatów dostępne są na naszej stronie internetowej: http://ilyo.filharmonia.szczecin.pl/rekrutacja

Termin rejestracji upływa 31 maja 2013 r.
Termin uzupełnienia Formularza rekrutacyjnego 14 czerwca 2013 r.

W razie jakichkolwiek pytań, proszę kontaktować się z p. Karoliną Głowińską
rekrutacja@ilyo.filharmonia.szczecin.pl
info@ilyo.filharmonia.szczecin.pl

24-05-2013, Od: Dominik Odpowiedz
Witam,
Wszystkich zainteresowanych lekcjami skrzypiec lub korepetycjami zapraszam do kontaktu. Wiek nie gra roli. Jestem absolwentem warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego - pomogę w ćwiczeniu, przygotuję do egzaminów wstępnych lub nauczę od zera. ragges@wp.pl, gg:8474420, tel.600-466-333

23-05-2013, Od: Wojciech Odpowiedz
Witam,

Posiadam na sprzedaż zestaw: skrzypce Verona Violin Custom 4/4. Skrzypce polecam przede wszystkim początkującym skrzypkom, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z tym instrumentem. Skrzypce są w bardzo dobrym stanie, ograne przeze mnie. Obecnie nie potrzebuję już tych skrzypiec, ponieważ jestem już zaawansowanym skrzypkiem, więc na takim instrumencie, nie dam rady wszystkiego zagrać, jednak sam zaczynałem na nich i uważam, że dla początkujących te skrzypce będą bardzo dobrym wyborem. Nie używam ich także ze względu na to, że mam inne skrzypce - skrzypce lutnicze, o dużo większej wartości cenowej, przeznaczone dla bardziej zaawansowanych skrzypków. Takie skrzypce mają głębsze i czystsze brzmienie, jednak początkujący i tak tego nie odkryją od razu, bo aby to odkryć trzeba kilka dobrych lat grać i poznawać instrument.
Cały zestaw obecnie kosztuje- przynajmniej na allegro 649zł. Moja cena proponowana to: 400zł.
Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: starke66@gmail.com

21-05-2013, Od: H. Odpowiedz
Witam ponownie. :) W końcu zdecydowałam się na kupno skrzypiec Everplaya z tej strony, jednak mam pytanie odnośnie dwóch dostępnych modeli z serii6xx oraz 700, czy są między nimi jakieś istotne różnice?

21-05-2013, Od: Jarek Odpowiedz
To robi zupełnie inna fabryka. Jakościowo 611 są lepsze niż 700.

22-05-2013, Od: H. Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź. Zamówienie złożone.

20-05-2013, Od: Warsztaty skrzypcowe z Piotrem Pławnerem (Poznań, 14-18 września 2013) Odpowiedz
Szanowni Państwo,

Towarzystwo Muzyczne im. Henryka Wieniawskiego w Poznaniu, organizator Międzynarodowych Konkursów Skrzypcowych i Lutniczych im. H. Wieniawskiego, a także ogólnopolskich konkursów na instrumenty smyczkowe, już po raz drugi podjęło się organizacji warsztatów skrzypcowych przeznaczonych dla młodych, utalentowanych skrzypków.

Wspieranie rozwoju artystycznego młodzieży jest zadaniem, które zawsze warto podjąć. Nierzadko niecodzienne formy edukacji, czy spotkanie z tzw. wielką osobowością i człowiekiem, który odniósł sukces w swojej dziedzinie, mogą mieć znaczący wpływ na dalszy rozwój artystyczny i osobowy młodego człowieka.

“Warsztaty z Laureatem” to cykl spotkań uznanych skrzypków, laureatów Międzynarodowych Konkursów Skrzypcowych im. H. Wieniawskiego z młodymi muzykami, którzy chcą rozwijać swoje talenty w zakresie gry na skrzypcach i wybranych zagadnień interpretacji muzyki.

Zajęcia odbywać się będą w dniach 14-18 września 2013 r., w siedzibie Towarzystwa Muzycznego im. H. Wieniawskiego, przy ul. Świętosławskiej 7 w Poznaniu. Warsztaty będą otwarte oraz bezpłatne, konieczne jest jednak wcześniejsze zgłoszenie udziału. Liczba miejsc jest ograniczona (przewidujemy udział 10 osób), a weryfikacji zgłoszeń dokona osobiście p. Piotr Pławner (w porozumieniu z organizatorem warsztatów).

Całość zakończy wręczenie dyplomów oraz prezentacja wyróżniających się uczestników (szczegółowy harmonogram zostanie przekazany w terminie późniejszym). Mile widziani będą również obserwatorzy – pedagodzy, rodzice i uczniowie klasy skrzypiec, którzy nie będą brali czynnego udziału w zajęciach.

W trakcie warsztatów, w dniu 15 września br., odbędzie się recital w wykonaniu zaproszonego do ich poprowadzenia zwycięzcy X Międzynarodowego Konkursu Skrzypcowego im. H. Wieniawskiego z 1991 r. – Piotra Pławnera, któremu przy fortepianie towarzyszyć będzie pianista, p. Piotr Sałajczyk.

Organizując “Warsztaty z Laureatem” chcieliśmy położyć szczególny nacisk na popularyzację polskiej muzyki współczesnej, a także twórczości Henryka Wieniawskiego, dlatego prosimy o uwzględnianie repertuaru mieszczącego się w ww. kategoriach. “Warsztaty z Laureatem” to również projekt, który ma na celu spotkanie dwóch grup: laureatów Międzynarodowych Konkursów Skrzypcowych im. Henryka Wieniawskiego oraz potencjalnych uczestników kolejnych konkursów skrzypcowych, w tym kolejnych edycji Międzynarodowych Konkursów Skrzypcowych im. H. Wieniawskiego.

Formularz zgłoszeniowy oraz regulamin Warsztatów dostępne są na naszej stronie internetowej: http://www.wieniawski.pl/warsztaty_z_laureatem_2013.html

Termin składania zgłoszeń upływa 1 lipca 2013 r.

W razie jakichkolwiek pytań, proszę kontaktować się z p. Magdaleną Wiśniewską (violin@wieniawski.pl, 61 852 26 42, wewn. 20).

19-05-2013, Od: H. Odpowiedz
Witam serdecznie. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś doradził mi w kwestii wyboru najtańszych skrzypiec.
http://allegro.pl/skrzypce-everplay-4-4-3-4-1-2-1-4-1-8-1-16-futeral-i3252811332.html , http://www.skrzypce.pl/products/prima.html , http://allegro.pl/skrzypce-drewniane-hessler-v-5-rozm-4-4-do-1-32-i3196310108.html . Które z tych dwóch everplayów lepiej kupić? Czy ich dźwięk zadowoli początkującego amatora? I zapytanie odnośnie skrzypiec z ostatniego linka - ktoś wie ile to jest warte?
Dodam, że niestety dałam się złapać na super skrzypce z allegro za 149zł, co na miesiące porządnie mnie zniechęciło do nauki gry na następnym instrumencie. Nie chciałabym popełnić tego samego błędu, chcąc jednocześnie przeznaczyć na razie ok. 300zł. Rozumiem, że transakcję z tej strony można przeprowadzić przez allegro? Pozdrawiam serdecznie.:)

19-05-2013, Od: Agata Odpowiedz
Te pierwsze są zdecydowanie najlepsze w swoim przedziale cenowym. Te z ostatniego linka są warte poniżej 100 zł. Sprzęt typowo dekoracyjny. Zacytuję sprzedawcę: "Skrzypce te mają opłakaną jakość i mieliśmy bardzo dużo reklamacji na nie". Ever Play serii 6xx do kompletnie drugi biegun. Na kilkaset sztuk przygotowanych i sprzedanych nie było żadnej reklamacji.

Czy dźwięk zadowoli amatora? To zależy kto zagra. Jeżeli to ów amator zacznie grać to nawet Stradivarius za milion dolarów nie zabrzmi od razu dobrze. Do ładnego brzmienia potrzebna jest technika. Jeżeli na Everplayu zagra dobry muzyk to zabrzmią cudownie i z pewnością dźwięk zadowoli każdego słuchacza. Znacznie więcej zależy od umiejętności niż od instrumentu. Dla początkujących ważne jest żeby skrzypce nie utrudniały nauki. Żeby nie były krzywe, żeby stroiły. Dlatego trzeba unikać instrumentów tańszych niż 290 zł. Zbyt tanie materiały i pospieszne wykonanie powodują, że instrument nie jest zdatny do grania.

19-05-2013, Od: H. Odpowiedz
Serdecznie dziękuję za odpowiedź. Jeszcze dam sobie kilka dni na przemyślenie sprawy, ale najpewniej wezmę tego everplaya. Pozdrawiam :)

18-05-2013, Od: Marta Odpowiedz
Mam pytanie chciałam zacząć grać na skrzypcach tylko nie wiem jakie wybrać chodzi mi o to żeby miały ładne ciepłe brzmienie zastanawiam się nad pengano si dark, verona custom i corelli nie mam dużo pieniędzy a chodzi mi też o to żeby były dobrej jakości wiem ze droższe instrumenty są lepsze ale na razie nie mam tyle pieniędzy. Z góry dzięki za odpowiedz:)

Wyświetlono wiadomości 6651-6700 z 13691  Wstecz  Dalej