Sklep
13-07-2013, Od: JUstyna
Odpowiedz
a mozna wiedziec jakiej firmy?
13-07-2013, Od: Sylwia
Odpowiedz
Przepraszam za spam ale pare razy mi sie dodało ;)
07-05-2013, Od: Karo
Odpowiedz
Dzień dobry,
nie grałam nigdy na skrzypcach (oprócz paru razy gdy pożyczałam od znajomych, żeby sobie spróbować coś zagrać), jednak grałam na wiolonczeli przez 7 lat w szkole muzycznej. Chciałabym się zapytać, czy skrzypce Corelli byłyby dla mnie odpowiednie. Chodzi mi o to, że mój słuch jest wyczulony i skrzypce, które mają nienajlepsze brzmienie raczej się nie będą nadawały. Budżet jest do ok. 1000zł (chciałabym grać tylko amatorsko).
Odpowiedz
Witam! Mam do sprzedania ładne skrzypce tanio 800 zł zakupione były w sklepie muzycznym za 1500 zł wiec cena jest odpowiednia moim zdaniem ;)) prawie wgl nie uzywane jak nowe ;) ZADNYCH WAD ! rozmiar skrzypiec 3/4 zdjecia moge wysłąc emailem ;) Jesli jest ktos zainteresowany prosze pisac na email " violet.jewd@vp.pl
08-05-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
Skrzypce fabryczne są 10 razy tańsze od lutniczych. To jest tak jak z każdym produktem. Czy to jest instrument, czy dom, czy kiełbasa to jeżeli kupujemy produkt 10 razy tańszy musimy się liczyć z pewnymi kompromisami pod względem jakości surowców i sposobu wykonania. To zaś wiąże się z właściwościami danego produktu. Jeżeli ktoś ma ponadprzeciętny słuch i grał na instrumentach lutniczych, to odczuje różnicę w stosunku do skrzypiec fabrycznych.
Drugi problem jest taki, że każdy słyszy trochę inaczej. Przychodzą dwie osoby i jedna wybiera jeden instrument a druga inny. Ktoś mówi że brzmienie danego instrumentu jest słabe, a inna osoba jest zachwycona. Trudno więc zdalnie coś doradzić, poza generalną zasadą, że im droższy instrument tym lepiej brzmi, bo jest zbudowany z lepszych materiałów i z większą precyzją.
Co mogę doradzić z tanich skrzypiec do tysiąca złotych? Klienci dość często wybierają na podstawie odsłuchu i testów skrzypce Sandner SV-6 lub Pengano SI. Są na prawdę dobre. Jeżeli jednak wymagania okażą się jeszcze większe to trzeba niestety znacznie przekroczyć budżet tysiąca złotych i pokusić się przynajmniej o jakąś manufakturę ze średniej półki.
Odpowiedz
SPRZEDAM TANIO SKRZYPCE ! rozmiar 3/4 ! za 800 zł jak nowe prawie wgl nie uzywane moge przesłac zdjecia skrzypiec ;) Email violet.jewd@vp.pl
Odpowiedz
Witam! Mam do sprzedania ładne skrzypce tanio 800 zł zakupione były w sklepie muzycznym za 1500 zł wiec cena jest odpowiednia moim zdaniem ;)) prawie wgl nie uzywane jak nowe ;) ZADNYCH WAD ! rozmiar skrzypiec 3/4 zdjecia moge wysłąc emailem ;) Jesli jest ktos zainteresowany prosze pisac na email " violet.jewd@vp.pl
13-07-2013, Od: Justyna
Odpowiedz
powiedzcie mi jakie skrzypce w granicach 1000-1400 kupic dla dziecka. Chodzi mi o 3/4.
Odpowiedz
Witam ! mam idealne skrzypce do nauki dla dziecka rozmiar 3/4 prawie wgl nie uzywane jak nowe ! za 800 zł kupiłam je w sklepie muzycznym za 1500 zł wiec jak dla mnie atrakcyjna cena ;) moj email : violet.jewd@vp.pl
13-07-2013, Od: PIotrek
Odpowiedz
Czy skrzypce manufakturalne są lepsze od Hofnera
13-07-2013, Od: Aga
Odpowiedz
Witam, chciałabym się dowiedzieć, które skrzypce są lepsze Hofner czy Strunal?
08-07-2013, Od: Kasia
Odpowiedz
Dzień dobry,
chciałabym zupełnie amatorsko zająć się nauką gry na skrzypcach. Czy EverPlay za 296 złotych będzie dobrym wyborem?
13-07-2013, Od: Kasia
Odpowiedz
Ok, dziękuję za odpowiedzi.
Ale mam jeszcze jedną wątpliwość. Preferuję wysyłkę Pocztą Polską. Mogę spokojnie zamówić paczkę obsługiwaną przez tę instytucję?
11-07-2013, Od: Monika
Odpowiedz
Potwierdzam! Kupiłam jakieś 3 tygodnie temu! I bardzo dobrze mi się na nich uczy! :) Moja nauczycielka też powiedziała, ze jak na taką cenę to bardzo dobre.
09-07-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
Tak, spokojnie wystarczy na początek nauki.
11-07-2013, Od: Gabi
Odpowiedz
da mi ktoś jakieś nuty na ślub z zapisem 1 2 3 4 ... a h c d...
prosze bardzo mi sa potrzebne
01-07-2013, Od: basia1
Odpowiedz
Czy wie ktoś czy są na Żoliborzu państwowe szkoły muzyczne II stopnia?
Odpowiedz
Szkoła Muzyczna nr 4 im. Karola Szymanowskiego
Odpowiedz
Ja kupiłam skrzypce Everplaya za 296 złotych z pokrowcem i kalafonią. Firma skrzypce.pl to bardzo solidna firma!! Szczerze polecają lub odradzają produkt. Nie oszukują. Widać, ze zależy im na kliencie! Skrzypeczki miały tylko jeden mankament. Struna była źle założona przy ślimaku, tj. nakładała się na drugą. A poza tym jest ok. Dźwięk też całkiem w porządku:) Bardzo polecam i skrzypce i tę firmę! To tak chciałam opinię wystawić! Pozdrawiam sprzedawców!:D
09-07-2013, Od: Andzia
Odpowiedz
Znalazłam to całkiem pomocne forum, ale jeszcze się w nim gubię troszkę ^^
chciałam Was prosić o radę, jakie skrzypce na początek tak do 400zł, coś koło tego.. mam 15 lat i ogólnie to wiem, że dość późno, ale myślę, że jeśli się chce to się da.. grałam już rok na skrzypcach w ognisku,i potem jak startowałam do muzycznej to mnie nie przyjęli, bo byłam o rok za stara ;c zrzucono mnie na akordeon, ale teraz zebrałam się w sobie i chcę grać na skrzypcach!
możecie mi tu rzucać oferty od razu, chętnie obejrzę C:
pozdrawiam i dziękuję ;)
11-07-2013, Od: unaa
Odpowiedz
a co sądzicie o skrzypcach z firmy Henglewscy?
11-07-2013, Od: Aga
Odpowiedz
Nie bierz Tonelli bo futerał dobry a skrzypce średnie. Lepiej za 390 zł Everplaya http://skrzypce.pl/products/VN-20.html Są bardzo dobre jak na tą cenę. A jak masz większy budżet to 472 zł Sandner.
09-07-2013, Od: Andzia
Odpowiedz
tak ogólnie, to jeśli można prosić, może macie jakieś rady dla początkujących, albo znacie jakieś internetowe stronki żeby się pouczyć przez internet?C: nie licząc violinonline czy coś takiego, bo mnie to się niestety nie otwiera :/
11-07-2013, Od: Marek
Odpowiedz
https://www.google.pl/search?q=violin+lesson
11-07-2013, Od: Maja
Odpowiedz
To wszędzie działa. Może zły adres wpisujesz http://www.violinonline.com/
05-07-2013, Od: Folksite - Marcin Skaba
Odpowiedz
Dla zainteresowanych muzyka folkową
http://www.youtube.com/watch?v=k3vmKCFdog8&list=PLYf_L2zDoAAqp367AK8AKblhQIelf7l3v
04-07-2013, Od: Wojciech
Odpowiedz
Witam,
Posiadam na sprzedaż zestaw: skrzypce Verona Violin Custom 4/4. Skrzypce polecam przede wszystkim początkującym skrzypkom, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z tym instrumentem. Skrzypce są w bardzo dobrym stanie, ograne przeze mnie. Obecnie nie potrzebuję już tych skrzypiec, ponieważ jestem już zaawansowanym skrzypkiem, więc na takim instrumencie, nie dam rady wszystkiego zagrać, jednak sam zaczynałem na nich i uważam, że dla początkujących te skrzypce będą bardzo dobrym wyborem. Nie używam ich także ze względu na to, że mam inne skrzypce - skrzypce lutnicze, o dużo większej wartości cenowej, przeznaczone dla bardziej zaawansowanych skrzypków. Takie skrzypce mają głębsze i czystsze brzmienie, jednak początkujący i tak tego nie odkryją od razu, bo aby to odkryć trzeba kilka dobrych lat grać i poznawać instrument.
Cały zestaw obecnie kosztuje- przynajmniej na allegro 649zł. Moja cena proponowana to: 400zł.
Zainteresowanych proszę o kontakt mailowy: starke66@gmail.com
01-07-2013, Od: Basia
Odpowiedz
witam!Pilnie sprzedam skrzypce lutnicze w b.dobrym stanie i o pięknym mocnym brzmieniu góralskim... są z końca XVIIwieku. cena 2500zł kontakt na maila barbara.lepak@onet.pl lub pod nr tel 535119340. naprawde warto!!!
27-06-2013, Od: lukasz
Odpowiedz
http://allegro.pl/skrzypce-4-4-carlo-giordano-vs-2-i3356475105.html
22-06-2013, Od: ?
Odpowiedz
WIKTORIA
19-06-2013, Od: Ewa
Odpowiedz
Chcę kupić u państwa skrzypce 4/4, interesuje mnie Sandner SV300 ewentualnie Corelli, te drugie zainteresowały nauczyciela mojej córki i bardziej się skłaniam właśnie w tą stronę. Czy ewentualnie po konsultacji z nauczycielem można będzie je zwrócić lub wymienić. Niestety mieszkamy w Krakowie.
19-06-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
Można zwrócić. Traci się tylko na kosztach przesyłek, bo przewoźnicy nie zwrócą opłat. Obydwa modele na początek nauki mogą być i większość nauczycieli je akceptuje. Jeżeli to kontynuacja nauki po kilku latach i są pewne postępy to trzeba wybrać skrzypce powyżej tysiąca złotych. Sandner ma czyste ciepłe brzmienie i bardziej podoba się nauczycielom klasyki. Corelli to bardziej zadziorne, ostrzejsze brzmienie dobre także do muzyki nowoczesnej i folkowej. Sandner to większa precyzja wykonania, co cenią nauczyciele, Corelli to więcej wyposażenia, dużo dodatków, ładne drewno. Nauczycielowi raczej bardziej przypasuje Sandner. Może wybrać SV-6?
19-06-2013, Od: Ewa
Odpowiedz
Panie Jarku dziękuję za odpowiedź, przekazałam informacje uzyskane od Pana i widzę że mojego nauczyciela jeszcze bardziej zainteresowały jednak skrzypce Corelli, tak więc zamówię je, w razie czego wymienimy na Sandnera SV-6. Córka uczy się jeszcze w szkole podstawowej i nie jest przekonana czy będzie kontynuować dalej naukę w szkole średniej, bo wtedy i tak trzeba by kupić skrzypce lutnicze. Mam jeszcze jedno pytanie czy skrzypce dotrą do nas w przyszym tygodniu? Pozdrawiam. Ewa
15-06-2013, Od: xD
Odpowiedz
Obrazki bym pooglądał...
15-06-2013, Od: ;D
Odpowiedz
nie chcę się czytać tego niżej -.-
13-06-2013, Od: Międzynarodowy Kurs Muzyczny
Odpowiedz
Szanowni Państwo!
Z wielką radością chcemy Państwu zakomunikować rozpoczęcie najintensywniejszej fazy przygotowań do XXIV Międzynarodowego Kursu Muzycznego, który odbędzie się w Opolu, w dniach 6-17 sierpnia 2013r.
Przekazujemy najważniejsze informacje i nowości, którymi chcemy Państwa zachęcić do skorzystania z naszej tegorocznej oferty.
Do współpracy podczas XXIV Międzynarodowego Kursu Muzycznego zaprosiliśmy aż 14 wykładowców. To kolejny rekord i dowód na to, że nasz Kurs się rozwija i otwiera swoje podwoje dla coraz większej rzeszy muzyków.
W tym roku chcemy otworzyć klasy skrzypiec, fortepianu, altówki, wiolonczeli, kontrabasu i gitary. Pełna lista wykładowców, którzy zaszczycą nas swoją obecnością dostępna jest na naszej stronie internetowej.
Wysoki poziom zajęć to fakt, który nikogo nie powinien dziwić, i do którego nasi Uczestnicy zostali przez lata przyzwyczajeni. Jest jednak kilka rzeczy, które zasługują na miano nowości i które chcemy Państwu szczegółowo przedstawić:
- tegoroczny Kurs potrwa aż 11 dni, czyli jeden dzień dłużej, niż miało to miejsce dotychczas,
- każdy Uczestnik będzie miał zagwarantowane co najmniej 5 lekcji z profesorem prowadzącym! Tradycyjnie już - w przypadku mniejszych klas - ilość lekcji może być jeszcze większa - w miarę możliwości czasowych wykładowców!
- w tym roku czeka nas prawdziwa eksplozja koncertów! Samych wieczornych koncertów uczestników zaplanowaliśmy w tym roku aż osiem! Oprócz tego uruchamiamy w tym roku cykl "Otwarta estrada" - codziennych koncertów organizowanych w samo południe w sali koncertowej opolskiej szkoły muzycznej. Koncerty te mają mieć luźniejszą formę i odbędzie się ich siedem. Daje nam to łączną liczbę aż piętnastu koncertów Uczestników tegorocznego Kursu!
- udoskonalamy nasz projekt Kursowej Orkiestry Kameralnej. Chęć wzięcia udziału w projekcie orkiestrowym zgłosić można w karcie zgłoszeniowej. Odpowiednio wcześniej roześlemy chętnym uczestnikom nuty, tak by przygotowania do wspólnego koncertu mogły już od pierwszego dnia ruszyć pełną parą,
- czekamy na własną inicjatywę Uczestników dotyczącą wspólnej gry w zespołach kameralnych. Każdy, kto ma ochotę na wspólne muzykowanie z rówieśnikami, może to zadeklarować w zgłoszeniu. Czekamy także na Wasze propozycje programu - będziecie mieli okazję pracować nad nim pod okiem naszych wykładowców, na standardowych warunkach uczestnictwa w Kursie.
Kurs tradycyjnie już odbywa się pod patronatem Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego, Marszałka Województwa Opolskiego oraz Prezydenta Miasta Opola.
Patronat medialny nad naszym Kursem obejmą TVP Opole, Radio Opole oraz Nowa Trybuna Opolska.
Na naszej stronie www.tmkm.opole.pl znajduje się także wstępny Harmonogram koncertowy tegorocznego Kursu.
Z chęcią odpowiemy na wszystkie Państwa pytania, a w najbliższym czasie prześlemy garść kolejnych informacji.
Zapraszamy!
+48-664517211
12-06-2013, Od: Łukasz
Odpowiedz
Pilnie sprzedam skrzypce
http://tablica.pl/oferta/sprzedam-skrzypce-4-4-carlo-giordano-vs-2-ID1Ypn9.html
11-06-2013, Od: Tomasz
Odpowiedz
Witam!
Zespół ethnojazzowej muzyki irlandzkiej poszukuje skrzypka. Konieczne podstawy techniki jazzowej, umiejetność improwizacji, znajomość (lub chęć poznania) techniki irlandzkiej. Zapraszam do kontaktu: tomasz@danar.art.pl, tel. 724 793 076
10-06-2013, Od: ?
Odpowiedz
Ale jak nic nie widać że coś goni w śodku to możliwe że poluzowały się mikrostroik
10-06-2013, Od: Dominik
Odpowiedz
Witam,
Zapraszam do posłuchania mojego coveru Lindsey Stirling - Crystallize
http://www.youtube.com/watch?v=GnVFky7owJY
Wszystkich zainteresowanych lekcjami skrzypiec lub korepetycjami zapraszam do kontaktu. Wiek nie gra roli. Jestem absolwentem warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego - pomogę w ćwiczeniu, przygotuję do egzaminów wstępnych lub nauczę od zera. ragges@wp.pl, gg:8474420, tel.600-466-333
08-06-2013, Od: ?
Odpowiedz
POMOCY..nie wiem co się stało coś mi goni w środku skrzypiec możliwe że może się poluzować mikrostroik jeżeli co mi wpadło może zmienić głos
09-06-2013, Od: Bartek
Odpowiedz
Najlepiej zajrzeć do środka i zobaczyć co goni.
08-06-2013, Od: ?
Odpowiedz
Cześć.
Na co się zwraca uwagę na głośność skrzypiec czy na wygląd ??
Proszę jak by była możliwość jak najszybciej odpowiedzieć :)
09-06-2013, Od: Magda
Odpowiedz
W skrzypcach ozdobnych i dekoracyjnych zwracamy uwagę na wygląd. W skrzypcach do gry na scenie bez nagłośnienia ważna będzie głośność. Ale najbardziej liczy się brzmienie. Zwłaszcza gdy ktoś już dobrze gra, bo wtedy potrafi takie brzmienie wydobyć. Dla początkujących brzmienie skrzypiec jest mniej ważne, bo i tak na początku będą rzęzić, fałszować i zawodzić. Ważniejsze jest wykończenie i ustawienie instrumentu, żeby grało się łatwo i wygodnie.
07-06-2013, Od: Karolina
Odpowiedz
Witam,
jak prawidłowo smarować kołki ?
09-06-2013, Od: Aga
Odpowiedz
Wyjąć kołek i posmarować specjalną pastą miejsca styku kołka ze skrzynką kołkową. Są pasty zacieśniające oraz takie które ułatwiają poślizg. W domowych warunkach można użyć odrobinę zwykłej szkolnej kredy do zacieśniania. Można też zrobić swoją pastę z kredy, sproszkowanej kalafonii i suchego szarego mydła. Sam proszek z kalafonii też ułatwi zaklinowanie kołka ale niestety może go zaklinować na amen zwłaszcza w ciepły dzień. Nie używamy samej kalafonii, zwłaszcza w dobrych skrzypcach.
07-06-2013, Od: ?
Odpowiedz
Jak dowidzieć się czy skrzypce są lutnicze czy podróbki ???
09-06-2013, Od: Marek
Odpowiedz
To się nazywa replika a nie podróbka
09-06-2013, Od: Ania
Odpowiedz
Replika może być lutnicza czyli bardzo dobra, czasem lepsza niż oryginał, lub fabryczna wielkoseryjna (raczej słaba). Podróbka mówimy wtedy gdy ktoś celowo fałszuje dane dzieło - obraz lub skrzypce podrabiając także podpis autora.
09-06-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
Zapytać certyfikowanego lutnika ze związku http://www.zpal.pl/