Sklep
12-01-2010, Od: camelia
Odpowiedz
witam,dostałam na urodziny skrzypce za 250 zł które nie nadają sie do grania,okazało się ze to jakaś chińska wersja która nadaje się na powieszenie na ścianie, kupiłam drugie za 2xwięcej i jestem zadowolona,więc uwaga na niskie ceny ,p.s zaznaczam że te za 250 zł były kupione na allegro
14-01-2010, Od: ?
Odpowiedz
Dzięki Camelia. A byś mogła mi podać firmę swoich skrzypiec -ewentualnie model i gdzie je kupiłaś???
13-01-2010, Od: VIOLLA
Odpowiedz
poszukuje skrzypiec w cenie do 200 zl czy ktos ma takie?.. wszystkie rozmiary:)
24-12-2009, Od: sharapova
Odpowiedz
mówię,że się nie nauczę bo naprzykład są takie układy 4 palcowe
11-01-2010, Od: ?
Odpowiedz
a to iloma paklcami grasz na keybordzie w szkole muzycznej? Moze maja jakas nowa taktyke i gra sie jednym?
28-12-2009, Od: violla
Odpowiedz
jakie 'uklady 4 palcowe'??? Ty chyba nie masz zielonego pojecia o muzyce..?
29-12-2009, Od: kOzuu
Odpowiedz
Violla w muzycznej gra sie na kejbordzie jak to ona mowi . jaja se robi albo jest tępa
02-01-2010, Od: VIOLLA
Odpowiedz
W instytucji Szkola Muzyczna nie ucza kry na keybordzie! ewentualnie w ogniskach muzycznych.. domach kultury.. ludzie czasami tu takie bzdury pisza, ze szkoda slow. POZDRAWIAM tych z SM:)
29-12-2009, Od: Edyta
Odpowiedz
Witam. Zastanawiam się nad kupnem skrzypiec. Jestem po I stopniu szkoly muzycznej. Czy skrzypce firmy Strunal w kwocie około 2000 tys. złotych są warte polecenia? Z góry dziękuję za odpowiedź.
30-12-2009, Od: kOzuu
Odpowiedz
nie lepiej popatrzeć coś na allegro wystawiaja coś z szafu ze strychu i się nie znaja a czasami można trafić na dobre i to bardzo dobre skrzypce
Odpowiedz
N wlasnie, nie znaja sie i wystawiaja, nie wiadomo, na co sie trafi. Jak przez allegro, to tylko po uprzednim obejrzeniu, i to dokladnym, najlepiej od razu z kims kto sie dobrze na tym zna.
30-12-2009, Od: Gabi
Odpowiedz
Czy tylko ja uważam ze długie paznokcie nie przeszkadzają w grze na skrzypcach?
Odpowiedz
Dlugie paznokcie bardzo przeszkadzaja. Nawet przy flecie poprzecznym. Tylko trzeba grac odpowiedznio, bo jak sie palce kladzie plasko to wtedy pasuje :P
01-01-2010, Od: ?
Odpowiedz
myślę że długie paznokcie mogą bardzo ci przeszkadzac w tej grze
03-01-2010, Od: kOzuu
Odpowiedz
Jaki Wirtuoz skrzypiec dla was najlepszy Dla mnie David Garrett .; ]
Odpowiedz
Nie znam za wielu, ale ten wymiata :)
28-12-2009, Od: Marta ...
Odpowiedz
Hej... Mam pytanko ;P
Czy gdy chcę nauczyć się grać na skrzypcach to koniecznie muszę iść do szkoły muzycznej? Ze względu na to iż jestem w I gim, wolałabym uczyć się prywatnie.
11-01-2010, Od: Ala:)
Odpowiedz
Marto, ja 3 lata uczyłam się prywatnie gry na skrzypcach i było nawet ok ;). Zajęcia miałam raz w tygodniu w piątki, bo tak ustaliłam z nauczycielką. Lekcje miałam w PSM, ale nie byłam w niej zapisana jako uczennica...:) Jedyną wadą jest fakt, że po prywatnej nauce nie ma się żadnego papierka potwierdzającego naszą naukę :( Polecam Tobie to rozwiązanie, bo zaczynałam mniej więcej w Twoim wieku, i jesli chcesz się skupić na nauce w gimnazjum to wybierz to rozwiązanie, bo normalnie w SM byś musiała spędzać ok 3 razy więcej czasu, który mogłabyś przeznaczyć na naukę :D. Życzę powodzenia :))
10-01-2010, Od: dami
Odpowiedz
Czy te skrzypce z tej stronki nadają się dla początkującego skrzypka??? Proszę o pomoc
1. Cena 249 zł.
ROZMIAR: 4/4
Skrzypce drewniane Jack & Danny Brothers z futerałem, smyczkiem i kalafonią, model podstawowy.
08-01-2010, Od: madzi
Odpowiedz
Witam!jestem studentką akademii muzycznej i mam do sprzedania skrzypce 4/4 lutnicze Francesco Andina Luganese z 1920 roku.Zainteresowanych proszę o kontakt.
magdapalgan@wp.pl
Pozdrawiam
21-12-2009, Od: sharapova
Odpowiedz
mam 11 lat,posiadam skrzypce.Patrzyłam już na tę stronę violin... ale nie wiem czy nauczę się tej gamy na pamięć
21-12-2009, Od: violla
Odpowiedz
5 lat grasz na instrumencie i Ty sie zastanawiasz czy nauczysz sie gamy na pamieć?!?!?? .. o sreniej 5.0 nie wspomne.. DZIEWCZYNO!!! na jakim swiecie Ty zyjesz..? moze lepiej daruj sobie skrzypce.. brak slow.
08-01-2010, Od: pianistka
Odpowiedz
violla, masz rację. Gama to podstawa!!! I żeby mieć wątpliwości?? Moja koleżanka, ( grająca na skrzypcach ) twierdzi, że podstawą do gry na skrzypcach jest gama, i CIERPLIWOŚĆ. Fakt, może lepiej, jak nie jesteś cierpliwa, to odłóż skrzypce na bok, albo, do roboty!!!!
21-12-2009, Od: violla
Odpowiedz
z gory przepraszam za bledy ortograficzne..
21-12-2009, Od: sharapova
Odpowiedz
gram na keybordzie 5 lat (nie chcę się chwalić ale jestaem najlepsza z muzycznej same 5,6)
czy to coś da (a jak byłam na przesłuchaniach to pani od skrzypiec powiedziała:szkoda że nie zapisałaś się na skrzypce)a mogę nauczyć się sama bo rodzice mówią że keybord i dodatkowa gitara mi wystarczą,ale ja chcę grać na skrzypcach
08-01-2010, Od: pianistka
Odpowiedz
Ja gram na fortepianie 4 lata w SM, i wątpię, żeby można było wytrzymać trwające 5 lat rady nauczycielki, która powtarza, że lepiej ćwiczyć na ,,prawdziwym'' instrumencie ( pianino, fortepian ). Poza tym trudno być najlepszym w szkole grając na keyboardzie. Chyba nie zdaje ktoś tu sobie sprawy, jaka to diametralna różnica. I na jakich przesłuchaniach skrzypcowych,jeśli ( podobno ) grasz na keyboardzie? W SM nie uczą na keyboardzie. Mnie złączyło ze skrzypami to, że kiedy wybieram się w podróż, nie mogę wziąć za sobą fortepianu ;). A chciałam się trochę potrudzić.... Więc chyba skrzypce, zwłaszcza, że wyglądają i pięknie ( to nie jest najważniejsze ) i pięknie ( wspaniale ) brzmią..... Mam na tym punkcie bzika ... ;)
25-12-2009, Od: Laura
Odpowiedz
Witam, kupilam pod choinke swojej siostrzenicy skrzypce, o ktorych marzyla ale teraz potrzebuje je nastroic, gdzie to mozna zrobic? Nie mam o tym pojecia,a od stycznia rozpoczyna zajecia w szkole muzycznej.
06-01-2010, Od: ?
Odpowiedz
Stroi sie samemu, przed kazdym graniem. Zanim pojdzie do szkoly, jesli nie umie, to i tak nic z nimi nie zrobi. Niech poczeka, nauczyciel jej nastroi i ja naucza
05-01-2010, Od: ?
Odpowiedz
Student Warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego nauczy od podstaw/korepetycje. ragges@wp.pl gg:8474420
05-01-2010, Od: COS
Odpowiedz
JA BEDE GRAC NA NICH
05-01-2010, Od: jhjh
Odpowiedz
no i ja
05-01-2010, Od: julka
Odpowiedz
Hej poszukuje skrzypców 4/4
04-01-2010, Od: p9086p
Odpowiedz
A dla mnie Miłosz Wieliński z Rzeszowa ;P
01-01-2010, Od: kOzuu
Odpowiedz
wątpie czy dasz rade/
29-12-2009, Od: Edyta
Odpowiedz
*oj przepraszam. w kwocie ok. 2000 zł.
Odpowiedz
nauczyciela warto znaleść a znasz podstawy nuty umiesz czytać krzyżyki bemole , interwały ?
Odpowiedz
eee nie przyjmą cię. chyba ze bedziesz virtuozo .
26-12-2009, Od: kOzuu
Odpowiedz
a kupilas jej stroik ? jak nie to ok na tej stronie poszperaj jest komputerowy stroik
23-12-2009, Od: Alan
Odpowiedz
Czy opłaca się tutaj kupić instrument?
23-12-2009, Od: kOzuu
Odpowiedz
macie jakies nuty dla początkujących ;d na skrzypaki chociaż strony . ;d
23-12-2009, Od: damian
Odpowiedz
Czy te skrzypce z tej stronki nadają się dla początkującego skrzypka... proszę o pomoc?
1. Cena 249 zł.
ROZMIAR: 4/4
Skrzypce drewniane Jack & Danny Brothers z futerałem, smyczkiem i kalafonią, model podstawowy.
22-12-2009, Od: sharapova
Odpowiedz
no to sobie poradze, jak mówicie,że tak to na pewno się nauczę co?
22-12-2009, Od: kOzuu
Odpowiedz
nie wiedziałam ze w muzcznej gra sie na keybordzie. haha jesteś chora nie wiem co to pianino ?
22-12-2009, Od: kOzuu
Odpowiedz
sharpova śmieszy mnie , tez ja nie moge gram na gitarze i co z tego . na przesluchaniu od razu bacha grałaś paganini 2 z ciebie ?
19-12-2009, Od: kOzuu
Odpowiedz
a właśnie jaka kalafonia najlepsza nie wiem jaka tam dostane wiec rzucam takie pytanie i sorry za takie głupie pytanie jakie żeberko kupić żeby było dobre ?
21-12-2009, Od: sadza
Odpowiedz
żeberko:najlepiej idź do sklepu muzycznego,ajak nie możesz to wpisz w goglach żeberko do skrzypiec ceny a w ostateczności wejddź na www.allegro.pl
20-12-2009, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
Ja gram 2 lata i wiem że do gry na skrzypcach potrzebna jest przede wszystkim wytrwałość , potem gdy już się rozegrasz możesz pomyśleć o takich rzeczach jak:
nowy instrument , metronom , stroik ,nowe struny.
19-12-2009, Od: ?
Odpowiedz
Student Warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego nauczy od podstaw/korepetycje. ragges@wp.pl gg:8474420
16-12-2009, Od: Maria
Odpowiedz
Chcę kupić skrzypce 1/8 ale do 250zl.Czy to możliwe? Moje 4,5 letnie dziecko marzy żeby znaleźć je pod choinką.
19-12-2009, Od: violla
Odpowiedz
ja kupilam uzywane 1/8 za 200zl