Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 9251-9300 z 13716  Wstecz  Dalej     Sklep

20-02-2009, Od: Kasiula Odpowiedz
Czy ma ktoś może nuty do Menueta Luigi Boccherini? Proszę pomóżcie. Może mi ktoś przysłać na e-mail?

20-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
Klaudusia, to jest tak jak byś zamiast trzecim palcem na strunie E zagrała pierwszym (dzwiek 'a') to jest trzecia pozycja, druga zas gdybys zamiast 2 zagrala 1 :)

19-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
PS Nie jestem skrzypkiem, ale i tak odpowiedziałem :D

19-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
http://www.violin-online.com/fingeringchart.htm ----> Tu masz układ palców w I pozycji i w III pozycji.

19-02-2009, Od: Klaudusia Odpowiedz
Mam pytanie do skrzypków :P
Możecie mi wytłumaczyć na czym polegają "pozycje" w skrzypcach? czy to chodzi o wibracje czy o co?:)
a znacie moze jakies ciekawe stronki pomocne w nauce gry? będę wdzięczna za odpowiedzi ;))

19-02-2009, Od: ? Odpowiedz
http://allegro.pl/item561340083_yamaha_sv200_car.html

18-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
No, ludzie rzeczywiście mało wiedzą o muzyce, jak powiedziałem jednemu chłopakowi, że się uczę grać na skrzypcach, to nie mógł skojarzyć w pierwszej chwili o co chodzi, a potem: "aaaa, na tym się gra tym kijem?" Domyśliłem się, że chodzi o smyczek :D

18-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
Do Lilka: Ej dokładnie, ludzie wogole sie nie znaja na muzyce,ale wiesz, zawsze najmadrzejsze, wszystko wiedza. U mnie tez jeden balwan chcial sobie zagrac na 'gitarze' ale nie pozwolilam :)

18-02-2009, Od: Daniel Odpowiedz
Witam :mrgreen:
Zapraszam na stronę www.lutnik.eu
Aktualizacja
Nowe zdjęcia, poszerzona biografia, kontakt gg
Wkrótce :
- szczegółowe opisy modeli instrumentów
- Film o pracowni
- oraz kontakt Skype.

17-02-2009, Od: Lilka Odpowiedz
Do Olimpii: twoja klasa to małe piwo ;) jak ja przyniosłam skrzypce to myśleli, że to gitara.

17-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
A ja chciałbym umieć grać na pianinie... Albo flecie poprzecznym... Ale skrzypce najbardziej mi się podobają! Znalazłem nuty do muzyki filmowej, można sobie również znane piosenki z filmów zagrać ;)

17-02-2009, Od: anqa Odpowiedz
Ja rownczesnie zaczelam sie uczyc grac na skrzypcach i pianinie...pierwsze kocham a pianino...latwe ale nie lubie ;)

17-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
A czy pianino jest trudne??

16-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
Coś tematy nam się skończyły :)

14-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
Liczy się liczy, bo u mnie w klasie to nawet jedna reka nie umieja grac :)

13-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
Heh, na pianinie jedną ręką też umiem zagrać, ale myślałem, że to się nie liczy :P
No, skrzypce, flet, gitara, to takie instrumenty, które można przenieść i gdzieś zagrać, z pianinem na plecach nie da się iść xD

12-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
Pianina niestety nie mam w domu, może w następnym roku kupimy, za to zostaję czasem na godzinę po lekcjach na auli i sobie brzdękolę, coś mi wychodzi :D dzisiaj naprzykład udało mi się (ze słuchu oczywiscie) zagrac zimę Vivaldiego cz II zagrac na jedną rękę :) Kocham pianino, ale gdybym miała do wyboru z tych dwóch, napewno wybrałabym skrzypce, są wdzięczniejsze, a po za tym przecież możesz sobie je przeniesc gdzie chcesz :) (chyba że masz pianino na kółkach :P:P:P:P)
Ostatnio poświęciłam się muzyce, a lekcje i tak się wyrażę 'tych matołów' nauczycieli wogole nie słucham co o tym sądzą :P

12-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
A ja oprócz skrzypiec, można powiedzieć, że gram na gitarze(mniej więcej się orientuję w tym temacie xD) na flecie tam czasem sobie popiszczę :P i na pianinie chciałabym się lepiej nauczyć, umiem zagrać utwory ze słuchu, byle by nie akordami :P I na tym się kończy...

12-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
Heh, ja gram na gitarze, oczywiście nie z nut, ale same akordy umiem, no i na flecie prostym, na którym sam się nauczyłem, ale flet prosty, jest tak prosty, że każdy by to szybko opanował :)

12-02-2009, Od: anqa Odpowiedz
ja oprocz skrzypiec gram na pianinie i bongosie<na nim sie sama ucze> no i w wakacje chce sie na gitarce nauczyc :)

11-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
A ktoś z Was gra jeszcze na jakimś instrumencie? :)

Nie, ja normalnie otwieram inne nuty w tym programie, ale w ogóle na tej stronie nie mogę nic zrobić.
Wiesz, rzadko się zdarza, by na I stopień przyjęli na skrzypce kogoś w Twoim i moim wieku, więc nie rób sobie zbyt wielkich nadziei, chociaż u Ciebie to inaczej może być, bo masz już za sobą 2 lata gry na tym instrumencie =) Ja natomiast spróbuję i Ty też spróbuj :)

11-02-2009, Od: anqa Odpowiedz
Olimpia, dzieki...tylko ze ta stroke juz dludo zanm ;)) a na pianofiles nie maja fajnych nut na skrzypce... xD

11-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
Hmm... myślę że albo nie masz zainstalowanego programu adobe readera (nie wiem jak sie pisze) albo cos z serwerem nie tak, ja nie jestem tam zalogowana, a moge normalnie otwierac pliki z nutami.
Dzisiaj ide na skrzypce o 17:30, pod koniec lekcji mama powiedziala ze pojdzie porozmawiac z nauczycielka o tej szkole muzycznej xD

Eeee... Poprzednim razem normalnie mogłem otworzyć te nuty, a teraz...: "ODMOWA DOSTĘPU. Nie jesteś zalogowany lub nie posiadasz wystarczających uprawnień do przeglądania tej strony." Wiecie o co chodzi? :/

10-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
Jak już wcześniej podałam, polecam tę stronę http://szkolymuzyczne.pl/nuty/na/skrzypce
16, 32 itd :) najfajniejszy jest ten pierwszy (Mozarta) :P

10-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
Heh, to jeszcze nie mój poziom xD

10-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
32-jki to dla mnie koszmar ;P Całe szczęście nie gram jeszcze takich utwórów, ale spotkałem 32-jki w jakiejś etiudzie ;]

10-02-2009, Od: anqa Odpowiedz
o wlasnie kto ma stronki albo nuty na skrzypce? <16-stki, 32-jki mile widziane... i dalsze pozycje...> ;))

10-02-2009, Od: cathy13 Odpowiedz
hey ja gram na skrzypcach 7 lat i mam lat 14 szukam nut bo bardzo potrzzebuje niezna ktos jakiejs stromy?

09-02-2009, Od: Ania Odpowiedz
Jestem z Częstochowy. Chciałabym zacząć naukę gry na skrzypcach, chociaż jestem na to "zbyt dorosła" - przynajmniej taka panuje opinia. Czy jest ktoś z tych okolic uczący gry?

09-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
Tylko większość utworów na skrzypce to takie wariacje, same szesnastki, bez żadnego ładu i składu, chyba, że mam jakiś dziwny zmysł muzyczny i estetyczny ;P

Mam =) Od dłuższego już czasu.

09-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
Masz książkę Skrzypcowe ABC Cofalika? Tam masz podstawy, z tymi wiadomościami i z dobrymi chęciami napewno to zagrasz :)

Tylko pamiętaj o odświeżaniu strony, bo nasze wiadomości się inaczej nie pojawią xD

Przepraszam za to 4-minutowe spóźnienie, też już jestem :)

Jestem Maks tak jak się umówiliśmy (19) :)

A własnie, jakby ktoś znalazł jakiś fajny utwór na skrzypce (tylko jak najmniej szesnastek! ;-P), to proszę, żeby się nim ze mną podzielił ;)

Mogą być fajne, tylko, że zanim ja to zagram... xD

Ej, tu są fajne nuty:
http://szkolymuzyczne.pl/nuty/na/skrzypce

:) Jaki kolor??
Maks, to o 19 :P

09-02-2009, Od: anqa Odpowiedz
a ja mam te skrzypce elektryczne, co sie na tej stronce znajduja ;)FAJNE xD

Mail też niebardzo, lepiej już będzie na forum, bo sprawniej :) Ale o 17:00 być nie mogę xD 19:00 albo przed 17:00...

08-02-2009, Od: Olimpia Odpowiedz
Nom, zobaczymy, się okaże :) Wiesz co, gg nie bardzo, bo mi się zepsuło, nie można się połączyć z serwerem, ale internet chodzi :)
Może mail? olimpiak94@tlen.pl

08-02-2009, Od: Maks Odpowiedz
O 17:00...? Proponowałbym wcześniej lub później, albo podaj mi swoje GG :D

Nie mam skrzypiec elektrycznych :) Myślę, że mając do wyboru skrzypce elektryczne i klasyczne, wybrałbym jednak te drugie, elektryczne mnie aż tak nie zachwycają... Chociaż pewnie brzmią lepiej niż te moje, na których uczę się grać... ;] Hehe, jeszcze pare miesięcy i może będę miał jakieś lepsze... Ale jak chodzi o taką szkołę muzyczną z przedmiotami ogólnokształcącymi, to z tego co mi się zdaje, ale tylko zdaje, trzeba albo zacząć od początku tam naukę, albo mieć ukończoną szkołę muzyczną 1 stopnia...

Ej Maks, mam pomysł, umówmy się jutro tu na forum o godz 17 :00, ok?? Pogadamy sobie, bo tak, to trzeba czekać na odpowiedzi :)

Maks, Ty masz skrzypce elektryczne? Jak się na nich gra??

He he he, Maks ! U mnie jest raptem jedna!! Mieszkam w Tarnowie k. Krakowa w małopolskim, a ty?? Ta szkoła muzyczna przeniosła swoją siedzibę do nowego budynku przy ulicy Lippóczy'ego, wcześniej była prawie że przy Rynku. Mam mały kłopot, bo nie wiem jak to będzie z dojazdami :p Coś się wymyśli :) A tak w ogóle, to w szkole muzycznej jeśli chodzi o przedmioty takie jak w normalnej szkole, to nauczyciele trochę mniej wymagają?? Mam nadzieję :P

Poszukaj w internecie szkoły muzycznej w Twoim rejonie, tam masz wszystko napisane na temat rekrutacji :) U mnie też jest taka szkoła, gdzie są normalnie przedmioty ogólnokształcące oraz właśnie gra na jakimś instrumencie, tylko... nie chcę Cię rozczarować, ale tam chyba też trzeba zacząć naukę od początku, bo przykładowo ktoś przepisze się właśnie w 3 klasie gimnazjum po 2 latach gry na skrzypcach, a będą tam osoby, które grają już 9 rok (od 1 klasy podstawówki)... Gdyby tak było, to poziom byłby bardzo zróżnicowany... A w jakim mieście mieszkasz? :) Pewnie są inne szkoły muzyczne, ja mam co najmniej 3.

Wyświetlono wiadomości 9251-9300 z 13716  Wstecz  Dalej