Forum

30-01-2017,Od: Iwa
Szukam skrzypiec dla córki 1/2, która gra juz drugi rok i nie chce najgorszych. Jakie mozecie polecic w budzecie 1-2tys zl. Moga byc uzywane, od lutnika..

30-01-2017,Od: Jarek
Można polecić skrzypce Sonata, Padva lub Antyk. Jest ogromna różnica między takimi skrzypcami a najtańszymi. W pełni lutnicze będą jeszcze droższe, więc może lepiej kupić je za kilka lat, już w pełnym rozmiarze docelowym.

31-01-2017,Od: Iwa
A co uwazasz na temat Tonareli 200, Vivente hidersine? Antyk widzial u heglewskich. POszukam Padva i Sonata. Czy polecisz konkretny model?

31-01-2017,Od: Jarek
Nie chcę zbytnio sugerować, bo to jest kwestia gustu. Jedna osoba woli takie, a druga coś innego. W Tonarelli nie podoba mi się trochę podejście. Nie są one wcale amerykańskie, tylko robione w chińskiej fabryce i nie przez lutnika, tylko taśmowo przez wiele osób jak wszystkie. Często "okazje" są dość wątpliwe, a zdjęcia pokazują inny model niż sprzedawany. Ale oczywiście trzeba obejrzeć konkretny egzemplarz żeby ocenić. Vivente hidersine to dziwna sprawa. Skrzypce o wartości 700-900 zł (na stronach producenta lub Amazona). Ktoś wystawia za 1700 zł i daje super rabat na 1250 zł? Co do Antyka, to warto pamiętać, że inne sklepy sprzedają te zestawy niekompletne.
Trzy modele które podałem mam sprawdzone. Jest wyciągnięte maksimum brzmienia, a dla wygody gry dokładamy jeszcze drobne korekty mechaniczne i ogólnie więcej dodatków. Nauczyciele są z nich zadowoleni, ale jak pisałem ostateczna ocena zależy od gustu.

31-01-2017,Od: Iwa
podasz namiary do sklepu/sprzedawcy?

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):