18-07-2017,Od: Roman
Dzień dobry!
Noszę się z zakupem gitary akustycznej i przyznam szczerze, że w tym gąszczu informacji i produktów czasami człowiek się gubi. Chyląc głowę przed Pana doświadczeniem i wiedzą proszę o informację, czy ewentualnie możliwy jest zakup u Pana jednej z następujących gitar z korpusem Dreadnought w :
- Ibanez AW 300
- Ibanez AW70 NT
- Yamaha FG 800M Natural
- Cort EARTH 70 W NS
i którą Firmę by Pan polecał. Prosił bym również jeżeli to możliwe o podanie cen. Interesują mnie gitary w naturalnym kolorze, satynowe bez pokrowców. Intryguje mnie również Cort EARTH 70 OP , który Pan oferuje, lecz nie wiem czy możliwy jest zakup instrumentu bez pokrowca.
Pozdrawiam.
18-07-2017,Od: Jarek
Cort EARTH 70 OP najlepiej znam, bo sporo osób zamawia i gra się na niej lekko i przyjemnie. Cort nie daje do nich pokrowca firmowego. To jest nasz pokrowiec w zestawie, więc można spokojnie odjąć 30 zł.
FG 800M kosztuje 990 zł i jest sklejkowa. Ibanez ostatnio trudno dostępny. Chyba kłopoty z certyfikatami na palisander, który stał się ostatnio chroniony. Widzę że jest AW250 LG z cedrową litą płytą (połysk) dla osób lubiących ocieplone brzmienie za 1180 zł, albo AVD1NT świerkowy (połysk) za 1290 zł. Ciekawa główka jak w klasykach.
Moja opinia jest taka, że Cort EARTH 70 OP ładnie brzmi nawet przy delikatnym graniu, natomiast Yamaha i Ibanez pokazuje moc jak się łupie trochę solidniej. W pewnym stopniu to kwestia strun, ale też pewnie budowy, grubości drewna itp.
| Twoja odpowiedź |