Forum

17-08-2017,Od: Korneliusz
Witam! To jeszcze raz Ja. :)
I znowu pytanie mam dotyczące Corta AD810 OP.
Czy fabrycznie gitara jest jakoś bradzo rozregulowana, że utrudniałoby to komfortową grę na niej czy po wyjęciu z pudełka jednak da się na niej wygodnie grać? Ponieważ znalazłem tańszą ofertę w dwóch sklepach z wysyłką gratis ale jest to pewnie surowa gitara, prosto od producenta więc nie wiem czy mi to wyjdzie na dobre jeśli będę się na niej męczył.
Mam dylemat bo wiem, że u Pana dostaję jeszcze pokrowiec + akcesoria a gitara jest dodatkowo regulowana więc miałbym pewność, że gitara gra prawidłowo i wygodnie. Będzie to moja pierwsza gitara. :) A tam dostaję tylko i wylącznie gitarę i nic po za tym. Jednak tutaj zapłaciłbym za to 125zł więcej (wliczając przesyłkę), stąd mój dylemat.
Muszę po prostu wiedzieć czy taka zwykła gitara też daje radę bez regulowania przez lutnika czy jednak lepiej poświęcić tą oszczędność i skorzystać z Pańskiej oferty.
Jestem licealistą - tak swoją drogą - gdyby kogoś dziwiło, że szkoda mi tej stówki. ;) No jednak sam musiałem sobie na to oszczędzać więc... niestety jeszcze myślę nad możliwościami zmniejszenia wydatków gdy mam ograniczony budżet. To tak na marginesie. ;)

17-08-2017,Od: Jarek
To co widać w internecie w niskich cenach to inna wersja produktu. Nasze W/B mają znacznie więcej dodatków i korekty w cenie. Trzeba też zwrócić uwagę na to, że większość takich podejrzanych ofert pochodzi ze sklepów zagranicznych, choć wyglądają one na polskie. To bardzo utrudnia i wydłuża ewentualne zwroty lub serwisowanie. Jak chcemy wysłać tak dużą paczkę za granicę, to kurier często żąda kilkuset złotych.
Oczywiście jeśli ktoś ma życzenie, to każdy produkt jaki jest na rynku można u nas zamówić w najniższej znalezionej cenie, tyle że przy marży 10 zł nie możemy poświęcić godziny pracy na regulacje i korekty. Strategia najniższej ceny sprawdza się w przypadku zakupu pralek i telewizorów, bo wszystkie są jednakowe i nie wymagają żadnej troski. Natomiast instrument jest każdy inny, a drewno po produkcji zmienia kształty i wymiary. Dlatego wymaga regulacji. Akurat Cort ma drewno dobrze sezonowane i dość stabilne. Jest starannie wykonany, więc zdarza się, że nawet wersja fabryczna jest znośna i da się grać. Zależy to jednak od egzemplarza, oraz warunków transportu i przechowywania.

17-08-2017,Od: Korneliusz
No to mnie Pan przekonał. ;) Tamte oferty właśnie pokazaywały, że gitary sa na stanie ale tylko w niemieckich magazynach ich sklepu.
W takim razie zamawiam tutaj. Dziękuje za tą informacje. Mam nadzieję być zadowolony. ;)

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):