Forum

14-12-2017,Od: Sławek
Ukulele w cenach 220 i 240 zł to uk21-30 i uk24-30? Ma Pan może porównanie do modelu UK21-50M?

15-12-2017,Od: Jarek
Tak, oznaczenie zgadza się, ale nie są to zwykłe wersje sklepowe, tylko z dodatkami i po korektach, co poprawia strojenie, brzmienie i wygodę gry. UK21-50M też mamy, ale to słabszy model. Coś w stylu 30M za 200 zł - Nie ma kluczy olejowych, bindingów, tyle ze przód jaśniejszy ze sklejki świerkowej.

16-12-2017,Od: Sławek
Dziękuję za odpowiedź. Wcześniej przez przypadek źle skopiowałem nazwę modelu, chodziło mi o uk21-50, który własnie prezentuje się o wiele lepiej i z tego co mogłem usłyszeć przez internet, brzmi trochę inaczej, dlatego też mnie zainteresował. Nie wiem czy miał Pan ten konkretny model w ręku.

16-12-2017,Od: Jarek
Tak, miałem kilkadziesiąt sztuk i możliwe, że nadal jakieś mam, ale nie zauważyłem różnic brzmieniowych większych niż wynikają z różnic między egzemplarzami. Dlatego ostatnio nie zamawiałem tego modelu. Brzmienie w internecie raczej nie ma związku z brzmieniem rzeczywistym. 99% efektu zależy od toru nagraniowego, mikrofonów, ustawienia, pomieszczenia, realizacji dźwięku, przetwarzania, od samego muzyka, użytych strun, a po drugiej stronie także od całego toru odsłuchowego i głośników. Zupełnie nie można sugerować się nagraniami.

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):