Forum

15-11-2006,Od: skrzypaczka... i pianistka.. sama nie wiem:-)
na reszcie działa mi internet!! trema... do lekcji chyba sie przyzwyczisz bo na poczatku faktycznie wydaje sie to stresujące... sam na sam z nauczycielem... ja też tak mam na lekcji skrzypiec. na fortepianie czuje sie zupełnie swobodnie. wiec to chyba samo przyjdie( mam nadzieje;-0) na występach zawsze jest trema. czasem większa albo mniejsza ale zawsze jest. wydaje mi się , że w końcu poprostu można nad nia zapanowac i nie przeszkadza w jakosci gry, ale zawsze jest u większości ludzi. podobno muzycy przeżywają większy stres niż chirurdzy przed operacją:-)Justynko:moze masz racje bo wiesz, ja się nie znam aż tak na skrzypcach ale słyszałam, że zagrać Zimę w całości- wszystkie częście to jest sztuka. pozatym nie każde wykonanie tego utworu mi się podoba wiec chyba nie jest taki łatwy... tymbardziej dla początkujących. dla mnie np. zagranie kolędy czysto jest trudne a ja JESTEM początkująca:-)być może ten utwór tylko wydaje mi sie taki trudny... no i wyrazowo to już na pewno nie jest łatwy. pozdro

ze smyczka moze wypaśc tyle włosia aż stracisz komfort gry. tak mi się przynajmniej wydaje . trzymajcie kciuki za mnie! jutro jade na konkurs fortepianowy ,a nadwyrezyłam rekę:-( do połowy etiudy nie mogę dojechać bo mi ręka wysiada... a to najważniejszy utwór!!:-(

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):