10-05-2008,Od: Justii
Ja mam Ever Play. Umnie było tak:
Mój dziadek miał skrzypce i grał w kapeli, stracił słuch i skrzypce leżały,więc ja na Wigilię (2007r) poprosiłam mamę aby się spytała babci czy je mogę wziąć. Mama mówiła po co nie umiem grać itd. , ale spytała się i babcia mi je dała. Na początku rzempoliłam, a potem już coś tam wchodziło mi do ucha jakieś melodie np. panie janie, życzenie itd. (KOleżanka uczyła mnie na pianinie nut). Mama dziwiła się że coś jakieś dźwięki wychodzą. Jak zobaczyłam te skrzypce na tej stronce te 1 pomyślałam że muszę je mieć, gdy minął miesiąc pokazałam te skrzypce mamie podobały jej się i kupiłyśmy. W pon. doszły, pomyślałam jeżeli one kosztowały 300zł to szkoda kasy więc powiedziałam mamie ze chciałąbym chodzić do Ogniska. Mama dzwoniła tam wielokrotnie ale nikt nie odbierał potem nastęnego dnia mama powiedziała mi ze to kosztuje 160 na miesiąc, ta sekretarka dała numer do tej nauczycielki i zadzwoniła (mama) i ta pani kazała przyjść rezem ze skrzypcami. POpytała troche, sprawdziła ile nut zagrała itp. i tak się dostałam i strasznie prosiłam mamę i się udało teraz moja siora zawsze mówi dlaczego ja nie mam żadnego talentu ;( Pozdrawiam wszystkich
| Twoja odpowiedź |