Forum

24-12-2005,Od: Daria;) darusia16-89@o2.pl
hej to jeszcze raz ja...i oczywiscie chodzi mi o to aby ktos mi cos doradzil i do mnie napisal...odpisze i bede bardzo wdzieczna.czekam na wasze wskazowki!!!pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje

25-12-2005,Od: Malwina malwinabujalska@interia.pl
Witam Cię Dario,
dość długo stałam przed podobnym dylematem. Jeśli chodzi o zawodową grę na skrzypcach to niewątlpiwie jest za późno, ponieważ do idealnego grania jest potrzebne dorastanie ze skrzypcami, co ma służyć lekkości gry i jej naturalnośći. Napewno zdajesz sobie sprawę z tego, że młodzi skrzypkowie szybciej i lepiej przyswajają technikę gry jak i lepiej rozwijają swój wirtuozowski indywidualizm. Jednak mimo wszystko chcę Cię pocieszyć faktem, że przecież możesz grać amatorsko! Nie znaczy to wcale nic gorszego. Może to zostać poprostu na poziomie hobby. Wystarczy, że poszukasz dobrego nauczyciela z którym złapiesz wspólny język i włożysz trochę pracy! Zapewniam, że satysfakcja, jaką z tego będziesz miała będzie mogła być większa niż ta płynąca z zawodowej gry, która stała by się dla Ciebie obowiązkiem a nie przyjemnością.
PS: Sama staram się o przyjęcie do szkoły muzycznej II-go stopnia, bo podstawówkę już przerobiłam z moją nauczycielką. 3maj za mnie kciuki. Ty też spróbuj jak chcesz. Jeśli miałaś już kontakt z pianinem, to łatwiej by ci to poszło. Są szkoły II-go st., które przyjmują do 21-go roku życia, jesteś o rok ode mnie młodsza więc masz większe szanse. Pamiętaj, jeśli postawisz sobie cel i będziesz do niego wytrwale dąrzyć to napewno go osiągniesz!
Pozdrawiam:)

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):