Forum

14-01-2006,Od: igor zbigorek1@wp.pl
hej co sadzicie op kupowaniu skrzypiec na allegro?.powie mi ktos cos na temat firmy stagg albo antonio/.pozdrawiam

14-01-2006,Od: Paulina kisiora@wp.pl
ja sma gram na skrzypcach już 8 lat i sądzę że kupno jakiegokolwiek instrumentu na allegro to wywalenie kasy w błoto.. przecież aby kupić instrument trzeba go najpierw zobaczyć i instrumenty kupuje się od zaufanych Ci osób:) pozdro:*

20-01-2006,Od: Irae kreets@wp.pl
Brawo Paulino- wreszcie jakieś sensowne wyjaśnienie. W zalewie tych wiadomości, gdzie ludzie "polecają" skrzypce jakiejś tam firmy za 289zł juz nie chcialo mi sie odpisywac i wyprowadzac z błędu... ale napisałem- w każdym razie skrzypce to bardzo indywidualna sprawa- skrzypce kupuje się u LUTNIKA, albo po konsultacji z nim oraz z pedagogiem (a jeżeli takiego nie ma, to z osobą która ma duże doświadczenie w grze na skrzypcach)!

28-01-2006,Od: igor zbigorek1wp.pl
jaki lutnik jaki pedagog chłopie.to dla dzieciaków ktorzy maja wspolnie z rodzicami wygórowanie ambicje.to dla dzieci ze szkółek muzycznych.dla prawdziwych pasjonatowi miłosnikow gry wystarcza przyzwoite skrzypce a dzwiek popłynie z serca a nie bedzie wyuczony przez kogos z nutek

30-01-2006,Od: Irae kreets@wp.pl
myślisz, że w skutek wygórowanych ambicji dźwięk będzie płynął z serca? Myślisz, że prawdziwi pasjonaci to właśnie wytwory wygórowanych ambicji?
Jak tak (chłopie) to gratuluję podejścia do sztuki...

Poza tym w pytaniu nie zostało zaznaczone dla kogo to będą skrzypce. Zapytałeś (chłopie) czy warto kupować skrzypce firmy jakiejś tam z internetu, to odpisałem, co na ten temat sądzę.

Poza tym wyczuwam przerost ideału nad realiami. Dźwięk nie popłynie z serca, jeśli nie będzie choćby prawidłowego aparatu gry- przede wszystkim prawej ręki. Na krótką metę można "sobie tak pograć", ale późńiej to się staje męczarnią, bo głowa (albo nawet to serce, chłopie) chce, ale rączki nie potrafią...

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):