19-06-2013,Od: Ewa
Chcę kupić u państwa skrzypce 4/4, interesuje mnie Sandner SV300 ewentualnie Corelli, te drugie zainteresowały nauczyciela mojej córki i bardziej się skłaniam właśnie w tą stronę. Czy ewentualnie po konsultacji z nauczycielem można będzie je zwrócić lub wymienić. Niestety mieszkamy w Krakowie.
19-06-2013,Od: Jarek
Można zwrócić. Traci się tylko na kosztach przesyłek, bo przewoźnicy nie zwrócą opłat. Obydwa modele na początek nauki mogą być i większość nauczycieli je akceptuje. Jeżeli to kontynuacja nauki po kilku latach i są pewne postępy to trzeba wybrać skrzypce powyżej tysiąca złotych. Sandner ma czyste ciepłe brzmienie i bardziej podoba się nauczycielom klasyki. Corelli to bardziej zadziorne, ostrzejsze brzmienie dobre także do muzyki nowoczesnej i folkowej. Sandner to większa precyzja wykonania, co cenią nauczyciele, Corelli to więcej wyposażenia, dużo dodatków, ładne drewno. Nauczycielowi raczej bardziej przypasuje Sandner. Może wybrać SV-6?
19-06-2013,Od: Ewa
Panie Jarku dziękuję za odpowiedź, przekazałam informacje uzyskane od Pana i widzę że mojego nauczyciela jeszcze bardziej zainteresowały jednak skrzypce Corelli, tak więc zamówię je, w razie czego wymienimy na Sandnera SV-6. Córka uczy się jeszcze w szkole podstawowej i nie jest przekonana czy będzie kontynuować dalej naukę w szkole średniej, bo wtedy i tak trzeba by kupić skrzypce lutnicze. Mam jeszcze jedno pytanie czy skrzypce dotrą do nas w przyszym tygodniu? Pozdrawiam. Ewa
| Twoja odpowiedź |