Forum

29-09-2016,Od: Przemek
Witam.
Potrzebuję kupić dla córki skrzypce 1/4. Czy jak urośnie i będę chciał kupić 1/2 mogę je Panu odsprzedać i np. dopłacić do 1/2?

29-09-2016,Od: Jarek
Można odsprzedać, aczkolwiek samodzielne wystawienie na aukcję czy OLX pozwoli osiągnąć wyższą cenę. Przez komis to pracownik musi zrobić przegląd, czyszczenie, korekty i wymiany eksploatacyjne, wykonać zdjęcia, opisy, zająć się sprzedażą, opłacić reklamy i prowizje, obsłużyć sprzedaż, dać gwarancję, firma musi opłacić podatki itp. Po uwzględnieniu tych kosztów cena skupu osiąga zwykle 30%-40%, podczas gdy sprzedając samodzielnie można osiągnąć 50%-60% cen nowego sprzętu, ale trzeba poświęcić więcej czasu i pracy.

29-09-2016,Od: Przemek
Do tysiąca złotych, które skrzypce by Pan polecił? Myślałem o Antonio Salvatini Seria 7.

29-09-2016,Od: Jarek
1/4 to ja bym kupił Sandnera SV-300. Z małego pudła i tak nie będzie wielkiego brzmienia. Lepiej odłożyć na większe skrzypce. Chyba, że poziom jest już dość wysoki. Wtedy trzeba przeskoczyć na Sonatę za 1190 zł. Rozwiązanie pośrednie to może być Salvatini 7, ale raziłbym wtedy zamówić z dokupieniem strun Tonica. Mogę od razu wymienić.

Twoja odpowiedź
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):