Sklep
27-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Trzymać smyczek i skrzypce to jest najłatwiejsze, ale palce to trzeba się już nauczyć racja. Więc chyba pójdę do ogniska muzycznego to znajduje się w szkole muzycznej byłam tam bo moja kol. tam chodziła. Mam nadzieję że wszystko się uda!!! A piosenki możesz mi napisać jak chcesz. Papa
27-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
kurki trzy:D D A A H H A G G FIS FIS E E D A A G G FIS FIS E A A G G FIS FIS E D D A A H H A G G FIS FIS E E D
:-)))przyjemnej pracy życzę
27-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Wielkie dzięki!! Ja mam problem z tym FIS. mysle ze sobie poradze
Odpowiedz
kurki trzy:D D A A H H A G G FIS FIS E E D A A G G FIS FIS D A A G G FIS FIS E D D A A H H A G G FIS FIS E E D
:-)))przyjemnej pracy życzę
Odpowiedz
TO NA DOLE JEST ŻLE!!!!!!!!SORRKA!
23-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
Zdrowych, Pogodnych Świąt Wielkanocnych, pełnych wiary, nadziei i miłości. Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz wesołego Alleluja
27-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
dzięki
Odpowiedz
Justyna ja znam wiele łatwych piosenek,ale jak chcesz zacząc grać to narazie chyba musisz odpowiednio nauczyć się trzymać skrzypce i smyczer,a dopiero póżniej palce;-D ale to nie takie trudne,PORADZISZ SOBIE!!!;-*
27-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
ok dzieki za info no to czekam mi tez jest milo nice to meet you pozdrawiam
27-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
Żaneta wiadomość odebrałem,bardzo miło było pocztać i poznać ciebie chociaz w malek czastce.
Jak bede mial chwile wolnego czasu to odpisze na emaila.
Pozdrawiam
27-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
piotrek napisalam do ciebie na poczte dosc obszernie napisz mi na forum czy doszlo to wazne ok? pozdrowienia:)
26-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
Zaneta tak na imie mam:) pozdro
Odpowiedz
Zaneta tak ba imie mam:) pozdro
26-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
ok violinist to czekam :)
a fajnie by było jak bys mi napisała jak masz na imie :)
Odpowiedz
Piotrek dzieki ze napisales ale odpisze do ciebie jutro pod wieczor ok? bo widzisz jutro mam dwie wazne klasowki w koncu liceum... juz mam dosyc tej nauki... pozdrawiam
25-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Czy ktoś zna z pamięci lub ma nauty jakąś kolęde albo piosenke co kolwiek tylko zeby było bardzo proste bardzo. Jak tak na napiszcie!!! papa
25-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
PIOTREK ODEZWIJ SIE DO MNIE NA POCZTE CZEKAM POZDRAWIAM PAPA:)
Odpowiedz
Violinist dlaczego ty nie masz gg? Tak by lepiej się rozmawiało.
25-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
Justii byłam na tej stronce i myślę że tam wszystko jest dobrze napisane.Pierwsze kułeczko narysowane to prożek a potem 1 palec.Jest tam trochę namieszane,ale myślę,że się skapniesz.POWODZENIA!!!
Odpowiedz
No tak po angielsku ale najważniejsze jest to że chyba trafiłam na to co chciałam. Czy tam na tej stronie dobrze są pokazane te nuty i dźwięki? Odpiszcie!! Papa
24-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
Justii bardzo przydatna stronka szkoda tylko ze cala po angielsku Piotrek to moj email violinist777@wp.plfajnie bylo by pogadac bedzie mi bardzo milo wiec napisz do mnie czekam:) bede sie starala jak najszybciej odpisywac jestem w liceum i nauki od groma ale postaram sie pozdrowienia dla Ciebie i wszystkich forumowiczow pa
24-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
Dobrywieczór :)
Ja poprosiłbym o g lub kontak z violinist moje gg: 9322029
fajnie było by porozmawiać sobie
24-03-2008, Od: Irek
Odpowiedz
ale wielu nowych ludzi sie pojawiło na forum!!!!Serdecznie witam 3maj cie sie !!!!Pozdrowienia
:)
24-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
ponownie zapraszam na mój fbl: www.lullabyforyou.fbl.pl !!!I proszę o komentarze,hehe
Odpowiedz
ponownie zapraszam na mój fbl: www.lullabyforyou.fbl.pl !!!I proszę o komentarze,hehe
24-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Chyba znalazłam to to jest ta strona
http://www.violin-online.com/interactivefingerboard.htm
Odpowiedz
Do ?. Mam 11 lat we wrześniu 12. A skrzypce mam z tej stronki. To ci mi napisalas to ja wiem chodzi mi gdzie znajduje się dany dźwięk(cd itd)na skrzypcach. I to też jest do Violinist. Ja wiem ze to jest trude to wytłumaczenia ale gdzie znajduje się dany dzwięk to chyba coś tam rozumiecie? Odpiszcie szybko! ;) Papa
Odpowiedz
soooorrka wszystkim że nie było mnie tak długo na forum,ale wiecie-święta i przygotowania do nich za bardzo mi na to nie pozwalały:-D
cieszę się że niektórzy byli na moim fbl i bardzo dziękuje za komentarze.Czytają zaległe notki myśle że Piotrek(17lat)powinien grać na skrzypcach!!!No bo jeśli chcesz to robić i to ci się podoba to...czemu nie???Kiedy ja chciałam zacząć grać na skrzypcach rodzice uważali że to mój krótki wymysł,który już następnego dnia nie będzie aktualny,ale to nie była praaaaawda!!!!!!!!Skrzypce to moja pasja.Sam jak zaczniesz grać to się przekonasz...;-)))
Odpowiedz
dzieki Justyna ze do mnie na poczte napisalas ale nie smiej sie bo nie jestem wtajemniczona co to jest? jakies chwyty czy co? odp pozdro papa
Odpowiedz
sorry ze sie nie odzywalam nie bylo nmie w domu nikt mnie nie oblal a moze to i dobrze... Piotrek tez mam 17 lat ale na skrzypcach nie gram choc zawsze bardzo chcialam no moze kiedys to sie uda... Justyno na razie nie mam gg pa
Odpowiedz
Do ?. Ja dobiero się ucze grać na skrzypcach i dlatego się pytam. Wejdź sobie na budowa i pokaże ci co to jest prążek. I ja nie wiem gdzie jest CDEFGAHC i dlatego się pytam.
24-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
ja wiem co to jest ale to nie prazek tylko prozek!!!!!!
nie jest CDEFGAHC owszem to podstawowa tonacja ale jest
c cis ces
d dis des
e eis es
f fis fes
g gis ges
a ais as
h his b
i to w wielu oktawach
sa razkreslne dwukreslne trojkreslne dzwieki sama sie tego nie nauczysz na skrzypcach trzeba sie przyłozyc od poczatku!!! a ile masz lat__?jakie skrzypce???
24-03-2008, Od: Luiza
Odpowiedz
Ja zaczęłam grać na skrzypcach od września 2007, czyli miałam 10/11 lat.Niech ktoś mi powie, czy to nie jest za pózno?! Powinno się chyba zaczynać od siódmego roku życia.Piszcie i odpowiadajcie!!!
24-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
Witajcie =D
Mam pytanko =D
zy wszyscy juz moksi są ?? =D
Odpowiedz
U mnie pada śnieg z deszem i w tym roku nikt mnie nie oblał wodą.
Mam pytanko czy ktoś umi wytłumaczyc jak ,,układają" się palce np. C jak to zagrac, bo np. te C musisz przykładowo zagrac na trzech strunach, znaczy te palce musisz dac na trzy struny (chwytnia) aby bylo C. NO nie wiem jak to napisać. Czy C jest na GDAE wszystkich strunach i te C jest koło prążka? Nie wiem czy jest taka książka gdzie to wszystko pisze bo mialam taką na gitara ale się zgubiła ;)
Pozdrawiam wszystkich!!
24-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
jakiego prazka??????????????????????
jesli juz to prozka ksiazek jest pełno!!na strunie EAG masz dzwiek C tego sie nie da napisac to trzeba widziec na zywo lub na obrazku!a ty grasz????ile????jak ci idzie?
Odpowiedz
Wejdz na poczte wyslalam ci cos ważnego. Violinist
Odpowiedz
Violinist podaj mi swój email bo nie wiem gdzie go mam ale szybko napisz!!
23-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
moje gg 9322029
Violinist poprosze o twoje ;
)
23-03-2008, Od: jolka
Odpowiedz
moj numer gg pisac!!7716118
czekam
23-03-2008, Od: Agusssssssia14
Odpowiedz
Cześć
Chciałam się zapytać z jakiego drewna najlepiej kupić skrzypce... i jakiej firmy. proszę o odpowiedź
23-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
czesc Piotrek ile masz lat/ napewno nawiazemy konwersacje jesli chodzi o skrzypce... milo cie poznac pozdrawiam wszystkich bardzo goraco ps Justyno jakie masz skrzypce??? jesli to nie tajemnica:) odp
23-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
witaj :)
Mam 17lat dokladnie to 5 kwietnia mam urodziny ;)
Od malego chcialem grac na skrzypcach lecz jak wczesniej pisalem na forum to niestety nie bylo pieniedzy i dopiero teraz nastaly lepsze czay i chcialbym zacząć gre na ty pieknym instrumencie :)
powiedz mi cos o sobie )
23-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Ja nie wiem, bo dostałam je od dziadka. Rozmiar 4/4 i jak wcześniej ci pisalam że mają 2 struny itd. Napisz konkretniej o co chcesz zapytac bo zabardzo nie rozumiem ;)
Odpowiedz
smieszni jestescie <lol>
Odpowiedz
smieszni jestescie <lol>
Odpowiedz
Ja życzę wszystkim spełnienia marzeń i żeby wszyscy mogli grać na skrzypcach, niestety ja tylko mogę mieć skrzypce
:)
Kolorowych jajeczek, wacianych owieczek, rozkicanych króliczków, pyszności w koszyczku! A przede wszystkim udanego uciekania w dniu "wielkiego lania".
Odpowiedz
Ja wszystkim życze, aby spełnili swoje spełnienia marzeń i żeby każdy na tym forum grał naa skrzypcach to wtedy było by fajnie. :) ale nie każdy może papa
Odpowiedz
zyczenia co mam wam zyczyc skoro jestescie tacy dla innych_???chyba tylko opanowania
22-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
Noi oczywiscie zycze wam wszystkiego najlepszego,i mokrego smingusa dingusa ;P zaraz ide sie polozyc ;P