Sklep
22-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
oczywiscie witam was ''jagoda'' oraz ''violinist''
mam nadzieje ze nawiazemy jakąś konwersacje jezeli chodzi o skrzypce
22-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
nic sie nie stalo Kiedy Wielka noc nastanie Zycze Wam na Zmartwychwstanie Duzo szczescia i radosci Ktore niechaj zawsze gosci W dobrym sercu w jasnej duszy i niechaj wszystkie zale zagluszy... To dla Was kochani jestescie wspaniali dziekuje za wszystko...
22-03-2008, Od: jagoda
Odpowiedz
nie dziwie sie nikomu ze tu nie pisze ludzie ja nie rozumiem jak tak mozecie
Odpowiedz
No moze juz spią sobie ;P
22-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Raczej <śpicie>? miało byc. ;)
22-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Elo ludzie nie śpijcie!!! Czemu się nic nie piszecie Mary Violinist Irek co się stało?
Odpowiedz
http://pl.youtube.com/watch?v=kur1bPKOvI4
pod tym linkiem znajdziecie osobe ktora naprawde ładnie opanowala tą sztuke gry na skrzypcach.
niesamowite
22-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
oki. Napisze Ci na gg.
Odpowiedz
Justyna dzieki za odpowiedz, podniosłaś mnie na duchu :)
A dlaczego ty nie mozesz grac na skrzypcach ?
moze uda nam sie popisac na g to lepsze od forum 9322029
Odpowiedz
http://justii-rikki.jest.in/
wpisujcie się pliss
Odpowiedz
Hmmm........ Powiem Ci tylko że nie jest za późno i jeżeli kochasz skrzypce to szybko się nauczysz i będziesz zadowolony. Ja też chciałabym grać ale niestety jest to niemożliwe, więć jeżeli ty możesz to zkorzystaj z tej szansy!! Pozdrawiam
Odpowiedz
Czść na początek wszystkim wszystkiego najlepszego :) mam nadzieje ze jajeczka juz poswiecone ;)
chcialbym zacząć grać na skrzypcach zawsze o tym marzylem lecz nie mialem okazji i pieniedzy. NAdeszle lepsze czasy i mysle ze uda mi sie .
Mam 17 lat , niektorzy mowią ze to troche z puzno ale uwazam zze dla kogos kto sie tym fascynuje i to kocha to nie jest tak wazny wiek :)
co o tym myslicie ?? :) pozdrawiam
Odpowiedz
Moc prezentów od zajączka
co koszyczek trzyma w rączkach
Wielu wrażeń, mokrej głowy
w poniedziałek dyngusowy.
Życzę jaja święconego
i wszystkiego najlepszego
http://www.kartkiflash.pl/kartka/33/
21-03-2008, Od: wanda
Odpowiedz
widziałam na jakiejś stronie dziewczynę, która grała na skrzypcach i równocześnie tańczyła! ale checa!
21-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
dzieki za odpowiedz czy lutnik profesjonalnie moze nastroic mi skrzypce w jego pracowni??? moze glupie ale odpiszcie pozdrowienia pa
21-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Chyba może.
21-03-2008, Od: aaa
Odpowiedz
nie C tylko a1
20-03-2008, Od: Irek
Odpowiedz
Kamerton to sa takie widełki metalowe ktore podaja prawidłowy dzwiek C po udzerzeniu,ale łatwiej urzywa sie kamertonu elektrycznego gdyz do tego zwyklego potrzeba troszke wprawy!Ale wracajac do tego elektrycznego jest to takie male podełko z diodami, i uzywa sie tak: zalacza sie kamerton i z poszczegolnych strun wygrywa sie dzwieki i kamerton wskarze nam czy dzwiek jest za wysoki i czy niski, mozna dzwiek wydopyc przez szarpniecie struny przez palec badz smyczkiem,i to chyba na tyle...
Generalnie to elektryczny kamerton uzywa sie szybciej i jest prostszy od tego tradycyjnego jezeli chodzi o cene to nie wiem poniewaz ja za moj tradycyjny zaplacilem 30 złotych i za elektryczny 50 złotych ale nie wiem jak teraz stoja ceny poprostu sie nie orientuje ;)
Pozdrwoienia
szczegolne dla ELI!!!
3 maj cie sie
20-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
dzieki za odpowiedzi skrzypiec jak na razie nie mam ale warto wiedziec na przyszlosc... Justyno jesli bede miala jakas fajna fotke to na pewno ci przysle ci na pewno obiecuje cierpliwosci... co to ten kamerton? jak sie go uzywa? ile kosztuje? jak nastraja sie skrzypce? prosze o odp na WSZYSTKIE PYTANIA dziekuje pozdrowienia dla was wszystkich Irka Justyny Eli Mary... jestescie wspaniali ciesze sie ze mozemy sie dogadac...aha Ela odezwij sie na tym forum!!!! prosze... czekam trzymajcie sie cieplutko:):):):) pa
20-03-2008, Od: Irek
Odpowiedz
Generalnie skrzypce przed kazdym graniem nalezy sprawdzic czy sa na strojone!!!Z daza sie sie ze kolki dobrze trzymaja i nie trzeba czesto stroic albo po dlugich cwiczeniach czesto to wskazane!!!ale to wszystko zalezy od skrzypiec!!!!Wiec przed graniem kamerton w reke i sprawdzic zreszta to tylko chwilka !!!
mozna tez użyć kamertonu elektrycznego ktory jest duzo latwiejszy w uzyciu!!!
Pozdrowienia 3maj cie sie
20-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
PROSZE ODPISZCIE NA MOJE PYTANIA CZEKAM POZDRO PAPA:)
20-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Ja Ci nie odpowiem bo nie wiem. A nie chce Cię wprowadzać w błąd. Violinist masz może jakieś swoje zdjęcie ze skrzycami albo ty sama? Jak masz to przyśli mi na email justa9620@gmail.com Ja jak będę miała to ci przyśle. Papa
19-03-2008, Od: Gosia
Odpowiedz
Justyna dzięki za odpowiedź.Prawda,że ładnie wyglądają, a z tego co tam piszą to są gotowe do grania, ale zastanawiało mnie czy one naprawdę są takie dobre.
20-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Wiesz co nie mam pojęcia czy one są gotowe i czy to prawda że są takie ładne. Ale obiecuję że jak już je będę miała w domu to napisze na tym forum. :) Pozdrawiam
19-03-2008, Od: aleksandradd2@tlen.pl
Odpowiedz
Kupię PILNIE dobre SKRZYPCE ELEKTRYCZNE.
Proszę o kontakt :
aleksandradd2@tlen.pl
19-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
co sie dzieje z Ela??/ czyzby sie na nas obrazila? oby nie... mary fajnego masz bloga fajne zdjecia... w ogole super wyszlas! powiedzcie bo nie wiem ja jestem na tym forum najstarsza??? dzieki za odpowiedzi wszystkie mam takie pytanie moze glupie ale jestem poczatkujaca kiedy skrzypce sie roztrajaja? jak czesto nalezy je stroic? prosze piszcie... dzieki z gory pozdrawiam wszystkich papa:):):):):):)
19-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
cześć czy ktoś na tym forum ma fbl czyli fotobloga?Jeśli tak to proszę o jego adres!Jeśli chcecie wejdzcie na mój fbl:www.lullabyforyou.fbl.pl
zapraszam i proszę o komentarze!!!
19-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
violonist wydaje mi się że za nastrojenie skrzypiec nic się nie płaci:-)a za ustawienie duszy i podstawka płaci się za ilość przesunięcia tych przyżądów..bardzo ci się przesuneły?Ale nie martwe się myślę,że nie dużo się płaci..:D
Jeśli chodzi o mikrostroiki to lepiej żeby były,bo jeśli skrzypce są rozstrojone o małe odległości czyli na przykład ćwierćtony to kołkami ci będzie trudno to zrobić.
19-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
odezwijcie sie wszyscy odezwij sie Ela klotnie za nami!!!! wazne odpiszcie ile placi sie za nastrojenie ustawienie podstawka i duszy skrzypiec u lutnika tak mniej wiecej odpiszcie!!!! i czy sa konieczne mikrostroiki czy kolkami tez mozna skrzypce nastroic??? odpiszcie wazne czekam pa
19-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Ja ci niestety nie powiem bo nie wiem ile płaci sie za nastrojenie itd.. Ale tymi kolkami chyba mozna nastroić bo ja śpiewam w chórku kościelnym.jest tam taka jedna Ala która gra na skrzypcach i ona tymi kółkami nastraja. Ale nie wiem. Papa
19-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Wiesz co ja nie wiem, ale ładnie wyglądają i mają tam gratis strune niby są już skrzypce nastrojone, futerał, ja je chce kupic jak kupie to napisze na tym forum czy są fajne.
18-03-2008, Od: Gosia
Odpowiedz
Czy ktoś może mi powiedzieć,czy skrzypce z tej strony są warte kupna?
19-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
Wiesz co ja nie wiem, ale ładnie wyglądają i mają tam gratis strune niby są już skrzypce nastrojone, futerał, ja je chce kupic jak kupie to napisze na tym forum czy są fajne.
06-03-2008, Od: Ola
Odpowiedz
Witam wszystkich :)
Chciałabym się nauczyć gry na skrzypcach, ale już troszeczkę "stara" jestem no i totalnie zielona w tym temacie, bo nigdy nie miałam tego instrumentu w rękach... Jak myślicie, pomijając to, że jak słyszę skrzypce, to moje serce bije 100 razy szybciej z zachwytu, czy powinnam spróbować? Jeśli tak, od czego zacząć, poza szukaniem nauczyciela/-ki ;)
Pozdrawiam serdecznie
07-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
Droga Olu
Myślę że nawet gdybyś miała 60 lat to jeśli masz ochotę to jest zawsze pora rzeby grać na skrzypcach.Z tego co pisałaś widzę że uwielbiasz skrzypce,ale pamiętaj że nie można się szybko zniechęcać!Myślę,że sobie
poradzisz:D
18-03-2008, Od: Ola
Odpowiedz
Dzięki za słowa otuchy :) Znalazłam już "mentorkę", teraz muszę się uporać z wyborem skrzypiec...Aż mi ciarki przechodzą, jak oglądam te cuda! W kwietniu zaczynam- już nie mogę się doczekać:D
Pozdrawiam
18-03-2008, Od: Irek
Odpowiedz
hej!!!widze ze wszystkie klutnie juz sa zanami!!!!!!!!!ciesze sie mozemy odnowa pisac na temat skrzypiec i muzyki!!!!ELA odezwij sie!!!!
pozdrowienia 3 maj cie sie
18-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Jak widać to wszystko jest ok. Odezwijcie się wszyscy!! Pozdro dla wszystkich!!!
17-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Rozumiem jak to jest w liceum. Tylko ten mój smyczek nadaje się do wyrzucenia. Zostało tylko to ,,drewienko". A te skrzypce za 300zł kupię na tej stronce. Może kiedyś mama mi zrobi zdjęcie ze skrzypcami, mam tez zdjęcie ale stare i tak blado na nim wyszłam jak będę miała to ci chętnie wyśle. :) Pozdrawiam
26-11-2004, Od: Miłosz
Odpowiedz
JESTEM WIELKIM FANEM SKRZYPEC KOCHAM JE I WIELBIE...NORMALNIE JESTEM W NICH ZAKOCHANY !!! :)
17-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
::P:P:P:P:
{
12-12-2004, Od: Iza
Odpowiedz
też kocham swoje skrzypeczki chociaż mam dopiero 6 lat. Zawsze rano jak na nie spojrzę od razu chce otworzyć futerał i na nich grać! niedługo mam 1 występ i bardzo sie cieszę. Jak podrosnę to chciałabym zagrać z akompaniamentem mojej siorki, która gra na pianinie , pozdrawiam cię .
17-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
dobra ok w takim razie to ja cie zle zrozumialam a pradziadka mialam bo juz nie zyje nawet go nie znalam... ale podziwiam go w ogole podziwiam wszystkich skrzypkow najlepiej jakbys uczyla sie grac na 4 strunach tak mysle pojedyncze struny i wlosie mozna kupic idz do sklepu muzycznego tam kupisz i ci to wszystko zaloza ja tez jak namowie rodzicow to sobie kupie ale tez za 300zl na lutnicze nie uzbieram tyle kasy... nie mam gg ale mam email violinist777@wp.pl i fajnie jakbys mi przyslala swoje zdjecie ze skrzypcami ok? w miare mozliwosci postaram sie odpisywac bo u mnie naukanauka nauka i nie jesten kujonem tylko tyle wymagaja... jak bedziesz w liceum to sama zobaczysz:) ps. Ela odezwij sie mi na poczte ok? pls. i jeszcze cos SLYSZAL KTOS MOZE O MICHALE NESTEROWICZU??? KTO TO ? BYLISCIE NA JEGO KONCERCIE MOZE? JESLI TAK TO JAK BYLO? PISZCIE!!! pozdrawiam wszystkich pa:):):):):)
Odpowiedz
chyba zle mnie justyno zrozumialas bo to nie ja napisalam za przeproszeniem dupa! tylko ktos inny ja nawet nie bylabym do tego sklonna dlatego twierdze ze robicie sobie z tego forum jakies bezsensowne zarty i ten kto to napisal zachowal sie dziecinnie... po co bym miala takie rzeczy pisac??? pomysl... jestem w liceum mnie takie rzeczy juz nie smiesza... twoj dziadek dal ci skrzypce to pewnie musza byc dobre im starsze tym lepsze! fajnie masz tez bym chciala miec kogos bliskiego kto by gral ale nie mam mialam pradziadka ktory gral i dodatkowo nazywal sie Skrzypek:):):) powaznie! ale skrzypki sie nie zachowaly:(:(:( szkoda... lubie sluchac Vanessy Mae bo ma talent i swietnie gra... sama chcialabym tak grac! przepieknie... nie lubie opery i muzyki powaznej choc na skrzypkch wszystko pieknie brzmi naprawde... pa
Odpowiedz
Źle to napisałam bo to nie było do ciebie tylko do tej osoby co to napisała ;) Sorki. To masz super pradziadka super imię!! Naprawdę!! Właśnie ja żałuję, bo mój dziadek już nic nie umi zagrać na skrzypcach a jak by umiał to bym coś tam zapamiętała. :( Te skrzypce były stare i te włosie konia odpadły i zostały mi 2 struny A i G. Więc teraz przywiązałam się grać na dwóch strunach chociaż i tak tylko gram na A. Boję się teraz jak mam kupić skrzypce które mają 4 struny to ja ogłupieje. Ja nie mam pojęcie jak się gra na skrzypcach, jak będę miała nowe to pojadę tam do dziadka i będę mu kazała coś zagrać!!;) Żeby zobaczyć jak to jest. Narazie cały czas zbieram te pieniądze jak już chyba wiesz to chce kupić te za 300zł. Myślę ze tak po świętach kaski się nazbiera i będę miała. Może podasz mi swój nr gg albo ja tobie? Oczywiście nie musisz ale tak będzie lepiej. Pozdrawiam
17-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
nie byłam na forum 2 dni a tyyyle się naczytałam...!Myślę że dział kłutni na tym forum ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY...ej czy ktoś na tym forum był na konkursie skrzypcowym (żebyście mnie dobrze zrozumieli:chodzi mi o konkurs skrzypcowy,nie popis czy koncert,tylko konkurs taki z...nagrodami:)...)pytam się tak bo ja chyba na taki jadę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wiem że super!!!
P.S.Kim jest ''dupa''???Naprawdę choć cię nie znam już mnie zdenerwowałeś...:-/
Odpowiedz
nie ma za co wszystkim wam bede w miare mozliwosci starala sie pomoc choc jeszcze nie gram a bardzo chcialabym... przekonuje rodzicow na razie:) jesli masz w domu 4/4 i takie sa twoje odczucia to wez te.. ile masz lat Justyna? twoje skrzypce sa fabryczne czy lutnicze? i jeszcze jedno nie ze sie czepiam ale kto podpisal sie pod Dupa??? nudzi sie wam? bo zachowujecie sie dziecinnie... odp jak zwykle pozdrawiam:)
Odpowiedz
Ja mam 11 lat we wrześniu 12. Nie wiem jakie są moje skrzypce bo dostałam je od dziadka. Mój dziadek już jest stary i traci słuch muzyczny i podarował mi te skrzypce, więc naprawde nie wiem jakie są.Ja też nie gram na skrzypcach tylko tez mam słuch muzyczne i poprostu ze słuchu. Ja bym chciala chodzic do szkoły muzycznej tylko dojazd mi nie pasuje itp.. A jak tobie się nudzi to nie pisz na tej stronie bo ona chyba nie jest dla ciebie jak wiadać (Dupa)!!!!
Odpowiedz
Na 148 wzrostu to jakie skrzypce będą dobre 4/4 czy 3/4 ja bym wolała 3/4 ale jak sądzicie?
17-03-2008, Od: Dupa
Odpowiedz
Dupa