Sklep
24-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
ponownie zapraszam na mój fbl: www.lullabyforyou.fbl.pl !!!I proszę o komentarze,hehe
24-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Chyba znalazłam to to jest ta strona
http://www.violin-online.com/interactivefingerboard.htm
Odpowiedz
Do ?. Mam 11 lat we wrześniu 12. A skrzypce mam z tej stronki. To ci mi napisalas to ja wiem chodzi mi gdzie znajduje się dany dźwięk(cd itd)na skrzypcach. I to też jest do Violinist. Ja wiem ze to jest trude to wytłumaczenia ale gdzie znajduje się dany dzwięk to chyba coś tam rozumiecie? Odpiszcie szybko! ;) Papa
24-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
soooorrka wszystkim że nie było mnie tak długo na forum,ale wiecie-święta i przygotowania do nich za bardzo mi na to nie pozwalały:-D
cieszę się że niektórzy byli na moim fbl i bardzo dziękuje za komentarze.Czytają zaległe notki myśle że Piotrek(17lat)powinien grać na skrzypcach!!!No bo jeśli chcesz to robić i to ci się podoba to...czemu nie???Kiedy ja chciałam zacząć grać na skrzypcach rodzice uważali że to mój krótki wymysł,który już następnego dnia nie będzie aktualny,ale to nie była praaaaawda!!!!!!!!Skrzypce to moja pasja.Sam jak zaczniesz grać to się przekonasz...;-)))
24-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
dzieki Justyna ze do mnie na poczte napisalas ale nie smiej sie bo nie jestem wtajemniczona co to jest? jakies chwyty czy co? odp pozdro papa
24-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
sorry ze sie nie odzywalam nie bylo nmie w domu nikt mnie nie oblal a moze to i dobrze... Piotrek tez mam 17 lat ale na skrzypcach nie gram choc zawsze bardzo chcialam no moze kiedys to sie uda... Justyno na razie nie mam gg pa
Odpowiedz
Do ?. Ja dobiero się ucze grać na skrzypcach i dlatego się pytam. Wejdź sobie na budowa i pokaże ci co to jest prążek. I ja nie wiem gdzie jest CDEFGAHC i dlatego się pytam.
24-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
ja wiem co to jest ale to nie prazek tylko prozek!!!!!!
nie jest CDEFGAHC owszem to podstawowa tonacja ale jest
c cis ces
d dis des
e eis es
f fis fes
g gis ges
a ais as
h his b
i to w wielu oktawach
sa razkreslne dwukreslne trojkreslne dzwieki sama sie tego nie nauczysz na skrzypcach trzeba sie przyłozyc od poczatku!!! a ile masz lat__?jakie skrzypce???
24-03-2008, Od: Luiza
Odpowiedz
Ja zaczęłam grać na skrzypcach od września 2007, czyli miałam 10/11 lat.Niech ktoś mi powie, czy to nie jest za pózno?! Powinno się chyba zaczynać od siódmego roku życia.Piszcie i odpowiadajcie!!!
24-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
Witajcie =D
Mam pytanko =D
zy wszyscy juz moksi są ?? =D
Odpowiedz
U mnie pada śnieg z deszem i w tym roku nikt mnie nie oblał wodą.
Mam pytanko czy ktoś umi wytłumaczyc jak ,,układają" się palce np. C jak to zagrac, bo np. te C musisz przykładowo zagrac na trzech strunach, znaczy te palce musisz dac na trzy struny (chwytnia) aby bylo C. NO nie wiem jak to napisać. Czy C jest na GDAE wszystkich strunach i te C jest koło prążka? Nie wiem czy jest taka książka gdzie to wszystko pisze bo mialam taką na gitara ale się zgubiła ;)
Pozdrawiam wszystkich!!
24-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
jakiego prazka??????????????????????
jesli juz to prozka ksiazek jest pełno!!na strunie EAG masz dzwiek C tego sie nie da napisac to trzeba widziec na zywo lub na obrazku!a ty grasz????ile????jak ci idzie?
Odpowiedz
Wejdz na poczte wyslalam ci cos ważnego. Violinist
Odpowiedz
Violinist podaj mi swój email bo nie wiem gdzie go mam ale szybko napisz!!
23-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
moje gg 9322029
Violinist poprosze o twoje ;
)
23-03-2008, Od: jolka
Odpowiedz
moj numer gg pisac!!7716118
czekam
23-03-2008, Od: Agusssssssia14
Odpowiedz
Cześć
Chciałam się zapytać z jakiego drewna najlepiej kupić skrzypce... i jakiej firmy. proszę o odpowiedź
23-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
czesc Piotrek ile masz lat/ napewno nawiazemy konwersacje jesli chodzi o skrzypce... milo cie poznac pozdrawiam wszystkich bardzo goraco ps Justyno jakie masz skrzypce??? jesli to nie tajemnica:) odp
23-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
witaj :)
Mam 17lat dokladnie to 5 kwietnia mam urodziny ;)
Od malego chcialem grac na skrzypcach lecz jak wczesniej pisalem na forum to niestety nie bylo pieniedzy i dopiero teraz nastaly lepsze czay i chcialbym zacząć gre na ty pieknym instrumencie :)
powiedz mi cos o sobie )
23-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Ja nie wiem, bo dostałam je od dziadka. Rozmiar 4/4 i jak wcześniej ci pisalam że mają 2 struny itd. Napisz konkretniej o co chcesz zapytac bo zabardzo nie rozumiem ;)
Odpowiedz
smieszni jestescie <lol>
Odpowiedz
smieszni jestescie <lol>
Odpowiedz
Ja życzę wszystkim spełnienia marzeń i żeby wszyscy mogli grać na skrzypcach, niestety ja tylko mogę mieć skrzypce
:)
Kolorowych jajeczek, wacianych owieczek, rozkicanych króliczków, pyszności w koszyczku! A przede wszystkim udanego uciekania w dniu "wielkiego lania".
Odpowiedz
Ja wszystkim życze, aby spełnili swoje spełnienia marzeń i żeby każdy na tym forum grał naa skrzypcach to wtedy było by fajnie. :) ale nie każdy może papa
Odpowiedz
zyczenia co mam wam zyczyc skoro jestescie tacy dla innych_???chyba tylko opanowania
22-03-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
Noi oczywiscie zycze wam wszystkiego najlepszego,i mokrego smingusa dingusa ;P zaraz ide sie polozyc ;P
Odpowiedz
oczywiscie witam was ''jagoda'' oraz ''violinist''
mam nadzieje ze nawiazemy jakąś konwersacje jezeli chodzi o skrzypce
22-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
nic sie nie stalo Kiedy Wielka noc nastanie Zycze Wam na Zmartwychwstanie Duzo szczescia i radosci Ktore niechaj zawsze gosci W dobrym sercu w jasnej duszy i niechaj wszystkie zale zagluszy... To dla Was kochani jestescie wspaniali dziekuje za wszystko...
22-03-2008, Od: jagoda
Odpowiedz
nie dziwie sie nikomu ze tu nie pisze ludzie ja nie rozumiem jak tak mozecie
Odpowiedz
No moze juz spią sobie ;P
22-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Raczej <śpicie>? miało byc. ;)
22-03-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Elo ludzie nie śpijcie!!! Czemu się nic nie piszecie Mary Violinist Irek co się stało?
Odpowiedz
http://pl.youtube.com/watch?v=kur1bPKOvI4
pod tym linkiem znajdziecie osobe ktora naprawde ładnie opanowala tą sztuke gry na skrzypcach.
niesamowite
22-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
oki. Napisze Ci na gg.
Odpowiedz
Justyna dzieki za odpowiedz, podniosłaś mnie na duchu :)
A dlaczego ty nie mozesz grac na skrzypcach ?
moze uda nam sie popisac na g to lepsze od forum 9322029
Odpowiedz
http://justii-rikki.jest.in/
wpisujcie się pliss
Odpowiedz
Hmmm........ Powiem Ci tylko że nie jest za późno i jeżeli kochasz skrzypce to szybko się nauczysz i będziesz zadowolony. Ja też chciałabym grać ale niestety jest to niemożliwe, więć jeżeli ty możesz to zkorzystaj z tej szansy!! Pozdrawiam
Odpowiedz
Czść na początek wszystkim wszystkiego najlepszego :) mam nadzieje ze jajeczka juz poswiecone ;)
chcialbym zacząć grać na skrzypcach zawsze o tym marzylem lecz nie mialem okazji i pieniedzy. NAdeszle lepsze czasy i mysle ze uda mi sie .
Mam 17 lat , niektorzy mowią ze to troche z puzno ale uwazam zze dla kogos kto sie tym fascynuje i to kocha to nie jest tak wazny wiek :)
co o tym myslicie ?? :) pozdrawiam
Odpowiedz
Moc prezentów od zajączka
co koszyczek trzyma w rączkach
Wielu wrażeń, mokrej głowy
w poniedziałek dyngusowy.
Życzę jaja święconego
i wszystkiego najlepszego
http://www.kartkiflash.pl/kartka/33/
21-03-2008, Od: wanda
Odpowiedz
widziałam na jakiejś stronie dziewczynę, która grała na skrzypcach i równocześnie tańczyła! ale checa!
21-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
dzieki za odpowiedz czy lutnik profesjonalnie moze nastroic mi skrzypce w jego pracowni??? moze glupie ale odpiszcie pozdrowienia pa
21-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Chyba może.
21-03-2008, Od: aaa
Odpowiedz
nie C tylko a1
20-03-2008, Od: Irek
Odpowiedz
Kamerton to sa takie widełki metalowe ktore podaja prawidłowy dzwiek C po udzerzeniu,ale łatwiej urzywa sie kamertonu elektrycznego gdyz do tego zwyklego potrzeba troszke wprawy!Ale wracajac do tego elektrycznego jest to takie male podełko z diodami, i uzywa sie tak: zalacza sie kamerton i z poszczegolnych strun wygrywa sie dzwieki i kamerton wskarze nam czy dzwiek jest za wysoki i czy niski, mozna dzwiek wydopyc przez szarpniecie struny przez palec badz smyczkiem,i to chyba na tyle...
Generalnie to elektryczny kamerton uzywa sie szybciej i jest prostszy od tego tradycyjnego jezeli chodzi o cene to nie wiem poniewaz ja za moj tradycyjny zaplacilem 30 złotych i za elektryczny 50 złotych ale nie wiem jak teraz stoja ceny poprostu sie nie orientuje ;)
Pozdrwoienia
szczegolne dla ELI!!!
3 maj cie sie
20-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
dzieki za odpowiedzi skrzypiec jak na razie nie mam ale warto wiedziec na przyszlosc... Justyno jesli bede miala jakas fajna fotke to na pewno ci przysle ci na pewno obiecuje cierpliwosci... co to ten kamerton? jak sie go uzywa? ile kosztuje? jak nastraja sie skrzypce? prosze o odp na WSZYSTKIE PYTANIA dziekuje pozdrowienia dla was wszystkich Irka Justyny Eli Mary... jestescie wspaniali ciesze sie ze mozemy sie dogadac...aha Ela odezwij sie na tym forum!!!! prosze... czekam trzymajcie sie cieplutko:):):):) pa
20-03-2008, Od: Irek
Odpowiedz
Generalnie skrzypce przed kazdym graniem nalezy sprawdzic czy sa na strojone!!!Z daza sie sie ze kolki dobrze trzymaja i nie trzeba czesto stroic albo po dlugich cwiczeniach czesto to wskazane!!!ale to wszystko zalezy od skrzypiec!!!!Wiec przed graniem kamerton w reke i sprawdzic zreszta to tylko chwilka !!!
mozna tez użyć kamertonu elektrycznego ktory jest duzo latwiejszy w uzyciu!!!
Pozdrowienia 3maj cie sie
20-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
PROSZE ODPISZCIE NA MOJE PYTANIA CZEKAM POZDRO PAPA:)
20-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Ja Ci nie odpowiem bo nie wiem. A nie chce Cię wprowadzać w błąd. Violinist masz może jakieś swoje zdjęcie ze skrzycami albo ty sama? Jak masz to przyśli mi na email justa9620@gmail.com Ja jak będę miała to ci przyśle. Papa
19-03-2008, Od: Gosia
Odpowiedz
Justyna dzięki za odpowiedź.Prawda,że ładnie wyglądają, a z tego co tam piszą to są gotowe do grania, ale zastanawiało mnie czy one naprawdę są takie dobre.
20-03-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Wiesz co nie mam pojęcia czy one są gotowe i czy to prawda że są takie ładne. Ale obiecuję że jak już je będę miała w domu to napisze na tym forum. :) Pozdrawiam