Sklep
19-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
chetnie pogadam ale gram rok jesli mozesz daj numer gg chetnie pogadam na pewno sie odezwe ja gram rok ty sześć lat ale kazdy kiedys zacznał:)pozdrawiam
20-02-2008, Od: Agnieszka
Odpowiedz
Witam gram już ponad 25 lat na jest to bardzo pożytyczne zajęcie moją pasię zaczełam od 9 roku życia obecnie mam 36 lat pozdrawiam
20-02-2008, Od: elix
Odpowiedz
http://www.skrzypcaczka.blog.interia.pl/
zapraszam i prosze o komentarze i wpisy do ksiegi gości
20-02-2008, Od: Irek
Odpowiedz
Witam serdecznie wszystkich nowych uczestników tego forum!!!Dla wszystkich juz grajacych życze wielu sukcesow a dla zaczynajacych odwagi i siły!!!ja zacząłem grac juz teraz 6 miesiecy temu a mam lat 24 naprawde bardzo!!!pozdrowienia
szczegulne dla eli!!!!
:)
gg 8049910
20-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
no Irek dziekuje:)
ja mam 14,5lat gram rok i nie rzałuje!~!!to moja pasja,miłość,marzenie.Od dziecka jestem śilnie związana z muzyką jak prawie cała moja rodzina!Wiem,że to to co kocham i co chce robić!Również życze wielu sukcesów!Mówie Wam marzenia się spełniają!!!!!~~~~~~~wystarczy tylko w to uwierzyć!!Nie poddajcie się szczególnie początkujący jak i Ci z dłuższym stażem!!!!
pozdrowienia dla Violinist Irka Gosi
19-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
To była jakaś celtycka melodia, w gamie minorowej, głęboka, pulsująca, przepełniona cierpliwą rozpaczą i pozbawionym ambicji pragnieniem - brzmiały w niej irlandzkie skrzypki, chropowata harmonia niższych strun szarpanych - rozedrganych razem w błaganiu, które brzmiało bardziej ludzko, niż jakikolwiek dźwięk wydawany przez dziecko, mężczyznę czy kobietę.
Uderzyło mnie to - niczym wielka nie ukształtowana myśl, która nie może przybrać żadnego kształtu w tej atmosferze powolnej cudownej otaczającej mnie muzyki - że to właśnie jest moc skrzypiec; że potrafi brzmieć bardziej ludzko niż sami ludzie! Mówi za nas w sposób, na który nas nie stać! Ach tak, właśnie na tym zawsze polegała muzyka i poezja.
19-02-2008, Od: Paulina
Odpowiedz
czy ktos udziela moze korepetycji gry na skrzypcach w okolicach lezajska czy tez sieniawy woj.podkarpackie ?? prosze o kontakt gg 8486618 z gory dziekuje i czekam pa:)
17-02-2008, Od: Irek
Odpowiedz
serdeczne pozdrowienia dla Eli!!!!!!!!!!!!!! :)
wkoncu po sesji huraaaaa!!!!! :)
powrot do rzeczywistosci
:)
18-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
no Irek dzieki i wzajemnie
17-02-2008, Od: violinist
Odpowiedz
dzieki za pozdrowienia odpisze na pewno obiecuje jesli nie odpisuje przez jakis czas nie znaczy ze o tobie zapomnialam tylko ze nie mam czasu pozdrawiam cie rowniez cieplutko:):):):)
18-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
ok
18-02-2008, Od: nusia:-*********
Odpowiedz
nie wiem czemu,ale od pewnego czasu myślę aby zacząć grać na skrzypcach...Odrazu mówię,że mam 13 lat!!!Czy nie za póżno???Poradżcie!!!!Mam próbować?!Help!!!
18-02-2008, Od: flora
Odpowiedz
hejo
ja gram 20lat jestem nowa na forum mam 24lata mówie wam kazdy wiek jest dobry by zaczac edukacje muzyczna jesli chodzi o skrzypce to wiadomo własny wkład czasowy no i materialny!
piszcie chetnie poradze i odpowiem
pozdrówka
18-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
zapytaj się rodziców,znajomych,przyjaciół,osób które grają na skrzypcach,Przemyśl to koniecznie!!!!!Ale ja myśle,że warto spróbować i się nadajesz!!!!!!XDXDXDXDXDSerio,serio!
16-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
cześć myślę że te forum jest super!!!!!!XD
16-02-2008, Od: rafałek
Odpowiedz
czesc MARY to ja
18-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
a kim ty jesteś?????XD
07-02-2008, Od: klara
Odpowiedz
PROSZE O ODP NA PYTANIE TO WAZNE! PO CZYM POZNAC ZE DUSZA SKRZYPIEC SIE PRZESUNELA? BO MI SKRZYPCE NIE GRAJA!!!!!! A JESLI SIE PRZESUNELA TO CHYBA NIE SA DO WYRZUCENIA????? PROSZE O ODP TO WAZNE CZEKAM POZDROWIENIA NIE WIEM CO MAM Z TYM PROBLEMEM ZROBIC... PA:}:}:}
17-02-2008, Od: Aagnieszka
Odpowiedz
wiesz co ja też mam do ciebie pytanko czy ty na nich wogole grasz???? to bardzo ważne bo szkrzypce mają dusze i może się na ciebie obraziły tego dokładnie to nie wiem.ale ja ci to wysyłam bo sie poprostu na tym znam. nic się nie bój życzy Agnieszka
07-02-2008, Od: elix
Odpowiedz
czesc
wiesz mysle ze lepiej dac to rzeczywiscie doswiadczonej osobie nie musi byc to odrazu lutnik czy nie wiadomo kto.najpierw mozesz pokazac swojemu nauczycielowi jaesli on ci nie pomoze zacznij szukac pomocy np.u lutnika
co do zeberka grubsza czesc u góry tak by opierała sie na ramieniu
pozdrowienia:)
07-02-2008, Od: elix
Odpowiedz
sorki za to zeberko to nei to pytanie
pomyliłam sie
07-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
klara naprawdę LEPIEJ POKARZ TO OSOBIE DOŚWIADCZONEJ NP.TWOJEMU NAUCZYCIELOWI!!!
17-02-2008, Od: agnieszka
Odpowiedz
dziendobry ja gram na skrzypcach nawet calkiem dobrze mi idzie skrzypce sa naprzwde fascynujace moja sasiadka mi mowi ze ja pieknie gram na swoich skrzypcach POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH ZYCZY agnieszka
17-02-2008, Od: violinist
Odpowiedz
ela nie masprawy ja napisze do ciebie bo i tak musze sprawdzic jak mi nowa poczta dziala jak napisze to dam ci na forum zmac a ty mi odpiszesz czy doszlo ok? bo mam do ciebie pare pytan ale napisze tak jutro albo pojutrze ok? teraz mam przed soba same ktasowki mam nadzieje ze mnie zrozumiesz... wiesz jak jest w LO pozdro trzymaj sie pa:):):):):)
17-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
ok nie ma sprawy!dzieki
rozumiem rozumiem i trzymam kciuki
pozdrowienia dla violinist i dla irka
16-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
violinist!!!!!!sorki ale nie dam rady Ci napisac bo cały czas mi sie poczta zamyka";(przepraszam ale jesli mozesz napisz do mnie poerwsza bede bardzo wdzieczna
pozdrawiam i jeszcze raz sorki
15-02-2008, Od: Gosia
Odpowiedz
Dziękuję,za polecenie z chęcią zacznę ich słuchać.
14-02-2008, Od: elix
Odpowiedz
siemka wsszystkim;)
14-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
hej ela ,to ty?Czemu zmieniłaś nick'a?
13-02-2008, Od: megi
Odpowiedz
nie macie metronomu ?
Wstąpcie na tę stronkę
www.metronomeonline.com
metronom i kamerton w jednym :)
14-02-2008, Od: iko
Odpowiedz
jak to działa odpisz prosze
13-02-2008, Od: violinist
Odpowiedz
witam wszystkich serdeczne pozdrowienia dla Eli dzieki za pozdrowienia dla mnie widze ze zmienilas pseldo do tamtego bardziej sie pzywyczailam:):):) poczte jak na razie mam taka sama wiec juz mozesz pisac do mnie a jak ja zmienie to dam ci znac ps do czego sluzy zeberko? i ktos mowil kiedys o jakiejs szynie do skrzypiec chyba o co chodzi z ta szyna i do dzego ona sluzy??? odpisz papa
14-02-2008, Od: elix
Odpowiedz
dzieki sorki ze dopiero dzis napisze jak mimnie brat dopusci na komputer - uczy sie zeberko to tzw.szyna napisze Ci na poczte sorki ale postaram sie jak najszybciej
papap
a co do pseldo to musiałam zmienic opisze Ci kiedys
14-02-2008, Od: Ola
Odpowiedz
no to ja Ci polecam do słuchania utwory romantyczne ;) Wieniawski, Mendelssohn, Czajkowski itp :) piszą takie utwory że szok, aż ciężko nie lubić ;P
14-02-2008, Od: Gosia
Odpowiedz
Raczej słuchać,co prawda chcę sie nauczyć grać, ale takich wybujałych ambicji nie mam.
13-02-2008, Od: Gosia
Odpowiedz
Czy może ktoś z was polecić mi jakieś utwory z muzyki klasycznej na skrzypce?
13-02-2008, Od: Ola
Odpowiedz
największe i najfajniejsze forum skrzypcowe www.skrzypce.art.pl tam wszyscy chętnie i profesjonalnie Wam pomogą :) zapraszam
13-02-2008, Od: violinist
Odpowiedz
ela moj nowy email to violinist777@wp.pl
13-02-2008, Od: megi
Odpowiedz
6 lat gram na skrzypcach i mam wielką prośbę:
czy ktoś nie ma przypadkiem nut rene ortmans - concertino a - moll ? z góry wielkie dzięki. Mój e - mail : kroofka17@gmail.com. Jak ktoś ma ochotę poklika, piszcie na gg : 3992830
08-02-2008, Od: Agussia14
Odpowiedz
Hej.Mam pytanie czy ktoś wie jakie są dobre skrzypce(firma).tak ok 1000 zł.? Proszę o odpowiedź. To PILNE!!
11-02-2008, Od: elix
Odpowiedz
zobacz na www.allegro.pl
lub poprostu zajzyj do sklepu muzycznego a jesli chcesz kupic za 1000zł to mozesz równiez odwiedzic lutnika tam powinnas znajsc to czego szukasz\
pozdrawiam:=)
11-02-2008, Od: Olaa
Odpowiedz
do Justyna
Ja kupilam skrzypce, które są identyczne jak te za 500 zł na tej stronie.Ale kupiłam je w Sklepie muzycznym. Są świetne. Długo trzymają strój i są ładniejsz niż na tej fotcee:P Polecam i pozdrawiam
11-02-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Wielkie dzięki za odpowiedź. Ja zbieram na te skrzypce mam nadzieje że szybko nazbieram i sobie kupię! ;) Pozdrawiam
10-02-2008, Od: polus
Odpowiedz
Podajcie mi link do jakiegoś forum o skrzypcach bo rzadnego porządnego nie moge znaleść.
09-02-2008, Od: elix
Odpowiedz
,, W rękach zdolnego muzyka skrzypce uosabiają słodycz lutni, łagodność violi, majestat harfy, siłę trąbki, żywość fujarki, smutek fletu, patetyczną barwę cynku, całą tą różnorodność można cudownie wysłyszeć, jak w wielkiej budowli organów" G.Doni
09-02-2008, Od: Justyna xD
Odpowiedz
Jak nie lubicie skrzypiec to się wogule tu nie wypowiadajcie bo nikt kto gra na tym instrumencie się tym nie zainteresuje a jeśli chcecie robić z siebie debili to proszę bardzo<lol> .... Sorki... troche mnie poniosło:p;P;P;
09-02-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Czy ktoś kupował te skrzypce, które są na tej stronce? Bo ja chciałabym je kupic i nie wiem jak wyglądają, czy dobrze brzmią itp. Pliss odpiszcie
09-02-2008, Od: lol
Odpowiedz
mam skrzypce firmy zlom
09-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
09-02-2008, Od: lol
Odpowiedz
ty debilu