Sklep
08-03-2008, Od: ela
Odpowiedz
chyba najlepiej bedzie jak nie bede tui wiecej piasac!!!wszscy tylko przepełnieni nienawiscia do mnie:(
:(
08-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
ELA WCALE NIE!!!
07-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
kocham skrzypce kocham skrzypce kocham skrzypce kocham skrzypce kocham skrzypce kocham skrzypce kocham skrzypce kocham skrzypce kocham skrzypce kocham skrzypce
(już mnie łapki bolą :******)
05-03-2008, Od: nieważne
Odpowiedz
Napisze wam jedno Ela nie jest miłą i fajną osobą się mondrzy i wogóle.....
Odpowiedz
dlaczego tak myślisz???Wcale nie!
06-03-2008, Od: ela
Odpowiedz
wiesz justyna??
miła jestes
05-03-2008, Od: kasia
Odpowiedz
wiesz co????
moze i sama sie mondrzysz ale ja znam ele i wiem ze jest inna nie dziwie sie skoro ja denerwowałas!pewnie tak było!ja ja znam bardzo dobrze i wiem ze tak nie jest!!!!!!!
wrecz przeciwnie dziecko z 5klasy uswiadom to sobie!!!!
06-03-2008, Od: diana
Odpowiedz
Hejka wszystki
ja też gram na skrzypcach i bardzo to lubie
Odpowiedz
diana ja też gram(4lata) i baaaardzo to też lubie a może nawet...kocham? :* a ty ile grasz???
06-03-2008, Od: kasia
Odpowiedz
witaj
skad jestes?
06-03-2008, Od: Paula
Odpowiedz
Hej jestem nowa gram na skrzypcach juz 3 lata i bardzo się cieszę. Mam 13lat.
Odpowiedz
cześć Paula życzę dalszych sukcesów w skrzypcach :*
06-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
czesc
07-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
http://www.skrzypcaczka.blog.interia.pl/
06-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
06-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
byc moze bede miala nowe skrzypce ale fabryczne ok 500 zl i bardzo prosze o odp to wazne czy musze je dac do konserwacji lutniczej? ile to kosztuje? co ile konserwujecie skrzypce? kiedy powinno sie je konserwowac? wystarcza do tego odpowiednie srodki czy musz isc do lutnika? wiem ze sa takie specjalne plyny ale czy one pomoga? slyszalam ze takie preparaty dzialaja szkodliwie na lakier a chce zeby ladnie blyszczal... to prawda??? czy lutnik po obejrzeniu instrumentu powie mi jaki preparat bedzie najskuteczniejszy i najbezpieczniejszy? czy u niego mozna dostac takie preparaty czy trzeba je kupic w sklepie muzycznym? prosze o odp na wszystkie pytania!!! dzieki przepraszam ze tak duzo ale to dla mnie WAZNE pozdrowienia:):):)
06-03-2008, Od: ela
Odpowiedz
no wiesz ja mysle ze jak je kupisz to nie bedzie tak źle wiem ze co do fabrycznych bo tez posiadam fabryczne i lutnicze i niestosuje płynów tylko sproszkowana kreda z mydłem do lutniczych a do fabrycznych nic ale lutnik ci doradzi!
ciesze sie z toba ze bedziesz je miała
pozdrawiam Violinist i Irka
04-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
hej miłośnicy skrzypiec :-) :-)
06-03-2008, Od: Sylwia
Odpowiedz
Cześć chciałabym zakupić niedrogie skrzypce w komplecie?....
05-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
mieszkam w Lublinie i u mnie albo pada śnieg albo grzeje słońce-i tak na zmniane,bo jak już śnieg spadnie to zaraz topnieje jak słońce znów się pojawia...ja chce wiosne!;-/
20-02-2008, Od: floraa
Odpowiedz
hejo
ja gram 20lat jestem nowa na forum mam 24lata mówie wam kazdy wiek jest dobry by zaczac edukacje muzyczna jesli chodzi o skrzypce to wiadomo własny wkład czasowy no i materialny!
piszcie chetnie poradze i odpowiem
pozdrówka piszcieeeee
05-03-2008, Od: ola
Odpowiedz
mam 6 i poł roku i gram na skrzypcach od wrzesnia. i gralam czysto a teraz po feriach juz nie. boje sie ze wyrzuca mnie ze szkoly a ja nie slysze czy jest czysto.
29-02-2008, Od: VIOLINIST
Odpowiedz
PROSZE O ODP PISZIE TO DLA MNIE BARDZO WAZNE WIELE LUDZI MI MOWILO ZE JESLIMA SIE NOWE SKRZYPCE TAKIE NP ZA 200 ZL TO ONE PO POL ROKU PRZESTAJA GRAC!!!!Z POWODU WYSUSZENIA DREWNA... CZY TO PRAWDA????? CO MAM ZROBIC??/ ZDARZYLO WAM SIE COS TAKIEGO???SLYSZALAM ZE SA NAWILZACZE DO SKRZYPIEC ALE SA DROGIE 100 ZL CZY MUSZE JE KUPOWAC??? PROSZE ODPISCIE TO DLA MNIE WAZNE CZEKAM POZDROWIENIA
04-03-2008, Od: Kasia
Odpowiedz
NIe chodzi o to że skrzypce wysuszają sie ale jakość dzwięku takich skrzypiec jest fatalna:( MIałam styczność z takimi skrzypcami. :( NBIe polecam.
29-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
hhhhhhmmmmmmmm nie słyszałam!mozliwe ale z doswiadczenia wiem xze sie tak nie dzieje!nie wiem co na to inni ale moim zdaniem nie prawda bo wiele moichj znajomych paosiada takie skrzpki i sa zadowoleni:)
04-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
04-03-2008, Od: Skrzypce
Odpowiedz
skrzypce pięknie brzmią i mają duszę
03-03-2008, Od: ela
Odpowiedz
.......lekka woń melodi rozprzeszczeniała sie w oddali było słychać echo.Przechodnie przestawali z zadziwieniem,wysłuchiwali sie w wdzieczne dzwieki,ze zdumieniem radowali sie w sercu i zastanawiali sie jak ona potrafi grac tak pieknie?
przeciez to tylko drewniane pódełoko!
sorki dokonczyłam ale mam natchnienie mysle ze grała pieknie:)
03-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
''Biegnąc potkneła się o pień drzewa wystającego z chodnika.Czarny futerał upadł jej na szczęście na trawe.Lecz kolano zaczeło ostro krwawić,ale cieszyła się żę nie jej lecz skrzypcom nic się nie stało...Kiedy była już na miejscu zaczeło się z wymówki że zakrwawione kolano jest przez w-f.Nauczycielka popatrzyła na nią srogo spod swoich okularów i nie pytała dalej.Gdy Anna zaczeła grać pani ąż usiadła.Jak myślicie:usiadła dlatego że grała tak brzydko czy tak...pięknie???''
03-03-2008, Od: mary
Odpowiedz
ja znam na pamięć,ale....nie mam nut!!!;-(
03-03-2008, Od: Zosia
Odpowiedz
Cześć, czy ktoś z Was jest w posiadaniu nut do Kołysanki Brahmsa? Będę wdzięczna za udostępnienie - paglo90@wp.pl
01-03-2008, Od: Basia
Odpowiedz
Polecam naukę skrzypiec metodą suzuki.) (basiamore@tlen.pl
www.suzuki.edu.pl
01-03-2008, Od: ?
Odpowiedz
zapraszam i prosze o komentarze i wpisy do ksiegi gości zostaw po sobie jeakis slad nie bedz obojetny/a!
01-03-2008, Od: violinist
Odpowiedz
dzieki ela przepraszam ze jeszcze nie napisalam do ciebie na poczte ale napisze do ciebie obiecuje mozesz nie wierzyc ale naprawde man tyle nauki w lo ze juz mi sie nie chce... dzieki i postaraj sie mnie zrozumiec prosze o ciepliwosc wiem ze grasz na skrzypcach wiec cierpliwosci musisz miec duzo nie? moze to smieszne ale gdybym kupila sobie skrzypki podkreslam gdybym to tylko takie tanie bo mimo ze nas stac na lepsze moi rodzice sie nie zgodza.. odobmo takie sa chinskie zabawki i nie starczaja na dlugo to prawda?// i musze kupowac ten nawilzacz??/ poosze odp na moje pytania dziekuje pozdrowienia serdeczne
01-03-2008, Od: ela
Odpowiedz
czesc
nie szkodzi rozumiem!sama mam nauke:(i to nie mało!a co do skrzypiec to moja kolezanka i wiele osób tez twierdzi ze nie trzeb a nawilzacza!a sskrzypce kupisze chociaz za 100zł ale bede dobre :)to kwestia umiejetnego wyboru!cierpliwosc hhhmmmm mysle ze mam jej sporo:)pozdrowienia
28-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
ile lat lub miesięcy lub dni?:-)
29-02-2008, Od: Awaza
Odpowiedz
5 lat a ty na skrzypcach???
29-02-2008, Od: Lara
Odpowiedz
Mary tak jak mi powiedziałaś, przyszłam tu, pamiętasz jak pierwszy raz natknęłyśmy sie na tą stronę?
Ja już prawie o niej zapomniałam! Ale, na szczęście jestem...;)
29-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
cześć Lara fajnie że wpadłaś na tą stronkę!!!
18-02-2008, Od: Grzegorz
Odpowiedz
Jestem początkującym skrzypkiem, proszę o podpowiedź: jak często smarujemy włosie smyczka i jak unikać nieczystych dźwięków "zgrzytów" Pozdrowienia Nara.
19-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
włosie smaruje sie zazwyczaj raz na jakis czas po dłuższym graniu!!!ja smaruje jak trzeba czyli nie za czesto!czeste smarowanie nie ma sensu!a co do zgrzytów to napewno pomoga Ci systematyczne ćwiczenia cwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia
pozdrawiam
18-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
ja smaruje smyczek zawsze przed graniem czyli codziennie;-)A jeśli chodzi o zgrzyty to nie można naciskać mocno smyczka do struny i wtedy dżwięk nie będzie taki 'chrapliwy'
20-02-2008, Od: Grzegorz
Odpowiedz
Dzięki wszystkim za podpowiedzi i wskazówki, zabieram się do ostrego ćwiczenia. Pozdrawiam Nara
29-02-2008, Od: ela
Odpowiedz
nie ma za co:)powodzonka
23-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
cześć wszystkim...mam katar i boli mnie gardło...ała:-/
29-02-2008, Od: Lara
Odpowiedz
Mary, a co ja mam powiedzieć?
23-02-2008, Od: kernit
Odpowiedz
no i co z tego?????jestem nowy!!!
27-02-2008, Od: mary
Odpowiedz
a kto ty jeden???
27-02-2008, Od: kernit
Odpowiedz
gram 8lat spiewam w operze a ty kto???????????
23-02-2008, Od: ivolinist
Odpowiedz
czy te forum jest spoko? tak jesli nprawde lubisz skrzypce i jest to twoja pasja... grasz na skrzypcach? pozdro