Sklep
29-10-2007, Od: kuba
Odpowiedz
stare ale dobre
29-10-2007, Od: marta
Odpowiedz
poszukuje skrzypiec za niedrogą cenę
29-10-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
część skrzypiec, drewniane????
29-10-2007, Od: ?
Odpowiedz
chyba że tu chodzi o futerał:):)
29-10-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
pudło renesansowe, Marzena :)
29-10-2007, Od: Marzena
Odpowiedz
jak sie nazywa pudło dla skrzypiec?
28-10-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
dzięki Aśka :):)
28-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Olimpia, 1, 2 i 3 część :)może mi się uda jutro. Z góry dzięki za Paganiniego =] mój mail connie1@vp.pl
27-10-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
Aśka, ja mam nutki do La Campanella, jak mi się uda to ci prześlę
Odpowiedz
agga, ja też miałam takie problemy z kalafonią, ciągle się kurzyło na pudło, więc mniej smarowałam ( możesz też zmienić kalafonię)
Odpowiedz
a vivaldi zima 1 cz czy 2,3??? jak byś coś jeszcze mogła przesłać to by było superol:):)
Odpowiedz
agga, nawet wilgotną ściereczką(lub chusteczką higieniczną) byle by nie była za mokra :-)
Aśka, czy mogłabyś mi przesłać na maila nuty Vivaldiego Zima?? mój mail to joannakorzeniewska@tlen.pl
pozdro@#$ :) nie mam już kompletnie co grać
27-10-2007, Od: Gabi
Odpowiedz
Szukam nutek!!
Violin Concerto RV 356 in A minor II ma ktos???pliska
26-10-2007, Od: agga
Odpowiedz
Wiem, że to pytanie na pewno już wiele razy padło tutaj, ale nie mam czasu przeglądać wszystkich starych wiadomości ^^ a więc czym powinno się czyścić ślady po kalafonii, które zostają na skrzypcach? Na razie ścieram to chusteczką ^^
18-10-2007, Od: Basia
Odpowiedz
Nie wiem czy mam się zdecydować na skrzypce, mam 13 lat. Znajoma powiedziała mi, że jestem za stara na skrzypce. A poza tym jestem leworęczna. Nie wiem czy powinnam się zdecydować na skrzypce. Proszę o radę! Moje gg: 9669849.
26-10-2007, Od: agga
Odpowiedz
Za stara na skrzypce?! Ja mam 12 lat i uczę sie pół roku. I nawet uczę się szybciej niż wszyscy, którzy są ode mnie o parę lat młodsi, tak nawet niektósy twierdzą. Na pewno Ci się uda!
A co do mojej gry- za wiele nie umiem, bo mam tylko godzinę lekcji tygodniowo...
25-10-2007, Od: Gabi
Odpowiedz
łohohoh szklane skrzypce to pewnie dla niej specjalnie zrobili..widzialm je..zajebiste..i pewnie drogie jak cholera..
25-10-2007, Od: Zuza
Odpowiedz
Vanessa Mae na takich gra. Idzie wogole takie gdzies dostac?
25-10-2007, Od: Zuza
Odpowiedz
Hej. Czy moze mi ktos powiedzieć coś na temat skrzypiec szklanych?
22-10-2007, Od: Kamila
Odpowiedz
Witam..mam do was prośbe..znalazłam na aukcji Allegro skrzypce podobają mi się..ale nie wiem czy są warte kupienia..za bardzo nie znam się na tym..proszę pomóżcie ...pozdrawiam..
24-10-2007, Od: ?
Odpowiedz
jeśli nie sa chinskie to możesz kupić
23-10-2007, Od: Zuzia
Odpowiedz
Powiedzcie kiedy sie ciągnie smyczek w lewo a kiedy w prawo? Są jakieś zasady?
24-10-2007, Od: ?
Odpowiedz
niemożna mieć smyczka za uchem.. a po za tym nie ma innych asad... chyba
23-10-2007, Od: iwka
Odpowiedz
jak skończy się smyczek, w jedna stronę, ciągniesz w drugą:) chyba, że w nutach masz napisane, czy grasz od zabki, czy z góry:)
sam tez możesz sobie wymyslić, jak będzie lepiej brzmiało:)
24-10-2007, Od: Robert
Odpowiedz
A może ma ktoś do sprzednia (po wypróbwaniu) skrzypce 1/4 do nauki? Potrzebuje już na sobotę :-). Mieszkam w Wawie. Można pisać na adres korobert@op.pl
24-10-2007, Od: Robert
Odpowiedz
Ktoś może kupił skrzypce Ever Play? Warto je kupować dla dziecka (7 lat), które zaczyna się uczyć? Może ktoś też zna skrzypce - Cremona (bułgarskie) lub Strunal (czeskie) - są droższe ale może warte tego?
23-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
czesc jolu
23-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Katrin, sorry że tak długo, ale nie zauważyłam Twojego wpisu :p Na tych skrzypcach kiedyś napewno ładnie zagrasz, moja nauczycielka grała na tych za 300 zł i tak źle nie było. Teraz gram "Zimę" Vivaldiego i III cz. "Lata". Dźwięk jest już niezły, ale chyba dlatego że zmieniłas skrzypce :p mam jakieś po studencie. Na początku najtrudniejsza była chyba postawa i wydobycie dźwięku...mam nadzieję, że gra sprawia Ci dużo radości :] Pozdro! P.S. Ma ktoś nutki "La campanella" Paganiniego na skrzypce?? Jeśli tak, to bardzo proszę o przesłanie. Mój adres: connie1@vp.pl
22-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Kamila, skrzypce są ładne, ale wymagają dość sporej renowacji. Wyglądają raczej na lutnicze. Najlepiej napisz do skrzedającego czy nie mógłby Ci ich wysłać na próbę - a Ty poszłabyś z nimi do lutnika. On będzie wiedział ile są warte. Pozdro
22-10-2007, Od: Kamila
Odpowiedz
Oto ta strona http://www.allegro.pl/item256058967_stare_skrzypce_lantschultz_bielinek_1899_.html
21-10-2007, Od: Daniell
Odpowiedz
Jeżeli chcecie grac to zacznijjcie własnie od obsłuchania się, podpatrzenia jak inni graja itd.
21-10-2007, Od: Daniell
Odpowiedz
XXX napisał/a Jeżeli byłeś obeznany ze skrzypcami to żaden sukces, grać ze słuchu
...nigdy wcześniej nie miałem skrzypiec w ręce-...ale na pewno oswiłem się ogladając na youtube jak grają inni
21-10-2007, Od: PhoeniX
Odpowiedz
Jak sie nazywa sznurek laczacy guzik z strunnikiem bo chce kupic a nie wiem jak to znalezc.Dziekuje
21-10-2007, Od: Tomek
Odpowiedz
Aha. w razie czego moj mail: czarneckit@wp.pl
21-10-2007, Od: Tomek
Odpowiedz
Witam,
Mam w domu skrzypce: Copy of Nicolaus Amati Made in Berlin. Czy Ktoś może mi powiedzieć coś więcej o nich? Głównie chodzi o to, że są do renowacji (nie sa polamane ani porozklejane) i nie wiem czy jest sens je naprawiać (pewnie trzeba bedzie polakierowac i dokupic osprzet). Ewentualnie polćcie mi lutnika w okolicach WA-wy. Pozdrwiam!
20-10-2007, Od: Amateusz
Odpowiedz
Czesc wszytskim!!
mam takie pytanko czy ma ktos nutki "skrzypek na dachu" jesli tak to ja bym bardzodzwieczny za przeslanie tych nutek czerniu@o2.pl
20-10-2007, Od: Basia
Odpowiedz
Dzięki Olcia! Zmotywowałaś mnie;p Dzięki za wszystko;d Moja mama się chyba przekona dzięki tobie, że nie jestem za stara na skrzypce:D Dziękuję Ci serdecznie! Naprawdę.
19-10-2007, Od: Patrycja
Odpowiedz
witam :) mam 17 lat i jakies 2 lata temu dostalam stare skrzypce od wujka :) a teraz bede grala w zespole moich braci :) mi wystarczył tylko dobry słuch :) pozdrawiam wszystkich trzymajcie sie :)
18-10-2007, Od: Olcia
Odpowiedz
Do Basia: Słuchaj też mam 13 lat gram na gitarze i jak spytałam się nauczyciela czy mam szansę nauczyć się grać na skrzypcach to powiedział że nie bo niby jestem za stara. ciekwe skąd te ploty że na skrzypcach zaczyna się grać w wieku 5-6 lat. haha znajoma moich rodziców nauczyła się grać z wieku 40 lat i co gra bardzo ładnie. Damy rade nauczyć się grać:D pozdrowienia
15-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Kama, to zależy albo od skrzypiec które mają kiepski dół, albo od Twojej techniki dociskania strun i prowadzienia smyczka. Często jest to jedno i drugie :) W miarę Twojego uczenia się brzmienie w całych skrzypcach będzie się poprawiać. Po prostu trzeba trochę czasu żeby wydobyć ze skrzypiec ładny dźwięk. Pozdro
14-10-2007, Od: Kama
Odpowiedz
Hej, witam wszystkich i mam małe pytanie. Posiadam skrzypce Verona z tej stronki i mam mały problem. Dopiero rozpoczęłam naukę ale skrzypce G i D po dociśnięciu dziwnie skrzeczą zamiast ładnie brzmieć. Wiecie może od czego to zależy?? Pozdrawiam
14-10-2007, Od: monikarija@hotmail.fr
Odpowiedz
witam wszystkich bardzo serdecznie!nazywam sie monika , mam 21 lat i od 3 lat mieszkam w paryzu.Umieszczam ta wiadomosc na tej stronie aby dowiedziec sie czegos wecej o grze na skrzypcach ( poniewaz chcialaby auczyc sie na nich grac , ale jeszcze nie wiam jak to zrobie , bo kursy w paryzu sa kolosalnie drogie!).Miaabym prosbe dla wszystkich tych ktorzy mieli juz doczynienia z skrzypcami o kilka rad , ktore mogly by mi pomoc u progu moich zmagan;wna poczatku mojej wiadomosci zamieszczam mojego maila .dziekuje za wszelka pomoc !
14-10-2007, Od: Natalia
Odpowiedz
Pogadam z kimś o skrzypcach i nie tylko, gram od 6 lat mam 15 lat GG 305998
14-10-2007, Od: Natalia
Odpowiedz
Pogadam z kimś o skrzypcach i nie tylko, gram od 6 lat mam 15 lat
13-10-2007, Od: Kasia
Odpowiedz
Słuchajcie, mam 14 lat, od 3 lat gram na skrzypchavh i chętnie pogadam z kimś kto lubi muzykę tak ja ja, to moje gg. 4724847
13-10-2007, Od: XXX
Odpowiedz
Do Daniell. Ej no dobrze, po co wam nuty? Jeżeli byłeś obeznany ze skrzypcami to żaden sukces, grać ze słuchu ale jeżeli zaczynasz od zera (tak jak ja) to uwierz mi, potrzebne są na początek nuty, potem z resztą też:):)
11-10-2007, Od: Daniell
Odpowiedz
Olcia-wydaje mi się, że każdy kto chce grać na skrzypcach musi miec dobry słuch...każdy komu się podoba dźwięk skrzypiec musi mieć dobry słuch:):):)(choć znam wyjatki)
Do wszystkich-grajcie kiedy chceice gdzie chcecie jak chcecie ale Jeżeli chcecie:) wiek w ogóle nie ma znaczenia, jezeli czujecie ze chcecie grać róbcie wszystko zeby grać!
W maju zdesperowany sam pisałem na tym forum, że MUSZE mieć skrzypce:) no i mam ...no i gram:):)powodzenia dla całej familyi skrzypków:)
11-10-2007, Od: Kamil
Odpowiedz
hej, chętnie kupię stare skrzypce, mogą być zniszczone, bez strun i smyczka, takie bardziej na sciane niz do grania:) pozdrawiam,
Kamil,
506/158/828
11-10-2007, Od: Olcia
Odpowiedz
Do Daniell. Wiesz może nie dla wszystkich najłatwiej jest grać ze słuchu. Do tego trzeba mieć bardzo dobry słuch a nie wszyscy go posiadają uwierz mi.
10-10-2007, Od: małgosia maslanka
Odpowiedz
chcesz kupic skrzypce kup teraz pod nr 512083506