Sklep
08-11-2007, Od: Paweł
Odpowiedz
Dzięki;) A co myślicie o tych Verona Custom Violin? To te lepsze ze sklepu z tej strony...
07-11-2007, Od: puna
Odpowiedz
hej mam 14 lat dzis kupila sobie skrzypce moim marzeniem jest gra na nich ! nie ma nikogo w okolicy kto gra lub daje lekcje gram na gitarze mam swietny sluch ! jest mozliwosc nauczenia sie samemu??
prosze o odpowiedzi e-mail puna777@wp.pl
gg 8486618 :*
07-11-2007, Od: ?
Odpowiedz
weronika przecierz ty grasz od3 klasy
07-11-2007, Od: weronika
Odpowiedz
gram od 3 lat teraz mam jurz 28
06-11-2007, Od: Kama
Odpowiedz
Ja też mam 18 lat i dopiero zaczełam nauke gry na skrzypcach. Nie masz 60 lat zebys mial problemy ze stawami;p Jedyne jakie mozesz miec to z nerwami. Koleżanka chyba zazdrosna;p W każdym wieku mozna rozpocząć edukacje, dla samego siebie, satysfakcji itd. lecz wiadomo że wirtuozem nie zostaniesz, dlatego sie mowi ze jest za późno. Za późno na światową sławe;p
06-11-2007, Od: Ania
Odpowiedz
Mam do sprzedania skrzypce lutnicze 4/4, maja 8 lat, zapracowały na siebie soldnie. Wykonawcą ich jest lutnik p.Stalmach. Do skrzypiec dołączona jest ekspertyza, sa wycenione na 5tys zl, ale jestem w stanie negocjowac cene, lub dodac do nich co nieco, np. smyczek+futerał.Moj adres
muzyka8@wp.pl
05-11-2007, Od: Albert
Odpowiedz
Cze wszystkim mam 10 lat uczę się grać na skrzypcach już 4 lata chodzę do szkoły muzycznej Ist. w Gnieznie. Kto chcę pogadać na temat muzyki to moje gg 1294636
05-11-2007, Od: Paweł
Odpowiedz
CZeść! Mam 18 lat i zamierzam zacząć uczyć się grać na skrzypcach. Myślicie, że to ma jeszcze sens? Koleżanka powiedziała mi, że juz stawy mam sztywne i że juz tak ręki nie nagnę i wogole... Co myślicie o tych Verona Custom Violin? Mogą być na początek? Gram na gitarze z nut. Czy to może jakoś pomóc? A co myślicie o zrobieniu progów do skrzypiec? Lutnik zrobiłby mi to za 300 zł. A może na początek zrobić sobie takie wiązane, jak w wioli da gamba? I zawiązać je w odpowiednich miejscach używając tunera...
Mój e-mail; paolo45@wp.pl
04-11-2007, Od: Ania
Odpowiedz
już nieaktualne..;)
02-11-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Olimpia dzięki na nutki! Słyszałam, że ciemna kalafonia jest lepsza od jasnej, ale nie znam szczegółów :p
01-11-2007, Od: Ania
Odpowiedz
Czy ma ktoś może nuty do koncertu d-moll Bacha na dwoje skrzypiec??:)
01-11-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
e nie, chyba nić się nie mogło stać, może to były struny
Aśka, dzięki za przesłanie, campanella już do ciebie przychodzi. Czym się różni jasna od ciemnej kalafonii????????
31-10-2007, Od: Żaba
Odpowiedz
Mogłam coś uszkodzić w moich skrzypcach, jeśli je niosłam niezamocowane w futerale...:/? zamykałam skrzypce w pośpiechu i nie zamocowałam ich odpowiednio, później idąc - coś grzechotało i byłam pewna, że to smyczek się szamocze.A to skrzypce były...
29-10-2007, Od: marta
Odpowiedz
poszukuje skrzypce za conajmiej 200zł
29-10-2007, Od: kuba
Odpowiedz
stare ale dobre
29-10-2007, Od: marta
Odpowiedz
poszukuje skrzypiec za niedrogą cenę
29-10-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
część skrzypiec, drewniane????
29-10-2007, Od: ?
Odpowiedz
chyba że tu chodzi o futerał:):)
29-10-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
pudło renesansowe, Marzena :)
29-10-2007, Od: Marzena
Odpowiedz
jak sie nazywa pudło dla skrzypiec?
28-10-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
dzięki Aśka :):)
28-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Olimpia, 1, 2 i 3 część :)może mi się uda jutro. Z góry dzięki za Paganiniego =] mój mail connie1@vp.pl
27-10-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
Aśka, ja mam nutki do La Campanella, jak mi się uda to ci prześlę
Odpowiedz
agga, ja też miałam takie problemy z kalafonią, ciągle się kurzyło na pudło, więc mniej smarowałam ( możesz też zmienić kalafonię)
Odpowiedz
a vivaldi zima 1 cz czy 2,3??? jak byś coś jeszcze mogła przesłać to by było superol:):)
Odpowiedz
agga, nawet wilgotną ściereczką(lub chusteczką higieniczną) byle by nie była za mokra :-)
Aśka, czy mogłabyś mi przesłać na maila nuty Vivaldiego Zima?? mój mail to joannakorzeniewska@tlen.pl
pozdro@#$ :) nie mam już kompletnie co grać
27-10-2007, Od: Gabi
Odpowiedz
Szukam nutek!!
Violin Concerto RV 356 in A minor II ma ktos???pliska
26-10-2007, Od: agga
Odpowiedz
Wiem, że to pytanie na pewno już wiele razy padło tutaj, ale nie mam czasu przeglądać wszystkich starych wiadomości ^^ a więc czym powinno się czyścić ślady po kalafonii, które zostają na skrzypcach? Na razie ścieram to chusteczką ^^
18-10-2007, Od: Basia
Odpowiedz
Nie wiem czy mam się zdecydować na skrzypce, mam 13 lat. Znajoma powiedziała mi, że jestem za stara na skrzypce. A poza tym jestem leworęczna. Nie wiem czy powinnam się zdecydować na skrzypce. Proszę o radę! Moje gg: 9669849.
26-10-2007, Od: agga
Odpowiedz
Za stara na skrzypce?! Ja mam 12 lat i uczę sie pół roku. I nawet uczę się szybciej niż wszyscy, którzy są ode mnie o parę lat młodsi, tak nawet niektósy twierdzą. Na pewno Ci się uda!
A co do mojej gry- za wiele nie umiem, bo mam tylko godzinę lekcji tygodniowo...
25-10-2007, Od: Gabi
Odpowiedz
łohohoh szklane skrzypce to pewnie dla niej specjalnie zrobili..widzialm je..zajebiste..i pewnie drogie jak cholera..
25-10-2007, Od: Zuza
Odpowiedz
Vanessa Mae na takich gra. Idzie wogole takie gdzies dostac?
25-10-2007, Od: Zuza
Odpowiedz
Hej. Czy moze mi ktos powiedzieć coś na temat skrzypiec szklanych?
22-10-2007, Od: Kamila
Odpowiedz
Witam..mam do was prośbe..znalazłam na aukcji Allegro skrzypce podobają mi się..ale nie wiem czy są warte kupienia..za bardzo nie znam się na tym..proszę pomóżcie ...pozdrawiam..
24-10-2007, Od: ?
Odpowiedz
jeśli nie sa chinskie to możesz kupić
23-10-2007, Od: Zuzia
Odpowiedz
Powiedzcie kiedy sie ciągnie smyczek w lewo a kiedy w prawo? Są jakieś zasady?
24-10-2007, Od: ?
Odpowiedz
niemożna mieć smyczka za uchem.. a po za tym nie ma innych asad... chyba
23-10-2007, Od: iwka
Odpowiedz
jak skończy się smyczek, w jedna stronę, ciągniesz w drugą:) chyba, że w nutach masz napisane, czy grasz od zabki, czy z góry:)
sam tez możesz sobie wymyslić, jak będzie lepiej brzmiało:)
24-10-2007, Od: Robert
Odpowiedz
A może ma ktoś do sprzednia (po wypróbwaniu) skrzypce 1/4 do nauki? Potrzebuje już na sobotę :-). Mieszkam w Wawie. Można pisać na adres korobert@op.pl
24-10-2007, Od: Robert
Odpowiedz
Ktoś może kupił skrzypce Ever Play? Warto je kupować dla dziecka (7 lat), które zaczyna się uczyć? Może ktoś też zna skrzypce - Cremona (bułgarskie) lub Strunal (czeskie) - są droższe ale może warte tego?
23-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
czesc jolu
23-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Katrin, sorry że tak długo, ale nie zauważyłam Twojego wpisu :p Na tych skrzypcach kiedyś napewno ładnie zagrasz, moja nauczycielka grała na tych za 300 zł i tak źle nie było. Teraz gram "Zimę" Vivaldiego i III cz. "Lata". Dźwięk jest już niezły, ale chyba dlatego że zmieniłas skrzypce :p mam jakieś po studencie. Na początku najtrudniejsza była chyba postawa i wydobycie dźwięku...mam nadzieję, że gra sprawia Ci dużo radości :] Pozdro! P.S. Ma ktoś nutki "La campanella" Paganiniego na skrzypce?? Jeśli tak, to bardzo proszę o przesłanie. Mój adres: connie1@vp.pl
22-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Kamila, skrzypce są ładne, ale wymagają dość sporej renowacji. Wyglądają raczej na lutnicze. Najlepiej napisz do skrzedającego czy nie mógłby Ci ich wysłać na próbę - a Ty poszłabyś z nimi do lutnika. On będzie wiedział ile są warte. Pozdro
22-10-2007, Od: Kamila
Odpowiedz
Oto ta strona http://www.allegro.pl/item256058967_stare_skrzypce_lantschultz_bielinek_1899_.html
21-10-2007, Od: Daniell
Odpowiedz
Jeżeli chcecie grac to zacznijjcie własnie od obsłuchania się, podpatrzenia jak inni graja itd.
21-10-2007, Od: Daniell
Odpowiedz
XXX napisał/a Jeżeli byłeś obeznany ze skrzypcami to żaden sukces, grać ze słuchu
...nigdy wcześniej nie miałem skrzypiec w ręce-...ale na pewno oswiłem się ogladając na youtube jak grają inni
21-10-2007, Od: PhoeniX
Odpowiedz
Jak sie nazywa sznurek laczacy guzik z strunnikiem bo chce kupic a nie wiem jak to znalezc.Dziekuje
21-10-2007, Od: Tomek
Odpowiedz
Aha. w razie czego moj mail: czarneckit@wp.pl
21-10-2007, Od: Tomek
Odpowiedz
Witam,
Mam w domu skrzypce: Copy of Nicolaus Amati Made in Berlin. Czy Ktoś może mi powiedzieć coś więcej o nich? Głównie chodzi o to, że są do renowacji (nie sa polamane ani porozklejane) i nie wiem czy jest sens je naprawiać (pewnie trzeba bedzie polakierowac i dokupic osprzet). Ewentualnie polćcie mi lutnika w okolicach WA-wy. Pozdrwiam!
20-10-2007, Od: Amateusz
Odpowiedz
Czesc wszytskim!!
mam takie pytanko czy ma ktos nutki "skrzypek na dachu" jesli tak to ja bym bardzodzwieczny za przeslanie tych nutek czerniu@o2.pl