Sklep
09-10-2007, Od: Amateusz
Odpowiedz
to co piszesz jest straszne ja bym sie chyab pociol plastikowym nozem i sypal sola :/
09-10-2007, Od: cd
Odpowiedz
jeszcze ma czelnosc sie do mnie odzywac i krzyczec :(((
09-10-2007, Od: do nizej ciag dalszy
Odpowiedz
myslalałam ze podoba im sie ze tworze, ze próbuje....a teraz wyszło..wszystko co robie i tak nie jest dobre :((
09-10-2007, Od: rympam :(
Odpowiedz
wiecie co dziś usłyszałam od mamy ? :(
sprzedała mi smyczek a jutro sprzeda skrzypce....
po co mi skrzypce jak ja kazdemu na uchu nimi gram,że nie gram i rympie....:((((
nie rozumie mojej pasji, jak mogla tak powiedziec :(((
08-10-2007, Od: Gabi
Odpowiedz
Amateusz: Ja mam nutki do titanica wyśle Ci :)
08-10-2007, Od: Olcia
Odpowiedz
chciałabym jakieś najprostrze nuty jak się da na skrzypce bo dopiero mam zamiar zacząć naukę. Proszę o pomoc. Aha słuchajcie myślicie że jak zacznę się uczyć teraz to na święta zagram jakąś kolendę?? uczyłam się już grać na gitarze 4 lata i na keybordzie 5 lat także chyba mi się uda ale nie wiem a co do nut to to mój e mail :
ola_pelczarska@op.pl\
z góry bardzo dziękuję i bardzo mi zależy:P
08-10-2007, Od: Amateusz
Odpowiedz
Czesc Wszytkim !
Mam takie pytanie czy ma ktos z was nuty "skrzypek na dachu" i pisenki z titanic'a jesli tak to prosze o przeslanie dosc pilne to jest dziekuje odrazu z gory
E-mail : czerniu@o2.pl
07-10-2007, Od: Katrin
Odpowiedz
Proszę o radę: chcę się nauczyć grac na skrzypcach, mam 19 lat, a od 7 lat gram na fortepianie. Czy wystarczą mi na sam początek skrzypce fabryczne? Bo na razie nie mogę wydac więcej pieniedzy niz 500zł... Chyba, ze na razie wstrzymam się z zakupem i uzbieram więcej pieniedzy. Minusem takiej decyzji jest to, zacznę naukę w jeszcze poźniejszym wieku. Czy skrzypce fabryczne wydają jakiś "znośny" dzwięk?? Czy da się na nich grać? Mi chodzi o granie prostych melodii, piosenek oazowych. Ale z racji tego,że ukończyłam SM I stopnia na fortepianie, kocham muzykę, jestem ambitna, nie chcę "żempolić", lecz zależy mi na tym, żeby piosenki, które będę grała miały czysty dźwięk. Zakładając, że znajdę sobie prywatnego nauczyciela, mam talent, zapał i czas na ćwiczenie; czy skrzypce fabryczne wystarczą mi do CZYSTEGO grania prostych piosenek oazowych? Proszę Was o rady... Jak sądzicie?
P.S. A te skrzypce z tego sklepu za 500zł??
08-10-2007, Od: Jarek
Odpowiedz
Była u nas ostatnio nauczycielka grająca zawodowo w Teatrze Wielkim. Zagrała tak pięknie na tych zwykłych skrzypcach uczniowskich, że mnie po prostu zamurowało. Pomyślałem, że talent jest jednak ważniejszy niż sprzęt. Na etapie pierwszych lat nauki nawet super profesjonalne skrzype będą w rękach ucznia fałszować. Dopiero wprawny muzyk doceni różnice w klasach instrumentu. Oczywiście jak jest nadmiar pieniędzy to lepiej kupić zbyt drogi instrument niż zbyt tani. Jednak przy ograniczonym budżecie można spokojnie wybrać do nauki instrument typowo uczniowski, bo jest 10 razy tańszy. Można go z resztą ulepszyć przez zakup zawodowych strun D'Addario Helicore czy Pirastro Piranito. I jeszcze jedna zaleta - tani instrument łatwiej jest sprzedać jeżeli zapał wygaśnie, albo przeciwnie - jeżeli będzie potrzeba wymiany na lepszy.
08-10-2007, Od: Katrin
Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze pytanie: a ile kosztują (w przybliżeniu) takie struny, o których Pan pisał?
Pozdrawiam.
08-10-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Katrin: też jestem po PSM I stopnia z fortepianu i rok temu zaczęłam się uczyć grać na skrzypcach z tej stronki za 300 zł. Moja nauczycielka była zdziwiona że za tą cenę, jak się wyraziła, "brzmią". Naprawdę, jeśli chodzi o początki to te skrzypce spokojnie wystarczą, a wydają jeszcze lepszy dźwięk jak już się rozegrają. Wydaje mi się więc, że możesz zamawiać Verona Violin za 500 zł :) Pozdro i powodzenia!
08-10-2007, Od: Katrin
Odpowiedz
Dzieki, Aśka, za odpowiedź! Czyli myślisz, że na takich skrzypcach da się w przyszłości ładnie zagrać? Jesli tak, to już się nie mogę doczekać rozpoczęcia nauki:)) A napisz jak Tobie idzie... Co obecnie grasz? Jak brzmi dźwięk? Co było najbardziej trudne na początku w nauce i po ilu zagrałaś pierwszy utwór? Pozdrawiam Cię serdecznie!!
08-10-2007, Od: Dorota
Odpowiedz
Poszukuję taniego smyczka do małych skrzypiec dla 6 letniej córci.Szkoła muzyczna udostępniła nam skrzypce ale brakuje nam smyczka. Prosimy o kontakt GG-2462674
06-10-2007, Od: Piotr
Odpowiedz
Sprzedam stare XIX wieczne skrzypce lutnicze 4/4, prawdopodobnie niemieckiej manufaktury. Stan dobry (mały remont dokonany przez lutnika w latach 80) Piękne piaskowe brzmienie. Niestety nieuzywane od bardzo dawna lecz przechowywane w bardzo dobrych warunkach (stała średnia temperatura) Oczywiście wraz ze skrzypcami oryginalny drewniany futerał ze epoki + 2 stare smyczki. Cena jest do uzgodnienia. Instrument raczej dla zaawansowanego skrzypka. Mój tel. 692393670. Łódź
06-10-2007, Od: tomi
Odpowiedz
mam pytanie do kogos kto sie zna na skrzypcach. cho0dzi o to ze mam skrzypce z napisem w srodku Gaspar da Salo in Brescia. co to sa za skrzypce?
06-10-2007, Od: Olcia
Odpowiedz
Dzięki Magda jesteś Boska:P zaraz Ci maila wyśle jakie piosenki chce
:P
05-10-2007, Od: ?
Odpowiedz
jesli chodzi o muzyke "oazowa" - dajacie dziewczyny znac na maila. jesli bardzo Wam zalezy, moge Wam te nuty po prostu napisac, powiedzcie tylko, o ktore konkretnie utwory chodzi. Pozdrawiam.
madzia_chan@interia.pl
05-10-2007, Od: magda
Odpowiedz
jesli chodzi o muzyke "oazowa" - dajacie dziewczyny znac na maila. jelsi bardzo Wam zalezy, mogge Wam te nuty po prostu napisac, powiedzcie tylko, o ktore konkretnie utowy chodzi. Pozdrawiam.
madzia_chan@interia.pl
04-10-2007, Od: Olcia
Odpowiedz
Dzięki Gabi:P pozdro
04-10-2007, Od: Gabi
Odpowiedz
Olcia:Ja ci moge cos tam wysłać..ale to juz jutro oki Pozdrawiam!
04-10-2007, Od: Olcia
Odpowiedz
Czy ma ktoś może całkiem najprostrze jak się da nutki na skrzypce?? bo ja dopieo mam zamiar zacząć grę a coś na sam początek by się przydało:P z góry dzięki
E-mail: ola_pelczarska@op.pl
03-10-2007, Od: Olcia`
Odpowiedz
No ja tez potrzebowałabym nutki do jakiś piosenke Oazowych bo bardzo mi się przydadzą :P
03-10-2007, Od: Gabi
Odpowiedz
Justyna: Masz juz skaner?:)jak masz to jak mozesz wyslij mi te nutki bardzo mi zalezy...pozdrawiam
03-10-2007, Od: Jarek
Odpowiedz
Skrzypce Verona Custom sa dostępne ponownie w promocyjnej cenie 500 zł. Zapraszam do zakupów :-)
03-10-2007, Od: Dorotka
Odpowiedz
A gra ktoś z was w oazie lub czyms w takim stylu? Bo potrzebowałabym nutek do takich właśnie religijnych piosenek :) pozdrawiam. JCT mój mail: dorocia_ja@interia.pl Aha.. i skąd jesteście? :) Ja Katowice.
02-10-2007, Od: Dominika
Odpowiedz
Poszukuję nut na skrzypce- muzyka Cygańska,bałkańska.rumuńska...Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii to podaje mój adres e-mail: domi50@wp.pl
01-10-2007, Od: Natalia
Odpowiedz
Ok, udzielę wszelkich sugestii na temat skrzypiec [gram od 9-tego roku życia już prawie 7 lat będzie ile gram xDD] GG 305998
01-10-2007, Od: Wiolka
Odpowiedz
Spoko Olcia, napewno znajdziesz nauczyciela! :):):)
01-10-2007, Od: Patryk
Odpowiedz
Moje gg to 6228630 kto chce zadać pytania zapraszam
01-10-2007, Od: Patryk
Odpowiedz
cześć ja też gram na skrzypcach skrzypce mam po dziadku który sam się nauczył grać na skrzypcach
30-09-2007, Od: Wiolka
Odpowiedz
Witam! Mam 12 lat i gram od 2-lat na skrzypcach, kto ze mną o tym pogada? To moje gg: 4724847 Piszcie!!!:):):)
30-09-2007, Od: OLCIA
Odpowiedz
Szukam nauczyciela gry na skrzypcach w Gryfinie. Woj. Zachodniopomorskie lub w Szczecinie:) mam prośbę jeżeli znajdzie się tu ktoś taki prosze o kontakt ze mną
ola_pelczarska@op.pl
29-09-2007, Od: Sebastian
Odpowiedz
Kupię tanio używane skrzypce dla sześciolatka,który chce się uczyć grać.
kontakt:
seba-dj-maly@wp.pl
500134358
28-09-2007, Od: kara
Odpowiedz
jaest może k\toś z was w szczygiełkach w w poniatowej
28-09-2007, Od: Gabi
Odpowiedz
Zmieniam nick bo tu są dwie Natalie..Ja jestem tą od nutek :)
28-09-2007, Od: Dorota
Odpowiedz
Aha i Zimę jak ktośma to też prosze ..
28-09-2007, Od: Dorota
Odpowiedz
Natalia wysłałabyś mi też La Campanella Paganiniego? :) mój mail dorocia_ja@interia.pl byłabym baaardzo wdzięczna ;) pozdrawiam.
27-09-2007, Od: Natalia
Odpowiedz
Me Stainerki idą do renowacji xDD
26-09-2007, Od: Justyna=)
Odpowiedz
Natalia ja też proszę o te nutki z pierwszą pozycją:)justyna-hendler@o2.pl
26-09-2007, Od: Natalia
Odpowiedz
Kara:Podaj maila cos ci tam wyśle..:)
26-09-2007, Od: kara
Odpowiedz
macie może jakieś nutki w pierwszej pozycji
25-09-2007, Od: Natalia
Odpowiedz
Z Tym meilem to długa historia heh :D OKi to czekam na nutki:)
25-09-2007, Od: Amateusz
Odpowiedz
Czesc! ja tez bym chcial te nutki jesli bys mogla :D to wiesz co zrobic :D czerniu@o2.pl
25-09-2007, Od: Justyna=)
Odpowiedz
:) prześle ci je za dwa dni bo na razie nie mam skanera... Czemu masz w meilu krysia jak masz na imię Natalia:D:D
25-09-2007, Od: Justyna=)
Odpowiedz
Powracam;) dawno mnie tu nie było bo mnie miałam kompa... A co do skrzypka na dachu to ja mam nutki:) daj e-meil to ci prześle:D
25-09-2007, Od: Amateusz
Odpowiedz
Czesc! ja tez bym chcial te nutki jesli bys mogla :D to wiesz co zrobic :D czerniu@o2.pl
25-09-2007, Od: Natalia
Odpowiedz
O jak fajnie:) Krysia266@poczta.onet.pl
Dziekuje ci bardzo!!!:D
24-09-2007, Od: Natalia
Odpowiedz
"Skrzypek na dachu" NUTKI!! ma ktos? :)
23-09-2007, Od: Żaba
Odpowiedz
KAMILA: Hej! Też należę do starszyzny, która zaczyna się uczyć grać na skrzypcach:)/mam AŻ 23 lata/
W wakacje kupiłam właśnie te Verona Custom i jestem bardzo zadowolona (chociaż kosztowały 500zł...:/ - ale podobno niebawem ma powrócić stara cena, najlepiej skontaktuj się z p.Niklewskim, jego numer tel. jest podany na stronce). Skrzypce mają ładny dźwięk, trzymają strój i generalnie uważam, że dobrze zainwestowałam. Polecam!!
22-09-2007, Od: Kamila
Odpowiedz
Dziękuje wam za pomoc...choć jeszcze się zastanawiam nad zakupem...ale znalazłam takie skrzypce które mnie bardzo interesują : http://www.kobimpex.pl/go/_info/?id=1167
i jeszcze jedne: http://biuro.siedziba.pl/verona/ .Mam jeszcze do was ogromną prośbe..czy one są warte zakupu..z góry dziękuje i pozdrawiam