Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 11701-11750 z 13719  Wstecz  Dalej     Sklep

03-07-2007, Od: Olimpia Odpowiedz
Justyna, jak już chcesz kupić skrzypce - kup lutnicze,właśnie od państwa Henglewskich.
Myślę że to by był dobry wybór!!!!!!!
:):):)

03-07-2007, Od: Justyna=) Odpowiedz
Zamierzam kupić sobie nowe skrzypce bo te które mam teraz są fabryczne a uczę się już dość długo grać. Nie wiem tylko jakie wybrać. Myślałam nad "Verona Violin Custom FT-V11" z tej stronki za 500zł i nad skrzypcami "Symfonica"(1 675,84zł) ze stronki państwa Henglewskich( http://henglewscy.com.pl/oferta/Oferta.php?StronaID=4) Nie mogę się zdecydować które wybrać, poradzcie mi coś...:-)

03-07-2007, Od: Zuzia Odpowiedz
Czy w pierwszym roku nauki powinno już się znać pozycje??? Mój nauczyciel jakoś z tym zwleka a ja już kilka umiem... Wciąż pisze mi tylko jakieś piosenki i nic więcej... Na tym tylko polega m1oja lekcja...(uczę się prywatnie)

02-07-2007, Od: Ola (skrzypaczka, ale dziś ostatni dzień :P) Odpowiedz
dobra, co masz zrobić jutro zrób dzisiaj:D jestem Ola :P miło mi:D

02-07-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
No to faktycznie masz szczęście Justynka:) trafił Ci się luksus. Ale wiesz co to znaczy? Ze skrzypce to Twoje przeznaczenie i los :P :D no i kurcze, miałam zmienić ten nick, bo nie jestem jakąś tam skrzpaczką, też się rok uczę, ale jestem zbyt leniwa i mi się nie chce zmieniać :P no i to dodaje jakiejś tam pewności siebie :P hehe pozdro

02-07-2007, Od: Justyna=) Odpowiedz
Ja uczęszczam na prywatne lekcje nie do prywatnej szkoły. I masz rację uczę się tylko jeden rok ale(nie chwaląc się) pan stwierdził że moje umiejętności znacznie wybiegają poza poziom 1 klasy I stopnia więc skończyłam już drugi.Nauczycielem jest emeryt, więc ma dużo czasu i mogę sobie sama ustalić godziny i dni lekcji(oczywiście o ile nie ustalił tej daty czy godziny prędzej inny uczeń)mam jedną godzinę tygodniowo za co płacę 10zł+2zł dojazd bo lekcje odbywają się w moim domu. Pan załatwił mi też skrzypce na początek:-) Po prostu luksus! Aż chce się uczyć grać... I bardzo Cię przepraszam Skrzypaczko że jeszcze raz wspomniałam o tych prywatnych lekcjach bo może gdyby nie to, Weronika nie napisałaby tej zgryzliwej uwagi:-(

02-07-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
Fajnie masz Justyna:-) ja nie słyszałam nigdy o świadectwach takich.... A Justyna Ty chodzisz do prywatnej szkoły muzycznej czy masz poprostu nauczyciela prywatnego? no i gratuluje postępów w nauce :P bo z tego co pamiętam to nie uczysz się chyba 2 lata, nie? kurcze, też bym chciała świadectwo... na razie mam tylko ukończenie 9 roku nauki fortepianu w PSM:) ale to mi się do skrzypiec raczej nie przyda:) Weronika, proszę bez zgryźliwych uwag.... nigdy nie twierdziłam, że wiem wszystko o skrzypcach. Odpowiadam na pytania bo chcę pomóc:/ dzielę się moją małą wiedzą i tyle...

02-07-2007, Od: Justyna=) Odpowiedz
Wracając do tych prywatnych lekcji to dzisiaj zerkałam na moje świadectwo i jest tam wszystko, pieczątki podpisy itd. i pisze jeszcze że ukończyłam 2 klasę szkoły podstawowej muzycznej...Więc skrzypaczko to ma jakieś znaczenie bo to prywatna i legalna działalność.

29-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
NIe wiem czy można kupić na raty. Gdzieś na stronce jest podany mail właściciela, więc możesz się spytać, zazwyczaj odpisuje.
Tatiana ja zawsze używam pirastro, ale z innymi nie mam porównania:P

29-06-2007, Od: Tatiana Odpowiedz
Wiatam was, chciałam zapytać jakie kalafonie Waszym zdaniem są najlepsze? (chodzi mi o firmę)

29-06-2007, Od: x Odpowiedz
Jest możliwosc kupienia skrzypiec z tej stronki na raty?

29-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
no tak Justyna, ale chyba nie ma to takiego jakby formalnego znaczenia, nie? tylko .... jakby prywatne:P

29-06-2007, Od: Justyna=) Odpowiedz
Mnie uczy prywatnie nauczyciel muzyki emeryt i wystawia mi świadectwa na koniec roku.

28-06-2007, Od: Aśka Odpowiedz
Marcin, mógłbyś się zacząć uczyć grać nawet w wieku 60 lat. Każdy wiek jest dobry. Jeśli chcesz grać, to znaczy, że masz w sobie to "coś" i przez to napewno gra dobrze Ci pójdzie! (Ja zaczęłam w wieku 15 i jest super :) Pozdro :D

28-06-2007, Od: marcin Odpowiedz
czy warto zaczac uczyc sie gry na skrzypcach w wieku 18 lat ? oczywiscie jest/bylo by to traktowane jako hobby

28-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
acha, i też zaczynałam w wieku 14 lat i też moi rodzice mówili , że to słomiany zapał;)

28-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
eee czego ?? :P jak znajdziesz dobrego prywatnego nauczyciela to będzie Cie on w stanie naprawdę dużo nauczyć, a jakby co to na Akademię Muzyczną nie potrzeba zaświadczenia o ukończeniu szkoły muzycznej II st tylko "posiadać umiejętności w tym zakresie" . Co niestety jest nieczęstym przypadkiem, ale możliwym. Prywatny nauczyciel nie jest w stanie, poprostu nie może dać Ci zaświadczenia o jakimś stopniu umiejętności czy ukończeniu danej partii materiału. Pzdro :)

28-06-2007, Od: Weronika Odpowiedz
Zawsze marzyłam o grze na skrzypcach. Moim problemem jest to że mam już 14 lat i do szkoły muzycznej mnie nie przyjmą, rodzice się nie zgadzają bo sądzą że to mój przejściowy pomysł... Czy jeśli wynajmę prywatnego nauczyciela to dostanę świadectwo ukończenia kursu???

26-06-2007, Od: opcia Odpowiedz
właśnie się dowiedziałam, że mój syn zdał egzaminy i dostał się do szkoły muzyczsnej do klasy skrzypiec, jestem przerażona, a jak sobie nie da rady???

26-06-2007, Od: Janusz Odpowiedz
a do której szkoły synek zdał?
gdyby miał kłopoty, zapraszam do nas, żona chętnie pomoże :)

26-06-2007, Od: Adam Odpowiedz
Nie martw sie na przyszłośc. Skoro przyjeli go na skrzypce to musi miec predyspozycje. Pewnie do szkoły podstawowej. nie musi zostac muzykiem, a granie na instrumencie ukształtuje w nim charakter. Poczatki są trudne, a potem bedzie lepiej. Da sobie rade na pewno.

13-06-2007, Od: ? Odpowiedz
Do ogłoszenia o futerale - mail: birmane@o2.pl
ew. gg: 9440189
zapraszam jak ktos chce tani futerał, bo mi po prostu nie potrzebny i będzie leżał, stan - nowy

26-06-2007, Od: Janusz Odpowiedz
co to za futerał? jaka cena? pozdro

26-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
od pomagania z instrumentem są nauczyciele;-) pani wiedza przyjdzie z czasem, i dziecka też:-)

26-06-2007, Od: opcia Odpowiedz
Dziękuję za słowa wsparcia:) tyko, że ja nie mam bladego pojęcia o tym instrumencie, nawet nie będę umiała mu pomóc, a on ma dopiero 6 lat

26-06-2007, Od: Aśka Odpowiedz
Nie martw się tylko ciesz!!Gratujuję Twojemu synowi! :)

24-06-2007, Od: wojciech32@tlen.pl Odpowiedz
sprzedam skrzypce 4/4,stare z futerałem.U lutnika zostały nabłyszczone oraz wymienione czesci m.in. kołeczki,podbródek itp.
Cena do negocjacji.

23-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
no jak się za bardzo oblepi włosie (nie pręt) kalafonią, to tak jak struny trzeba czyścić. odrobinę spirytusu na taki płatek czy wacik kosmetyczny i przejechać po włosiu, tylko trzeba na lakier uważać :-) i tyle. tylko jak ja pierwszy raz to robiłam to dostałam zawału jak spróbowałąm później grać, a on dźwięku nie wydawał:-P więc się nie przestrasz, tylko smaruj kalafonią do skutku:-)

23-06-2007, Od: Justyna=) Odpowiedz
Co to tego czyszczenia smyczka spirytusem... Czy mogłabyś bardziej rozwinąć ten temat bo jeszcze nigdy o tym nie słyszałam...

21-06-2007, Od: Aśka Odpowiedz
Dzięki Skrzypaczko :> stroić kołkami..kurczę...pozdro =)

21-06-2007, Od: skrzypcaczka Odpowiedz
na E zawsze :-) bo tak na prawdę skrzypce bez mikrostrików lepiej brzmią. więc przyjęło się, że jak ktoś wydaje kupę kasy na skrzypce lutnicze, to jest już zawodowym skrzypkiem i jego celem jest uzyskanie jak najlepszego brzmienia. A do tego umie stroić skrzypce kołkami :-))) a na najwyższej strunie jest mikrostroik bo jest najcieńsza i łatwo by ją był strojąc kołkiem zerwać :-P ale nikt Ci nie zabroni założyć pozostałych maszynek :-) ja tak zrobiłąm i nie narzekam. Pzdro

20-06-2007, Od: Aśka Odpowiedz
No...manufakturki Vivaldi mają boskie :D ale czemu zwykle w skrzypcach lutniczych jest tylko jeden mikrostroik na strunach G albo E?

20-06-2007, Od: skrzypcaczka Odpowiedz
no tak ceny to oni mają... %-) ale przynajmniej wiem co kupuję i nie wcisną mi kitu. :D A skrzypce to różnie u nich kosztują. Ja kupiłam pięknie brzmiące manufaktury ze wszystkimi alikfotami na swoim miejscu (wiem, fart :D ) za nie całe 2000 zł. :-)

19-06-2007, Od: Jarek Odpowiedz
Pojawia się tu sporo ciepłych słów na temat sklepu Państwa Henglewskich. Jak najbardziej polecam ze względu na ogromny asortyment i miłą obsługę, ale niestety muszę odradzić ze względu na ceny. Niektóre marże są na poziomie 300% i więcej. Przykładowo goły prosty futerał skrzypcowy kosztuje tyle, że w innym sklepie można kupić identyczny razem ze skrzypcami i smyczkiem! Także skrzypce są prawie dwa razy droższe.

17-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
to niżej ode mnie. jak się przyda to miło, ale ja nigdy nie umiałam korzystać z takich stron :-)

17-06-2007, Od: ? Odpowiedz
http://imslp.org/wiki/Strona_Glowna
http://www.ad6uy.com/free2.html
http://www.music-scores.com/instruments.php
http://www.cpdl.org/wiki/index.php/Main_Page
http://www.bh2000.net/score/
http://www.mutopiaproject.org/index.html

17-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
skrzypaczka Kasia,a do jakiego wątku było Twoje stwierdzenie????;-)
bo ja gram od 7 miesięcy i co z tego??? przynajmniej w teorii wiem o co wTYM chodzi :--PPPP

17-06-2007, Od: Skrzypaczka Magda Odpowiedz
Mam do was jedno pytanko.Czy znacie jakieś strony internetowe na których można znaleźć za darmo utwory na skrzypce

16-06-2007, Od: Skrzypaczka Kasia Odpowiedz
po 14 klatach gry wiem o co w tym chodzi

17-06-2007, Od: Otykla Odpowiedz
Przstań sie chwalić, ja tez gram 15 lkat

17-06-2007, Od: Oliwka Odpowiedz
Co robić gdy smyczek sie klei?

17-06-2007, Od: Aśka Odpowiedz
Wiktoria: są specialne płyny do czyszczenia i polerowania skrzypiec, najlepiej zobacz na stronce Państwa Henglewskich, duuuuży wybór :) domowe sposoby to szmatka lekko nasączona zimną wodą z mydłem. Przetrzyj nią skrzypce parę razy, potem na sucho. Do strun i nie lakierowanych części najlepszy jest spirytus. Pozdro xD

16-06-2007, Od: Wiktoria Odpowiedz
Jak i czym czyścic skrzypce?? Z góry dziękuję za odpowiedz:)

16-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
heh moja mi starcza na ponad pół roku, ale zazwyczaj kupuję nową tak dla zmiany :-) no i można oczywiście przesmarować, sklejone włosie czyści się spirytusem. tylko się nie przestrasz bo potem trzeba duuuużo kalafonią smarować bo włosie jest super czyste i gładkie :-)

16-06-2007, Od: Oliwia Odpowiedz
Masz rację, też to robię

16-06-2007, Od: Kami Odpowiedz
To w takim razie ta kalafonia bardzo szybko sie ściera, na ile wam wasze starczają? Jest możliwe że prze dobrzy sie smarowanie? słyszałam że są takie sytuacje, że włosie sie skleja, i co wtedy z nim zrobic? bo wyczesanie to chyba nie wszystko:/

15-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
Kasiaczek no to gratki mi też extra poszło :-) 25 pkt:-)

15-06-2007, Od: skrzypaczka Odpowiedz
Kami to zależy od kalafonii i jak długo i często grasz. :-/jak zauważysz , że smyczek się nie trzyma strun, jeździ po gryfie i takie tam to zazwyczaj oznaka braku kalafonii (lub braku oparcia hehe). szkoły smarowania są różne. niektórzy radzą kilka długich pociągnięć kalafonią po smyczku
, a inni wcieranie dokładne kalafonii na całej długości smyczka, jakbyć ścierała bułkę tartą:-) ale mówię, to zależy od kalafonii. mi bardziej odpowiada pierwszy sposób o inaczej mi skrzypce tragicznie brzmią, ale za to muszę smarować smyk kilka razy podczas jednego ćwiczenia

15-06-2007, Od: Kasiaczek Odpowiedz
do: skrzypaczka ... na szczęście poszło mi dobrze i dostałam 5 :) Mam nadzieje, ze Tobie tez dobrze poszlo :* pozdrawiam

15-06-2007, Od: Moni Odpowiedz
Skrzypaczka : wielkie dzięki za nakierowanie:) Postaram się nie kupić badziewia;) pozdrawiam!!!

Wyświetlono wiadomości 11701-11750 z 13719  Wstecz  Dalej