Sklep
22-04-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
Mam pytanie i od dłuższego czasu się zastanawiam... Czy istnieją skrzypce które trzyma się w prawej ręce??? Może i są ale mi się to wydaje dziwne... trzeba by wszystkie struny w odwrotnej kolejności poprzestawiać, podbródek z innej strony... Sama nie wiem... Odpiszcie koniecznie:)
22-04-2007, Od: ?
Odpowiedz
na jednuym dmuchniecviu
22-04-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
z tego co wiem da sie. ale o wyrazowe legato Ci chodzi? czy o takie... nie wiem... na jedym dmuchnięciu?:-)
Odpowiedz
Dlaczego na puzonie nie da sie zagrać nut zapisanych legato????????
Odpowiedz
Dafaczego na puzonie nie da sie zagrać nut zapisanych legato????????
21-04-2007, Od: wojciech32@tlen.pl
Odpowiedz
SPRZEDAM stare skrzypce ze starym futerałem sygnowane w środku :
Copy of Antonius Stradivarius made in of CzechoSlovakia.Po drobnej renowacji lutniczej(polakierowane),
wymienione :struny,kołeczki,podbródek,
strunnica.Skrzypce z duszą,wiele widziały.
20-04-2007, Od: Olimpia
Odpowiedz
Hej...! dawno się nie odzywałam. Dostałam skrzypki i mam zajęcie. A oprócz tego szkoła, oceny końcowe. Justyna(skrzypaczka): pomysł jest ok!!!
19-04-2007, Od: Ola
Odpowiedz
hej Justynka, chyba ten mail na stronie tytułowej to jest prywatny mail właściciela bo z nim trochę mailowałam, jak kupowałam tu skrzypki... pomysł jest fajny, ale co tu można zmienić?%-? ma ktoś pomysł?
19-04-2007, Od: Maciek
Odpowiedz
mam na sprzedanie skrzypce,w nawet dobrym stanie tylko nie wiem z którego roku są bo nie ma w środku zadnej informacji, nie wiecie kto moze by chcial kupic
19-04-2007, Od: Maciek
Odpowiedz
siema
19-04-2007, Od: Justyna (skrzypaczka)
Odpowiedz
To niżej to moje tylko zapomniałam się podpisać
19-04-2007, Od: ?
Odpowiedz
Pisanie książki idzie świetnie!!! Nie wiem czy wam też ale mi ta stronka powoli zaczyna się nudzić... może napisalibyśmy e-meila do właścicieli i może wrzuciliby coś nowego??? (tylko jak zdobyć?)napiszcie czy popieracie ten pomysł...
19-04-2007, Od: daniel
Odpowiedz
dajcie mi jakąś strone gdzie są rozpisane dokłądnie dźwięki na skrzypcach...była gdzies taka fajna czarno-biała, ale zapomniałem adresu.....
jak ktoś ma niech pisze na gg 3353788
11-04-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
to niżej to moje:)
11-04-2007, Od: Kaja
Odpowiedz
Ja nie mam pojęcia.
19-04-2007, Od: Alicja
Odpowiedz
cześć, jak tam u Ciebie???Ty też grasz na skrzypcach???Ja je kocham!!!
19-04-2007, Od: Noemi
Odpowiedz
jak u Ciebie Ala? wybieramy się jutro na koncert
08-04-2007, Od: Kaja
Odpowiedz
No właśnie. Obiad i zaraz skrzypce.
19-04-2007, Od: alicja
Odpowiedz
co teraz grasz?Ja jakiś koncert.....
10-04-2007, Od: Kaja
Odpowiedz
Koniec długiego weekendu
i znowu mam mniej czasu dla skrzypiec.
19-04-2007, Od: Alicja
Odpowiedz
szkoda,co nie???
18-04-2007, Od: bartek
Odpowiedz
fd cv'
17-04-2007, Od: Ola
Odpowiedz
no wiesz Paweł przecież Ty nie masz 200 lat tylko 18 więc chyba taki spruchniały nie jesteś:-) ja mam 15 i oprócz tego, ze mi trochę strzela w kościach przy np. zmianach smyczka to jeszcze żyje:-) pozdro
17-04-2007, Od: Adam
Odpowiedz
Paweł!!! Oczywiście, że nie jest za późno:P Moja pani od skrzypiec często opowiada o skrzypkach z filharmonii. opery i innych orkiestr którzy zaczynali w wieku 15, 17, 18 lat. I co ty chcesz od swoich stawów?:P wcale nie będziesz ich musiał wyginać. Napewno wiek nie przeszkodzi ci w grze:D
16-04-2007, Od: Paweł
Odpowiedz
A czy to nie jest tak, że jeśli zaczynam jako osiemnastolatek, to mam już sztywne stawy i już ich tak nie ponaginam? Myśliczie, że rzeczywiśćie mogę zacząć w tym wieku? No bo to jest przecież dużo inaczej, niż z gitarą...
20-03-2007, Od: Kaja
Odpowiedz
A ile takie skrzypce kosztują jeśli mogę wiedzieć?
16-04-2007, Od: ggggggggggdn
Odpowiedz
nXFndfgndgg
14-04-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Moim zdaniem to po prostu ładniejsza barwa...dla danych skrzypiec...
13-04-2007, Od: Ola
Odpowiedz
a kto ich tam wie??? %-/ może się spytaj? :D
12-04-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
Napisałam do ZPAL-u i w odpowiedzi dostałam, że przystawki bardziej podkreślają akustyczny dzwięk... ale co to znaczy???;/
12-04-2007, Od: JA
Odpowiedz
Przystawki to są chyba takie urządzenia do przechwytywania dźwięku żeby było bardziej słychać jakis instrument taki mały mikrofonik:P:P tak mi isę wydaje:P
A tak poza tym towystarczy wpisać google i poszukać:P:D
11-04-2007, Od: Ola
Odpowiedz
to ja:-)
11-04-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
skoro nikt nie odpisuje to chyba nikt nie wie:-) ja nigdy nie używałam...
UWAGA! ZMIENIAM SOBIE NICK BO MNIE MOJ ZACZYNA DENERWOWAĆ. za bardzo napompowany, a ze mnie jeszce żadna skrzypaczka... no to jestem OLA
11-04-2007, Od: ?
Odpowiedz
DLACZEGO NIKT MI NIE ODPISUJE???PO RAZ 3 POWTARZAM PYTANIE!!do czego służą przystawki do skrzypiec, podobno z fabrycznych instrumentów pomagają wydobyć naturalny dzwięk??? no i oczywiście ile kosztują?!? a kto je zakłada??? przepraszam że pisałam CAPS LOCKIEM:)
11-04-2007, Od: Justyna (skrzypaczka)
Odpowiedz
Dziękuje skrzypaczko:)) zaczyna m w sobotę:D:D:D
11-04-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
hej Justyna jaki twórczy pomysł!!:-))) t na pewno będzie świetna pozycja:D nie ma to jak obiektywna wizja:-))
10-04-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
do czego służą przystawki do skrzypiec, podobno z fabrycznych instrumentów pomagają wydobyć naturalny dzwięk??? no i oczywiście ile kosztują?!? a kto je zakłada???
10-04-2007, Od: Justyna (skrzypaczka)
Odpowiedz
No i po świętach;) Właśnie postanowiłam napisać szkołę na skrzypce:D:D:D Jak myślicie, czy to dobry pomysł???
09-04-2007, Od: Justyna (skrzypaczka)
Odpowiedz
Albo nasmaruj kołki kredą albo kup specjalne pasty. Znajdziesz je na www.henglewscy.com.pl lub na www.allegro.pl :)
09-04-2007, Od: ..........................
Odpowiedz
Co zrobić, kiedy skrzypce się ciągle roztrajają????
08-04-2007, Od: Zuzia=)
Odpowiedz
Hej! Dawno nie pisałam. Również dołączam się do życzeń i mam kolejne pytanko:):do czego służą przystawki do skrzypiec, podobno z fabrycznych instrumentów pomagają wydobyć naturalny dzwięk??? no i oczywiście ile kosztują?!? a kto je zakłada???
08-04-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
ale Wam dobrze dziewczyny:-( ja mam gości i nie mogę nawet na 5 minut wziąć skrzypiec do ręki:-( ale dobrze , że przynajmniej Wy możecie ćwiczyć:-)))
08-04-2007, Od: Aśka
Odpowiedz
Hej, wszystkiego naj naj! Jasne, że ćwiczę dużo, bo wreszcie mam na to tyle czasu, ile sobie wymarzę! :)
06-04-2007, Od: Justyna (skrzypaczka)
Odpowiedz
Weroniko: Oczywiście, że nie jesteś "do niczego"!!! Ja kiedy zaczynałam grę brakowało mi smyczka przy półnutach, gubię rytm do teraz jak nie znam piosenek;P, każdy robi bardzo wiele błędów od początku do końca swojej przygody ze skrzypcami!!! Jesteś wspaniała chociażby dlatego że podjęłaś się gry na tym boskim instrumencie. Nie poddawaj się ponieważ każdy uczy się na błędach. Jeśli będziesz dużo ćwiczyć na pewno jeszcze nieraz wystąpisz przed dużą publicznością, może nawet w pierwszym głosie:) Nie zniechęcaj się takimi błędami i ćwicz, ćwicz, ćwicz:):):) powodzenia, 3maj się:):):)
08-04-2007, Od: Weronika
Odpowiedz
Pierwszy dzień Świąt. Ładny ranek, a ja ćwiczę, ćwiczę, ćwiczę.
Wesołych i pogodnych świąt Wielkiej nocy.
07-04-2007, Od: weronika
Odpowiedz
dzięki!
07-04-2007, Od: skrzypaczka
Odpowiedz
Dołaczam się do życzeń! SKRZYPCOWYCH ŚWIĄT!!!
Kaja ja by, chciała ćwiczyć duzo, ale mi rodzice zabraniają, bo muszę w domu pomagać:-/
07-04-2007, Od: Kaja
Odpowiedz
Dzięki za życzenia. Jestem ciekawa czy dużo ćwiczycie w święta.
06-04-2007, Od: Asia
Odpowiedz
Moja córeczka Weronika uczy się w I klasie szkoły muzycznej. Ma teraz problemy z grą - kosi smyczkiem, gra tylko przy żabce, gubi rytm. Strasznie ją to zniechęca. Jeśli ktoś miał też takie problemy mógły się z nami podzielić? Ona myśli, że sobie z nimi nie poradzi, że jest do niczego.
06-04-2007, Od: Justyna (skrzypaczka)
Odpowiedz
SPROSTOWANIE:
Może tak trochę niezręcznie na stronce o skrzypcach, ale bardzo serdecznie chciałabym życzyć wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĄT WIELKANOCNYCH, DUŻO ZDRÓWKA SMACZNEGO JAJKA NO I OCZYWIŚCIE OBFITEGO DYNGUSA :):):):):)