Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 12451-12500 z 13721  Wstecz  Dalej     Sklep

01-01-2007, Od: Monika Odpowiedz
Mam kilka pytan poniewaz chcialabym zaczac sie uczyc grac na skrzypcach:
1. jaki powinnam sobie rozmiar kupic 3/4 czy 4/4?mam 16 lat i 175cm wzrostu beda to moje pierwsze skrzypce.
2.Ile godzin tygodniowo powinnam sie prywatnie uczyc bo cos z tego wyszlo?
3.Czy na poczatku lepiej sie pouczyc samemu z podrecznikow a potem wziac lekcje czy najlepeij i to i to? z gory dziekuje za odpowiedz pozadraiwam

01-01-2007, Od: wieslaw Odpowiedz
Witam o co to chodzi przy skrzypcach np15.14 lub15.44

31-12-2006, Od: skrzypaczka Odpowiedz
a w internecie nie ma nauczycieli? wpisz w google " ekorki" i znajdź tam nauczycieli skrzypiec. wpisz w wyszukiwarce, że chcesz z Radomia to Ci znajdą i wogóle poszukaj ew google bo tam mnóstwo ofert jest. 3 maj sie :-)

31-12-2006, Od: MLSVR Odpowiedz
sorry za bledy ale mam śmieszną klawiaturę i nie da się pisać na niej, w nowy rok kupie sobie nową jako pierwszy zakup 2007 ;)

31-12-2006, Od: MLSVR Odpowiedz
Witam po paru miesiącach przerwy :) mialem tutaj pseudo "Luceferus" i jak dobrze pamietam do 16-10-2006 podałem wam stronę http://www.violin-online.com ktora sie pryda kazdemu początkującemu :) więc podaje ponownie żeby inni co tu są pierwszy raz mogli skorzystać :)) http://www.violin-online.com P.S. ja gram tak od wrzesnia a teraz w grudniu gralem na wigili klasowej kolędy, wszystkim się spodobalo i chcieli Bisa ;) no i dostalem zlecenie od wychowawcy ze bede gral na zakonczenie roku szkolnego na kancercie ;)) i kto mowi ze w poznym wieku nie da się nauczyc grac ;) wystarczą chęci i motywacja oraz cierpliwość a da się wszystko zrobić!! ;))

30-12-2006, Od: Karolina Odpowiedz
A jeśli chodzi o tego nauczyciela to ważne, aby był z okolic Radomia. Prosze pomóżcie mi!!!!!!

30-12-2006, Od: Karolina Odpowiedz
Mam 14 lat i od jakiegoś czasu bardzo bym chciała zacząć grac na skrzypcach. tylko, że mieszkam w małej miejscowości..a potrzebny mi nauczyciel bo sama nie dam rady. jak znacie jakiegoś nauczyciela, lub nauczycielke to prosze o kontakt. mój e-mail: kicia11220@vp.pl. Pozdrawiam;)

29-12-2006, Od: skrzypaczka Odpowiedz
normalnie Leonardo da Vinci. ale większość skrzypków to dyrygenci i znakomita cześc to kompozytorzy wiec powodzenia!! :-)

29-12-2006, Od: Laura Odpowiedz
A tak poza tym fajnie, że są tu nowe osoby :) Ja mam 13 lat i gram na skrzypcach od 2 klasy podstawówki. Muzyka to całe moje życie! Uwielbiam kształcenie słuchu...chciałabym zostać kompozytorką, dyrygentem lub, oczywiście skrzypaczką. A może te zawody ze sobą połączyć? Pozdrawiam :)

29-12-2006, Od: Laura Odpowiedz
Iza, skoro trochę Cię poniosło, to może skończ pisać CAPS LOCKIEM!?

28-11-2006, Od: gona Odpowiedz
co myslicie o firmie stagg?

29-12-2006, Od: skrzypek20@interia.pl Odpowiedz
ta firma jest dobra jak an skrzypce dobra jak na poczatek

26-12-2006, Od: Mandi02 Odpowiedz
Mam 15 lat, i chciałam zacząć uczyć sie gry na skrzypcach, ale nie wiem czy nie jestem za "stara"....piszcie:)

29-12-2006, Od: skrzypek20@interia.pl Odpowiedz
nie nie jestes za stara akurat prof.

28-12-2006, Od: iza Odpowiedz
PRZEPRASZAM ALE ROCHE MNIE PONIOSłO

27-12-2006, Od: skrzypaczka Odpowiedz
są wyjątki Izka ,ale nie byłaś niegrzeczna:-) :-) w sumie się z Tobą zgadzam, ale mówię, są wyjatki... ja mam 14 lat wiec jeszcze mam szansę:-)))

27-12-2006, Od: iza Odpowiedz
nie chce być niegrzeczna
ALE NIECH DO WSZYSTKICH LUDZI WKONCU DOTRZE, żE NAUKE GRY NA SKRZYPCACH I INNYCH INSTRUMENTACH MOZNA ZACZYNAK W KAZDYM WIEKU NAWET JAK SIE MA ZE 80 LAT, NA TAKIE RZECZY NIGDY NIE JEST ZAPUZNO,ALE NIE BEDZIE SIE NAPEWNNO WIRTUOZEM JEśLI ZACZNIE SIę NAUKE GRY NA SKRZYPCACH PO 20-STCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

27-12-2006, Od: iza Odpowiedz
do gaba:na stronie www.allegro.pl jest tego masa

26-12-2006, Od: gaba Odpowiedz
HeJkA WiE MoŻe kToŚ Na jAkIeJ StRoNcE InTeRnEtOwEj mOżNa kUpIć
sTrOiK Do sKrZyPiEc?

26-12-2006, Od: Logik Odpowiedz
Ma ktoś może jakieś podstawy do gry np. na skrzypcach? Kiedyś się uczyłem i teraz chcę do tego wrócić. Moja poczta:
logik5600@interia.pl
Pozdrawiam gorąco.

25-12-2006, Od: agnieszska Odpowiedz
czesc ja mam 12 lat i wkoncu mam skrzypce o ktorych marzylam majac 5 lat teraz jest problem z graniem czy ktos moze ma mozliwosc przeslac mi tabulature na skrzypce na poczte gagon@vp.pl

24-11-2006, Od: Szyszka Odpowiedz
Za miesiąc kończę 20lat... Wczoraj kupiłam skrzypce. Myślicie, że mam szansę nauczyć się na nich grać mimo wieku...?

24-12-2006, Od: Kinga Odpowiedz
Czesc, ja mam 22 lata i od dwóch miesięcy gram na skrzypcach i jestem bardzo zadowolona i dobrze mi idzie. Wiem że trzeba cierpliwości i na peweno zagram kiedyś poważne utwory.

23-12-2006, Od: paula Odpowiedz
czy ktoś mógłby mi poradzić jak najszybciej
jak doczyścić ten ulepek z kalafoni obok mostku

23-12-2006, Od: iza Odpowiedz
Morze trochę głupio tak na stronce o skrzypcach, ale serdecznie chciałabym wszystkim życzyć wesołych świat Bożego Narodzenia i szczęśliwego Nowego Roku 2007!!!

23-12-2006, Od: ? Odpowiedz
kxtykztlcyzkczktktcmc rtktrtvtftu rtyut r ret5k7tk ygyr ytcr r6trhytfuk

14-12-2006, Od: Agatka Odpowiedz
chej gram na skrzypcach od 2 miesięcy i umiem już kilka kolęd,ale kiedy zagrała moja nauczycielka od razu zrozumiałam jak wiele brakuje mi do perfekcji.Chodze do drugiej klasy gimnazjum i chce się dowiedzieć czy kiedyś będe umiała tak pięknie grać,a jeżeli tak to za ile lat.Profesjonaliści napiszcie prosze ile wam zajęło osiągnięcie mistrzowskiego poziomu.Z góry bardzo dziękuje.

22-12-2006, Od: IGOR Odpowiedz
agata graj nie patrz na perfekcję. sama sie wypracuje. wazne zebys grała z serducha- reszta jest niczym.

22-12-2006, Od: IGOR Odpowiedz
POZDRAWIAM WSZYSTKICH DOPIRO ZACZYNAJąCYCH. NMA SKRZYPCE NIGDY NIE JEST ZA PóZNO PAMIETAJCIE O TYM. KTO MYSLE ZE NA TYM INSTRUMENCIE TRZEBA WALCZYć OD DZIECKA TEN SIE MYLI. TROCHę CHęCI I ZAPAłU I BEDZIE OK. NAPRAWDE . JA MAM 23 LATA ROK MINIE JAK ZACZąLEM . JESTY GIT NAPRAWDE.WSZYSTKIEGO SIE NAUCZYCIE. TYLKOM WALCZCIE . PZDWM.

22-12-2006, Od: ? Odpowiedz
uwaga!sprostowani dlaczego nikt się ni odzywa???

22-12-2006, Od: iza Odpowiedz
dlzczego nikt się nie odzywa??

22-12-2006, Od: iza Odpowiedz
yo

15-12-2006, Od: iza Odpowiedz
przepraszam wasz za mojego brata i te wiadomosci od inny i ?

14-12-2006, Od: ? Odpowiedz
( ==== )'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''\\\\\

14-12-2006, Od: inny Odpowiedz
(o)
/ /

14-12-2006, Od: iza Odpowiedz
Agatko,nie pytaj o takie rzeczy ponieważ zależy to od zdolnosci jakie kto posiada,ale mniej więcej po 10-ciu miesiącach wyrobisz sobie wszysktkie dobre i złe nawyki w graniu, ja gram już 18 lat, ale moi nauczyciele stwierdzili, że mam poprosty talent wrodzony, poniewarz prawie wszystko czego nauczyłam się grać grałam ze słuchu,
ale nie przejmuj się, to zależy od człowieka i jakie kto ma zdolnosci.

13-12-2006, Od: Szyszka Odpowiedz
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić jak mogę rozróżnić smyczek jednorazowy od takiego, w którym można wymieniać włosie? Z góry dziękuję.

11-12-2006, Od: Zosia Odpowiedz
Błąd!!

Mój aktualny nr gg to 7342886

A co do Vivaldiego to szukam i szukam ;(

11-12-2006, Od: Adam :) Odpowiedz
Rozwiązałem swoj problem z brakiem nauczyciela. Poprostu zapisałem się do szkoły muzycznej i przyjeli mnie do drugiej klasy a nie do pierwszej :) Pozdrawiam wszystkich :) Własnie ćwiczę "Pójdźmy wszyscy do stajenki"

10-12-2006, Od: Zosia Odpowiedz
* na niewidoku.

:]

Aha Olu, nut do Vivaldiego szukam =D Nie powiem, że intensywnie, bo brak mi czasu :)

10-12-2006, Od: Zosia Odpowiedz
Mój nr gg: 2387550. Jestem zazwyczaj wieczorami. Zdarza mi się siedzieć na widoku, więc po prostu napiszcie :]

09-12-2006, Od: Laura Odpowiedz
właśnie, Zosia ;))

09-12-2006, Od: ola Odpowiedz
do:zosia
byłabym bardzo wdzięczna za kontakt na gg

08-12-2006, Od: Zosia Odpowiedz
Tu faktycznie nie chodzi o kołki jako takie tylko o smarowidło nie profesjonalne oraz środki do czyszczenia, bo skrzypce same w sobie są OK =]

05-12-2006, Od: Laura Odpowiedz
Alicja,
ale co to da, że wymieni kołki? to nie wina kołków!

04-12-2006, Od: Alicja Odpowiedz
Droga "Zosiak"
MOim zdaniem z takimi skrzypcami najlepiej jest pójść do lutnika...
On je zobaczy i najwyżej wymieni kołki!
Ja też miała antyczne skrzypce które były już całkiem porozwalane, zaniosłam do lutnika i są genialne!

pozdrawiam

03-12-2006, Od: Zosiak Odpowiedz
Mogę poszukać nut, gdzieś miałam wiosnę, ale dawno nie grałam (5 lat) więc trzeba przeprowadzić małe wykopaliska :) Dam znać jak coś.

No właśnie, dawno nie grałam i mam problem z kołkami. Albo wyskakują i nie mogę utrzymać stroju, albo za Chiny nie mogę ich ruszyć. Tylko D jest OK :P Ponieważ dawno nie używałam skrzypiec, przyjmuję do świadomości że wyszłam z wprawy i wielu rzeczy nie pamiętam, boję sie więc za bardzo kombinować przy nich, bo to antyki, na dodatek na spółkę z Siostrą :) Tej z kolei nie za bardzo mogę spytać o radę, bo jest za granicą. Czytałam że sposobem na domowe "smarowidło" do kołków jest mydło z kredą. Jak i ile, oraz co jaki czas należy to stosować? Proszę o pomoc i podstawowe informacje o pielęgnacji nieużywanych od jakiegoś czasu skrzypiec. Z góry dzięki :)

03-12-2006, Od: ola Odpowiedz
czy ma ktoś nuty czterech pór roku vivaldiego?? prosze o kontakt pod numerem gg 8369887

29-11-2006, Od: skrzypczka Odpowiedz
też znam ludzi którzy zaczęli będąc dorosłymi albo w wieku młodzieńczym(ok 15 lat) a osiągneli baardzo dużo. ale to prywatnie. z tych wirtuozów co WSZYSCY powinni znać to np.Sibelius zaczął grać w wieku 15 lat i co z niego wyrosło?! :-) nie załamować się ludzie

28-11-2006, Od: Anka Odpowiedz
Szukam kogoś kto udziela lekcji gry na skrzypcach w Połańcu i okolicach lub w Staszowie.

Wyświetlono wiadomości 12451-12500 z 13721  Wstecz  Dalej