Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 13101-13150 z 13691  Wstecz  Dalej     Sklep

30-12-2005, Od: Ewa Odpowiedz
Popieram:)

26-01-2006, Od: frania Odpowiedz
Stroiki do skrzypiec można dostać w każdym sklepie muzycznym.Są one dobrym rozwiązaniem dla początkujących(wypróbowałam łamje), ale warto uczyć się powoli stroić samemu skrzypce.Najlepsze stroki to kamertony ,ale są też takie w które się dmucha i powstaje czysty dżwięk.Jest też wiele innych sposobów , ale są bardziej kosztowne.

25-01-2006, Od: Sławek Odpowiedz
Witam
czy są stroiki do skrzypiec. moje dziecko chodzi do szkoły na skrzypce no i w domu mamy problem ze strojeniem skrzypiec.
Pozdrawiam

26-01-2006, Od: Irae Odpowiedz
Stroiki są do dętych drewnianych (i to nie wszystkich...).

Do skrzypiec (a właściwie do strunociągu) można złożyć mikrostroiki. Koszt jednego to ok. 7 zł.

18-01-2006, Od: Krzysiek Odpowiedz
Witam,
Od niedawna gram na skrzypcach. Mam pytanie. Co jest najczęstszym powodem piszczącego dzwięku po pociągnięciu smyczka? Złe nasmarowanie kalafonią, zła jakość smyczka czy tylko moja słaba wprawa w grze?. Jak często powinno sie smarować kalafonią włosie smyczka i czy jakość kalafoni ma duży wpływ na jakość dzwięku?

20-01-2006, Od: ola Odpowiedz
Witam,
złe struny, złe prowadzenie smyczka. Polecam pirastro oliv i pirastro evah.
Co do kalafonii, to ma ona duzy wplyw na jakosc brzmienia, jednak najistotniejsza role odgrywa brzmienie instrumentu. Jesli masz kiepski instrument, zadna kalafonia i nic innego Ci nie pomoze :)
Polecam kalafonie Gustav Bernerdel.
Pozdrawiam

24-01-2006, Od: irae Odpowiedz
A mnie się wydaje, ze przyczyną tego piszczącego dźwięku jest brak odpowiedniej techniki prawej ręki- bo to ona kształtuje dźwięk. Struny, kalafonia, włosie- stanowią niuanse w brzmieniu- niuanse bardzo wazne dla profesjonalnego skrzypka. Jesli jednak, tak jak Krzysiek pisał, jest to piszczenie, to jestem przekonany, ze chodzi, tak jak pisałem, o po prostu nieumiejętność wydobycia poprawnego dźwięku.

16-01-2006, Od: ? Odpowiedz
czego lekcje skrzypiec są tak drogie az 120 zyli :O

22-01-2006, Od: Kuba Odpowiedz
ja ucze skrzypiec ale nigdy nie wziałem wiecej niz 30zł pozdrawiam

Nie da sie wycenic lekcji skrzypiec. Jakas suma musi byc, raczej minimum 100zl. To zalezy, jak cenne sa wskazowki. Polecam uczyc sie samemu, to najlepszy sposob, sluchanie nagran i ogladanie najlepszych wirtuozow skrzypiec.

20-01-2006, Od: krzysztof Odpowiedz
mam skrzypce staynera z 1760r czy ktos wie ile są warte albo gdzie mozna to sprawdzic

hello mysle ze najlepiej to zrobi jakis dobry lutnik który wycenia to jest najlepsze roziwaznie powodzenia

22-01-2006, Od: Mithril Odpowiedz
Witam wszystkich. :) Jestem zainteresowana kupieniem skrzypiec z Allegro Angielskiej firmy JSH. Wiecie moze cos na temat tej firmy, i czy skrzypce przez nich produkowane beda dobre dla poczatkujacego grajka jakim jestem? :) B. prosze o odpowiedz. Z gory dziekuje. :)

czesc mysle ze skrzypce te beda dobre jak na poczatek powinnas je kupica na poczatku lepiej nie inwestowac w super skrzypce wystarczy kupic takie najzwyklejsze pózniej mozna o lepszych pomyslec pozdrawiam i powodzenia

21-01-2006, Od: ? Odpowiedz
Hej! Czy ktoś posiada nagranie Koncertu skrzypcowego D-dur Lipińskiego? Byłabym b.wdzięczna!

13-01-2006, Od: Michał Odpowiedz
...Mam pytanie.Gdzie można znależć kogoś kto byłby w stanie ocenic autentyczność skrzypiec datowanych na 1735 r . ,podpisanych krzyżem i 'IHS' (Guarnieri). Dziękuję z góry za udzielenie informacji.

20-01-2006, Od: ? Odpowiedz
Tak naprawde w trzech miejscach. W Londynie, w Paryzu, w Moskwie oraz we Wroclawiu. :)

21-01-2006, Od: ja1 Odpowiedz
to są 4 miejsca...

21-01-2006, Od: Maria Odpowiedz
Poszukuje starego, dobrego smyczka do 1000zl. Zainteresowanych prosze o pisanie na moj e-mail.

21-01-2006, Od: ? Odpowiedz
czesc
moi rodzice nie chca sie zgodzic na to zebym mogla uczeszczac na lekcje szkrzypiec :(( jak mam ich przekonać?? a chodzi o to ze nie bendzie mial nikt czasu raz w tygodniu zawieźć mnie na lekcje help jak mam ich przekonac :(:( odpiszcie mi na ta stronke:(

20-01-2006, Od: Wiola Odpowiedz
załwazyła ez moja curka uwielbie skszypcwe i moze ja terz sprubuje

19-01-2006, Od: ? Odpowiedz
jak czesto trzeba nacierać włosie smyczka kalafonia?????????????? Odpiszcie na tą stronke!

20-01-2006, Od: ? Odpowiedz
Nie za duzo. Zalezy od ilosci grania i jakosci brzmienia. Raczej 6 delikatnych pociagniec o kalafonie raz na 2 dni.

11-01-2006, Od: ? Odpowiedz
Pisze jeszcze raz czy jest mozliwe zdać calu rok w jedno półrocze???????????????????odpiszcie na tę stronke pozdrawiam apapapapa

Tak, jest taka mozliwosc. Jednak podejrzewam ze wiaze sie to z zagraniem calego rocznego programu ze skrzypiec. Jesli chodzi o przedmioty teoretyczne, kwestia indywidualna. Trzeba spytac profesora prowadzacego skrzypce oraz kierownika/dyrektora placowki :)

13-01-2006, Od: maria Odpowiedz
zapewniam. moja kumpela robila 2 lata w jeden rok i caly czas jedzie na piatkach

13-01-2006, Od: maria Odpowiedz
rzecz jasna - trzeba cwiczyc...

12-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
Zalezy od talentu ale nie sadze zeby sie dało

20-01-2006, Od: agata Odpowiedz
Czyb ktoś z Was zna jakies strony z ktorych mozna ściągnąć nutki???

20-01-2006, Od: agata Odpowiedz
Czyb ktoś z Was zna jakies strony z ktorych mozna ściągnąć nutki???

12-01-2006, Od: ryba Odpowiedz
kzo pokocha skrzypce zapomni o pipc...

20-01-2006, Od: Irae Odpowiedz
Niestety nie- skrzypce kocham ogromnie (już wiele, wiele lat) a wciąż o "p" jakoś nie zapomniałem... ;)

19-01-2006, Od: Asiowa Odpowiedz
Mam 15 lat i dopiero od września uczę się grać na skrzypcach.Nie zniechęca mnie wiek i wiem,że na marzenia nigdy nie jest za późno =).Pozdrawiam wszystkich grających-początkujących i tych uczących się dłużej;] 3majcie się.

19-01-2006, Od: maja Odpowiedz
gdzie mogę na internecie znaleść strony zawierające dane skrzypiec mam kopie Nikolaus Amatus zrobione przez VERCUYSSE ET DHONDT LUTHIERS 139-141-143 RUE DE PARIS LILLE NIEWIEM CO OZNACZAJĄTE NUMERY A PRZY STRUNAH BLISKO ŚLIMAKA JEST NUMER 4 JEST TO JAKAŚ KATEGORIA CZY JAKOŚĆ DREWNA PROSZĘ JAK KTOŚ WIE NIEH MI ODPISZE MAJA

19-01-2006, Od: ? Odpowiedz
pozdro dla wszystkich!!!!

kto robi tanio eksoertyzy skrzypiec i za ile

30-12-2005, Od: czesio Odpowiedz
sprzedam 19 wieczne skrzypce tanio !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! POzdrowionka

za ile z kturego roku

06-01-2006, Od: ? Odpowiedz
za ile

02-01-2006, Od: ??? Odpowiedz
19-wieczne???!!! Kto kupi takie starocie???

30-12-2005, Od: tomek Odpowiedz
za ile?

18-01-2006, Od: kasia Odpowiedz
ja mam 16 lat i jeszcze nie mam skrzypiec ale bardzo chciałabym mieć je i pragnę nauczyć się na nich grac! Niektórzy mi mówią ze jestem na to za stara ale ja wierze ze to nieprawda i ze w kazdym wieku mozna się nauczyc wygrywac te pięne dźwięki

18-01-2006, Od: ? Odpowiedz
Cześć
Jak czesto trzeba smarować włosie smyczka kalafonia??? prosze odpiszcie mi na ta stronke będe baaaardzo wdzięczna :*

18-01-2006, Od: Damian Odpowiedz
Sprzedam skrzypce sygnowane W.Landschulz z 1899 roku. Zainteresowanym przeslę zdjecia na maila.

16-01-2006, Od: ? Odpowiedz
help!!!!!! jak się zaklada żeberko na skrzypce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

16-01-2006, Od: agata Odpowiedz
Hej! czy ma ktos jakies fajne nuty na skrzypce i bylby taki mily zeby mi je przesłac?byłabym baaardzo wdzieczna. pozdrawiam

15-01-2006, Od: ? Odpowiedz
czesć powie mi ktoś jak sie zaklada zeberko na skrzypce bo za nic nie moge sobie z tym poradzic odpiszcie mi na tą stronke plissssssss

14-01-2006, Od: ? Odpowiedz
<jupi> Na feriach kupuje sobie skrzypce i zaczynam nauke <jupi><jupi><jupi>

14-01-2006, Od: ? Odpowiedz
skrzypce z allegro są w miare dobre ale zawsze lepiej jest je przymiezyc zobaczyc a izawsze jak pisze ze jest do renowacji to moze byc to pułapka renowacja czasami kosztuje o wiele więcej niz skrzypce są warte :*:* pozdrawiam

14-01-2006, Od: igor Odpowiedz
hej co sadzicie op kupowaniu skrzypiec na allegro?.powie mi ktos cos na temat firmy stagg albo antonio/.pozdrawiam

Wyświetlono wiadomości 13101-13150 z 13691  Wstecz  Dalej