Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 13151-13200 z 13691  Wstecz  Dalej     Sklep

14-01-2006, Od: ? Odpowiedz
dzienki wam za rady postaram sie zrobic cały rok w jedno półrocze a nawet nie dopuszczam do siebie myśli ze mi się moze nie udać pozdrowionka dla was :*:*

13-01-2006, Od: Michał Odpowiedz
..Guarneri ,rzecz jasna..

13-01-2006, Od: Asiowa Odpowiedz
Mam pytanie,czy ktoś kupił już te skrzypce ,które są w ofercie na tej stronce?Jeżeli tak,to proszę o opinię i o podpowiedź,czy warto dokonać zakupu.Z góry dziękuję:).Pozdrawiam.

13-01-2006, Od: saper Odpowiedz
witam serdecznie wszystkich!!!! jestem 20letnia maniczką skrzypcową,która nigdy nie miała tego instrumentu w ręce...i co jest dla mnie największym bólem gdyż w mojej rodzinie od pokoleń gra sie na skrzypcach a moi rodzice załozyli z góry,ze ja sie nie nadaję...może kiedyś zagram melodię,którą kocham najbardziej na świecie???? Pozdrawiam wszystkich szczęsliwców,którzy moga robić to o czym ja marzę od lat...

02-01-2006, Od: Piotr Odpowiedz
Mam pytanie ktore zapewne jest bardzo glupie ale licze na powazna odpowiedz: Czy mozna sie samodzielnie, bez pomocy zadnego nauczyciela nauczyc gry na skrzypcach (oczywiscie w stopniu calkowicie podstawowym) i jesli tak to czy ktos moze polecic jakies materialy do nauki ?
Pytam dlatego ze w mojej miejscowosci nie ma zadnej szkoly muzycznej. Z gory dzieki za odpowiedz.

12-01-2006, Od: b Odpowiedz
kup sobie ksiżkę ABC na skrzypce autor COFALIK tam analizuj od samego początku cały podręcznik
jestem nauczycielem gry na skrzypcach i wiem że dzieci bardzo lubią z niego korzystać POWODZENIA I CIERPLIWOŚCI PS.pamiętaj o jednym
wszystko spokojnie ale systematycznie i poprawnie tak jak pisze w podręczniku.

03-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
Mam identyczny problem sama nauczyłam sie "Wlaz kotka na płotka" i innych piosnek
Z książki troche podstaw ale samemu to sie raczej nie da na szczescie niedaleko jest nauczyciel...ale próbuj znajdz książke i ucz sie
Pozdrawiam!

06-01-2006, Od: ? Odpowiedz
chciałabym nauke gry na skrzypcach zaczać teraz ale niewiem bo teraz wszyscy zdaja pólrocze a ja jestem w tyle :(( czy jest mozliwe zrobic cały rok w jedno półrocze prosze odpiszcie na te stronki POZDRAWIAM

12-01-2006, Od: b Odpowiedz
wszystko zależy od tego ile włozysz w to pracy.napewno musi być systematyczna

06-01-2006, Od: maja Odpowiedz
mam skrzypce z 1060roku ile mogom byc warte

10-01-2006, Od: Asia Odpowiedz
Raczej dużo. Najlepiej zapytać się lutnika (oczywiście pokazując mu te skrzypce)

07-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
z 1060 roku???
Czy wtedy wogole były skrzypce?
Pierwszy raz wyrazu skrzypce użyto w I połowie XVI wieku wiec cos mi sie nie wydaje

07-01-2006, Od: maja Odpowiedz
sory szypko pisałam i tak wyszlo mam ale z 1659

07-01-2006, Od: maja Odpowiedz
sory mam skrzypce z 1659 poprostu szybko pisałam i dlatego tak wyszło

09-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
Zależy od stanu ale ok. 2000 na bank
a jak sa w dobrym stanie to wiecej
a jak lutnicze to jeszcze wiecej

09-01-2006, Od: Piotr Odpowiedz
Jaki rozmiar skrzypiec jest dobry dla dziecka 7 letniego (wzrost 115 cm)? Czy 1/16 czy 1/8?
Jaka jest różnica w dźwięku tych rozmiarów?
Pzdrm.

10-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
To nie tylko zalezy od wzrostu ale i od długości reki... a skrzypce im większe tym mają ładniejsze brzmienie.
A co do rozmaru to warto zapytac jakigos nauczyciela lub samemu przymierzyc.

09-01-2006, Od: KRYSTIAN Odpowiedz
SKRZYPCE STAINER Z XIX WIEKU NIEMIECKIE, POSIADAJĄCE EKSPERTYZĘ, DO RENOWACJI.CENA. 1700ZŁ. DO NEGOCJACJI. TEL. 0602-667-484. WARSZAWA.

05-01-2006, Od: ? Odpowiedz
za ile?????????

niewiem

niewiem

morze ty podaj cene

12-08-2005, Od: daniel Odpowiedz
sprzedam stare 120 letnie skrzypce 4/4 pochodzenie Austria

06-01-2006, Od: maja Odpowiedz
za ile

04-01-2006, Od: igor Odpowiedz
ja sie nie uwazam za niewiadomo kogo.zdaje sobie sprawe ze im wikszy cel w zyciu tym łatwij spudłowac.i nie chce byc zadnym paganinim bo to nie o to chodzi.nie masz inteligencji muzycznej wiec nie wiesz o co chodzi.nie chce ci ublizac bo to nie o to chodzi;uczennico ze szkoły muzycznej.buzka

04-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
Do kogo mówisz?

04-01-2006, Od: damian Odpowiedz
to jeszcze raz ja. cały napis wewnątrz skrzypiec to: No7. W. Landschutz, Bellinchen (albo: Billinchen) a/o 1899.
Sprzedam
tel.888781223

04-01-2006, Od: damian Odpowiedz
cześc.mam do sprzedania skrzypce z 1899 roku sygnowane-W. Landsculz. zainteresowanych proszę o kontakt.podaje mój numer telefonu 888781223

04-01-2006, Od: ? Odpowiedz
siem a wszystkim.piotr.mozna sie nauczyc spokojnie grac na skrzypcach.jak ma sie tylko chceci to spoko,nie widze problemu.niech ci ktos pokaze jak to mnirj wicj wyglada''o co loto''i potem juz od cibie zalezy.ja zaczałem 2 mce temu.nie jest zle.ciesze sie z moich postepów.3 mam kciuki z ciebie

04-01-2006, Od: Donia Odpowiedz
Dzięki Kamilo za radę. pa pa

04-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
Lutnicze dla poczatkujacego co ty najlepiej kupic w sklepie muzycznym nie sa drogie a przynajmniej widzisz co bierzesz

03-01-2006, Od: Donia Odpowiedz
Czy tekie skrzypce za 300 zł. ze str. allegro są w miarę dobre?
Czy są wystarczjające jak na początkującego skrzypka?? Czy lepiej kupić lutnicze?? Proszę piszcie na maila lub na stronkę
DZIĘKI BARDZO :-)

02-01-2006, Od: Paulina Odpowiedz
Mam pytanie co to za różnica między skrzypcami lutniczymi a normalnymi???

03-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
Lutnicze skrzypce to takie dla profesjonalistów
czesto sa wykonywane przez sławnych lutników maja bardzo piekne brzmienie i są dość drogie nawet 10.000 i wiecej
Normalne kosztują jakies 400 i wiecej i sa przeznaczone raczej dla początkujących:)
Pozdrawiam!

28-12-2005, Od: tomek Odpowiedz
doradzcie mi jaki rozmiar skrzypiec mam kupić bo jestem początkujący mam 15 lat i 185cm wzrostu. a tak w ogóle to oplaca się kupować skrzypce za 300zl czy lepiej od razu kupić za 1000zl

29-12-2005, Od: Agniecha Odpowiedz
Proponuje droższe, lutnicze, wtedy będą miały ładniejszą barwę i lepszą jakoś, od razy 4/4. Pozdrawiam

02-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
Lutnicze dla początkującego?
Normalne skrzypce 4/4
Znudzi ci sie i kilka/kilkanascie tysięcy pójdzie w błoto.
Jak ci się to spodoba za 5-10 lat wtedy mozesz kupic lutnicze.
Je zazwyczaj w filharmoniach sie kupuje...

02-01-2006, Od: Kamila Odpowiedz
Ludzie tu chodzi o słuch w 22 roku zycia wirtuozem nie zostaniesz ale jak zaczynasz w wieku powiedzmy nastu lat i grasz na jakimś instrumencie masz dobry słuch i wogóle idzie ci ekstra to masz szanse i to wielkie na granie tak (moze nie tak ładnie ale chociaż podobnie) jak Mae

22-12-2005, Od: Ania Odpowiedz
Hej :D mam skrzypce o nazwie: Antonius Stradiuarius Cremonesis Faciebat Anno 1713. I bardzo mi zalezy zeby sie dowiedziec jaka moze byc ich wartosc tylko nie wiem gdzie sie tego dowiedziec. Bradzo prosze o pomoc.

01-01-2006, Od: Rafał Odpowiedz
Wiesz, to mogą być skrzypce Stradivariego, ale niekoniecznie. Jest dużo falsyfikatów... Znam skrzypce, które mają nalepkę wewnątrz z adnotacją Antonius Stradivarius de Creona etc., ale okazałos się, że fałszerz namoczył plakietkę w mocnej herbacie, żeby wyglądało na staroć. A co do Twoich skrzypiec to na pewno NIE OGŁASZAJ SWOJEGO STRADIVARIEGO, bo złodzieje czyhają, nawet z falsyfikatu zrobią na czarnym rynku użytek. Pa!

31-12-2005, Od: dominika Odpowiedz
Hej!
Uważam,że wirtuazem nie zostaniesz i Ty o tym pewnie wiesz. Cieszę się razem z Tobą,że Ci tak świetnie idzie. Ale nie przesadzaj z tą świetnością.W tym wieku to gra się raczej dla własnej satysfakcji i zaspokaja swoje potrzeby psychczne

29-12-2005, Od: Kinga Odpowiedz
HEJA LUDZISKA!!!

Mam 12 lat i na skrzypcach gram o 6-go roku zycia. Apeluje do WSZYSTKICH: Jezeli przestalo sie wam chciec cwiczyc to sie tym nie przejmujcie, bo kazdy skrzypek ma w swoim zyciu taki okres, przezywa taki jakby krzyzys, ale to mija z czasem. Dowiodlam tego na sobie. przezywalam ten kryzys w 4 i 5 kl i naprawde probowalam sie zabrac do roboty ale nic nie pomagalo. Powtarzam jeszcze raz: to minie z czasem! To prawda. Ja nabralam checi w tym roku i robie duze postepy. mam exstra pania, ktora powiedziala mi jeszcze ze mam absolutny sluch i zebym nie marnowala swojego talentu, tylko wygonila z siebie lenia. Pozdrawiam wszystkich skrzypkow :D PS nie lepszego instrumentu na swiecie niz skrzypce :P

29-12-2005, Od: Oliwka Odpowiedz
czesc. nie przejmujcie sie tym że jest już za późno na grę na skrzypcach. może nie będziecie mistrzami ale napewno wiele się nauczycie. ja mam 20 lat i gram dopiero od 3lat. mimo to całkiem niezle mi idzie :) wam równiez życzę powodzenia ;)

28-12-2005, Od: ? Odpowiedz
Powiedzcie mi jak długo uczyliście się wibrować na skrzypcach???(tak zaczynając od zera) I co to tak naprawdę daje? Jak ktoś ma ochotę udzielić mi wskazówek dla początkujących to zapraszam! PISZCIE!Odpiszę na pewno!!Pozdro
Dominika

28-12-2005, Od: ? Odpowiedz
hej zeby dobrać rozmiar skrzypiec nie wazny jest wiek tylko wzrost i dlugosc ręki ale przy twoim wzroscie wydaje mi sie ze rozmiar 4/4 a i lepiej kupić skrzypce odrazu za tysiąc bo te w niedługim czasie mogą się rozwalić więc lepiej dać teraz więcej niż później setki lub nawet tysiące na renowację!Pozdrawiam !!

28-12-2005, Od: tomek Odpowiedz
acha czy ma ktoś może materiały o nauce gry na skrzypcach jakiś podręcznik cwiczenia lub cos w tym rodzaju

27-12-2005, Od: enia Odpowiedz
mam skrzypce 1728 roku ze szkołe stradiwariussa czy ktoś może mi powiedzieć ile mogą być warte

21-12-2005, Od: Paulina Odpowiedz
Mam 12 lat. Jeden rok uczyłam sie gry na giarze ale zrezygnowałam. Czy mam szanse nauczyć się gry na skrzypcach?

25-12-2005, Od: Malwina Odpowiedz
Oczywiście masz szanse na gre na skrzypcach, ponieważ w czteroletnim cyklu nauki na skrzypcach są przyjmowane osoby, które nie ukończyły 16 lat. No Młoda, śpiesz się, bo teraz napewno jeszcze się załapiesz:) Pozdrawiam!!!:P

27-12-2005, Od: Paulina Odpowiedz
dziąkuje

Wyświetlono wiadomości 13151-13200 z 13691  Wstecz  Dalej