Sklep
05-07-2005, Od: Kamila
Odpowiedz
Hej. Najlepiej szukać w pracowniach Lutniczych będą sprawdzone!
04-07-2005, Od: Kasia
Odpowiedz
W końcu spełniłam moje największe marzenie !!!!! Uczęszczam do szkoły muzycznej ucząc się grać na skrzypcach!!! Gram dopiero pierwszy rok!!! Mam 13 lat i nie posiadam własnych skrzypiec !!! Interesuje mnie rozmiar 4/4 bez pokrowca w dobrym stanie ( i po niskej cenie ) Proszę piszcie!!!!!
17-07-2005, Od: Marek
Odpowiedz
Hej! A moze chciałabyś skrzypce elektryczne? Są super do ćwiczenia bo ciche a i super wyglądaja! Robie takie cudeńka dosyć tanio więć jak coś to napisz - prześle ci jakieś fotki i więcej informacji! Kolor i inne rzeczy mogłabyś sobie wybrać sama, nawet ich kształt! Zapraszam wszystich chętnych do kontaktu!
26-07-2005, Od: Kasia
Odpowiedz
Sorry !!! Ale nie interesują mnie skrzypce elektryczne !! Wolę normalne !!!
09-08-2005, Od: irek
Odpowiedz
Co to znaczy tanie.Proszę podaj kwotę.
25-07-2005, Od: Kamila
Odpowiedz
Kupię skrzypce 3/4 bądź 4/4, nowe lub używane. W komplecie smyczek i futerał .
09-08-2005, Od: irek
Odpowiedz
Wiadomość uzyskasz pod numerem 077-436/12/10 mam kilka instrumentów różnej klasy i ceny.
08-08-2005, Od: Krzysiek
Odpowiedz
cześć mam 15 lat chciałbym się nauczyć grać na skrzypcach lecz nie umiem nic cz mam jesze szanse nauczyć się grać dla samej przyjemności sobie na tym pienknym instrumęcie. który podoba mi się od 2 lat czekam na rady.
01-08-2005, Od: Anna
Odpowiedz
hej:) mam 15 lat i od zawsze chcialam grac na skrzypcach, ale rodzice jakos do tego nie przywiazywali wagi i zapisali mnie na nauke gry na pianinie... do tej pory balam sie ze jestem juz za 'stara' i ze nie dam rady sie nauczyc, ale po tym co tu przeczytalam chyba na marno sie martwilam;) teraz tylko pytanie: na jakich skrzypach uczyc sie grac? i czy jest ktos z okolic bochni, albo brzeska kto mialby cierpliwosc mnie nauczyc?;)
pozdrawiam.
13-06-2005, Od: Majka
Odpowiedz
Hej! Prosze, niech mi ktos napisze jakie to są skrzypce 7/8??? Ja mam 17 lat i chcialabym sie troche nauczyc grac na skrzypcach... dla wlasnej przyjemnosci. Gram na fortepianie, trabce i flecie. Jakie skrzypce bylyby dla mnie odpowiednie??? 4/4???? A 7/8??? Jakie sa roznice?
Po ilu miesiacach nauki cokolwiek zacznie mi wychodzic? Po 12-stu??? Pozdrawiam serdecznie. Prosze odpiszcie. Bede wdzieczna
31-07-2005, Od: Efka
Odpowiedz
7/8 to większe niz 3/4 a mniejsze niż 4/4. są niepopularne.
Odpowiedz
Cześć. nie mam pojęcia co to za skrzypce z rozmiarem 7/8. Gram na skrzypcach już 6 rok, a rozmiar jaki bedzie odpowiedni dla ciebie zależy od długości twojej ręki trzeba po prostu przymierzyc skrzypce i zobaczyć! Jest bardzo ciężko powiedzieć po ilu miesiącach zacznie ci coś wychodzić moja recepta to: dobry nauczyciel + świetne ucho+ wiele siły do ćwiczenia i chęci!!!!!!!!!!
19-06-2005, Od: Jakub z Oświęcimia
Odpowiedz
czesc mysle ze na 100% były by dla ciebie skrzypce o wielskosci4/4 poniewaz masz juz duzo lat wiec dla reki ta wielkosc by była dobra. jesli chodzi o nauke to mysle ze w ciagu pół roku mogłabys sie nauczyc podstwa i techniki gry skrzypcowej moze nawet mniej zalezy jakbys sie przykładała do pacy z tym instrumentem nie jest to łtwy instrument i dlatego lepiej wolniej ale dokladnie przyswic technike gry skrzypcowej tyle co ci moge doradzic czesc nie wiem skąd jestes ale ja z oswiecimia udzielam lekcji jakbys miała niedleko to zapraszam czesc
01-07-2005, Od: asia
Odpowiedz
W końcu spełniłam swoje marzenie i zaczęłam uczyc sie grac na skrzypcach ( uczy mnie koleżanka ) mam 15 lat i jestem tym instrumentem zachwycona :) Niestey własnuch skrzypiec nieposiadam i chetnie kupie
Odpowiedz
Hej! ja mam 17 lat i chętnie sprzedam skrzypce. moje gg 2986642 i mail efka.margonin@interia.pl
Odpowiedz
Hej, mam 17 lat, jestem z Torunia. Sprzedam skrzypce 4/4, dobre, używane, lutnicze. Mają mahoniowy kolor. Cena:2600 zł . gg:2986642, mail: efka.margonin@interia.pl
29-07-2005, Od: Franka
Odpowiedz
Cześć!! :) jeśli ktoś maiłby do zaoferowania skrzypce 4/4 (niekoniecznie lutnicze)zalezy mi jedynie na tym by były brązowe,bądż purpurowe itp.mój nr gg : 3151674 Pozdrawiam :)
26-07-2005, Od: Dominik
Odpowiedz
SPRZEDAM SKRZYPCE 4/4 manufaktura stan b. dobry po remoncie z ekspertyzą. Wartość instrumentu ok 1900zł. Więcej informacji pod nr. 692 180 388 lub GG 1400105 domgug@wp.pl
Pozdrawiam
25-07-2005, Od: Kamila
Odpowiedz
witam! Mam 152cm. wzrostu dłgość ręki wynosi 15cm a długość najdłuższego palca 7cm. jaki rozmiar skrzypiec byłby dal mnie odpowiedni prosze o kontakt e-mailem.
25-07-2005, Od: gona
Odpowiedz
Heja, jestem ze Słupska na Pomorzu mam 18 lat i zakochałam sie w skrzypcach, niestety nie mam swoich, marze o graniu na nich..ale nie mam ani nikogo znajomego kto by gral ani skrzypiec ktore moglabym dotknac:( jezeli jest ktos kto w poblizu slupska chcialby mi pomoc chocby rozmowa bym dowiedziec sie mogla czegos wiecej o wlasnym marzeniu niech sie odezwie gg 3080143
23-07-2005, Od: Piotrek
Odpowiedz
Chce kupic skrzypce 4/4 wyłącznie lutnicze uzywane lub nowe w dostepnej cenie prosze o kontakt 0-17 8574352
22-07-2005, Od: NINO
Odpowiedz
Witam Wszystkich...jestem kolejną osoba która kocha ten instrument mam skrzypce i ucze sie na nich grać...ale coraz bardziej w siebie watpię. nieradze sobie za bardzo..ale co poradzić:)na codzień a raczej w roku szkolnym ucze się jakze pięknego zawodu lutnictwa ale jakze i trudnego..Czasem jest dobrze a czasem żle...bo naprawde nic nie płacze piękniej niż dżwięk skrzypiec...
21-07-2005, Od: Mateusz
Odpowiedz
UWAGA!!!UWAGA!!!UWAGA!!! Sprzedam gitarę Espania C-102 !!! + Pokrowiec!!! Gitara jest wspaniała. Sprzedają tylko dlatego że przesiadam się na inny model. Gitara idealna dla początkujących jak i też dla osób zaawansowanych! Kontakt : Mail bolek1027@wp.pl gadu-gadu: 2413764 tel: 507780024 !! Jeszcze raz gorąco polecam!! Cena 200zł!!! S Z O K !!
21-07-2005, Od: Estera =)
Odpowiedz
Mam zamiar grać na skrzypcach. I chciałabym pogadać z kimś kto na nich gra, kimś doświadczonym. Chciałabym się porodzić, może ktoś dałby mi pare cennych rad. Jeżeli znalazłaby się taka osoba to mój numer gg 1642155 =) Prosiłabym o kontakt.
20-07-2005, Od: Krystian
Odpowiedz
SRZEDAM SKRZYPCE "STAINER", NIEMIECKIE Z XIX WIEKU, CIEMNY BRAZ, STAN BARDZO DOBRY, EKSPERTYZA, DO NEGOCJACJI. TEL. 0602-667-484.CENA 2500ZŁ.
20-07-2005, Od: Marta
Odpowiedz
Od dawna marzyłam o tym żeby grać na skrzypcach, jednak rodzice nie chcieli się zgodzić, byla to dla mnie tragedia gdyż tak kochałam i nadal kocham ten instrument. Gdy wkońcu właściwie wymusiłam na nich zapisanie mnie do szkoły muzycznej byłam juz niestety za "stara" żeby grac na skrzypcach, wybrałam więc wiolonczele. Pierwszy stopień skończyłam dwa lata temu i przez ten czas nie grałam bo nie stac mnie było na własną wiolonczele. Teraz mam już 19 lat. Pare dni temu udało mi się wkońcu zrealizować moje marzenia bo kupiłam skrzypce i uczę się sama na nich grać. Czy myślicie że fakt iż grałam na wiolonczeli będzie jakimś ułatwieniem? Jak na razie największy problem sprawia mi prawidłowe ułożenie i trzymanie instrumentu, odczuwam pewien dyskomfort. Czy to normalne na początku czy może robie cos źle? Niestety nie mam mozliwości uczenia się u nauczyciela :( I czy ktos zna jakieś strony gdzie można ściągnąć jakieś proste nuty na skrzypce w formacie pdf albo nwc? Z gory dziekuje.
18-07-2005, Od: Zosia
Odpowiedz
Kupię skrzypce 3/4 TANIO W komplecie smyczek,futerał (moze byc kalafonia!!!)
17-07-2005, Od: Krystian
Odpowiedz
Witam
Przykro mi ale nie posiadam zdjęcia skrzypiec STAINER, ale jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt. Tel. 0602-667-483. Warszawa.
22-06-2005, Od: PIOTREK
Odpowiedz
Czesc! Mam 17 lat i dopiero zaczynam gre na skrzypcach (naprawde swietna zabawa). Niemoglem sobie kupic skrzypiec, gdyz mnie niestac. Checi mialem ogromne,wiec postanowilem pod nieobecnosc taty sam je zrobic. Miesiac wszesniej dokladnie wszystko przestudiowalem (z jakiego drzewa,itp) Pracowalem 3 tygodnie(mnustwo nieprzespanych nocy). Az wreszcie doczekalem sie tego dnia, gdy zalozylem struny (troche obawialem sie czy beda grac) Bylem szczesliwy gdy wydobyl sie z nich pierwszy dzwiek. Maja nawet Ladny wyglad, do tego stopnia,ze tata jak wrocil nie chcial mi uwierzyc ze sam je zrobilem. Przy okazji dowiedzialem sie ze tata jak byl w moim wieku tez mial skrzypce tylko ze kupionene. Naprawde bardzo kocham skrzypce. Pozdrawiam wszystkich ktorzy zaczynaja pozno gre na skrzypcach, nie poddawajcie sie pod zadnym wzgledem, ja napewno sie nie poddam. Gram na swoich skrzypcach juz prawie 3 tygodnie i zaczyna mi to wychodic,a jestem przeciez samoukiem. jedno wiem na pewno, Nie poddam sie, jestem GÓRALEM i kocham muzyke goralska. Bardzo czegos chciec. to znaczy moc. Pozdrawiam
23-06-2005, Od: Elżbieta
Odpowiedz
Cześć !!
Odpisuję Ci bo mnie zafascynowałeś, o ile nie robisz sobie jaj. Jak zrobiłeś sam skrzypce?!, miałeś specjalne narzędzia? No gratuluje serdecznie, a tak nawiasem mówiąc, to dużo znanych w Polsce osób to Górale, chyba dzięki swojej wytrwałości doszli do czegoś.
17-07-2005, Od: Marek
Odpowiedz
Hej!
Ja tez z braku kasy bylem zmuszony by samemu zrobic sobie skrzypce ale (po przestudiowaniu odpowiednich materiałow) zrobilem skrzypce elektryczne-teraz sie z nich smieje bo minelo juz kilka lat i zrobilem juz sporo takich instrumentow które z czasem staly sie o wiele lepsze (teraz wykonuje je dla profesjonalnych muzyków) więć uważam że warto poświęcic wysiłek by robić z tym coś dalej - pozdrawiam i gratuluje tego pierwszego kroku!
16-07-2005, Od: Krystian
Odpowiedz
SRZEDAM SKRZYPCE STAINERA, NIEMIECKIE Z XIX WIEKU, STAN BARDZO DOBRY, EKSPERTYZA. CENA: 2500,00ZŁ. DO NEGOCJACJI. TEL. 0602-667-484. WARSZAWA.
17-07-2005, Od: Ola
Odpowiedz
Witam ! prosze mi na maila przesłac zdjecie skrzypiec...gdyż wzbudziły na mnie zainteresowanie wiec czekam na foto.
02-07-2005, Od: saskia
Odpowiedz
Jestem studentka IV roku Akademii Muzycznej, chetnie odpowiem na wszelkie pytania dotyczace skrzypiec i ew. udziele lekcji. Czekam na maile
04-07-2005, Od: Kasia
Odpowiedz
Cześć!!! Mam na imię Kasia i uczę się grać na skrzypcach dopiero pierwszy rok!!!! Chciałabym się dowiedzieć gdzie jest ta akademia muzyczna do której chodzisz !!!!! Proszę odpowiedz mi !!!! Mam jeszcze jedno pytanie. Czy ty też miałaś takom chwilę, że już Ci się nie chciało grać???? Bo ja czasami tak mam!!! Proszę odpisz pa !!!
16-07-2005, Od: saskia
Odpowiedz
jestem studentka AM w warszawie. Miewam czesto takie chwile kiedy mi sie wydaje, ze juz mi sie na maxa nie chce, ale ide i gram dalej. Ucze sie grac od 17 lat wiec tym tlumacze sobie to "znudzenie"...
pozdrawiam
15-07-2005, Od: Zosia
Odpowiedz
Kupię skrzypce 3/4 do 80 zł. W komplecie smyczek, (moze byc również kalafonia i futerał)
07-07-2005, Od: Anna Maria
Odpowiedz
Monika ma racje, dla chcacego nie ma nic niemozliwego. Mam 56 lat. Jesienia kupilam skrzyce i zaczelam brac lekcje. Po 10 lekcjach i cwiczeniu w domu zaczynam wierzyc w swoje mozliwosci. Musze dodac, ze nie znam nut, gram ze sluchu i nigdy wczesniej nie gralam na skrzypcach.
06-07-2005, Od: Monika
Odpowiedz
Mam na imię Monika,niedawno zaczęłam grać na skrzypcach,mam juz 20 lat i wiem,ze wiek to nie przeszkoda,aby realizowac swoje marzenia...DLA CHCĄCEGO NIE MA NIC NIEMOŻLIWEGO!!!
21-12-2004, Od: marcin
Odpowiedz
Cze wszystkim. Czy zancie jakąś książkę do nauki gry na skrzypcach dla początkującego? Jak to to napiszcie mi jak to jest. Dzięki wam Bardzo
06-07-2005, Od: Kamila
Odpowiedz
Hej. Książka dla początkujących to na pewno ,,nauka gry na skrzypcach" Felińskiego!
16-05-2005, Od: Laura
Odpowiedz
Witam. Paula, masz rację. Tylko osoby utalentowane do skrzypiec to kochają. Tak jak ja. (bez urazy)Ja myślę, że mogłabyś spróbować całkiem innego instrumentu. Co ty na to? Ja kocham moje skrzypce i nigdy w życie nie zrezygnuję z gry. Już mam wybraną szkołę II stopnia, wiem też, że idę na studia muzyczne. Wszyscy mówią, że mam wielki talent, chętnie poklikam z innym fajnym skrzypkiem. Czekam na kontakt. Papa! :)
Odpowiedz
Cześć Laura! Nie wiem skąt w tobie taka pewnosć, że jesteś utalentowana. Moim zdaniem talent dopiero wtedy pomaga gdy się ćwiczy naprawde dużo(6-10 godzin) i daje to jakieś rezultaty.
18-05-2005, Od: Zoffia
Odpowiedz
akurat sie z Toba nie zgodze ze tylko utalentowane osoby do skrzypiec kochaja to....znam wiele osob...sama po czesci do nich naleze....ktore nie maja telentu a bardzo lubia grac....
16-05-2005, Od: Michał
Odpowiedz
Cześć ja tam dopiero zaczynam grać na skrzypcach i jusz zdawamałem jusz egzamin ale dopiero 10 czerwca wyniki:(:(Ale nawet dobrze tam jeszcze potrzymajom mnie w niepewności.A tak to ja musze lecieć bo mam fajnom osóbke na GG.Nareczka:):)
24-05-2005, Od: lucyna
Odpowiedz
mam problem ponieważ moja córka bardzo chce grać na skrzypcach proponowałam jej inny instrument ale o innym niechce słyszeć jest po egzaminach,czekamy na wyniki ze szkoły muzycznej,obawiam się że może nie zostać przyjęta nie chciałabym zagasić jej entuziazmu, gdzie ewentualnie może się uczyć grać na tym instrumęcie
Odpowiedz
Proszę spróbowac na studium umuzykalniającym działają przy szkołach muzycznych 1stopnia.
19-06-2005, Od: Jakub
Odpowiedz
dzien dobry mysle ze sa takie ogniska przy szkołach mzycznych I stopnia lub szkoły muzyczne Yamaha ale w tych szkołach zalezy czy sa profesorowie od skrzypiec ja udzielam lekcji dzieciom ale maja swoje instrumenty córka musiałaby miec swój instrument lub wypzozyczyc i dopiero pózniej starac sie poszukac uczciwego i niedrogiego nauczyciela pozdrawiam kuba
26-05-2005, Od: Juliana
Odpowiedz
mam 19 lat i chce grac na skrzypcach ale nie mam pieniedzy na instrument i na nauczyciela nie wiem co mam robic. Juz zawsze chcialam grac na skrzypcach - rodzice niestety nie, chodzilam do szkoly muzycznej na pianino ukonczylam tylko 1 stopien.Ja kocham ten instrument i chcialabym sie dostac na akademie muzyczna.nie wiem co mam robic??
Odpowiedz
Hej. Współczuje bo masz duży problem bo do szkoły muzycznej 1 stopnia przyjmują tylko do 16 lat. A na akademią nie masz co startować bez żadnych podstaw!