Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 5501-5550 z 13691  Wstecz  Dalej     Sklep

07-02-2015, Od: Patrycja Odpowiedz
Witam. Chcialabym zakupic skrzypce. 7 lat uczylam sie grac i 10 lat nie gralam. Zastanawiam sie czy jest to tak jak z jazda na rowerze ze sie nie zapomina:) prosze mi doradzic ktore skrzypce wybrac bo ciezko zdecydowac nie wiedzac jakie maja brzmienie. Interesuje mnie model Antyk plus i Sandner CV-4. Czy jest wyczuwalna roznica? Czy i tak tej roznicy nie odczuje?:) pozdrawiam.

07-02-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Nie ma między nimi wielkiej różnicy jakościowej. Sandnera cechuje daleko idąca poprawność i przewidywalność, za to Antyk to model który przy odpowiednich umiejętnościach może się bardzo ładnie otworzyć. Obydwa modele mają swoich zwolenników.

07-02-2015, Od: T Odpowiedz
Może doradzi ktoś jaki smyczek za ok 400-500 zł wybrać?

03-02-2015, Od: Ala Odpowiedz
Bardzo proszę o poradę, córka grała na skrzypcach tonarelli 1/4 a teraz musi przejść na 1/2, chciałybyśmy dalej bez cenowego szaleństwa ale o nieco ładniejszym dźwięku. W którym kierunku iść przy amatorskim graniu? Jakie instrumenty wziąć pod uwagę?

04-02-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Zwykle kolejne rozmiary wybiera się dwa razy droższe niż poprzednie. Wówczas jest konkretny progres także w jakości brzmienia. Ładny dźwięk zależy bardziej od ceny niż od marki. A najbardziej zależy od zapału grającego i przećwiczonych godzin. Z ekonomicznych skrzypiec najlepiej sprawdzą się Everplay i Sandner, ze średniej klasy Pengano SI i Sonata.

04-02-2015, Od: Aga Odpowiedz
Może nie koniecznie dwa razy droższe, ale o połowę droższe wystarczy. Już samo to że jest większe pudło daje więcej brzmienia. A jak trochę droższy model, to będzie dokładniej wykonany i z lepszych materiałów.

04-02-2015, Od: Ala Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź.

04-02-2015, Od: Ala Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź.

30-01-2015, Od: Ela Odpowiedz
Witam Was milosnicy skrzypiec! Osobiscie nie gram na skrzypcach ale kocham muzyke klasyczna. mieszkam we Wloszech i pracuje teraz na tlumaczeniem ksiazki wloskiego pisarza, wlasciwie mozna powiedziec, ze glownym bohaterem sa skrzypce Stainera, potrzebuje kilka porad technicznych i fachowego nazewnictwa polskiego dotyczacego tego przepieknego instrumentu. Gdyby ktos z Was zechcial mi pomoc. mail ella.isabella@libero.it Dziekuje Ela

30-01-2015, Od: Witam Odpowiedz
Czy opłaca się kupować te skrzypce? http://allegro.pl/stare-skrzypce-4-4-steiner-i4974989958.html

30-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Tak, bardzo długie pęknięcie pod struną G od strunociągu, a może od samej krawędzi, i aż pod chwytnię wchodzi. Ciekawe czy sklejone czy ruchome. Pewnie będą brzęczeć basy. Ciekawe czy belka jest cała i czy jest dusza. Struny są są jakby za nisko. Możliwe za przód zapadł się od suchego powietrza i skurczył i może też stąd rozszczepienie wzdłuż słoi drewna. Pewnie nie wytrzymało naprężenia.

30-01-2015, Od: Maja Odpowiedz
Wygląda że mają spore pęknięcie wzdłuż belki basowej. Pewnie były przygniecione. Widać też skutki rozeschnięcia. Ktoś długo nie grał i trzymał w złych warunkach (za sucho). Drewno skurczyło się i na dole widać że bok wylazł (przestał pasować do tylnej płyty). Jest wypaczenie i rozklejenie. Trzeba przed zakupem wycenić u lutnika koszty. Zwykle taka naprawa przekracza tysiąc złotych. Czy się opłaca to zależy. To tylko wady widoczne gołym okiem. Reszta wyjdzie po przeglądzie u lutnika i tak na prawdę po remoncie. Dopiero wtedy okaże się czy odezwą się ładnie czy byle jak.

30-01-2015, Od: elo Odpowiedz
cym moge wyczyscic skrzypce z kurzy po kalafonii ?

30-01-2015, Od: Aga Odpowiedz
Suchą miękką czystą szmatką po każdym graniu. Jak się nagromadzi skorupa to czyścikiem Joha, ale trzeba zrobić próbę w mało widocznym miejscu czy nie zmywa lakieru.

29-01-2015, Od: Ben Odpowiedz
Jeżeli ktoś ma problem z płynnym przesuwaniem smyczka, to jest na to sposób: http://youtu.be/T3QQOQAILZw

27-01-2015, Od: Adam Odpowiedz
Chciałem prosić o pomoc w wyborze amatorskich skrzypiec dla muzyka amatora (gra na rożnych instrumentach ale na razie na skrzypcach nie próbował). Na razie wybór finansowo oscyluje w okolicy Verona Violin Custom a Correlli. A może któreś inne (tańsze) na początek będą lepsze? Będę wdzięczny za pomoc w podjęciu decyzji.

29-01-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Jeżeli jest mały zapas budżetowy, to te skrzypce robią na prawdę duże wrażenie: http://skrzypce.pl/products/ASV-710.html

27-01-2015, Od: Maja Odpowiedz
Z tych dwóch to Veronę proponuję. W tamtych w prawdzie więcej środków poszło na wyposażenie, ale przecież na futerale się nie gra. Skrzypce są ważne. A z innych Everplay, Sandner, Pengano, Salvatini to są wszystko skrzypce dobre do nauki i gry amatorskiej.

28-01-2015, Od: SPIN Odpowiedz
Nasze skrzypce zgrały już w reklamie Żywca, a teraz wystąpią w wydarzeniu z wyższej półki artystycznej i zagrają jako rekwizyt w Teatrze Ateneum w Rzeźni Mrożka. Jest to gorzka komedia o artystach i rzeźnikach oraz o młodym skrzypku, który z miłości do muzyki i pewnej panny uruchamia lawinę nieprawdopodobnych konsekwencji.

16-01-2015, Od: Mirek Odpowiedz
Witam poszukuję skrzypiec rozmiar 1/2 (komplet) do kwoty ok. 1500 zł, co możecie polecić. Córka jest w I kl. mail zymir@o2.pl

25-01-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Sonata będzie niezła w tej cenie.

16-01-2015, Od: dominik Odpowiedz
polecacie gitare akustyczną oc by washuburn og2wh ?

25-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Jest w porządku. Dobry stosunek jakości do ceny. Wymaga tylko przypiłowania prożka, żeby grało się wygodnie. Akurat w tym sklepie jest to robione zawsze przed wysyłką i bez dopłat.

23-01-2015, Od: AdaM Odpowiedz
Przeglądając jakiś czas temu ofertę Państwa sklepu zdecydowałem się zamówić skrzypce Sandner SV-6. Teraz jednak zauważyłem skrzypce A. Salvatini serii 7, które bardzo mnie zaciekawiły. Chciałbym zapytać czy różnica pomiędzy modelem 710 i 725 jest tylko w odcieniu i nieznacznie w ciężarze czy też jest jeszcze jakaś inna? I jak te skrzypce wypadają w porównaniu do wspomnianego Sandnera SV-6? Czy zmienił się też futerał w zestawie SV-6?

25-01-2015, Od: SPIN Odpowiedz
Jest możliwość otrzymania fajnego prezentu przy zamówienie tych modeli przez Allegro w styczniu 2015. Wystarczy dopisać w uwagach "+Prezent". Lista objęta promocją: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=213350&startingTime=13&startingTime_enabled=1&price_from=400&price_enabled=1

24-01-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Model jasny serii 7 jest lepszy brzmieniowo. Maksymalnie dużo środków przeznaczono tu na same skrzypce - lepsze materiały i wykonanie, a mniej na efektowne dodatki. W końcu gra się na skrzypcach a nie na futerale. Cały Sandner ma w tym roku nowe futerały.

25-01-2015, Od: AdaM Odpowiedz
Dziękuję panie Jarku i proszę jeszcze o odpowiedź czy skrzypce Salvatini pod względem jakości wykonania, zastosowanych materiałów no i brzmienia są porównywalne do Sandnera?

21-01-2015, Od: SPIN Odpowiedz
Weszły cztery nowe modele skrzypiec od Antonio Salvatiniego. Bardzo dobre materiały i staranne wykonanie. Szczególnie polecam model jasny serii 7 za 799 zł. Fantastyczne szlachetne brzmienie, nie pudełkowe, lakier spirytusowy, ręczna robota, świetne drewno klon/jawor. Osprzęt hebanowy. Ciężar tylko 460g.!

20-01-2015, Od: Honorata Odpowiedz
Dotarły zamówione przeze mnie skrzypce :) Pełen pozytyw! 100% Polecam ten sklep!

18-01-2015, Od: kurs w Kanadzie Odpowiedz
Rewelacyjny kurs w Kanadzie dla młodych muzyków. Przesłuchania już pod koniec stycznia 2015. Więcej szczegółów:
hankahanka@poczta.fm

oraz

http://www.mtroyal.ca/ProgramsCourses/FacultiesSchoolsCentres/TheConservatory/Programs/MorningsideMusicBridge/index.htm

18-01-2015, Od: Honorata Odpowiedz
Zamówiłam swoje pierwsze skrzypce :D mam nadzieję że się nie zawiodę :)

17-01-2015, Od: Świnoujście SKS Odpowiedz
Gorąco polecam ten sklep!

17-01-2015, Od: Maciej Odpowiedz
http://maciejafanasjew.pl/pl/aktualnosci/pasaze-jazzowe-na-skrzypce/
Nowa książka dla skrzypków chcących improwizować. Dostępna w Wydawnictwie Akademii Muzycznej w Bydgoszczy

16-01-2015, Od: SPIN Odpowiedz
Okazja: Nowe Verony Custom jeszcze w starej cenie!

14-01-2015, Od: Dominik Odpowiedz
Witam,
Zapraszam do posłuchania mojego coveru Lindsey Stirling - Crystallize
http://www.youtube.com/watch?v=GnVFky7owJY

Wszystkich zainteresowanych lekcjami skrzypiec lub korepetycjami zapraszam do kontaktu. Wiek nie gra roli. Jestem absolwentem warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego - pomogę w ćwiczeniu, przygotuję do egzaminów wstępnych lub nauczę od zera. ragges@wp.pl, gg:8474420, tel.600-466-333

13-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Witam.
Poszukuję jakiejś książki, która okazałaby się przydatna przy stawianiu pierwszych kroków w nauce gry na skrzypcach. Możecie poradzić jakiś konkretny tytuł, który pomoże w początkach nauki?

13-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Zapomniałem dodać, że chodzi o osobę dorosłą ;)

13-01-2015, Od: T Odpowiedz
Skrzypcowe ABC Cofalika , może i tytuły poszczególnych małych utworków są pod dzieci, ale jako całość dobrze rozwijają po kolei wszystkie podstawowe techniczne zagadnienia i przy tym brzmią ciekawie.
Ja uczyłam się z niej właśnie jako dorosła i mogę ją polecić.
(mogę ewentualnie zeskanować kilka stron żeby zobaczyć jak wygląda)

11-01-2015, Od: Konrad Odpowiedz
Witam, mam pytanie dotyczące niemieckiego producenta skrzypiec, czy posiada ktoś informację o M.Brüdner MB ?

11-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Jak czegoś nie ma w internecie to znaczy że nie istnieje. Może to wymyślona nazwa, albo ktoś zupełnie nieznany.

13-01-2015, Od: Konrad Odpowiedz
Możliwe, że mało znany, chodzi mi o wartość takich skrzypiec z 1965 roku?

13-01-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Wartość w małym stopniu zależy od napisu w środku. Trzeba sprawdzić czy mają wartość muzyczną, więc niezbędna jest ocena na żywo. Wyceny instrumentów lutniczych i smyczków są codziennie (oprócz sobót) w godz. 10.00 - 14.00. ul. Krakowskie Przedmieście 16/18, 00-325 Warszawa. Także wysyłkowo. Dodatkowe informacje pod tel. (22) 826 71 52, kom. 602 275 324.

11-01-2015, Od: Paweł Odpowiedz
Wielkie dzięki dla firmy SPIN za super obsługę i czas realizacji zamówienia :):) kupiłem gitarę klasyczną Fender ESC-105

10-01-2015, Od: Monia Odpowiedz
Witam,
Skrzypce dla chłopca 3 letniego kupię używane w dobrej niskiej cenie. Poznań i okolice.

11-01-2015, Od: Maja Odpowiedz
Czy warto używane? Przeważnie to połowa ceny nowych, ale w używanych zwykle trzeba wymienić struny, włosie smyczka lub cały smyczek, poprawić rozmieszczenie strun na prożku i wysokość, poprawić mostek (wysokość, zakrzywienie, stopy), przesmarować lub wymienić kołki i mikrostroiki, poprawić futerał, bo przeważnie rączki i zawiasy są w marnym stanie, dokupić kalafonię itd. Ogólnie koszt serwisu to przeciętnie 150 zł. O ile nie ma poważnych napraw, ustawiania duszy itp. Jest też kwestia tego, że wiele tanich skrzypiec nie nadaje się do użytku i można trafić na minę. Czy nie lepiej więc kupić po prostu nowy komplet gotowy do gry za 350 zł?

10-01-2015, Od: gość Odpowiedz
czemu fender podrozał nagle o 20 zł ?

11-01-2015, Od: Aga Odpowiedz
Było to wyjaśniane. Po pierwsze Chińczycy też chcą jeść mięso i jeździć samochodami, więc już ceny fabryczne w dolarach są z każdym rokiem wyższe. Po drugie poprzednie dostawy były płacone przy kursie dolara 3,05, a obecne przy 3,55. Jest oczywiste, że nawet za produkt który nie podrożał u producenta trzeba dać teraz więcej złotówek. Instrument który kosztował 305 zł bez żadnej podwyżki kosztuje 355 zł. Zwykła różnica kursowa. Należy więc zadać pytanie dlaczego fender podrożał tak mało? Spokojnie, wszytko w swoim czasie. Każda rzecz z importu, czyli każdy instrument systematycznie podrożeje więcej jak wejdą nowe dostawy płacone po nowych kursach. Ceny docelowe zostaną osiągnięte w połowie roku.

10-01-2015, Od: ala Odpowiedz
Chce zakupić skrzypce sandner ale nie mam pewności czy to dobry model i nie będzie sprawiał trudności ponieważ uczę się 7 lat....

11-01-2015, Od: Jarek Odpowiedz
To dobry model. Początkujący zaczynają zwykle od modeli "SV". Osoby już grające przeważnie przesiadają się na lepsze modele klasy "CV". Dla bardziej zaawansowanych, czyli po 7 latach gry najlepsze będą modele "MV".

07-01-2015, Od: Maciej Odpowiedz
Sprzedam stare manufakturowe skrzypce 4/4 w zestawie ze smyczkiem i futerałem. Niska cena 728 923 421

Wyświetlono wiadomości 5501-5550 z 13691  Wstecz  Dalej