Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 5551-5600 z 13747  Wstecz  Dalej     Sklep

13-02-2015, Od: Marta Odpowiedz
Bądź też Sandner SV 300

13-02-2015, Od: Wiktoria c Odpowiedz
Witam. Jakie smyczki polecacie do skrzypiec elektrycznych 4/4 ? w granicach 100/200 zł ?

12-02-2015, Od: Katarzyna Odpowiedz
Witam kupie za dobrą cenę skrzypce 1/8 .
697 456 891 Kaśka

12-02-2015, Od: Majka Odpowiedz
To najlepiej przez ten sklep, bo będą już gotowe do grania. Ceny są dobre, jeszcze zeszłoroczne, a nie trzeba już biegać do lutnika na poprawki. To oszczędność 100-150 zł. Z używanymi to ryzyko, bo koszt poprawek może przekroczyć wartość.

12-02-2015, Od: Katarzyna Odpowiedz
Pani w szkole muzycznej doradziła mi żebym kupiła używki bo najpierw zobaczymy czy dziecku się spodoba , a później pewnie we wrzesniu kupimy 1/4

13-02-2015, Od: Karolina Odpowiedz
Może warto spróbować zapytać u najbliższego lutnika bo często można kupić używane skrzypce 1/8 a potem wymienić za dopłatą na 1/4 np za pół roku :)

07-02-2015, Od: Patrycja Odpowiedz
Witam. Chcialabym zakupic skrzypce. 7 lat uczylam sie grac i 10 lat nie gralam. Zastanawiam sie czy jest to tak jak z jazda na rowerze ze sie nie zapomina:) prosze mi doradzic ktore skrzypce wybrac bo ciezko zdecydowac nie wiedzac jakie maja brzmienie. Interesuje mnie model Antyk plus i Sandner CV-4. Czy jest wyczuwalna roznica? Czy i tak tej roznicy nie odczuje?:) pozdrawiam.

07-02-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Nie ma między nimi wielkiej różnicy jakościowej. Sandnera cechuje daleko idąca poprawność i przewidywalność, za to Antyk to model który przy odpowiednich umiejętnościach może się bardzo ładnie otworzyć. Obydwa modele mają swoich zwolenników.

07-02-2015, Od: T Odpowiedz
Może doradzi ktoś jaki smyczek za ok 400-500 zł wybrać?

03-02-2015, Od: Ala Odpowiedz
Bardzo proszę o poradę, córka grała na skrzypcach tonarelli 1/4 a teraz musi przejść na 1/2, chciałybyśmy dalej bez cenowego szaleństwa ale o nieco ładniejszym dźwięku. W którym kierunku iść przy amatorskim graniu? Jakie instrumenty wziąć pod uwagę?

04-02-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Zwykle kolejne rozmiary wybiera się dwa razy droższe niż poprzednie. Wówczas jest konkretny progres także w jakości brzmienia. Ładny dźwięk zależy bardziej od ceny niż od marki. A najbardziej zależy od zapału grającego i przećwiczonych godzin. Z ekonomicznych skrzypiec najlepiej sprawdzą się Everplay i Sandner, ze średniej klasy Pengano SI i Sonata.

04-02-2015, Od: Aga Odpowiedz
Może nie koniecznie dwa razy droższe, ale o połowę droższe wystarczy. Już samo to że jest większe pudło daje więcej brzmienia. A jak trochę droższy model, to będzie dokładniej wykonany i z lepszych materiałów.

04-02-2015, Od: Ala Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź.

04-02-2015, Od: Ala Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź.

30-01-2015, Od: Ela Odpowiedz
Witam Was milosnicy skrzypiec! Osobiscie nie gram na skrzypcach ale kocham muzyke klasyczna. mieszkam we Wloszech i pracuje teraz na tlumaczeniem ksiazki wloskiego pisarza, wlasciwie mozna powiedziec, ze glownym bohaterem sa skrzypce Stainera, potrzebuje kilka porad technicznych i fachowego nazewnictwa polskiego dotyczacego tego przepieknego instrumentu. Gdyby ktos z Was zechcial mi pomoc. mail ella.isabella@libero.it Dziekuje Ela

30-01-2015, Od: Witam Odpowiedz
Czy opłaca się kupować te skrzypce? http://allegro.pl/stare-skrzypce-4-4-steiner-i4974989958.html

30-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Tak, bardzo długie pęknięcie pod struną G od strunociągu, a może od samej krawędzi, i aż pod chwytnię wchodzi. Ciekawe czy sklejone czy ruchome. Pewnie będą brzęczeć basy. Ciekawe czy belka jest cała i czy jest dusza. Struny są są jakby za nisko. Możliwe za przód zapadł się od suchego powietrza i skurczył i może też stąd rozszczepienie wzdłuż słoi drewna. Pewnie nie wytrzymało naprężenia.

30-01-2015, Od: Maja Odpowiedz
Wygląda że mają spore pęknięcie wzdłuż belki basowej. Pewnie były przygniecione. Widać też skutki rozeschnięcia. Ktoś długo nie grał i trzymał w złych warunkach (za sucho). Drewno skurczyło się i na dole widać że bok wylazł (przestał pasować do tylnej płyty). Jest wypaczenie i rozklejenie. Trzeba przed zakupem wycenić u lutnika koszty. Zwykle taka naprawa przekracza tysiąc złotych. Czy się opłaca to zależy. To tylko wady widoczne gołym okiem. Reszta wyjdzie po przeglądzie u lutnika i tak na prawdę po remoncie. Dopiero wtedy okaże się czy odezwą się ładnie czy byle jak.

30-01-2015, Od: elo Odpowiedz
cym moge wyczyscic skrzypce z kurzy po kalafonii ?

30-01-2015, Od: Aga Odpowiedz
Suchą miękką czystą szmatką po każdym graniu. Jak się nagromadzi skorupa to czyścikiem Joha, ale trzeba zrobić próbę w mało widocznym miejscu czy nie zmywa lakieru.

29-01-2015, Od: Ben Odpowiedz
Jeżeli ktoś ma problem z płynnym przesuwaniem smyczka, to jest na to sposób: http://youtu.be/T3QQOQAILZw

27-01-2015, Od: Adam Odpowiedz
Chciałem prosić o pomoc w wyborze amatorskich skrzypiec dla muzyka amatora (gra na rożnych instrumentach ale na razie na skrzypcach nie próbował). Na razie wybór finansowo oscyluje w okolicy Verona Violin Custom a Correlli. A może któreś inne (tańsze) na początek będą lepsze? Będę wdzięczny za pomoc w podjęciu decyzji.

29-01-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Jeżeli jest mały zapas budżetowy, to te skrzypce robią na prawdę duże wrażenie: http://skrzypce.pl/products/ASV-710.html

27-01-2015, Od: Maja Odpowiedz
Z tych dwóch to Veronę proponuję. W tamtych w prawdzie więcej środków poszło na wyposażenie, ale przecież na futerale się nie gra. Skrzypce są ważne. A z innych Everplay, Sandner, Pengano, Salvatini to są wszystko skrzypce dobre do nauki i gry amatorskiej.

28-01-2015, Od: SPIN Odpowiedz
Nasze skrzypce zgrały już w reklamie Żywca, a teraz wystąpią w wydarzeniu z wyższej półki artystycznej i zagrają jako rekwizyt w Teatrze Ateneum w Rzeźni Mrożka. Jest to gorzka komedia o artystach i rzeźnikach oraz o młodym skrzypku, który z miłości do muzyki i pewnej panny uruchamia lawinę nieprawdopodobnych konsekwencji.

16-01-2015, Od: Mirek Odpowiedz
Witam poszukuję skrzypiec rozmiar 1/2 (komplet) do kwoty ok. 1500 zł, co możecie polecić. Córka jest w I kl. mail zymir@o2.pl

25-01-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Sonata będzie niezła w tej cenie.

16-01-2015, Od: dominik Odpowiedz
polecacie gitare akustyczną oc by washuburn og2wh ?

25-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Jest w porządku. Dobry stosunek jakości do ceny. Wymaga tylko przypiłowania prożka, żeby grało się wygodnie. Akurat w tym sklepie jest to robione zawsze przed wysyłką i bez dopłat.

23-01-2015, Od: AdaM Odpowiedz
Przeglądając jakiś czas temu ofertę Państwa sklepu zdecydowałem się zamówić skrzypce Sandner SV-6. Teraz jednak zauważyłem skrzypce A. Salvatini serii 7, które bardzo mnie zaciekawiły. Chciałbym zapytać czy różnica pomiędzy modelem 710 i 725 jest tylko w odcieniu i nieznacznie w ciężarze czy też jest jeszcze jakaś inna? I jak te skrzypce wypadają w porównaniu do wspomnianego Sandnera SV-6? Czy zmienił się też futerał w zestawie SV-6?

25-01-2015, Od: SPIN Odpowiedz
Jest możliwość otrzymania fajnego prezentu przy zamówienie tych modeli przez Allegro w styczniu 2015. Wystarczy dopisać w uwagach "+Prezent". Lista objęta promocją: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=213350&startingTime=13&startingTime_enabled=1&price_from=400&price_enabled=1

24-01-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Model jasny serii 7 jest lepszy brzmieniowo. Maksymalnie dużo środków przeznaczono tu na same skrzypce - lepsze materiały i wykonanie, a mniej na efektowne dodatki. W końcu gra się na skrzypcach a nie na futerale. Cały Sandner ma w tym roku nowe futerały.

25-01-2015, Od: AdaM Odpowiedz
Dziękuję panie Jarku i proszę jeszcze o odpowiedź czy skrzypce Salvatini pod względem jakości wykonania, zastosowanych materiałów no i brzmienia są porównywalne do Sandnera?

21-01-2015, Od: SPIN Odpowiedz
Weszły cztery nowe modele skrzypiec od Antonio Salvatiniego. Bardzo dobre materiały i staranne wykonanie. Szczególnie polecam model jasny serii 7 za 799 zł. Fantastyczne szlachetne brzmienie, nie pudełkowe, lakier spirytusowy, ręczna robota, świetne drewno klon/jawor. Osprzęt hebanowy. Ciężar tylko 460g.!

20-01-2015, Od: Honorata Odpowiedz
Dotarły zamówione przeze mnie skrzypce :) Pełen pozytyw! 100% Polecam ten sklep!

18-01-2015, Od: kurs w Kanadzie Odpowiedz
Rewelacyjny kurs w Kanadzie dla młodych muzyków. Przesłuchania już pod koniec stycznia 2015. Więcej szczegółów:
hankahanka@poczta.fm

oraz

http://www.mtroyal.ca/ProgramsCourses/FacultiesSchoolsCentres/TheConservatory/Programs/MorningsideMusicBridge/index.htm

18-01-2015, Od: Honorata Odpowiedz
Zamówiłam swoje pierwsze skrzypce :D mam nadzieję że się nie zawiodę :)

17-01-2015, Od: Świnoujście SKS Odpowiedz
Gorąco polecam ten sklep!

17-01-2015, Od: Maciej Odpowiedz
http://maciejafanasjew.pl/pl/aktualnosci/pasaze-jazzowe-na-skrzypce/
Nowa książka dla skrzypków chcących improwizować. Dostępna w Wydawnictwie Akademii Muzycznej w Bydgoszczy

16-01-2015, Od: SPIN Odpowiedz
Okazja: Nowe Verony Custom jeszcze w starej cenie!

14-01-2015, Od: Dominik Odpowiedz
Witam,
Zapraszam do posłuchania mojego coveru Lindsey Stirling - Crystallize
http://www.youtube.com/watch?v=GnVFky7owJY

Wszystkich zainteresowanych lekcjami skrzypiec lub korepetycjami zapraszam do kontaktu. Wiek nie gra roli. Jestem absolwentem warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego - pomogę w ćwiczeniu, przygotuję do egzaminów wstępnych lub nauczę od zera. ragges@wp.pl, gg:8474420, tel.600-466-333

13-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Witam.
Poszukuję jakiejś książki, która okazałaby się przydatna przy stawianiu pierwszych kroków w nauce gry na skrzypcach. Możecie poradzić jakiś konkretny tytuł, który pomoże w początkach nauki?

13-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Zapomniałem dodać, że chodzi o osobę dorosłą ;)

13-01-2015, Od: T Odpowiedz
Skrzypcowe ABC Cofalika , może i tytuły poszczególnych małych utworków są pod dzieci, ale jako całość dobrze rozwijają po kolei wszystkie podstawowe techniczne zagadnienia i przy tym brzmią ciekawie.
Ja uczyłam się z niej właśnie jako dorosła i mogę ją polecić.
(mogę ewentualnie zeskanować kilka stron żeby zobaczyć jak wygląda)

11-01-2015, Od: Konrad Odpowiedz
Witam, mam pytanie dotyczące niemieckiego producenta skrzypiec, czy posiada ktoś informację o M.Brüdner MB ?

11-01-2015, Od: Michał Odpowiedz
Jak czegoś nie ma w internecie to znaczy że nie istnieje. Może to wymyślona nazwa, albo ktoś zupełnie nieznany.

13-01-2015, Od: Konrad Odpowiedz
Możliwe, że mało znany, chodzi mi o wartość takich skrzypiec z 1965 roku?

13-01-2015, Od: Jarek Odpowiedz
Wartość w małym stopniu zależy od napisu w środku. Trzeba sprawdzić czy mają wartość muzyczną, więc niezbędna jest ocena na żywo. Wyceny instrumentów lutniczych i smyczków są codziennie (oprócz sobót) w godz. 10.00 - 14.00. ul. Krakowskie Przedmieście 16/18, 00-325 Warszawa. Także wysyłkowo. Dodatkowe informacje pod tel. (22) 826 71 52, kom. 602 275 324.

11-01-2015, Od: Paweł Odpowiedz
Wielkie dzięki dla firmy SPIN za super obsługę i czas realizacji zamówienia :):) kupiłem gitarę klasyczną Fender ESC-105

10-01-2015, Od: Monia Odpowiedz
Witam,
Skrzypce dla chłopca 3 letniego kupię używane w dobrej niskiej cenie. Poznań i okolice.

Wyświetlono wiadomości 5551-5600 z 13747  Wstecz  Dalej