Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 7951-8000 z 13655  Wstecz  Dalej     Sklep

25-01-2012, Od: Acinoyx Odpowiedz
Haha. No oczywiście, że nie będę ich kłaść na łóżku! :)

No cóż, ja mam zamiar uczyć się sama i na koncerty jeździć raczej nie będę. Także myślę, że będą się idealnie dla mnie nadawać. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi na moje pytania. Może się pan spodziewać, że skorzystam z pana oferty w przeciągu pół roku, ponieważ, no cóż. W czasie wolnych wakacji jest więcej czasu na naukę! ;)

Może kiedyś w moje ręce trafią lutnicze skrzypce, kto wie.

25-01-2012, Od: basia... Odpowiedz
Ale dlaczego nie kładzie się skrzypiec na łóżku. ja tego nie rozumiem.

26-01-2012, Od: Acinoyx Odpowiedz
Zapewne dlatego, że łóżko jest powierzchnią niestabilną i zawsze może się coś na takowej wydarzyć.

23-01-2012, Od: :) Odpowiedz
są też stroiki do skrzypiec, w muzycznym by ci pokazali jak działają, koszty różnie, ja mam za ok. 50 zł.

wejdź na TECHNIKA GRY po lewej masz u góry, potem na czerwono będzie napis VIOLIN ONLINE, potem u góry będzie VIOLIN BASICS, i wyświetlą się po angielsku działy odnośnie skrzypiec na niebiesko, kliknij na VIOLIN TUNING, i pokażą się na niebiesko struny GDAE, i kliknij, i niżej też będzie napis po angielsku click here violin tuning, jakoś tak, wyskoczy wówczas ci po lewej okienko z GDAE, odtworzy się dźwięk jak struna powinna brzmieć ;)

23-01-2012, Od: Acinoyx Odpowiedz
Tak, lecz chodzi o to, czy to prawda, że w tym wypadku po drodze się nie rozstrajają. :)

btw. dziękuję za wskazówki! :)

23-01-2012, Od: :) Odpowiedz
na tej stronie jest stroik, jak każda struna brzmi, tylko musisz poszukać.

25-01-2012, Od: Danuta Odpowiedz
www.danutabrandys.pl
Oferuję indywidualne i kameralne (więcej niż jedna osoba) lekcje gry na skrzypcach, połączone z nauką podstaw solfeżu i historii muzyki.
Dla początkujących wdrażam podstawowe pojęcia związane z kompozycją, odtwórstwem muzycznym, zapoznaję z aktualnymi wydarzeniami kulturalnymi w Krakowie i umożliwiam uczestnictwo w renomowanych koncertach. Naukę gry na skrzypcach można zacząć w każdym wieku, przedział wiekowy mojej klasy, to od 5 do 30 lat.
Jestem skrzypaczką po studiach w krakowskiej Akademii Muzycznej, Master Class u Grigori Żislina, również po rocznym stypendium w Ensemble Instrumental Andree Colson w Tour we Francji. Byłam etatowym pracownikiem Capellae Cracoviensis p.d.St. Gałońskiego, od czternastu lat
pracuję w Sinfonietta Cracovia, której dyr. i koncertmistrzem jest R.Kabara. Z tą znakomitą
orkiestrą koncertuję w Polsce i Europie, jestem również wykładowcą Krakowskiego
Konserwatorium im. Witolda Lutosławskiego, zasiadam za pierwszym pulpitem Kwartetu
Białoprądnickiego.

23-01-2012, Od: Ela Odpowiedz
Witam, mogę udzielić lekcji na skrzypcach w Poznaniu ewentualnie w Zielonej Górze. Jestem studentką Akademii Muzycznej w Poznaniu i uczyłam jeż kilka osób(dzieci i trochę starszych). Zainteresowanych proszę o kontakt: okonska.elzbieta@gmail.com

13-01-2012, Od: basia... Odpowiedz
czy jak po nic ałym miesiącu nauki gry na skrzypcach zaczęłam grać kolędy to znaczy że mam talent?

14-01-2012, Od: :) Odpowiedz
tzn. że jesteś geniuszem xD

15-01-2012, Od: basia... Odpowiedz
czy skrzypce Carlo Giovanni są dobre?

17-01-2012, Od: Michał. Odpowiedz
Może chodzi Ci o skrzypce Carlo Giordano? Bo o tych co piszesz, to nie słyszałem.

17-01-2012, Od: basia... Odpowiedz
o tak właśnie o te. Co o nich sądzisz?

19-01-2012, Od: ? Odpowiedz
Wiesz co, zależy o jakim modelu myślisz. Ja mam VS-0 za 399 zł. Powiem tak: na początek wystarczą, zadziwiło mnie w nich, że trzymają strój bardzo długo, ewentualnie drobne "zejścia" można korygować mikrostroikami. Mam je już prawie od roku (dokładnie od lutego 2011). Nie są super pięknym i wspaniałym modelem, ale dla początkującego w sam raz. Struny, te z zestawu jedynie były paskudne, dlatego je wymieniłem.

19-01-2012, Od: basia... Odpowiedz
Ja mam model VS-1 za 650zł. Myślę że są dobre. Niedawno zaczęłam grać. i nie wiem czy nie jest za późno, bo mam 13 lat. Za to wcześniej grałam na keyboardzie.

20-01-2012, Od: Michał. Odpowiedz
No to fajnie jak wcześniej grałaś- masz już w jakimś stopniu pojęcie o muzyce. Ja zacząłem grać gdy miałem 15 lat (prawie rok temu), w dodatku bez nauczyciela :D A Ty jesteś też samoukiem czy pracujesz pod czyimś okiem ? :)

20-01-2012, Od: basia... Odpowiedz
Pod okiem nauczyciela.

20-01-2012, Od: basia... Odpowiedz
Mam takie pytanie. jak gra się smyczkiem trzeba go jakoś przekręcać?

23-01-2012, Od: Ela Odpowiedz
jeżeli wcześniej tego nie robiłaś i włosie nie trzeszczy o struny to nie musisz, no chyba, że smyczek wygląda jak łuk to musisz poluzować

23-01-2012, Od: basia... Odpowiedz
uff to dzięki.=)

13-01-2012, Od: Kasia Odpowiedz
Ja mam skrzypce Pengano SI Dark za 650 zł i ładnie brzmią, są dobre

23-01-2012, Od: Acinoyx Odpowiedz
A czy nadają się do gry jakichś utworów bardziej zaawansowanych?

to do brze a firmy carlo giovanno?

21-01-2012, Od: Angela Odpowiedz
Witam wszystkich! Chciałabym się dowiedzieć czy skrzypce za 600zł firmy Verona są dobre do gry solowej? Chciałabym kupić z tej strony ale troszkę się boję czy aby napewno skrzypce będą w dobrym stanie? Ktoś już zamawiał? Czy przesyłka taka jaką chcieliście? No i czzy za 600zł to dobre skrzypce dla solisty?

20-01-2012, Od: KAsia Odpowiedz
cześć. Mam nieopartą ochotę wznowić grę na skrzypcach. Szukam 4/4 .Skończyłam I stopień-6 lat nauki , czyli coś tam umiem:).Budżet jaki posiadam to 1500 pln ( może być trochę więcej) . Z tego co się zorientowałam to może jakaś manufaktura mogłaby być. Czy mogę prosić o poradę jakich mogłabym szukać?

10-01-2012, Od: Guarnieri Odpowiedz
A ja popieram przedmówcę.Wiadomo purflingu w tej cenie się nie można spodziewać tylko pisaka:)ale z dobrego drewna co prawda sezonowego są wykonane i dla ludzi z mniej zasobnym portfelem jak znalazł.Widzę że Pan Jarek jest przeciwnikiem tego rodzaju instrumentów ale zejdzmy na ziemie nie kazdy znajdzie u babci na strychu Stradivariego....

13-01-2012, Od: Admin Odpowiedz
Trudno żeby nie popierać przedmówcy skoro Panowie piszą z tej samej lokalizacji. A może raczej jeden Pan dwojga imion? To podważa nieco wiarygodność wypowiedzi.

13-01-2012, Od: Dawid Odpowiedz
Spokojnie nie tylko ja mam tu fioła na punkcie skrzypiec.Ale gratuluję skrupulatnosci w analizie ID.

czy skrzypce za 650 zł są dobre?

12-01-2012, Od: karolina Odpowiedz
a czy są skrzypce dla dzieci od 9 lat

12-01-2012, Od: :) Odpowiedz
są, wejdź na SKLEP, u góry masz na czerwono
WYBÓR WŁAŚCIWEGO ROZMIARU :)kliknij, są tam pokazane rozmiary i ile lat, od 2 latków już są :) Ja zaczynałam od Ever Playów, mają głębokie brzmienie i niedrogie. Ja kupiłam w sklepie za 269 zł rok temu. Myślę, że na początek są dobre.
Pan Jarek dobrze radzi, nie kupować instrumentów poniżej 200 zł, 250 zł.

jak masz na imię

gdziekolwiek jesteś odpowiesz mi

29-12-2011, Od: Ańdzka Odpowiedz
Jakiej firmy są najlepsze skrzypce?

01-01-2012, Od: Marek Odpowiedz
Najlepsze są Antonio Stradivari, ale niestety drogie.

10-01-2012, Od: ja Odpowiedz
wzorowali sie na Amatich:)

a co to jest Amatich?

04-12-2011, Od: nat. Odpowiedz
nieeeee!!!!! miałam takie skrzypce za 250zl. są beznadziejne. nie do grania a do patrzenia. kołki okropne. smyczek, struny terz. nie kupuj jeśli nie chcesz stracić kasy

a jakie są najlepsze

ja chciałam bym mieć skrzypce wielkości 3/4

szukam tanich skrzypiec dla początkujących

10-01-2012, Od: Dawid Odpowiedz
A ja polecam Chińską manufakturę Leonardo LV-1534.Bardzo ładnie brzmią slicznie wyglądają i są w miarę tanie ok 300zł.Wiadomo Burban czy tym bardziej Amati to nie jest ale naprawdę na początek rewelacja.W Poznaniu jest dobry lutnik p.Sikora można nawet negocjowac cene i zbić do ...4000zł:)ale faktycznie brzmienie sam wygląd no ogólnie nawet dusza w takich skrzypkach przestaje byc kawałkiem drewienka hehe.eh mógłbym godzinami rozmawiać ale nie zanudzam już.

Pozdrawiam wszystkich miłośników skrzypiec altówek lutników:)

10-01-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Mała korekta: to nie manufaktura tylko typowa fabryka - produkcja masowa z wieloma uproszczeniami konstrukcyjnymi, materiałowymi i wykończeniowymi. Skrzypce manufakturowe są jednak wielokrotnie droższe i wielokrotnie lepsze.

10-01-2012, Od: Dawid Odpowiedz
Przepraszam, fabryczne pomyłka.Ale reszty nie odwołuję:))

09-01-2012, Od: ALICJA Odpowiedz
I FAJNIE NA NICH GRAM

09-01-2012, Od: ALICJA Odpowiedz
WITAM JA MAM 145M I MAM 37KG I MAM SKRZYPCE 4/4

07-01-2012, Od: kasia Odpowiedz
Witam,
poszukuję skrzypiec ever play 1/16 lub 1/32, mogą być uzywane.
Będę wdzięczna, gdyby ktoś się zgłosił, chielibyśmy zacząć grę metodą suzuki i nie możemy czekać do końca lutego, kiedy to skrzypce będą dostępne w sklepie.
Dziękuję.
ricorda@wp.pl

07-01-2012, Od: Dorota Odpowiedz
Witam serdecznie, jestem dyspozycyjna w Krakowie i Wieliczce, mogę udzielić lekcji gry na skrzypcach oraz pomóc w wyborze instrumentu, mam już doświadczenie w nauce prywatnej dzieci oraz młodzieży, ukończyłam Akademie Muzyczną w Krakowie, zainteresowanych proszę o kontakt dorotaole@poczta.onet.pl

05-01-2012, Od: Anna Odpowiedz
Niestety nie mam pojęcia o skrzypcach. Za to ma (i to duże) moja przyszła synowa. Chciałabym kupić jej bardzo DOBRE skrzypce w prezencie ślubnym, więc nie mogę z nią zrobić wywiadu (niespodzianka). Nawet hasło 3/4 czy 4/4? Dziewczyna jest drobnej budowy i ma 164 cm. Co i jak kupić? Z góry dziękuję za rady :)

07-01-2012, Od: Karolina Odpowiedz
Drobna rada...jeśli synowa ma pojęcie o skrzypcach to nie kupuj skrzypiec sama!!Skoro jest dorosła to nawet jakby miała wzrost Kaji Danczowskiej to musi miec skrzypce całe. A znalezienie bardzo DOBREGO instrumentu to wydatek ok 7tys w zwyż, tylko instrumenty lutnicze, a ponieważ kazdy instrument brzmi inaczej i ma dusze to nalezy OSOBIŚCIE spróbować na nim grać aby wybrac co sie najbardziej podoba. Polecam lutnika Topa z Zakopanego, sama gram na Pawlikowskim ale niestety już nie robionym przez niego tylko uczniów. Najlepiej zapakuj synową w samochód i pojedźcie do Wiednia, po komisach, w poszukiwaniu super starego i wartościowego instrumentu, ale wtedy nie w złotówkach tylko w euro licz.

Wyświetlono wiadomości 7951-8000 z 13655  Wstecz  Dalej