Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 8001-8050 z 13655  Wstecz  Dalej     Sklep

06-01-2012, Od: Jarek Odpowiedz
To będzie rozmiar 4/4, ale problem jest taki że dobre skrzypce kosztują ponad 10 tys zł. Chyba że mają to być dobre uczniowskie skrzypce fabryczne a nie lutnicze, to można zmieścić się w cenie 2-3 tys zł. Jeżeli synowa ma duże pojęcie to pewnie już gra i to dobrze, a więc raczej odpada wersja fabryczna amatorska. Raczej lutnicze czyli powyżej 5 tys zł. Jest też kwestia doboru instrumentu do własnych upodobań. Podobnie jak z wyborem męża - kandydat może być dobry, ale czy się spodoba nie wiadomo. Ciężko coś doradzić zaocznie.

06-01-2012, Od: Aga Odpowiedz
Czy w modelu skrzypiec Pengano S Light ,struny są nylonowe? Czytałam że lepiej zaczyna się na takich strunach bo mają lepsze brzmienie, nie takie ostre jak metalowe.

06-01-2012, Od: Dorota Odpowiedz
Jakie sa najlepsze skrzypce w przedziale cenowym 300-500

04-01-2012, Od: Michał. Odpowiedz
Jarku, jakie proponujesz skrzypce w przedziale cenowym 1500-2500 zł ?
Pozdrawiam.

Mamy Romę za 2700 zł. Bardzo sympatyczne ale trochę poza przewidzianym budżetem, zwłaszcza że to same skrzypce, a pewnie potrzebny będzie futerał i smyczek. Chwilowo brak innych ciekawych modeli z tego przedziału. Dostawy będą w lutym.

06-01-2012, Od: Michał Odpowiedz
To jest manufaktura, tak ?

06-01-2012, Od: ? Odpowiedz
jesli chcesz jej zrobic niespodzianke to zabierz ja na zakup skrzypiec nich sobie wybierze i przypasuje do siebie a Ty po prostu za nie zapłac.To będzie i tak wielka niespodzianka.

03-01-2012, Od: Anonimowo Odpowiedz
Czy skrzypce Verona Custom dostępne do zakupu będą w lutym czy już można zamawiać ??

Dostawa jest zapowiedziana na luty

03-01-2012, Od: Anonimowo Odpowiedz
* Czy skrzypce Verona Violin Custom FT-V11C dostępne do zakupu będą w lutym czy już można zamawiać ??

03-01-2012, Od: Acinoyx Odpowiedz
Witam, czy osoba która chce zacząć się uczyć może zacząć do skrzypiec Verona Violin Custom FT-V11 ?
Czy w tym przedziale cenowym (do 600 zł) są jakieś lepsze skrzypce?

Pengano SI Dark są ciut lepsze, dokładniej wykonane, ładniejsze i na osprzęcie hebanowym a nie bukowym, a więc bardziej trwałe. Polecam.

04-01-2012, Od: Basia Odpowiedz
Witam
Ja dopiero chcę zacząć przygodę ze skrzypcami myślę o tym od dawna ale dopiero teraz mam możliwości i zastanawiam się jakiej marki mam kupić dobre skrzypce za ok. 600 zł.Będę wdzięczna za odpowiedź.

04-01-2012, Od: Basia Odpowiedz
o.0 moim zdaniem przez neta nie kupuj podczas przesyłki mogą się popsuć ;/

Nie zgadzam się z tą opinią. Na tysiąc wysłanych skrzypiec tylko jedne uległy awarii w transporcie i zostały wymienione bez żadnych kosztów ze strony klienta. Oczywiście nie można kupować byle gdzie. Tylko u nas jest zasada, że cokolwiek się stanie, to klient nie może być stratny, nawet jeżeli kurier odmówi wypłaty odszkodowania. Mamy też opracowane od lat dobre metody pakowania i kuriera który przeszedł testy wysyłki surowych jajek bez zabezpieczeń. Zakup jest całkowicie bezpieczny.

03-01-2012, Od: Rafal Odpowiedz
mam skrzypce dostalem od dziadka który kupil je dawno dawno temu we Lwowie.maja ponad 100 lat dokladnej daty nie jestem wstanie stwierdzic.w srodku pisze na nich Stradivarius.mam pytanie gzie udac sie znimi aby je wwycenic.u mnie nikt nie gra po za sw pamieci dziadkiem.prosze o jaies informacje gdzie moge i do kogo sie zwrócic z tym.

04-01-2012, Od: Łukasz Odpowiedz
Z skrzypcami wybierz się do lutnika on sprawdzi co to za sprzęt i ile jest wart.

http://skrzypcowy.blogspot.com/

03-01-2012, Od: ? Odpowiedz
poszukuję jakiegoś podręcznika do nauki gry na skrzypcach, ktos coś poleci ciekawego?

04-01-2012, Od: Łukasz Odpowiedz
Ja polecam SKRZYPCOWE ABC jest to książka dla dzieci i nie tylko. Jest zrobiona w taki sposób aby nie nudzić monotonią ćwiczeń. Książka pomocna dla tych co sami uczą się grać. Cena od 45 do 60 pln

03-01-2012, Od: ... Odpowiedz
szkola gry na skrzypcach
:)

02-01-2012, Od: Zerco Odpowiedz
Do czego służy żeberko?

03-01-2012, Od: ? Odpowiedz
to jest taka podpórka aby łatwiej się trzymało skrzypce

02-01-2012, Od: Dorota Odpowiedz
a do nauki mozna od razu kupic elektrycne skrzypce ? czy leppiej na klasyku

03-01-2012, Od: --- Odpowiedz
Zdecydowanie najpierw na klasyku :/
Też chcę grać na elektrycznych ale najpierw zaczynam na klasyk :) ( przynajmniej moim zdaniem)

30-12-2011, Od: Basia Odpowiedz
A czy skrzypce Pengano z futerałem w kratę nadają się do uczenia gry ??
Czy opłaca się je kupić ??

01-01-2012, Od: Jarek Odpowiedz
Owszem, nadają się i są całkiem niezłe, ale warto rozważyć też Pengano SI Dark. Jest tu mniej dodatków, mniej efektowny futerał, ale same skrzypce nieco lepsze. To logiczne - tu gdzie producent przeznaczył więcej środków na bogactwo wyposażenia musiał przy produkcji przyoszczędzić na samym instrumencie. Oczywiście różnice nie są duże, bo to ta sama grupa cenowa.

02-01-2012, Od: Basia Odpowiedz
Rozumiem ... jednak cały czas wolę te z futerałem chodzi mi także o kolor ( wole matowe i ciemne)ale mówisz Jarku że do nauki mogę kupić ?
Pengano SI Dark są za 600 ileś ( nie pamiętam) chcę zapytać Ciebie czy nadają się ( te z futerałem w krate) czy polecasz je , czy mają ładny dźwięk oczywiście rozumiem to że nie są jak te SI Dark jednak cały czas mnie interesują bardziej :// sądzisz że nadają się do kupienia i nauki ?

02-01-2012, Od: Basia Odpowiedz
Co do skrzypiec masz jakieś zdanie o skrzypcach
Verona Custom także mnie zainteresowały może te są lepsze ?

02-01-2012, Od: Żaneta Odpowiedz
A co myślicie o skrzypcach Pengano Custom 4/4 ? Czy polecacie jakieś inne.

25-12-2011, Od: Dorota Odpowiedz
czy sa jakie kolwiek szanse, zeby nauczyc sie grac na skrzypcach samemu ? bez zadnej pomocy nauczyciela ?
bo strasznie kocham skrzypce, a w poblizu nikt nie daje lekcji;/

30-12-2011, Od: ? Odpowiedz
Oczywiście!!!
Proszę Cię o jedno- pod żadny pozorem nie sugeruj się tekstami przeczytanymi na różnych stronach internetowych i forach typu "jesteś za stara", "bez nauczyciela nie ma szans" "sa sobie nie poradzisz"- to jest ściema!!! Ja się naczytałem tego typu historyjek i już miałem się nie brać za skrzypce, bo byłem nieźle zdołowany. Ale postanowiłem że spróbuję i się udało! Gram już od lutego, jest w 100% samoukiem, jedyne źródła z których korzystam, to książka "szkoła gry na skrzypcach" i nutki różnych etiud, ćwiczeń i utworów z internetu. Nie sugeruj się żadnymi głupimi tekstami. Powodzenia :) Uda Ci się :)

02-01-2012, Od: Dorota Odpowiedz
Moze mi sie uda! dziekuje :D

26-12-2011, Od: Łukasz Odpowiedz
Oczywiście że się da opanować gre na skrzypcach samemu. WQ internecie znajdziesz wszytko co jest potrzebna do nauki. Teoria, nuty, instrukcje. MOże to potrwać trochę dłużej i jest ryzyko że nabędziesz złych nawyków.

Nauczyciel zna tajniki które ułatwią Tobie nauke szybciej niż sam byś do tego doszedł.(bo po co wyważać otwarte drzwi) Pilnuje twojej postawy i zwraca uwagę na błędy. Reszta to żmudne ćwiczenia które musisz sam wykonywać bo godziny lekcyjna tygodniowo to za mało.
Skrzypce to wymagający instrument.

02-01-2012, Od: ? Odpowiedz
mam stare skrzypce wyprodukowane w Lubin Legnicki w 1996 roku - czy takie skrzypce są coś warte i da się na nich grać?

01-01-2012, Od: Michał Odpowiedz
Witam!
Chciałbym rozpocząć przygodę ze skrzypcami, niestety mam dylemat - nie wiem który model wybrać: Verona Violin Custom FT-V11, Pengano SI Dark, czy może Pengano Custom, ewentualnie inny wart uwagi model w tej klasie cenowej i rozmiarze 4/4. Zależy mi na możliwie najlepszym brzmieniu, ergonomii i jakości wykonania. Jednym słowem żeby nauka była przyjemnością, a nie męką i katorgą. Pozdrawiam:)

01-01-2012, Od: Dorota Odpowiedz
przy zakupie jaki mam wybrac rozmiar skrzypiec jesli mam 160 cm wzrostu ?:P

4/4

01-01-2012, Od: Basia Odpowiedz
Musi ci to powiedzieć ktoś obeznany z tym ( np. nauczyciel)

28-12-2011, Od: Żaneta Odpowiedz
Jakie skrzypce polecacie na rozpoczęcie nauki? Nie chcę aby były zbyt drogie ale także aby były dobre.

Zależy od budżetu, bo niestety jest tak, że im droższe tym łatwiej i przyjemniej idzie nauka. Ze średniej półki uczniowskiej polecam Pengano Custom ST, a z najtańszych Everplay. Są oczywiście jeszcze tańsze modele, ale nauka na nich byłaby ekstremalnie trudna i nieprzyjemna.

28-12-2011, Od: beata Odpowiedz
jeśli kupiłam nowe skrzypce, powinnam oddać je do ustawienia? komu?
czy do skrzypiec jak do gitary są struny akustyczne i klasyczne? jakie klasyczne struny są dobre? chciałabym żeby skrzypce miały takie ciepłe brzmienie

28-12-2011, Od: Jarek Odpowiedz
W naszym sklepie wszystkie podstawowe ustawienia i wstępne strojenie jest wykonywane przed wysyłką. W innych sklepach zwykle sprzedawane są skrzypce nie korygowane, ze złożonym podstawkiem. W droższych modelach wystarczy ustawić podstawek: http://www.youtube.com/results?search_query=new+violin+setup
W tańszych skrzypcach trzeba sobie poprawić rozmieszczenie strun, wysokość na prożku i na podstawku, skorygować kształt podstawka, nasmarować kołki pastą do kołków, naoliwić mikrostroiki, przesmarować grafitem rowki w prożku i podstawku, nasmarować smyczek kalafonią i nastroić instrument. U nas jest to wszystko robione gratis przed odbiorem lub wysyłką. W przypadku zakupu w zwykłym sklepie lub salonie trzeba to sobie zrobić samemu na podstawie filmów instruktażowych np. z youtube lub oddać instrument do lutnika w celu przygotowania do gry.
Tanie skrzypce zwykle mają struny metalowe o nieco ostrzejszym brzmieniu. Struny nylonowe brzmią cieplej i łagodniej. Komplet kosztuje średnio 150 zł, więc stosuje się je w nieco droższych modelach np. w Pengano ST za 900 zł.

29-12-2011, Od: beata Odpowiedz
dziękuję za informacje :)

24-12-2011, Od: :) Odpowiedz
witam, zapisuję się na skrzypce, przez jakiś czas będę je wypożyczać, ale na pewno będę musiała sobie jakieś sprawić, dlatego chciałam się was zapytać jakie są najlepsze skrzypce w przedziale cenowym od 200 do 400 zł?

Najlepiej Pengano S Light za 450 zł, a w wersji ekonomicznej Everplay za 300 zł. Warto trochę dołożyć bo będzie lepszy smyczek, futerał i większa trwałość (heban). Brzmienie podobne.

20-12-2011, Od: Basia Odpowiedz
Czy skrzypce Pengano są dobre , czy mają dobry dźwięk ??? :)

22-12-2011, Od: Jarek Odpowiedz
Bardzo dobre. Szczególnie polecam modele S i SI oraz Custom ST za 900 zł. Są starannie ustawione, mają dobre smyczki i ładnie brzmią. Gra się na nich łatwo więc dobrze nadają się do nauki.

24-12-2011, Od: Basia Odpowiedz
Chodzi mi o tę z futerałem w kratę które są na tej stronie w ,, sklep,, wiesz coś może o tych ?? :)

Same skrzypce są na poziomie tańszych modeli Pengano S Light. Ogólna cena wyższa, bo sporo środków poszło na bogatsze wyposażenie i fajny futerał. Muzycznie lepsze będą Pengano SI Dark, ale ciut droższe i skromniej wyposażone. Za to z dobrym smyczkiem i doskonałym futerałem. Suwaki YKK ładnie chodzą i ciężko je zepsuć, dobre docieplenie i ochrona, porządna rączka, sporo miejsca.

27-12-2011, Od: Dorota Odpowiedz
a oplaca sie kupować skrzypce od 300zl do 400 zl ? tak na poczatek ?

Wyświetlono wiadomości 8001-8050 z 13655  Wstecz  Dalej