Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 8401-8450 z 13655  Wstecz  Dalej     Sklep

31-10-2010, Od: Peter Odpowiedz
To pytanie czy stwierdzenie? Nieważne, w zależności od nauczyciela mogą kosztować od 20 do może 60 zł za lekcje.

03-11-2010, Od: Magdalena Odpowiedz
Studentka III roku Akademii Muzycznej we Wrocławiu udzieli lekcji gry na skrzypcach na terenie Wrocławia. Godzina lekcji 35zł. Magdalena 602850609

02-11-2010, Od: Pracownia Lutnicza Kowalscy Odpowiedz
Jeśli jesteś zainteresowany zakupem profesjonalnego instrumentu zapraszam na moją stronę

www.lutnik.eu

Oraz zapoznanie się z aukcjami allegro

http://allegro.pl/pracownia-lutnicza-kowalscy-mistrzowskie-skrzypce-i1301345759.html
http://allegro.pl/pracownia-lutnicza-kowalscy-mistrzowskie-skrzypce-i1301346093.html

08-10-2010, Od: Magda Odpowiedz
Ja grałam na skrzypcach 1.5 roku, bo później zrezygnowałam. Nie polecam tego instrumentu ludziom z mała cierpliwością. Skrzypcom po prostu trzeba się poświęcić. Mnie osobiście skrzypce przyprawiają ( delikatnie mówiąc ) o mdłości, od razu przypominają mi się te godziny treningów, po to, żeby jeden dźwięk zagrać czysto. :/

08-10-2010, Od: Jarek Odpowiedz
Dla takich osób są skrzypce z progami. Jak ktoś nie ma cierpliwości do szukania na chwytni prawidłowych tonów, to na skrzypcach z progami gra sobie czysto jak na gitarze od pierwszego podejścia bez żadnej specjalnej nauki.

31-10-2010, Od: Violinist Odpowiedz
Tak, tylko na gitarze struny sie pociąga żeby zagrać, na skrzypcach żeby grać trzeba dobrze opanować trzymanie i ruchy smyczka to nie jest takie proste. Wg mnie coś takiego jak skrzypce z progami nie powinny mieć racji bytu: skrzypce od zawsze były praktycznie najtrudniejszym instrumentem. I powinno tak zostać. Jak sie może czuć ktoś kto ma zwykłe skrzypce, ciągle ćwiczy na nich, ma dobry słuch i gra jako tako a tu nagle wychodzi ktoś kto nie ma słuchu wogóle i zaczyna znacznie lepiej grać na skrzypcach z progami po 2 tygodniach ćwiczeń? Może to troche zniechęcić... Zdecydowanie odradzam takich wynalazków tym którzy chcą grać na skrzypcach.

13-10-2010, Od: Świeży Odpowiedz
Witam,naucze sie gry na skrzypcach.Marki i okolice.
mail: bundi@o2.pl

07-10-2010, Od: grzesio Odpowiedz
witam jestem zielony, ale chciałbym spróbować na skrzypcach Wrocław grzegorz2127@wp.pl

07-10-2010, Od: Gosia Odpowiedz
Czy ktoś z was miał okazję porównać najtańszego Strunala z Veroną? Bardzo proszę o pomoc przy wyborze.

06-10-2010, Od: magda Odpowiedz
Grasz na skrzypach? A może masz ochotę zacząć? Jeśli chcesz poszkolić się, lub masz niespełnione marzenie - zapraszam! Jestem studentką Akademiii Muzycznej w Krakowie i chetnie pomogę. Mam doświadczenie w pracy z małymi dziećmi:) ale wiek nie gra roli!
zadzwoń 606484243 lub napisz zarfa_magda@o2.pl

05-10-2010, Od: bamaduo Odpowiedz
Jestem studentka Akademii Muzycznej i nauczycielką skrzypiec. Udzielę lekcji młodym skrzypkom w miejscu ich zamieszkania. Kontakt: bamaduo@wp.pl

05-10-2010, Od: bamaduo Odpowiedz
Witam, mam do sprzedania skrzypce lutnicze nieznanego autora, szkoła niemiecka, sprzed 1945 roku. Cena 2000zł
kontakt: bamaduo@wp.pl

04-10-2010, Od: anqa Odpowiedz
województwo świętokrzyskie.

01-10-2010, Od: pola Odpowiedz
Witam, szukam nauczyciela gry na skrzypcach z grajewa lub okolic mam 16 lat i opanowałam tylko podstawy gg 25753703

27-09-2010, Od: Łukasz Odpowiedz
Witam szukam nauczyciela gry na skrzypcaw najchetniej w Wieliczce ale z KrK też moze byc
a taka drobnostka mam 28 lat wiec nie moze to byc nauczyciel uprzedzony do wieku ucznia pozdr
zytkowiczl@gmail.com

28-09-2010, Od: skrzypaczka Odpowiedz
Jeśli w Krk to nie mam problemu. W razie czego kontakt na: violino25@wp.pl

26-09-2010, Od: anqa Odpowiedz
Poszukuję dobrego nauczyciela gry na skrzypcach, z wysokimi kalifikacjami, który będzie uczył uczennicę po szkole I st.

A w jakim mieście?

Oferuję lekcje gry na skrzypcach w Krakowie, jestem absolwentką akademii muzycznej. Zainteresowanych proszę o kontakt na adres: violino25@wp.pl

27-09-2010, Od: Łukasz Odpowiedz
Poszukuje nauczyciela gry na skrzypcach z okolic wieliczki jest jedna drobnostka mam 28 lat wiec nauczyciel nie moze byc uprzedzony do wieku ucznia pozdr zytkowiczl@gmail.com

27-09-2010, Od: Kornel Odpowiedz
Witam szukam skrzypiec na prezent...Osoba ngdy nie miala doczynienia z nimi ale to speln ieie marzen z dziecinstwa...prosze o rady i moze jakies oferty co warto kupic...kmach88@gmail.com

24-09-2010, Od: skrzypce Odpowiedz
Witam posiadam skrzypce Joannes Baptista Fecit 17(1767r.) możecie coś o nich więcej powiedzieć ,jaka może być ich cena , ponieważ dostałem je od dziadke a zbytnio się nie znam na skrzypcach pozdrawiam i czekam na odp ;)

16-09-2010, Od: Lena Odpowiedz
Cześć.Słyszeliście coś może na temat prywatnej szkoły muzycznej music school w warszawie? planuje rozpocząć tam naukę gry na skrzypcach.

21-09-2010, Od: Jarek Odpowiedz
Jeżeli szukacie szkoły w Warszawie to bardzo fajnych nauczycieli ma szkoła Missio. Zajęcia są w kilku punktach miasta - łatwo się dostosować. Zadzwońcie sobie do Pani Beaty Mikołajczyk tel. 606 612 906 to Wam wszystko opowie. Można powołać się na firmę SPIN i skrzypce.pl

16-09-2010, Od: Łukasz Odpowiedz
Cześć mam pytanie bo dostałem od dziadka skrzypce..
Nazwa: Joannes Baptista Guadagnini Cremonefis Fecit 17 możecie mi coś o nich powiedzieć i jaka może być ich cena?? pozdrawiam!!

13-09-2010, Od: ? Odpowiedz
Verona !!!!!!!!!1

12-09-2010, Od: alice Odpowiedz
Start I czy Verona Custom? Nie umiem się zdecydować? Zależy mi na jakości wykonania, pięknym dźwięku

13-09-2010, Od: Maja Odpowiedz
Hej, mialam do czynienia z verona- dla mnie maja przyjemny dzwiek i co najwazniejsze daly sie rozegrac i brzmia calkiem fajnie jak na taka cene. Start nie widzialam.

03-09-2010, Od: Hirmenegilda Odpowiedz
Które skrzypce najlepsze Verona, Giordano czy Strunal?
Proszę o szybką odpowiedź..

08-09-2010, Od: Jarek Odpowiedz
Najlepiej Strunala, tylko nie podstawowy model, bo te najtańsze są słabo wykonane. Jeżeli Strunal okaże się za drogi to idealne na początek i do gry amatorskiej będą Verony. Nie tylko dobrze brzmią jak na swoją cenę, ale także świetnie wyglądają.

12-09-2010, Od: Hirmenegilda Odpowiedz
Kupiłam Verony i jestem bardzo zadowolona :D

04-08-2010, Od: Kingaa Odpowiedz
Czy struny ( zwłaszcza ta najcieńsza E ) łatwo mogą pękać?

Tylko jak za mocno naciągniesz. Bez powodu raczej nie pęknie.

03-09-2010, Od: Mariusz Odpowiedz
Witam serdecznie, proszę o informacje dlaczego w skrzypcach Start (za 420 zł) jest informacja że są LEPSZE od Verony za ponad 600 zł? Chodzi o to, że te za 420 zł to "noname"? I jeszcze jedno pytanie. Dwukrotnie kupowałem skrzypce przez internet - czy jeśli nauczyciel stwierdzi, że zakupione tu skrzypce mają "wilcze brzmienie" lub z jakiegoś innego powodu coś z nimi jest nie tak (jakaś wada) czy mogę je odesłać i wymienić na inne?

Niewątpliwą zaletą modelu Start jest porządna podstrunnica i cały osprzęt. Natomiast przy porównaniu brzmienia tych dwóch modeli bywa różnie, bo to zależy od gustu. Faktycznie częściej nauczyciele wybierają po odsłuchu Veronę, ale czasem bywa całkiem odwrotnie. Ocena nauczyciela sporo zależy od podejścia. Wiadomo, że nauczyciel najchętniej by wybrał sprzęt lutniczy za kilka tysięcy. I teraz są dwie grupy: nauczyciele którzy rozumieją problemy budżetowe uczniów i chętnie godzą się na pewne kompromisy i sprzęt poniżej 1000 zł, a są nauczyciele twardzi, którym nic taniego nie przypasuje, nawet jak gra całkiem poprawnie. Oczywiście jeżeli trafimy na bardzo wymagającego nauczyciela to można spokojnie wymienić sprzęt na wyższy model.

17-08-2010, Od: agata Odpowiedz
Witajcie. Posiadam skrzypce Staga, postanowila wymienic struny na lepsze. Rozmawialam z lutnikiem ktotu stwierdzil, ze nawet jak wymienie struny to rewelecji nie będzie... Wg mnie struny duzo dają, więc brzmienie skrzypiec będzie o niebo lepsze, zgadzacie się ze mną...? Jeszcze tak na marginesie. Szukam smyczka, poniewaz ten z kompletu jest beznadziejny. Czy z firmy standner będzie w miarę dobry?

01-09-2010, Od: Jarek Odpowiedz
Będzie taki sam, chyba że trafisz lepszy egzemplarz. Niby belgijski Stagg czy taki Standner udający Stainera to wszystko jest tania chińska produkcja. Jak chcesz w miarę dobry to mogę zaproponować Smyczek fernambukowy Dorflera za 490 zł.

03-09-2010, Od: agata Odpowiedz
Na szczescie smyczek sie udał, kosztowal 112 zł a jest bez porownania z tym, ktory otrzymalam w komplecie ze skrzypcami Stagg. Jest lekki, wywazony, rewelacja

24-08-2010, Od: ddociekliwa Odpowiedz
Hej, oplaca sie kupowac te najtansze struny?

Jak ze wszystkim co jest najtańsze - opłaca się jeżeli priorytetem jest najniższa cena, a nie opłaca się jeżeli ważna jest jakość. Powiesz że ważne jest jedno i drugie. OK, to kup struny w średniej cenie. Będą znośne jakościowo a przy tym nie bardzo drogie.

17-08-2010, Od: Mic The Mighty Odpowiedz
Witam, mam kilka uwag, dla tych, którzy chcieliby zacząć grać na skrzypcach, a nie uczęszczają do szkoły muzycznej. Po pierwsze: nieważne ile masz lat, nie jest za późno. Wirtuozem nie zostaniesz, ale po co miałbyś nim być? Za to spokojnie nauczysz się grać większość utworów. Po drugie: nauczyciel. Koniecznie. Zapisz się do niego na prywatne lekcje raz w tygodniu. Po trzecie: instrument. Niestety, musi być dobry. Niestety musi kosztować. Moim zdaniem minimum 700-800zł + smyczek, futerał, żeberko itd. Tańsze nie będą trzymały stroju i nie będą brzmiały, nauka na nich będzie wydobywaniem losowych "dźwięków" i tylko zniechęcisz się. Osobiście polecam tanie i bardzo dobre czeskie strunale. Po czwarte, najtrudniejsze: wytrwałość. Po 2 latach będziesz grał przyzwoicie łatwe utwory, kolędy itd, po 4 całkiem dobrze wiele innych. Wcześniej nie. Pozdrawiam :)

17-08-2010, Od: Justyna Odpowiedz
Niestety nie zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Jeśli ktoś chce się uczyć sam to i się nauczy, wcale nauczyciel mu nie jest potrzebny. Oczywiście wirtuozem nie będzie chociaż przypuszczam że też i takie przypadki są. Jeśli ktoś chce się uczyć dla siebie i bez nauczyciela to skrzypce za takie pieniądze są zbędne. Wystarczą spokojnie skrzypce o które pytali w poniższych wypowiedziach (np. Start I lub Verony) bo chyba nie powiesz że te skrzypce na sam początek są złe. Myślę że swoją wypowiedzią zniechęciłeś początkujących lub zastanawiających się nad tym instrumentem do dalszego interesowania się skrzypcami.

17-08-2010, Od: Mic The Mighty Odpowiedz
Witaj Justyno. Niestety nie masz racji. Nauczyciel jest przy skrzypcach absolutnie niezbędny. Nie ma żadnej i jakiejkolwiek możliwości nauczenia się tego instrumentu bez nauczyciela. Jeśli nawet ktoś zagra jakąś melodię, ok, jest to możliwe, ale bez nauczyciela utrwali sobie nawyki, które bardzo szybko uniemożliwią mu dalszy postęp. Poza tym, nie rozumiem, skąd w ludziach taki pociąg do samodzielnej nauki. Pamiętajmy, że nauczyciel to nie jest ktoś, kto umie grać na skrzypcach - nauczyciel to ktoś, kto umie NAUCZYĆ gry na skrzypcach. Nauczyciel UMIE NAUCZYĆ. Samemu się nie umie :) Pozdrawiam!

21-08-2010, Od: magda Odpowiedz
Może już za późno, ale chciałam się wtrącić do Waszej rozmowy.Moim zdaniem skrzypce za 700-800zł +smyczek.futerał itd.to niezbyt dobry pomysł.To znaczy, że nic dobrego nie kupi się za tak niską cenę.Nie rozumiem co oznacza stwierdzenie, że skrzypce "nie będą trzymały stroju"?tak tani instrument nie ma w sobie nic dobrego, a stroju to już na pewno.Moim zdaniem właśnie tak tani instrument swoim słabym brzmieniem może bardzo zniechęcić początkującego skrzypka. A....i dlaczego "po co zostać wirtuozem", wydaje mi się,że im większy i trudniejszy cel tym lepsze efekty, nie sądzicie?
Pozdrawiam

Oczywiście lepiej się jeździ Lexusem za 200 tys zł, ale jak ktoś ma zapał do jazdy to i starym Maluchem kupionym za 500 zł dojedzie. Moja opinia jest taka - jak masz furę pieniędzy to kup drogie skrzypce, a jak nie masz to kup tanie. Będzie trochę trudniej, ale na pewno dasz radę. Najgorsza jest rezygnacja.

01-09-2010, Od: K. Odpowiedz
Czy te skrzypce poleciliście by dla mnie? jestem początkująca ale miałam styczność już z muzyką... A może innej firmy? błagam ratujcie.
http://allegro.pl/skrzypce-4-4-drewniane-tonareli-wysoka-jakosc-i1211746677.html

01-09-2010, Od: Adam Odpowiedz
W tych skrzypcach nie podoba mi się opis i Certyfikat sugerujący Amerykańskie pochodzenie skrzypiec tak na prawdę wyprodukowanych w Chinach. Nie dajcie się na to nabrać. Być może są to w miarę dobre chińskie skrzypce, ale jeżeli ktoś stworzył taki piękny certyfikat mający na celu wprowadzenie ludzi w błąd, to czy można mu zaufać w innych kwestiach? Dlaczego pisze że to skrzypce profesjonalne? Wszystkie instrumenty fabryczne do 3 tys zł absolutnie nie są profesjonalne! Te także. Po co ludzi tak oszukiwać?

09-08-2010, Od: Gabriela Odpowiedz
http://www.emuzyk.pl/component/catalog/article/58-smyczkowe/385-vs-0.html w te zainwestuj. :)!

Chwytnia wygląda na malowaną. Przetrze się i będzie łyso. To już lepiej model Start.

10-08-2010, Od: agata Odpowiedz
Czy ktos z Was gra na skrzypcach eleketrycznych? czy warto jest kupic skrzypce firmy Stagg??? z gory dzieki za odpowiedź

Wyświetlono wiadomości 8401-8450 z 13655  Wstecz  Dalej