Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 9801-9850 z 13691  Wstecz  Dalej     Sklep

23-06-2008, Od: :) Odpowiedz
A MASZ DO TEGO NUTY??ave maria<cacciniego?

22-06-2008, Od: *aninqa Odpowiedz
dziekuje, rowniez zycze...<ile sie uczysz grac na skrzypcach??>:);p

22-06-2008, Od: , Odpowiedz
prawie 2lata a Ty???????????????????
jak sie grało Ave Maria??

22-06-2008, Od: ? Odpowiedz
prawie 2lata a Ty???????????????????
jak sie grało Ave Maria??

22-06-2008, Od: Justii Odpowiedz
Gdzie jedziecie na wakacje?

dziekuje, rowniez zycze...<ile sie uczysz grac na skrzypcach??>:)

22-06-2008, Od: aninqa Odpowiedz
? z tego co widze to na wszystkich strunach oprocz G...;)Pozdrawiam cie, bo dzisiaj o 18.45 gram TEN utwor w Tej tonacji w kosciele;D;D;D

dziekuje!!!!
miłego grania!!!

http://www.clockguy.com/SiteRelated/SiteGraphics/RefGraphics/ClockTunes/SchubertAveMariaTune.gif
jakie struny??
GD??AE??

http://www.clockguy.com/SiteRelated/SiteGraphics/RefGraphics/ClockTunes/SchubertAveMariaTune.gif

na jakich strunach too grac????+błagam !pomocy!!!!!!

17-06-2008, Od: Magda Cebulska Odpowiedz
14 Międzynarodowa Akademia Jazzu odbywać się będzie od 13 do 24 lipca 2008 w Krakowie.

Z młodymi wielbicielami jazzu będą w tym roku pracowali znakomici artyści:

saksofon - prof. Curtis Johnson (USA)
śpiew - Lora Szafran, Beata Przybytek, Agata Piśko (Austria)
fortepian - Joachim Mencel i Nick Schlueter (USA)
gitara - Martin Schaberl (Austria), Grzegorz Motyka
perkusja - Harry Tanchek (Austria)
kontrabas i gitara basowa - Willem von Hombracht (USA), Bronek Suchanek (USA), Karim Martusewicz (Voo Voo)
skrzypce - Dominik Bieńczycki
oraz goście specjalni

Dodatkowo:
&#8226; Zajęcia zespołowe w małych combo, big-bandzie, sekcja rytmiczna dla wokalistów
&#8226; Wykłady z teorii, historii jazzu, kompozycji i aranżacji
&#8226; Koncerty i wspólne jam session studentów i wykładowców
&#8226; Koncert finałowy oraz nagranie płyty.

Zakwaterowanie w centrum Krakowa w akademiku Państwowej Wyższej Szkoły Teatralnej &#8211;
ul. Pomorska 2, pokoje 2-3 osobowe.
Śniadania i obiady w kawiarni PWST (budynek w którym odbywać się będą warsztaty).

Miejsce warsztatów: Państwowa Wyższa Szkoła Teatralna (PWST) - ul. Straszewskiego 22
Koncerty i jam session:
14-24 lipca, godz. 20.30: koncerty i jam session z udziałem wykładowców i uczestników Letniej Akademii Jazzu - Klub Piec Art - ul. Szewska 12,

Koncerty Finałowe:
23 lipca, godz. 19.00; PWST - Scena Wyspiańskiego - ul. Straszewskiego 22
24 lipca, godz. 19.00; PWST - Scena Wyspiańskiego - ul. Straszewskiego 22

Szczegółowe informacje na stronie www.jazz.krakow.pl

Ostateczny termin przyjmowania zgłoszeń: 10 lipca 2008r.
www.jazz.krakow.pl; info@jazz.krakow.pl;
tel. 012-417-40-45, tel. kom. 0600 82 72 55

22-06-2008, Od: aninqa Odpowiedz
Magdo, prosze powiedz mi,co trzeba zrobic<jakie miec doswiadczenie,czy trzeba placic, w jakim byc wieku> zeby byc na tej akademii jezzu...proosze *_*

21-06-2008, Od: Gosia M. Odpowiedz
Witam po raz drugi!

Po przemyśleniu całej sprawy postanowiłam zacząć grać na skrzypcach (głównie po to by grać w kościele). Tylko teraz mam problem - nie mam nauczyciela. Także mam pytanie:

CZY JEST KTOŚ Z OLSZTYNA, KTÓRY BYŁ BY ZAINTERESOWANY UCZENIEM MNIE?

jeśli tak proszę o kontakt - yomoko@interia.pl

21-06-2008, Od: aninqa Odpowiedz
marcin, dzieki za rade co do elektrykow... tylko ze na klasycznych ja cie ucze dopiero 4 rok, wiec mnie nie stac zbytnio na <super> yamaszki za ok 4 tys zl;( widzialam ich prezentacje i mi sie podobaja, ale niestety j&d sa tansze;p

19-06-2008, Od: polus Odpowiedz
szukam internetowego kursu gry na szkypcach!!!!

Prosze o pomoc!!!

17-06-2008, Od: mary Odpowiedz
Magdo Cebulska,jesteś z Lublina?

16-06-2008, Od: m Odpowiedz
www.martinviolinskaba.blox.pl

skrzypek Marcin Skaba-mp3, koncerty,dyskografia, video, oferta muzyczna

16-06-2008, Od: violinist Odpowiedz
Witam prosze o odp na moje wczesniejsze pytanie... PIOTREK PIOTREK ODEZWIJ SIE NAPISALAM DO CIEBIE A TY NIC no chyba ze ju masz mnie gdzies... odezwij sie czekam pozdrawiam pa

15-06-2008, Od: Olcia Odpowiedz
Ma ktoś może nuty do piosenki Yesterday. Byłabym bardzo wdzięczna

14-06-2008, Od: violinist Odpowiedz
a dlaczego wlasnie na czas zimowy konsaeruje sie skrzypce?

14-06-2008, Od: Kama Odpowiedz
Eee ja wiem ze jak są nowe to nie trzeba tylko tak po jakims czasie na czas zimowy. Mój chłopak swoja gitare tak na zime wlasnie konserwuje. A ile konserwacja kosztuje to nie mam pojęcia:( A odp. ktos moze na moje pytania?

14-06-2008, Od: Justii Odpowiedz
Mary ja ci to wysłałam na e-mail

14-06-2008, Od: violinist Odpowiedz
PIOTREK DOSTALES EMAIL? dzieki Kama dzieki Mary serdecznie powiedzcie mi bo nie wiem a to tez dla mnie wazne CZY SKRZYPCE KONIECZNIE TRZEBA KONSERWOWAC/ BO MAM TAKIE ZA 500 I NIE WIEM... JESLI NIE SA ZAKONSERWOWANE TO COS MOZE SIE STAC? I NAJWAZNIEJSZE ILE TAKA KONSERWACJA KOSZTUJE??? PROSZE O ODP CZEKAM POZDRAWIAM:):)

13-06-2008, Od: Kama Odpowiedz
Do mary: a myślisz ze skrzypce od czego pękają;) to tak jak np. skóra na twarzy. Oczywiscie ze im starsze lepiej wysuszone drewno to lepszy będzie instrument i cenniejszy ale one są specjalnie konserwowane i zabezpieczane przed takimi różnymi. Pzdr

13-06-2008, Od: ? Odpowiedz
I jeszcze jedno pytanie. Po czym poznac lutniki. Można po tym np.ze doln płyta jest robiona z 2 części?

Planuje odwiedzić lutnika, bo wpadły mi w ręce od znajomego stare zniszczone skrzypce. I niewiem czy wizyta, wycena skrzypiec coś kosztuje? Chcialabym aby je wycenił by wiedziec czy warto dać je do renowacji. Odp. szybko

13-06-2008, Od: mary Odpowiedz
do Justii:jeśli chodzi o tą piosenkę to pamiętaj:górna połowa smyczka jast wtedy gdy grasz cicho(np.piano lub mezzopiano...),a dolna wtedy gdy jest głośno(np.forte...)Oczywiście wszystko zależy od tego utworu,może być tam podzielona na połowy smyczka w danym rytmie...musiałabym zobaczyć tą piosenkę rzeby ci pomóc:-(pozdr.:-*

do violinist:możliwe,że struny w czasie upału trochę się rozciągają,no i chyba nic się strasznaego wtedy nie dzieje,tylko ze muszisz je potem stroić,i jeśli nie otwiersz długo skrzypiec to mogą się tylko porządnie roztroić,w innym przypadku(jeśli nie urzywsz skrzypiec baaardzo długo)mogą zacząć dobierać sie do nich korniki.No i jeśli chodzi o te pochłaniacze wilgoci to zabardzo nie wiem,nigdy się z takimi nie spotkałam.I chyba to nie prawda,że skrzypce z wysuszenia mogą pęknąc(dobre skrzypce muszą się suszyć baaardzo długo i to jest wskazane),ale wiesz na 100% to nie wiem:-)))pozdr

CZeść wam. Planuje odwiedzić lutnika, bo wpadły mi w ręce od znajomego stare zniszczone skrzypce. I niewiem czy wizyta, wycena skrzypiec coś kosztuje? Chcialabym aby je wycenił by wiedziec czy warto dać je do renowacji. Odp. szybko

12-06-2008, Od: violinist Odpowiedz
Piotrek napisalam trzy emaile docekales sie:) mam o was wazne pytanie czy to nie jest tak ze struny skrzypiec latem sie rozciagaja w czasie upalu??? co wtedy? i czy jesli futeralu od skrzypiec sie a cesto nie owiera to skzypcom moze sie cos stac? jesli nie ma sie hagiometru ale ma sie w futerale piec mlych pochlaniaczy wilgoci takich jak np do butow takie czase daja to dobrze czy zle? i czy to prawda ze skrzypce z wysuszenia moga wyschnac albo peknac? PROSZE ODPOWIEDZ NA WSZYSTKIE PYTANIA TO BARDZO WAZNE BEDE WDZIECZNA NIECH ODPISUJE MI KAZDY KTO COS NA TEN TEMAT WIE POZDRAWIAM CZEKAM NA ODP pa:):):):)

11-06-2008, Od: Justii Odpowiedz
Jasne Marcin chcesz, aby tamte kupować ja wiem! A miałeś skrzypce z every play?

Pomuszcie!!
Mam sprawę Pani zadała mi piosenkę którą mam samodzielnie zagrać itp. nie wiem gdzie ma byc dolna połowa smyczka i górna. Ja mogę wysłać komuś kto się zna tą piosenke z nutami. Kto mi pomoże?

11-06-2008, Od: Marcin Odpowiedz
Zapraszam na www.martinviolinskaba.blox.pl

acoustic & electric violins

11-06-2008, Od: Marcin Odpowiedz
Ze skrzypiec elektrycznych polecam steinbergera albo tańszą -yamahę.

Skrzypce typu ever play czy j&d to czysta ściema i wiele błędów konstrukcyjnych i podstawa brzmienie - beznadziejne

10-06-2008, Od: gosia Odpowiedz
Co do praw autorskich to są i teoretycznie nie wolno ich rozpowszechniać.
Niestety nie mam jego utworów na skrzypce ,choć chciała bym i też ich szukam.

14-05-2008, Od: Dominika Odpowiedz
ja ucze sie grać na skrzypcach 3 rok a nadal mam problem z rytmem niewiem- ciągle ćwicze a nic mi nie pomaga POMOCY!!

10-06-2008, Od: aninqa Odpowiedz
Dobra rada: kup sobie metronom...on nie jest az taki straszny jak sie wydaje;)

15-05-2008, Od: Olenia Odpowiedz
Ja też tak mialam. . . I mnie nauczycielka wyrzucila ze skrzypiec i chodze teraz na saksofon. . . I jest dobrze.
Rytm juz umnie .. . Nawet lepszy nauczyciel. . .

15-05-2008, Od: JuStYnKa xD Odpowiedz
Mmmm... Jak ja dawno na tym forum nie byłam.! Chyba z pół roku jak nie więcej xP Jeśli chodzi o grę na skrzypcach to mi już 3 rok leci jak gram <lol> Chętnie pomogę jeśli macie jakiś problem... Pozdrawiam :**

03-06-2008, Od: MarinaPati Odpowiedz
rodzice troche mnie zniechęcają do skrzypiec. umiem grać na lecie prostym więc uwarzają że to powinna być moja pasja. ja po ich wysłuchiwaniu też co raz bardzie zaczynam być nie pewna do tej gry a gram od 1 mies. 1 w tyg. czy się ich słuchać a uwielbiam dzwięk poprzecznego jak myślicie słuchać się rodziców ?? jak coś żle napisałam to sorki jestem hiszpaną a imienia nie kojażcie z filmem (seruialem)

Ja czułam to samo! Skrzypce są the best i sama się tego przekonasz z czasem!

12-05-2008, Od: Ceres Odpowiedz
Hej! :)
Cieszę się, że nie jestem jedyną taką osobą, która późno zaczęła się uczyć grać na skrzypcach :P
Granie na violince było od małego moim wielkim marzeniem, ale niestety rodzice się nie zgodzili na to, abym poszła do szkoły muzycznej :( Do dzisiaj mam do nich oto pretensje...Zapisali mnie wtedy 'na pocieszenie' do chóru kościelnego - należę do niego po dziś dzień i śpiewam w nim od 9 lat :) Cieszę się, że mnie wysłali na ten chór, bo dzięki temu kocham śpiewać i wiążę sobie plany na przyszłość ze szkołą muzyczną 2 stopnia - wokalistyką ;D Czy się dostanę? Nie wiem, pożyjemy, zobaczymy ;) Startuję do PSM 2 st. dopiero za rok, jak już pójdę na studia.
A co do skrzypiec, to miłość do tego instrumentu została "uśpiona" na te lata podstawówkowe i odżyła dopiero we wakacje po skończeniu gimnazjum, gdy poznałam moją wspaniałą kumpelę, która jest altowiolistką ;) ;) Przez rok zaczęłam z powrotem namawiać rodziców, żebym mogła chodzić przynajmniej na prywatne lekcje gry na skrzypcach i po roku namowy - udało się!!! :) :) Chodzę na prywatne lekcje do byłego nauczyciela muzyki z gimnazjum od września 2007 i jestem niezmiernie szczęśliwa :) :) :) Do końca nauki liceum (czyli jeszcze przez rok) planuję chodzić dalej na te lekcje, a potem jak już będę na studiach pójdę do ogniska muzycznego! ;)
NA NAUKĘ GRY NA SKRZYPCACH NIGDY NIE JEST ZA PÓŹNO!!!! ;)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie :* ;D

Gratuluję! Ja od 5 roku życia marzyłam o skrzypkach...Dopiera jak miałam 10 lat to mi rodzice je kupili i zapisali na lekcje, już gram 4 lata, kocham to i teraz sobie kupuję elektryki <chociaż klasyków nie porzucę!>Cieszę się, gdy ludziom spełniają się marzenia co do skrzypiec.
Życzę Ci powodzenia w dalszej nauce i nieodpartego zapału, to jest naprawdę SUpeR!;)
Mój adres e-mail - eni12@vp.pl

Aha te skrzypce są umieszczone na Allegro http://www.allegro.pl/item378825944_skrzypce_elektryczne_j_d.html

Czy ktoś mógłby mi coś powiedzieć o "SKRZYPCE ELEKTRYCZNE J&D"? Chce je sobie kupić, ale nie wiem czy są dobre, czy ktoś je ma?co o nich sądzicie?

10-06-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
HEj Żaneta widze ze dobrze ci sie powodzi :) Czekam nadal na tego emaila z odpowiedzią hyyhy chyba sie nie doczekam :D
POzdrawiam

10-06-2008, Od: violinist Odpowiedz
dzieki gosia a na skrzypce jakies jego tzn Rubika utwory masz??? tak sie teraz zastanawiam czy na nuty do jego utworow nie ma praw autorskich? sluszalam ze sa... jak myslice? jeszcze raz dzieki Gosia odp czekam pozdrawiam Was :):):):);0;0

09-06-2008, Od: gosia Odpowiedz
W kategorii Polskie będą

09-06-2008, Od: gosia Odpowiedz
Tu znajdziesz nuty do Niech mówią że to nie jest miłość :
http://www.nuty.go.pl/

Mam jeszcze Psalm dla ciebie

Ma ktoś może nuty do walca wiedeńskiego z filmu Noce i dnie?

09-06-2008, Od: cieczka Odpowiedz
dzis byłam na pogrzebie Agaty Mroz:(:(

09-06-2008, Od: violinist Odpowiedz
moze to bezsensowne pytanie ale czy ma ktos nuty albo umiezagrac ze slchu jakies utwory Piotra Rubika??/ PILNE odpiszcie czekam i pozdrawiam was goraco Zaneta

09-06-2008, Od: Justii Odpowiedz
Jak masz książke Skrzypcowe ABC to jest to na stronie 41 ,,Pajacyk".

Wyświetlono wiadomości 9801-9850 z 13691  Wstecz  Dalej