Sklep
08-06-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Super cieczka! Muszę się uczyć na pamięć nut.
08-06-2008, Od: cieczka
Odpowiedz
ale jakich utworow czy gam?????
co teraz grasz??
08-06-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
czesc wszystkim jak dobrze ze juz koniec roku, i wakacje! co robicie przez wakacje , wyjezdzacie gdzies moze??
pozdrawiam :)
07-06-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
Hej Żaneta :) Już myślałem,że nie uda mi się z tobą skontaktować:/
Ale dobrze,że dałaś oznake życia :)
Rozumiem ja też mam dużo spraw związanych ze szkołą.
Z niecierpliwością czekam na odpowiedz jutro :*
06-06-2008, Od: cieczka
Odpowiedz
justi jak Ci idzie play the violin??????
co u waS?+++++
06-06-2008, Od: violinist
Odpowiedz
Mary Piotrek dlugo tu nie bylam ale pamietam o was:) mary masz racje jestem bardzo zajeta bo zaraz koniec roku i jest nawal pracy szczegolnie w LO ale Piotrek PRZEPRASZAM I OBIECUJE napisac do Ciebie W niedziele ok? pozdrawiam jak widac zyje:)
Zaneta
06-06-2008, Od: Marcin
Odpowiedz
www.martinviolinskaba.blox.pl - serdecznie zapraszam do siebie. pozdro
05-06-2008, Od: mary
Odpowiedz
do Piotrka: hm...ja nie wiem co się z nią dzieje,pewnie jest brdzo zajęta:-)
04-06-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
Witam wszystkich i mam pytanie czy wiecie moze co sie dzieje z Żanetą??
Bo cos wogole sie nie kontaktuje ?? :
03-06-2008, Od: Justii
Odpowiedz
nudaaaa
02-06-2008, Od: mary
Odpowiedz
do :):ja mam nuty Ave Maria,ale F.Schuberta:-(
do gosi:z łatwiejszych utworów możesz sobie poszukać takich jak:
,,Menuet"J.Haydn;
,,Kołysanka"
M.Karłowicz;,,Bajka"A.Jrzębski......i.t.p.
01-06-2008, Od: Justii
Odpowiedz
To pisze się konkretnie. to szukaj na komie albo sobie kup
01-06-2008, Od: ;)
Odpowiedz
ze co prosze*????????????????
jakiej komie????????????????
jeszcze bedziesz chciała tez napisze to se kup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
01-06-2008, Od: ;)
Odpowiedz
ze co prosze*????????????????
jakiej komie????????????????
jeszcze bedziesz chciała tez napisze to se kup!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
31-05-2008, Od: _)
Odpowiedz
to mam chodzi mi o Ave maria bacha
ratunku!!!!!!!!!!!
31-05-2008, Od: ?
Odpowiedz
http://images.google.pl/images?gbv=2&ndsp=20&hl=pl&q=ave+maria&revid=295610132&sa=X&oi=revisions_inline&resnum=0&ct=broad-revision&cd=1
31-05-2008, Od: Justii
Odpowiedz
http://images.google.pl/images?gbv=2&ndsp=20&hl=pl&q=ave+maria&revid=295610132&sa=X&oi=revisions_inline&resnum=0&ct=broad-revision&cd=1
31-05-2008, Od: :)
Odpowiedz
ma ktos nuty Ave Maria???????????????????
30-05-2008, Od: gosia
Odpowiedz
Do mary :
Szkoda, może podaj jakieś tytuły , to poszukam w internecie.
30-05-2008, Od: mary
Odpowiedz
do gosi:tylko ja zabardzo nie mam jak ci wysłać nuty jakiś łatwuch utworów:-(
28-05-2008, Od: Kasia
Odpowiedz
Może czas zacząć ćwiczyć kolędy? W sam raz na grudzień:) A przez wakacje i tak się nie ćwiczy...
27-05-2008, Od: gosia
Odpowiedz
DO MARY:
Kurki trzy już mam, będę wdzięczna za nuty, bo mam tylko parę utworów, a te już umiem i nie mam co grać.
26-05-2008, Od: mary
Odpowiedz
do Gosi M.:Wiesz,że ja gram w kościelnym chórku z Asią i Anią(skrzypaczkami w moim wieku)i z moją nauczycielką,która pomaga nam(rzeby było głośniej)i jeszcze gra tam moja siostra(gitara) i syn mojej nauczycielki(klawisze) oraz 2 dziewczynki nam śpiewają...wiec pisząc to myśle że powinnaś zacząć grać w jakimś chórku,bo nie które piosenki religijne są naprawde proste!Czasu zajmie ci to,aby sie nauczyć jakieś piosenki ok.3 dni.Oczywiście zależy to od twich zdolności,czasu ćwiczenia i podejścia do skrzypiec.Może dla ciebie 3 dni to bardzo rótko,a może bardzo długo...wiesz ja sama dokładnie nie wiem ile to ci csasu zajmie;-)))
26-05-2008, Od: Gosia M.
Odpowiedz
Witam!
Właśnie postanowiłam, że zacznę grać na skrzypcach. Nie chcę jednak zostać żadnym wirtuozem - zależy mi na graniu w kościelnym chórku.
Tak więc mam pytanie - ile mniej więcej zajmie mi opanowanie jakiś prostych piosenek na skrzypce, takich które trwają np. minutę i mają 4 akordy (grane na gitarze)?
25-05-2008, Od: Aśka
Odpowiedz
Cześć! Jestem nowa. Gram na skrzypcach i mam takie pytanie. Czy wiecie o jakichś warsztatach muzycznych (oczywiście skrzypcowych). Bardzo mi na tym zależy. Piszcie. Czekam
25-05-2008, Od: Aśka
Odpowiedz
Cześć!
25-05-2008, Od: Magda:*
Odpowiedz
Dzieki :)
24-05-2008, Od: Justii
Odpowiedz
Wiesz co Ania? Radzę nie próbować sama, bo ja tak zrobiłam i teraz jak chodzę na to ognisko ta pani na mnie troche krzyczy ze źle ustawiam na smyczku palce jest to niby łatwe ale te palce się ześlizgują. I też możesz nauczyć technicznie źle.
24-05-2008, Od: ODBIREASZ ANI NADZIEJE!!!!!!1
Odpowiedz
haha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
25-05-2008, Od: Justii
Odpowiedz
piszę co uważam. to napisz co ty uwazasz mondralo
23-05-2008, Od: Ania
Odpowiedz
Witam! Mam 25 lat. Chciałabym się nauczyć grać na jakimś instrumencie. Przypadły mi do gustu skrzypce. Czy w tym wieku dam radę? Czy można się nauczyć grać na skrzypcach samemu?
25-05-2008, Od: Dominik
Odpowiedz
Ja moge pomóc jeśli jesteś z Warszawy . ragges@wp.pl , gg.8474420 . Pozdrawiam
24-05-2008, Od: mary
Odpowiedz
do Magdy:wszystko zależy od twojego nastawienia do tego instrumentu.Od jak dawna myślisz o rozpoczęciu gry na skrzypcach?Jak ja zaczełam grać tak naprawde nie było mi straszliwie trudno,jakoś sobie radziłam,mówie ci sprawia to czasem ogromną przyjemność;-))),
ale wiązały sie z tym pewne zobowiązania i stresy(np. ja chodzę do szkoły muzycznej i czesto mam występy i wtedy roche sie
stresuję;-P).Ale jeśli narazie będziesz się uczyć prywatnie,to bardzo dobry pomysł rzeby zacząc grać!Zycze powodzenia;-*
do Ani:nie ukrywając że może to troszeczke za póżno aby uczyć sie
profesjonalnie grać,możesz zacząć!Jeśli będzisz chciała grać sama będzie ci troche trudno,no bo nie będziesz dokładnie wiedzieć jak trzymać skrzypce,smyczek,czy twoje struny sa dobrze nastrojone,czy palec który stawiasz na strunie jest czysto ustawiony...sama rozumiesz;-)Lepiej gdybys uczyła sie pod nadzorem nauczyciela znającego sie na skrzypcach.Ale oczywiści to twój wybór ,postąpisz jak bedziesz chciała;-D
do gosia:ja znam parę...ale nie mam zabardzo do nich nut;-P
np.kurki trzy(od 1 palca na strunie D)interesują cie takie piosenki?
24-05-2008, Od: Magda:*
Odpowiedz
Cześć mam 11 lat. Grę na skrzypcach zaczynam dopiero we wrześniu. Chciałam sie was spytac, czy gra na skrzypcach jest trudna?
24-05-2008, Od: krzysiek
Odpowiedz
miał ktoś z was do czynieniea z przystawkom do skrzypiec shadow SH V1?prosze o odp
23-05-2008, Od: gosia
Odpowiedz
Znacie , jakieś fajne i proste utwory?Jestem dopiero na etapie ody do radości, która mi się już znudziła, dlatego proszę o jakieś tytuły, albo nutki.
22-05-2008, Od: Piotrek
Odpowiedz
Hej wszystkim :D
Żaneta napisz mi czy dostalas emaila:D
Bo nie wiem czy zyjesz :D
23-05-2008, Od: vioinist
Odpowiedz
dozedl doszedl email i jak widzisz zyje postaram sie odpisac ak najszybciej w wolnej chwili dziekuje za email ale jak wdzisz u mnie tez zabieganytydzien:) prosze o ciepliwosc mam adzieje ze mnie zrozumiesz... pozdrawiam cie serdecznie papa:):):):)
21-05-2008, Od: mary
Odpowiedz
zgadzam sie z Justii
20-05-2008, Od: Justii
Odpowiedz
A co ma się stać? Nic się nie stanie, tylko jak wkładasz do futerału to musisz ściągnąć
19-05-2008, Od: aąbcchćdeęfghijklłmnoóprsśtuwxyzżź
Odpowiedz
mam pytanie: czy mozna zostawiac zeberko przyczepione do skrzypiec jak sie na nich nie gra???? nic mu sie nie stanie, nie naciągnie sie ???
19-05-2008, Od: h
Odpowiedz
sprawdz to sie dowiesz!
h
14-05-2008, Od: Wiesława
Odpowiedz
Sprzedam skrzypce, legnickie,w b. dobrym stanie, 50-letnie. Cena: 1000,00 zł. Strzelin, tel. 071-3921377. Ale prosić panią Wiesławę... :)
19-05-2008, Od: K:JH
Odpowiedz
ja tez mam legnickie w superowym stanie, mają ok 60 - 70 lat a kupilam je za 140 zł... dziwne
19-05-2008, Od: nie mam imienia
Odpowiedz
i maja jeszcze rzezbiona glowke
19-05-2008, Od: Piotr
Odpowiedz
Żaneta wysłałem email z odpowiedzią:D
MIłego czytania
16-05-2008, Od: mary
Odpowiedz
do Oleni:wiesz moja koleżanka też została wyrzucona z lekcji skrzypiec,ale teraz dalej kontynułuję grę tyle,że w innej szkole...i ona też marzy o grze na saksofonie...a tak w ogóle to jak sie na nim gra?Podoba ci sie?
do Dominika:nie martw sie,nie trać cierpliwości.Spróbuj stukać sobie nogą przy grani,możesz kupić metronom,lub poprosić kogoś rzeby przy graniu klaskał ci ćwierćnuty i.t.p.
14-05-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
blagam, odpisz, cieczka
13-05-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Do cieczka: znasz jakiegos dobrego prywatnego nauczyciela gry na skrzypcach w tarnowie? blagam, odpowiedz to dla mnie baardzo wazne
12-05-2008, Od: mary
Odpowiedz
ja mam lutnicze,trochę większe od 3/4,ale mniejsze od 4/4