Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 9901-9950 z 13691  Wstecz  Dalej     Sklep

12-05-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
cieszę się że ktos ma podobne zdanie! bo kto wie co za genialny talent w nas siedzi:)
A ze mną to bylo tak:
pani od muzyki w 4 klasie kazala na zad domowe wysluchac kilka utworow z muzyki klasycznej wybranych kompozytorow. Dla mnnie to nie problem bo jestem wychowana na klasyku( jako dzidzius tata puszczal mi paganiniego, vivaldiego itd do snu) :) a wiec zaczelam sluchac. Najpierw byl w obiegu mozzart, potem beethoven, vanessa mae, potem stravinski, szymanowski, wieniawski, gil shaham, az po paganiniego, teraz slucham bacha, handela i probuje haydna. I wtedy po ok 1 roku (gdzies przy v. mae) zaczelam sie interesowac skrzypcami, podobalo mi sie to. Ale mama mnie nie chciala zapisac, mowila ze bedzie tak jak z tancami - slomiany zapal. Ale nie poddalam sie, blagalam mame, zaprzyjaznilam sie nawet z kolezanka grajaca na skrzypcach, zdobylam od niej numer na lekcje, ale nadal nic. Pewnego dnia poszlam do niej i probowalam grac na skrzypcach. Wyobrazcie sobie, ze chwycilam dobrze smyczek, tak jak ma byc, i zagralam ze sluchu kawalek barki!!! :) Nadal blagalam mame, tate az wreszcie po ok 3 lat zapisala mnie na lekcje!!!!! Juz pierwszego dnia( 16 marca 2007) zagralam francuska melodie - byly sobie kurki 3, barke i kawalek ody do radosci!kocham skrzypce i wreszcie udalo mi się, po ok3 lat!oplacalo sie. Nawet wam zdradze, ze kilka razy sie o nie modlilam, wiem, jestem swirnięta!
Co do moich skrzypiec:
1, ktore mialam na początku- lutnicze, nieznanego lutnika, ok 100 lat(wypozyczone)
2 - te co mam teraz - z fabryki instrumentów lutniczych lubin legnicki ok 1950-60
nie mam pojecia czy sa lutnicze czy fabryczzne, dzwiek maja ladny a co do wyglądu to chwytnie maja kwadratowa i rzezbiona glowke (smok czy diabel)
ok, koncze, ide sie uczyc na sprawdzian z glupiego polaka, pozdro!@@@@

12-05-2008, Od: skrzypek Odpowiedz
Ja ma verona custom , i musze je naprawde pochwalić:P mają świetne brzmienie.

11-05-2008, Od: Justii Odpowiedz
normalne 3/4

11-05-2008, Od: cieczka Odpowiedz
jakie macie skrzypki????????

11-05-2008, Od: violnist Odpowiedz
hej Piotrek nic sie nie stalo chcialam tylko sie tak dowiedziec co sie dzieje tez czasami mam zabiegany tydzien i to rozumiem mam jako taka cierpliwosc i dam ci tyle czasu ile edzie potrzeba bo ty rowniez na mnie dosc sporo czekales:) fajnie ze byles w filharmonii mam nadzieje ze bylo milo zazdroszcze ci:) utrzymanie kontaktu z toba jest rowniez dla mnie wazne i ciesze sie ze myslisz tak samo:) juz sie nie martwie:) pozdrawiam ps mi tez kiedys padl serwer bo tez pisalam dluugi email do ciebie i wiem jakie to czasem otrafi byc wnerwiajace.... wspolczuje:) potem mialam jakis tam blad 503 czy jakis tam a potem awarie portalu i jakos nie spieszyli sie administratorzy z naprawa serwisu ale teraz jest ok no coz zlosliwosc rzeczy martwych ale rowniez poczekam pa

10-05-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
Hej !!
Przepraszam Żaneta,że nie odpisałem jeszcze i sie nie odezwałem ale mam zabiegany tydzień )

Mam czym sie pochwalić , miniejszym byłem wczoraj w Filharmonii Sudeckiej na kocercie Młodych Muzyków w ktorym brała udzieł moja kuzynka , która gra na wiolonczeli .

Na emaila postaram sie odpisać jak najszybciej>

Utrzymanie kontaktu i dobrych stosunków z tobą jest dla mnie ważne więc nie martw się .
pozdrawiam wszystkich

10-05-2008, Od: skrzypek;) Odpowiedz
Niech każdy (kto może;)) poda firme i model swoich skrzypiec ok?

10-05-2008, Od: Justii Odpowiedz
a co mamy odpisać?

10-05-2008, Od: cieczka Odpowiedz
moje zdanie jest podobne jak olimpi rowniez mysle ze nie liczy sie wiek jesdnak mysle ze by cos osiagnac trzeba cwiczyc...co z tego ze ktos zacznie w wieku 4/5lat jak ktos w wieku 14/15 ma mozliwosc??to nie jest wazne!jesli sie kocha skrzypce to wszystko sie da!!!
na poczatku słomiany zapał jest prawie u kazdego*--->mi on nie przeszedł!
doskonale pamietam swoje 1dzwieki i pierwsze przygody z muzyka!!
mam kolezanke z okolic nowego sacza ktora pomimo tego ze ma prawie15lat gra rok bo od tego czasu miała mozliwosci jej rodzina to genialni muzycy ona nie ma mozliwosci chodzenia do PSM ale chodzi do szkołki muzykowania ludowego jej akcent folkowy jest piekny!tanczy od 5lat w zespole pieknie wyglada w stroju lachowskim

PRZECIEZ CZASAMI MAMY TAK WIELE...PSM...OGNISKO...ZESPOŁY...A NIE UMIEMY TEGO DOCENIC!!...A CO MYSLICIE O TYCH KTORZY NIE MOGA SIE TAK SPELNIAC JAK MY??NIE MOGA CHODZIC DO MUZYKA ZE WZGLEDU CHOCBY NA DOJAZDY ALE SZKOŁKA MUZYKOWANIA LUDOWEGO POTRAFIŁA...ODMIENIC ICH ZYCIE...POZWOLIC SIE ROZWIJAC!!...co myslicie o tym=???piszcie czekam

DOCEN TO CO MASZ...NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE CZAS...POMYSL...JAKA JEST TWOJA MIŁOSC DO SKRZYPIEC??CZY DOCENIASZ TO CO MASZ=??CZY MASZ TYLE O CZYM INNI MOGA TYLKO MARZYC??PODZIEL SIE ZE MNA OPINIA!!!!!!!!

10-05-2008, Od: violinist Odpowiedz
Piotrek czy o mnie juz zapomniales??? czemu nie odpisujesz? jesli nie chcesz utrzymywac ze mna kontaktu nani znajomosci to zrozumiem tylko odpisz co sie dzieje/ zyjesz:) odpisz czekam wazne pozdrawiam

10-05-2008, Od: cieczka Odpowiedz
czemu nie odpisujecuie na moja wiadomosc??????
jest tu kto???????

Sorry za błędy ale szybko pisalam bo muszę sprzątać.

Ja mam Ever Play. Umnie było tak:
Mój dziadek miał skrzypce i grał w kapeli, stracił słuch i skrzypce leżały,więc ja na Wigilię (2007r) poprosiłam mamę aby się spytała babci czy je mogę wziąć. Mama mówiła po co nie umiem grać itd. , ale spytała się i babcia mi je dała. Na początku rzempoliłam, a potem już coś tam wchodziło mi do ucha jakieś melodie np. panie janie, życzenie itd. (KOleżanka uczyła mnie na pianinie nut). Mama dziwiła się że coś jakieś dźwięki wychodzą. Jak zobaczyłam te skrzypce na tej stronce te 1 pomyślałam że muszę je mieć, gdy minął miesiąc pokazałam te skrzypce mamie podobały jej się i kupiłyśmy. W pon. doszły, pomyślałam jeżeli one kosztowały 300zł to szkoda kasy więc powiedziałam mamie ze chciałąbym chodzić do Ogniska. Mama dzwoniła tam wielokrotnie ale nikt nie odbierał potem nastęnego dnia mama powiedziała mi ze to kosztuje 160 na miesiąc, ta sekretarka dała numer do tej nauczycielki i zadzwoniła (mama) i ta pani kazała przyjść rezem ze skrzypcami. POpytała troche, sprawdziła ile nut zagrała itp. i tak się dostałam i strasznie prosiłam mamę i się udało teraz moja siora zawsze mówi dlaczego ja nie mam żadnego talentu ;( Pozdrawiam wszystkich

10-05-2008, Od: Krzysiek Odpowiedz
Czy grał ktoś na skrzypcach Verona Custom Violin?

09-05-2008, Od: cieczka Odpowiedz
a moje zdanie jest podobne jak olimpi rowniez mysle ze nie liczy sie wiek jesdnak mysle ze by cos osiagnac trzeba cwiczyc...co z tego ze ktos zacznie w wieku 4/5lat jak ktos w wieku 14/15 ma mozliwosc??to nie jest wazne!jesli sie kocha skrzypce to wszystko sie da!!!
na poczatku słomiany zapał jest prawie u kazdego*--->mi on nie przeszedł!
doskonale pamietam swoje 1dzwieki i pierwsze przygody z muzyka!!
mam kolezanke z okolic nowego sacza ktora pomimo tego ze ma prawie15lat gra rok bo od tego czasu miała mozliwosci jej rodzina to genialni muzycy ona nie ma mozliwosci chodzenia do PSM ale chodzi do szkołki muzykowania ludowego jej akcent folkowy jest piekny!tanczy od 5lat w zespole pieknie wyglada w stroju lachowskim

PRZECIEZ CZASAMI MAMY TAK WIELE...PSM...OGNISKO...ZESPOŁY...A NIE UMIEMY TEGO DOCENIC!!...A CO MYSLICIE O TYCH KTORZY NIE MOGA SIE TAK SPELNIAC JAK MY??NIE MOGA CHODZIC DO MUZYKA ZE WZGLEDU CHOCBY NA DOJAZDY ALE SZKOŁKA MUZYKOWANIA LUDOWEGO POTRAFIŁA...ODMIENIC ICH ZYCIE...POZWOLIC SIE ROZWIJAC!!...co myslicie o tym=???piszcie czekam

DOCEN TO CO MASZ...NIGDY NIE WIESZ CO PRZYNIESIE CZAS...POMYSL...JAKA JEST TWOJA MIŁOSC DO SKRZYPIEC??CZY DOCENIASZ TO CO MASZ=??CZY MASZ TYLE O CZYM INNI MOGA TYLKO MARZYC??PODZIEL SIE ZE MNA OPINIA!!!!!!!!

09-05-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
ee, przepraszam nie o tego skrzypka chodzilo, chodzi o Itzhak Perlman
sory za blad

i jeszcze cos; przeczytajcie sobie na wikipedii o Isaak Stern
wtedy zrozumiecie

Wiecie co, ludzie, ja uwazam, ze wiek tu sie nie liczy, wazniejsza jest chec i przyjemnosc z grania. Podobno ci ktorzy zaczeli grac w wieku 4, 5 lat nie musza byc wcale lepsi od tych ktorzy zaczeli nauke w wieku 12, 13, 14 itd lat. Tu wazny jest dobry słuch, talent, i takie stale zapotrzebowanie na pocieranie smyczkiem o struny! to jest wazne, a nie lata spedzone nad rzempoleniem w czterech scianach. Gra na skrzypcach to nie stałe mordowanie umyslu nad czystymi dzwiekami, nudna teorią bądź postawą, to przede wszystkim przyjemnosc i oddanie swojego humoru/samopoczucia melodii, mozna cwiczyc komponujac wlasne melodia stosujac poznane artykulacje i wartosci rytmiczne!!!
dlatego skrzypce spostrzegane sa wśród wielu mlody ludzi jako takie nic!
Ci ktorzy nasmiewaja sie z nich widocznie nie mieli stycznosci z muzyką(chocby Klasyczna).
Zastanowcie sie nad swoim talentem i nad przyczyna zajecia sie tym instrumentem. Moja mama mowi, zebym sie cieszyla tym, ze zaczelam grac w wieku 12 lat, a przecież tylu ludzi mogłoby miec talent, ale nigdy skrzypiec na oczy nie widziało.To okropne, moglo by byc jeszcze tylu paganinich! Ale co zrobic, takie jest zycie. Jak ktos ma '' farta '' i ma w rodzinie skrzypka, skrzypce badz chodzi do szkoly muzycznej to zaczyna grac w tak wczesnym wieku.
Nie gnębi was wewnętrzny żal do tego że niechodzicie(ci, ktorzy chodza na prywatne zajęcia skrzypiec)do szkoly muzycznej lub nie zaczęliście grac kilka lat wczesniej? Moja rada - nie przejmujcie się, robcie swoje i nie grajcie na przymus! to droga do sukcesu i pelni szczescia.
Ja osobiscie juz bylam kilka razy wysmiana i pognębiona przez to ze kocham skrzypce i lubie muzyke klasyczna. Ale sie nie zalamalam, ide przed siebie. To trudne zwlaszcza gdy się ma wokol jeszcze nie dojrzalych kolegow/kolezanki.
A co do tego wieku, to mam porownanie. Ja gram okolo roku(idzie mi dobrze) i mam jeszcze kolezanke ktora gra juz prawie 7 lat... tez gra super, ale juz sie jej nie chce. Cwiczy cos tam ale nie wiele...
DO CIECZKI: jestes z tarnowa, tak jak ja. Do ktorej szkoly chodzisz? ja do X gimnazjum. jest ciezko, ale zyje
pozdrowienia
:)

09-05-2008, Od: Justii Odpowiedz
Nie nie mam, bo nie jestem od początku roku zapisana i tak wyszło

Tak Skrzypcowe abc. Do Gosi w Ognisku jest tak że obojętnie ile masz lat mozesz się zapisać.

justii------->masz teorie???
kształcenie słuchu???
audycje muzyczne??
solfez???
dyktanda głosowe???
co tam wogle robisz?????
ODPISZ CIEKAWA JESTEM!!!!!!!!!!
BŁAGAM

Mi najbardziej zależy żebym coś z tych lekcji umiała i zeby ta babka mnie cos nauczyla. Ja dopiero w połowie kwietnia zaczełam chodzic. teraz mamy : gra palcami 1,2 i 3 na strunch A i D gra pizzicato

aha
ale to rowniez zalezy od samej ciebie!
skrzypcowe abc??
cofalik?

09-05-2008, Od: Cieczka Odpowiedz
WIEM ZE TWOJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JA TYLKO MOWIE TO CO JEST!!
ZA TE 40ZŁ MOJA KUZYNKA MAM W SML 5LEKCJI!!!CZYLI CAŁY MIESIAC!
A JAK SIE GRA ??FAJNIE??
CO TERAZ GRASZ??NA PUSTYCH STRUNACH?????+

09-05-2008, Od: Do Justii: Odpowiedz
A czy są tam jakieś wspólne zajęcia, tzn. grupowe?

09-05-2008, Od: Gosia Odpowiedz
Do Justii:
Ja mam 19, zapiszę się na to Ognisko Muzyczne, dlatego się pytałam.Martwi mnie tylko czy to ja jedna będę tak "wiekowa".

Mi mówili 180 za miesiąc.

09-05-2008, Od: Krzysiek Odpowiedz
Siemq wszystkim! Ja gram na skrzypcach jakieś 3,5 roku,Ja tez chodze do muzycznej icennik taki sam jak uCieczki;) do bardziej doświadczonych: co myślicie o tych skrzypcach Verona Custom Violin, ich cena to ok, 500zł, pozdrawiam

i co z tego ze mi się nie opłaca to jest moja sprawa.

08-05-2008, Od: Justii Odpowiedz
za godzine

08-05-2008, Od: cieczka Odpowiedz
nie oplaca sie!!!!
w muzyku masz 150zł za miesiac!!!!!!
a fajnie jest====?????

08-05-2008, Od: Justii Odpowiedz
Do Gosi: Ogólnie jest fajnie. Ja Ognisko Muzyczne mam w szkole muzycznej. Zawsze wwe wtorki są zajęcia indiwidualne (czy jakoś tak). Zawsze jak mi coś zada do domu to potem muszę to zagrać. Tylko troche drogo 40zł na jedną lekcje ale i tak babcia mi płaci ;) A ile masz lat Gosia?

40zł????????????????????????????????????????????????????????????????????
za ile minut??????30????????????
matko zdzierstwo
ODPISZ

08-05-2008, Od: mary Odpowiedz
do cieczki:ja gram 4 lata na skrzypcach i chodzę do szkoły muzycznej,a mam lat prawie 13
do Olimpii:ja mieszkam w Lublinie,a od Tarnowa jak wiesz do Lublina jest daleko...ale może kogoś znajdziesz powodzenia

08-05-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
cześć wszystkim!przepraszam ze się do was długo nie odzywałam ale miałam baardzo duzo nauki (uroki X gimnazjum). Ja również jestem z Tarnowa (pod krakowem) a na skrzypcach gram już rok i jeden miesiąc. Dosc pozno zaczęłam ale cóż zrobic... nikt w rodzinie na skrzypcach nie gra/ł ... ale i tak dobrze ze w ogóle zaczęłam... na początku mojego zainteresowania sie tym instrumentem bylo ciezko... mama myslala ze to rowniez bedzie slomiany zapal tak jak z tancami. Heh, jakos ja ublagalam. Teraz szukam jakiegos dobrego nauczyciela(badz nauczycielki) oczywiscie z tarnowa i okolic, moze znacie kogos??? przed nowym rokiem chodzilam na lekcje ale sie wypisalam po kilku miesiacach bo pan chcial lekcje 2 razy w tygodniu po 0,5 godziny a przy nauce nie dawalam juz rady................
chodzi o jakiegos fajnego studenta ktory lubi pozartowac itd...
Do cieczki: a do muzycznej chodzisz? Czy prywatnie? Zazdroszczę ci że zaczęłaś grac w wieku 5 lat... super, masz pewnie talent
pozdro dla wszystkich którzy zaczęli póżno się uczyc i nie tylko@!!!!!!!!

muzyka juz skonczyłam:)=

08-05-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
Ale super jutro wyjezdzam do fulharmonii Sudeckiej do Wałbrzycha na koncert mojej kuzynki,która gra na wiolonczeli

odpisze ktos łaskawie?????

08-05-2008, Od: Gosia Odpowiedz
Do Justii:
możesz mi powiedzieć jak wygląda tam nauka?

07-05-2008, Od: cieczka Odpowiedz
macie moze jakies fajne nuty???
a tak wogole to jestem cieczka z tarmowa:)=
a wy skad??
gram na skrzypcach 8lat;)a mam 13
prosze o odp wazne!!!!!!

06-05-2008, Od: Justii Odpowiedz
Ja chodzę do Ogniska Muzycznego.

06-05-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
Dostałem emaila , postaram sie dzis odpisac :)
pozrdawiam,
jestem lekko zalatany

05-05-2008, Od: lilka Odpowiedz
pytanie do studenta AM:czy oplaca sie zaczynac nauke na skrzypcach, jak sie ma 11 lat?

06-05-2008, Od: Dominik Odpowiedz
Czy się opłaca to zależy. Jeśli chcesz wiązać ze skrzypcami swoją przyszłość to niestety jest już troche późno(chociaż nigdy nic nie wiadomo, ale kosztuje to bardzo dużo pracy). A jeżeli chcesz grać tak dla czystej przyjemności to zaczęcie nauki w każdym wieku jest dobre .
Pozdrawiam

05-05-2008, Od: Gosia Odpowiedz
Czy ktoś z was chodzi do Ogniska Muzycznego?Na jakiej zasadzie są tam lekcje, jak to wygląda?To bardzo ważne dla mnie.Proszę odpiszcie.

05-05-2008, Od: VIOLINIST Odpowiedz
PIOTREK DOSTALES TEGO EMAILA CODZIENNIE SPRAWDZAM POCZTE... JESLI TAK TO PLS ODPISZ NA WSZYSTKIE PYTANIA W NIM ZAWARE CZEKAM NO I OCZYWISCIE POZDRO:):):):):)

03-05-2008, Od: Dominik Odpowiedz
Jestem studentem Warszawskiej Akademii Muzycznej im. F.Chopina i chętnie udziele korepetycji gry na skrzypcach . gg8474420 ragges@wp.pl

02-05-2008, Od: violinist Odpowiedz
no arescie juz myslalam ze znowu cos nie tak. pozdro

02-05-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
o właśnie email doszedł, ciesze się,żę odpisałaś :D
Zaraz sobie przeczytam :*

02-05-2008, Od: violinist Odpowiedz
Piotrek a moze jeszcze raz sprawdz poczte bo nie wierze zeby nie doszlo a awarii raczej nie mam chyba...odpiz szybko od rzu czy doszlo oki? czekam pozdrawiam ps. to fajnie ze gdzies wyjezdzasz ja w te majowke niestety nigdzie sie nie wybieram....

02-05-2008, Od: gobi Odpowiedz
o co lata piotrek!:?????????????????????????????????????????????????nie kapuje;( ;( ;8 ;( ;(

Wyświetlono wiadomości 9901-9950 z 13691  Wstecz  Dalej