Sklep
31-01-2008, Od: klara
Odpowiedz
witam wszystkich czy ktos moglby mi powiedziec jak czyscic skrzypce? mozna je przetrzec szmatka czy trzeba je smarowac specjalnym plynem do kupienia w sklepach? co trzeba robic aby nie zmatowialy? jakie domowe skuteczne sposoby znacie jesli chodi o pielegnacje? PROSZE O ODP NA WSZYSTKIE PYTANIA TO WAZNE CZEKAM ODPISCIE PROSZE!!!!! dzieki pozdrawiam:)
31-01-2008, Od: ela
Odpowiedz
to co dziewczyny mówia tez tak mysle ale neic hce mi sie pisac tego samego lub jeszcze bo nie wiem czy ktos napisął szmatka zamoczona w ciepłej wodzie z dodoatkiem sproszkowenej białej kredy tylko kredy nei duzo
pozdrawiam a ługo grasz????
31-01-2008, Od: mary
Odpowiedz
klara jak codziennie gram na skrzypcach są one brudnawe od kalafonii,wiec muszę je tylko przetrzeć szmatką którą mam w futerale,a jeśli dawno nie czyściłam skrzypiec i są brudne czyszcze je spirytusem lub perfumami;*
31-01-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Przy silniejszym zabrudzeniu można stosować specjalne płyny. Niektórzy używają wody z mydłem, benzyny ekstrakcyjnej a nawet soku z cebuli. Struny i nie lakierowane elementy można czyścić szmatką z odrobiną spirytusu. Dla nadania połysku stosuje się odrobinę oleju lnianego.
Odpowiedz
a to na dole 2 razy......NAPRAWDĘ SORKA ;[
Odpowiedz
pszepraszam ale nie wiem dlaczego to pod spodem napisało mi 3 razy...:0
Odpowiedz
pszepraszam ale nie wiem dlaczego to pod spodem napisało mi 3 razy...:0
Odpowiedz
I VERY LOVE PLAY THE VIOLIN!!!!VERY!!!!
Odpowiedz
I VERY LOVE PLAY THE VIOLIN!!!!VERY!!!!
Odpowiedz
jak ja dawno nie byłam na tym forum.......aż się stęskniłam(((;
31-01-2008, Od: violinist
Odpowiedz
ELA NIE MOGE WEJSC NA POCZTE NIE WIEM CO SIE DZIEJE... JAK MI SIE UDA TO CI ODPISZE...
Odpowiedz
ok nic sie nie dzieje pozdrowionka
31-01-2008, Od: violinist
Odpowiedz
pozdrowienia dla wszystkich forumowiczow a w szczegolnosci dla Eli dzieki za pozdrowienia:):):)
Odpowiedz
czesc irek mówiłam ze zdasz??i zdałes dzieki za pozdrowienia ja tez pozdrawiam i trzymam kciuki za zdawanko
31-01-2008, Od: Irek
Odpowiedz
Po sesji bedzie wiecej czasu na skrzypce....
Moje skrzypce:)))))))))))))))))))))
31-01-2008, Od: Irek
Odpowiedz
Czesc!!!!Jestem tak szczesliwy jedenprzedmiot mam juz z glowy bo zaliczony wczoraj nialem egzamin uffff...
Jeszcze tylko dwa egzaminy i po sesji wroce do ladu cisza spokoj czas na wszystko...
Pozdrowienia dla wszystkich specjalne dla Eli:)
:))))))
30-01-2008, Od: ela
Odpowiedz
pozdrowionka dla wszystkich użytkowników forum w szczególności dla irka i dla violinist której odpisałam na poczte i prosze ja o sprawdzenie czy doszło.
30-01-2008, Od: ela
Odpowiedz
http://www.skrzypcaczka.blog.interia.pl/
zapraszam wszystkich prosze o komentarze!!!!!!piszcie pozdrawiam
29-01-2008, Od: ela
Odpowiedz
<Piękno muzyki polega na tym, że nie ma ona żadnych granic i nie dotyczą jej bariery językowe>
28-01-2008, Od: Justyna xD
Odpowiedz
To ma ktoś te nutki??
Odpowiedz
ja nie mam niestety
Odpowiedz
uuu Irek co za słowa ,,,,,dają tyle do myślenia pozdrawiam<myśli>
Odpowiedz
dzieki irek!!
a co do płytki nei ma jej w sklepach to tylko 1kawałęk 3minuty opowiem ci o tym na gg bo teraz nie mam sił i czsu a dzieki za opinie na blogu
pozdrawiam do usłyszenia
29-01-2008, Od: Irek
Odpowiedz
"Można odejść od swoich bliskich, zaakceptować koniec istnienia, można pożegnać się z życiem, ale najciężej jest pożegnać się z muzyk"
Jan Sztaudynger
Odpowiedz
Ela pozdrowienia dla Ciebie !!!
Nagralas płyte a czy mozna ja dostac w sklepach albo inna droga!!!Odpisz prosze ;)
Fajny ten blog masz...hmm
pozdrowionka dla Ciebie 3maj sie papa :)
Odpowiedz
Czesc samanta!!!
Ja tez jestem leworeczny i tez ucze sie juz 5 miesiecy gry na skrzypcach i wcale nie przeszkadza!!!!
3mam za Ciebie kciuki na sesji!!!!
ja tez sie zmagam z seja
uuuu... :(
moje gg 8049910
pozdrwienia ;)
29-01-2008, Od: mary
Odpowiedz
jutro gram na skrzypcach w mojej szkole...boję się
29-01-2008, Od: samanta.
Odpowiedz
ach i gdyby ktoś chciał napisać to gg. 5726682
29-01-2008, Od: samanta.
Odpowiedz
na razie zmagam się z SESJĄ :P ale mam nadzieję, że po niej, uda mi se w końcu zaplanować wszystko tak jak chciałabym;) by było muzycznie:). skrzypce też zamierzam zakupić:) czuję, że to właśnie ten instrument;) tylko które byłyby lepsze? bo nie mam pojęcia;) tak by zacząć naukę w wieku lat 20;) no i hm jestem leworęczna, ale na akustyku nauczyłam się na prawej;)ale nie pałałam miłością o nie;) a do smyczków wszelakich zwł. wiolonczela i skrzypce to od dziecka;) pozdrawiam;)
Odpowiedz
29-01-2008, Od: Paulina
Odpowiedz
kasiaczek dziekuje za rady :) ja tez wierze ze mi sie uda :)
29-01-2008, Od: Justyna xD
Odpowiedz
Nagrałaś płytę która ma związek ze skrzypcami??? po niecałym roku nauki??:):):)
Odpowiedz
no płyta była bardziej jesli chodzi o śpiew ale zagrałam tam jeden kawałek który trwał 3minuty to mało ale na poczatek wystarczy bo w zespole jest duzo dziewczyn grajacych na skrzypcach ale z5grały 2 i ja jeden kawałek z czego sie ciesze pozatym śpiewałam
28-01-2008, Od: Gabi
Odpowiedz
Zgadłam! Mary tak myślałam że to ty napisałaś ;) a tak w ogóle Hej wszystkim!!! Mógłby ktoś napisać jakas książke o skrzypcach no nie?
28-01-2008, Od: ela
Odpowiedz
czesc
no masz racje mary wierze w ciebie
Odpowiedz
Odpowiedz
violinist
odpisałam sprawdz
p[ozdrawiam pa
Odpowiedz
28-01-2008, Od: Irek
Odpowiedz
Ela dziekuje ze wierzysz wemnie!!!! pozdrowienia 3maj sie
:)
Odpowiedz
heh miło ze piszesz wiec znowu pozdrawiam!!!!
28-01-2008, Od: mary
Odpowiedz
dzieńdobry jeśli chodzi o tą książkę no to ja ją sama wymyśliłam...(:
28-01-2008, Od: Gosia
Odpowiedz
Czy ktoś z was mógłby polecić jakiś program, albo książkę, do nauki, która pomogła by mi , bo zamierzam uczyć się sama.
28-01-2008, Od: Kasiaczek
Odpowiedz
Paulina! Nie gwarantuję że nauczysz się dobrze grać sama- bo to wcale nie takie proste... zawsze jednak możesz spróbować a w razie jakichkolwiek pytań pisz ...;* Pamiętaj , że trzymam za Ciebie mocno kciuki ;*
21-01-2008, Od: mary
Odpowiedz
wszystkiego najlepszego dla wszystkich babć i dziadziów!!!;-)
28-01-2008, Od: Łucja
Odpowiedz
dołanczam się do życzeń:) ja też postanowiłam się nauczyć greać na skrzypcach:) mam 17 lat, no już prawie 18, ale czuje że to jest to.. już na wielu instrumentach grałam, ale to nie wyzwala moich uczuć..(a o to chyba w tym chodzi) a teraz czuje że będzie inaczej:)
28-01-2008, Od: Paulina
Odpowiedz
hej :) niedawnop kupiłam sobie skrzypce lecz niestety moj nauczyczyciel mnioe wystawil i wyjechał :| nie wiem co mam zrobic to jest moje marzenie ale nie moge znalesc nauczyciela w moich okolicach mieszkam ok.17 km od lezajska - na piganach woj.podkarpackie czy ktos moze udzila korepetycji w tych okolicach ?? czy jest szansa ze naucze sie grac sama ?? bardzo bym chciała grac!! :) czekam na odp . moje gg 8486618
e-mail puna777@wp.pl
czekam pa :*
Odpowiedz
czesc
napisałam do ciebie chetnie pogadam
Odpowiedz
:}
pozdrowienia dla Irka wiem ze zdasz!!!!!trzymam kciuki
pozdrawiam
27-01-2008, Od: Irek
Odpowiedz
hej!!!!Juz dawno nie pisalem na forum!!!pozdrowienia dla wszystkich!!!!!
teraz meczy mnie SESJA[system eliminacji studentow jest aktywny]
Ale na gre na skrzypcach zawsze znajdę czas!!!Pozdrowienia papa
moje gg jak by ktos chcial po gadac 8049910
Specjalne pozdrowienia dla ELI :)
27-01-2008, Od: ela
Odpowiedz
no siemka !!!!
dziekuje za pozdrowionka i również pozdrawiam:}