Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 11201-11250 z 13691  Wstecz  Dalej     Sklep

30-08-2007, Od: Kajka Odpowiedz
Ave Maryja na podst.preludium Bacha.Jeśli ktos z Was ma to proszę o pezesłanie. eringa@interia.pl. z góry dziekuję.

30-08-2007, Od: kara skrzypaczka Odpowiedz
ej a ile naj tańszy smyczek kosztuje

30-08-2007, Od: Ola Odpowiedz
a mi strasznie piszczy czasem E przy zmianie struny czy szybkim detasche:(

30-08-2007, Od: Olimpia Odpowiedz
ja też nie dawno miałam taki problem. ciągle za nisko lub za wysoko. zaznacz sobie na chwytni jakimś paskiem-taśmą, to miejsce i ćwicz powodzenia

30-08-2007, Od: cyna Odpowiedz
mam problem z 4 palcem;/ ktoś może zna sposób na niego?

29-08-2007, Od: Iwona Odpowiedz
Aha, zapomniala, napisać, ze wtedy co mi sie smyczek slizgal, to jednak od kiepawej kalafonii. bo teraz mam inną i jest git tylko ta jedna mi wyje. chyba faktycznie trzeba je wymienic...

29-08-2007, Od: kara skrzypaczka Odpowiedz
hej co ja mam zrobić aby nitki ze smyczka mi nie wypadały prosze o odp. za ile można nowy smyczek kupić? i co ile trzeba go wymieniać?

29-08-2007, Od: Ania Odpowiedz
Chyba musisz pójść do lutnika, bo widosznie Ci sie soś odkleiło... Smyczek mozna kupic tak za 250 zł.. taki którym sie da grac;)

29-08-2007, Od: Iwona Odpowiedz
piszcząca struna D... ki czort?
Tak sie zastanawiam o co chodzi, ze mi ta struna (D) tak wyje (wydaje dzwiek duzo wyzszy niz normalnie) jak słabiej docisne... To chyba nie wina zlego prowadzenia smyczka, bo inne jakos nie wyją. Swoją drogą ta wyje od niedawna (jakies pare dni). Wypaczyła się czy co? Może ktos z Was ma jakies doswiadczenie w kwestii wyjących strun?:D

28-08-2007, Od: kara skrzypaczka Odpowiedz
Ja właśnie prubuje grać utwory poganiniego

A graliście kiedyś na takich biało czarnych skrzypcach stajnera sa super moj nauczyciel takie ma

Od jest jest bardzo łatwa , ale ja ave maryja lubie w wersji Bacha a umiesz grać Karolinke

tak tylko ja na skrzypcach a moja siora tez na Altówce pozdro Olimpia a masz tą książke

28-08-2007, Od: Olimpia Odpowiedz
sorry za spam

w tym 1 coś nie tak...

w tym 1 coś nie tak...

http://nuty.telefony.name/

Dorota,podam ci kilka linków gdzie ewentualnie by takie nuty były.
tu coś jest chyba w przebudowie:I http://nuty.telefony.name/
http://ace.acadiau.ca/score/archive/ftp.htm
http://www.db.o2.pl/temat.php?id_p=3568&id_f=61
http://www.nuty.go.pl/
http://www.google.pl/search?client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&channel=s&hl=pl&q=darmowe+nuty+&lr=&btnG=Szukaj+w+Google

28-08-2007, Od: ? Odpowiedz
Ewentualnie gg: 5962857
W ogole strasznie milo sie zaskoczylam znajdujac ten seris ;)
Jak dobrze ze jestescie..
W sensie ze ludzie ktorzy graja i .. kochaja skrzypce ;) Pozdrawiam ;) :*

28-08-2007, Od: Dorotka Odpowiedz
Ja mam w ogole ogromną prośbe.. Zaczynam sie uczyc grac sama. Ale nie potrafie ze słuchu i chodzi o to że potrzebuje jakichkolwiek nutek.. W internecie nie ma nigdzie czegos takiego ale wy na bank cos znajdziecie. Prooosze was strasznie ;p Nie musi byc jakies banalnie proste bo takie juz mnie znudzily i chcialabym sprobowac czegos trudniejszego, jednoczesnie ladniejszego.. Ale tak na mozliwosci osoby poczatkującej ;)
Z góry ogromnie dziekuje :*:*:*
mój mail to dorocia_ja@interia.pl

28-08-2007, Od: Kajka Odpowiedz
Ja wolę zdecydowanie Ave Maryja na podst.preludium Bacha.Jeśli ktos z Was ma to proszę o pezesłanie. eringa@interia.pl. z góry dziekuję.

27-08-2007, Od: Olimpia Odpowiedz
a wy obydwie gracie na skrzypcach?????

zależy jaka bo są różne; najpopularniejsza jest F Schuberta, którą gra sie często na weselu

sory, rzadko spotykam moje imię, dopiero zaczyna być modne:L
a co ody do radości znam na pamięć: (struna D) fis fis g a a g fis e d d e fis fis e e
fis fis g a a g fis e d d e fis e d d
e e fis d e fis g fis d e fis g fis e d e a-(struna G)
fis fis g a a g fis e d d e fis e d d

jak jakaś pomyłka to przepraszam

27-08-2007, Od: Olimpia przychudzka Odpowiedz
Nie wiecie jak sie gra ave maryja my z Kara nie wiemy pozdro dla was od nas

27-08-2007, Od: Karolina Odpowiedz
Ja mam teraz nika kara skrzypaczka amoja siostra olimpia przychudzka

Moja siora jest Krolina dlatego mamy te same pod spodem cyferki

27-08-2007, Od: skrzypka kara Odpowiedz
moge pozyczyć

ja mam

a ksiażke szkola na skrzypceE Gorskiego poziom 2

macie nuty na ode do radości

27-08-2007, Od: Kika Odpowiedz
kghkm,

Sory olimpia nie zauwazyłam twego linku to teraz będe sie podpisywała Olimpia P

a mi sie szczególnie d rosstraja

A moze tu jest jakas inna Olimpia ? Pozdro dla wszystkich

27-08-2007, Od: karolina Odpowiedz
Ja sie pod twoim imieniem nie podpisuje ciekawe po co ..... Ja to nie umiem wcale stroić bo mym stroikiem nauczyciel mi stroi

27-08-2007, Od: Ola Odpowiedz
Olimpia, a masz nowe struny czy od zawsze Ci sie rozstrajają?? bo jak nowe struny, to na początku zawsze co 5 minut się rozstrajają. pomaga nastrojenie ich pół tonu wyżej po grze- wtedy szybciej przestają "opadać". jeśli od zawsze Ci się rozstrajają to problem rozwiąze jakaś dobra pasta do smarowania kołków (wydatek ok 20 zł), albo chociaż kreda, którą trzeba kołki posmarować. kreda to środek uniwersalny :P 3maj się

co zrobić gdy skrzypce często się rozstrajają?

widzę że ktoś tu już wypisuje pod moim imieniem... karolina??!!
ja sama mam czasem problem ze strojeniem, jestem początkująca

25-08-2007, Od: Aśka Odpowiedz
Diana, przede wszystkim musisz słyszeć interwał kwinty pomiędzy każdymi dwoma strunami. Do strojenia są mikrostroiki (te małe na strunociągu)i kołki w ślimaku. Zawsze zaczynaj od struny A (strój do wszystkiego co wydaje z siebie dźwięk o częstotliwości 440 Hz, czyli np.kamertonu, pianina:), potem do niej dostrajaj następne. Możesz też sprawdzić czy struny są nastrojone grając początek gamy, np. pusta D, e, f, g i sekunda wielka na pustą A. Pozdro :]

25-08-2007, Od: Karolina Odpowiedz
A mój pra pra dziadek na skrzypcach grał i mówią ze mam talent po nim

25-08-2007, Od: Olimpia Odpowiedz
Jak można nie wiedzieć jak sie stroi skrzypce...

25-08-2007, Od: Diana Odpowiedz
jak się mozna nauczyć samemu nauczyć stroić skrzypce?? czy jest jakiś stroik do tego?? ^^' ? prosze o odpowiedź na forum bądź na gg 4454148

25-08-2007, Od: karolina Odpowiedz
Jest do nich stroik

25-08-2007, Od: Diana Odpowiedz
w duzym stopniu moze to zależeć od kalafonii, ale skoro mowisz ze szczegolnie ślizga sie po a i e to myslę ze warto będzie kupić nowy komplet strun a zwłaszcza koniecznie jezeli te są juz od nowosci dane przez producenta!i warto tez popracowac nad techniką prowadzenia smyczka :) Pozdrawiam serdecznie :)

25-08-2007, Od: Iwona Odpowiedz
mam pytanie. strasznie mi sie slizga zmyczek. szczegolnie po strunach a i e (czasami w ogole dzwieku nie wydaje). czy to mozliwe, ze to czesciowo wina kalafonii? mam ta od kompletu (kupilam verone z tej strony). bo mam wrazenie ze jakos strasznie szybko schodzi z tego smyczka i caly czas musze dosmarowywac...

24-08-2007, Od: Olimpia Odpowiedz
no to dobra... skrzypce fabryczne są przepisowo 58 cm / 58cm. Za równy miesiąc bo 24 09 mam urodziny. może mi się coś dostanie.............

22-08-2007, Od: jutolina Odpowiedz
Olimpia: skrzypce lutnicze mojej koleżanki sa nieco wieksze niz moje fabryczne. a wiec wniosek z tego taki ze rozmiar zalezy od lutnika badz fabryki, a moze przypadku...:) lutnik jerzy troszczyński robi skrzypeczki nieco wieksze niz przepisowo;)

22-08-2007, Od: Olimpia Odpowiedz
Marta, jeśli ci chodzi o skrzypce fabryczne 1/16 ostatnio widziałam takie na allegro. Podam ci link:http://www.allegro.pl/item226971433_skrzypce_ev616_rozmiar_1_16_futeral_smyczek.html
całkiem niezłe jak na początkującego(z pewnością dziecko)
trudno jest znaleźć taki rozmiar skrzypiec

21-08-2007, Od: marta Odpowiedz
Witam !!!
poszukuje skrzypiec 1/16 jeśli miałby ktoś do sprzedania prosze pisac marrta22@wp.pl badz tel 603797306

Wyświetlono wiadomości 11201-11250 z 13691  Wstecz  Dalej