Sklep
13-10-2006, Od: Laura
Odpowiedz
Tak, ta kostka to kalafonia :) smarujesz nią smyczek przed każdą grą na skrzypcach, lub nawet częściej; dokładnie, całe włosie. Wskazówek się nie da udzielić, bo jest ich za dużo, musisz mieć nauczyciela. Pozdrawiam :]
11-10-2006, Od: Lucyferus
Odpowiedz
skrzypce mam od niedawna dokladnie od 13wrzesnia, kupione na allegro firmy STAGG za 289zl na gwarancji 2lata i wszystko w komplecie :) smieje sie teraz z ludzi ktorzy sie smieja z tych co w wieku starszym i bez sluchu chca grac na skrzypach, przeciez ja Virtuoznem nie bede, to moje zainteresowanie - hobby wiec gram dla siebie, dla wlasnej satysfakcji, ludzi ktorzy sie wysmiewaja to po prostu sa zadumani w sobie i nie potrafioa docenic marzen i staran innych ludzi i mam nadzieje ze jakis 'WIELKI" virtuoz skrzypiec ze szkoly muzycznej to przeczyta ktory napewno sie smial z nie jednego. P.S. mam 21lat a gra idzie mi swietnie, na poczatku mialem nauczycielke ale nie za dlugo, teraz juz sam cwicze z nutami i naprawde polecam bo da sie grac :)
12-10-2006, Od: pianistka ( i skrzypaczka!!!!!!!!!!!)
Odpowiedz
no w koncu ktos madry na tym forum!! gratuluje podejscia, tylko z jednym sie nie zgadzam... w kazdym wieku mozna zostac wirtuozem!!!
11-10-2006, Od: od marta
Odpowiedz
moim marzeniem od dziecka była gra na skrzypcach ale kompletnie nie mam słuchu co robiś???nauczyciele nie dają mi szans
10-10-2006, Od: Adam
Odpowiedz
Yupi! Właśnie wysłałem zamówienie, żeby przysłali mi skrzypce z tej stronki :) Czekam z niecierpliwością!
09-10-2006, Od: Aśka
Odpowiedz
Cześć wszystkim! Widzę, że coraz więcej osób kupuje skrzypce. Chyba nie muszę pisać, że cudownie jest to czytać. Klaudia, idzie mi coraz lepiej, łatwe utwory na orkiestrę albo kwartet gram (próbuję)z płytą :) im dłużej posiadam ten cudowny sprzęt tym łatwiej mi się na nim gra. Nie zapomnę, kiedy pierwszy raz go dotknęłam...nic innego w oczach. Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów!!
07-10-2006, Od: pianistka ( i skrzypaczka!!!!!!!!!!!)
Odpowiedz
ja też jestem " za stara" ( 15 lat) a i tak prosze rodziców o nauczyciela:-) jak na razie uczy mnie koleżanka, ale powoli zaczynają się trudne rzeczy i ona nie jest w stanie mi wytłumaczyć...
p.s NIgel Kennedy w Wawie!!! a i tak nie moge iść bo bilety są za drogie...:-( może będzie jakaś transmisja???
p.p.s. I love the violin too!!
06-10-2006, Od: Gabi
Odpowiedz
Kupilam takie jak ty :) czyli Ever Play! Boze juz sie nie moge doczekac jak ich dotkneeee :D
Z ta ksiegarnia to kiepsko... Niedawno patrzylam czy cos maja ciekawego i doslownie nic nie bylo!! zobacze na allegro.Jezeli chodzi o nauczyciela to tez mam z tym problem.Mowilam moim rodzicom ze chcialabym miec prywatne lekcje ale oni sie z tego smieja....bo jestem za stara....wiec o nauczycielu moge sobie pomarzyc :( POzdrawiam!KOCHAM skrzypceeeeeee :P
06-10-2006, Od: pianistka ( i skrzypaczka!!!!!!!!!!!)
Odpowiedz
a tak z ciekawości Gabi, jakie skrzypce kupiłaś??
06-10-2006, Od: Gabi
Odpowiedz
Huraaaa kupilam skrzypce! TEraz tylko musze cierpliwie na nie czekac:)Nie mam zielonego pojecia jak sie czyta z nut znacie jakies stronki? i wszelkie rady dla poczatkujacych!!!gg7419687
06-10-2006, Od: pianistka ( i skrzypaczka!!!!!!!!!!!)
Odpowiedz
hej Gabi! tak szczerze to radzę wybrac się do jakieś kśięgarni muzycznej i kupić coś w stylu" zasady muzyki " albo " teoria muzyki". tam jest wszystko, łącznie z nutami na początek, a potem już trudniejsze rzeczy, które też się przydają w grze na instrumentach. myśle, że w necie można takie pozycje zamówić jak nie masz gdzieś obok siebie ksiegarni muzycznej. no i w tzw" szkole gry na skrzypcach" też zazwyczaj są PODSTAWY PODSTAW jeśli chodzi o nuty i interwały, a wogóle najlepszym wyjściem jest nauczyciel.:-) sama poluje na kogoś takigo ale... ech rodzice nie chcą mi zasponsorowac nauczyciela, bo chcą , żebym była pianistką:-(
03-10-2006, Od: kala
Odpowiedz
Cześć! to ja Klaudia. witam ponownie w wielkim świecie... Aśka jak ci idzie gra? bo mi dobrze... w dalszym ciągu chodzę na lekcje,jest fajnie i w ogóle skrzypce są super, i niech moc bedzie z wami skrzypkami!!! papatki...;-)
23-09-2006, Od: GABI
Odpowiedz
Hej Magda tez sie zastanawiam jaka firme wybrac i chyba kupuje Ever Play.POzdrawiam!
27-09-2006, Od: Magda
Odpowiedz
Dzisiaj w sklepie muzycznym, gdzie mają te i te w tej samej cenie, kobieta powiedziała mi, że o Ever Play nikt nie pyta, a Stagg'i kupuje regularnie nauczyciel do szkoły. Mówiła mi też o dziewczynie po dwudziestce, która jak przyniosła stagg'a na lekcję, to nauczycielka nie chciała uwieżyć, że dziewczyna dała za nie 300 zł. Aha! Dziewczynie dobrze idzie i jest bardzo zadowolona!
02-10-2006, Od: Jarek
Odpowiedz
Wszystko zależy jaki rejon i kto poleca. U nas akurat nikt nie pyta o Stagga, a wszyscy chcą kupować EverPlaya, także nauczyciele do szkół. Też nie mogą uwierzyć, że za cenę praktycznie samego futerału dostaje się tak dobrze wykonany instrument. Zobaczcie ile kosztuje sam futerał: http://www.henglewscy.com.pl/sklep/ProduktKodOpis.php?ProduktKod=2922
I jeszcze jedno: EverPlay w przeciwieństwie do innych firm, wszystkie elementy ma drewniane a nie z plastiku, a strunociąg z lekkich stopów, a nie pękający z tworzywa. To nie są już zabawki tylko prawdziwe instrumenty.
25-09-2006, Od: Magda
Odpowiedz
Również Cię pozdrawiam i życzę sukcesów w nauce.
29-09-2006, Od: Edyta mama Kariny
Odpowiedz
Witam wszystkich! Moja 6-letnia córka zapragnęła ostatnio, by uczyć się gry na skrzypcach. Pragnienie utrzymuje się już jakiś czas, postanowiłam więc choćby "na próbę" zorganizować jej lekcje gry, takie dla zupełnie początkujących. Bardzo proszę o wszelkie możliwe rady, od czego zacząć, gdzie szukać, co powinna umieć, zanim pójdzie na pierwszą lekcję? No i potrzebuję nauczyciela dla takiego szkraba. Jestem z Warszawy. Kontakt: edyta-soska@wp.pl lub tel. 0504 559 195
20-08-2006, Od: fred
Odpowiedz
Kupilem nowe skrzypce ,to bardzo ciekawy instrument o czarujacym brzmieniu.Nigdy nie jest zapozno na nuke mam 59 lat.Skrzypce nie maja dzwieku jestem w kropc tu informacji
26-09-2006, Od: Ja
Odpowiedz
chyba musisz udać sie do kogoś kto ci je nastroi, ja tez tak miałam i dopiero gdy nauczyciel je nastroił grały, a inaczej raczej nie zagrają:)
26-09-2006, Od: Olka
Odpowiedz
...Hejka mam małe pytanko ma ktoś może gdzieś nuty do piosenek Vanessy Mae? Wiem, że to raczej nierealne, ale prosze o kontakt, albo odpowiedź. Mój numer gg1931526
16-09-2006, Od: Czerniu
Odpowiedz
ma ktpos moze nuty ave maria j.s.bacha oczywiscie na skrzypce
jak tak to czerniu@o2.pl
26-09-2006, Od: Ola
Odpowiedz
chyba gdzieś leżą u mnie w domu te nuty, postaram się znaleźć, jak chcesz to zagadaj do mnie na gg 1931526:)
23-09-2006, Od: Aśka
Odpowiedz
Tak, polecam Ever Play. Pozdrawiam i życzę powodzenia!
07-09-2006, Od: agatka
Odpowiedz
mam skrzypce od miesiąca i już coś mi wychodzi , ucze się całkiem sama i mam 14 lat. jednak moja gra nie jest zbyt dokładna, i zdeczka przypomina buczenie(chociaż inni rozpoznają co gram)chciałabym jakiejś porady żeby to się zmienio iżebym grała lepiej .bardzo proszę o radę PS. POZDRAWIAM WSZYSTKICH SKRZYPKÓW:):):):):)
20-09-2006, Od: :)
Odpowiedz
radze ci jednak skorzystac z pomocy nauczyciela. zreszta jesli masz 14 lat to na pewno cie jeszcze przyjma do szkoly. ja tez gram od niedawna, ale przerwy w lekcjach zle mi robia. na skrzypcach robi sie takie bledy, ze samemu trudno na nie wpasc, a nauczyciel od razu wylapuje i poprawia. mi tez sie czesto wydaje, ze gram juz cos dobrze, a moja nauczycielka znajduje jeszcze mnostwo niedorobek...
zycze powodzenia !!! nie zrazaj sie !!!
17-09-2006, Od: GAbi
Odpowiedz
Huraaa niedlugo dostane skrzypce!!Prosze was o rade lepsze Ever Play czy Stagg moze jeszcze jekies inne bo na lutnicze mnie nie stać :(
20-09-2006, Od: Mary
Odpowiedz
Jak skrzypce to tylko stare... wbrew pozorom nie są takie drogie. Raz miałam doczynienia ze skrzypcami "z allegro" tzn skrzypce, futerał, smyczek, kalafonia i inne bajery za 300 zł. Lutnik powiedział, żeby je jak najszybciej oddać, bo nie wiadomo, czy się nie rozeschną za pół roku.
17-09-2006, Od: pianistka ( i skrzypaczka!!!!!!!!!!!)
Odpowiedz
ja niedawno kupiłam ever i nie są takie złe. mają kilka drobnych wad, ale nauczyciel lub koleżanka to może naprawić. są ładne, wszystko działa jak należy i wogóle. kalafonia dobra futerał extra zapasowa struna e jest, ale na razie się nie przydaje bo jeszcze nie zerwałam(!!!):-)
14-09-2006, Od: justyna
Odpowiedz
juchu!!! mama znalazła mi prywatnego nauczyciela. pierwsz lekcja za dwie godziny
ps.to całkiem miły pan, wyporzyczył mi skrzypce na rok
07-09-2006, Od: ****
Odpowiedz
Jaka ja jestem szczęśliwa. Będę się uczyć gry na skrzypcach w prywatnej szkole. A z państwowej się wypisałam oczywiście, ale nawet się cieszę.
12-09-2006, Od: skrzypek20@interia.pl
Odpowiedz
masz racje panstwowa to dno prywatna trudno trzeba pąłcic ale jest ekstra
06-09-2006, Od: Asiowa:)
Odpowiedz
hehe to gratuluję,że w końcu je masz:D napisz tylko jak się sprawują,bo kiedyś też chciałam kupiś te sktzypce,ale jednak nie byłam pewna co do nich i mam wypożyczone...moja nauczycielka nie popiera raczej kupna w necie,bo skrzypce mogą mieć"wilka";p itp.ale nie zawsze tak jest i dlatego chciałabym znać opinię osób,które mają "sprzęt"z tej stronki;] PoZdRaWiAm;] P.S.do Aśki-podziwiam samozaparcie i powodzenia w dalszej grze;] a tak wogóle ile już grasz?odp.
08-09-2006, Od: pianistka ( i skrzypaczka!!!!!!!!!!!)
Odpowiedz
hm.. na razie nieźle. powiem Ci wady żeby Cię uświadomić, ok? miały źle ustawiony podbródek i źle wyprofilowany podstawek. koleżanka skrzypaczka mówi że mają taki sobie dźwięk. aczkolwiek da się grać zupełnie nieźle, ani jedna struna jak na razie nie pękła, smyczek fajny, futerał super i ogólnie wszystko działa. myśle że jak na tak niską cenę są rewelacyjane:-) warto je na początek kupić
07-09-2006, Od: ****
Odpowiedz
Ze się z państwowej wypisałam
07-09-2006, Od: Asiowa:)
Odpowiedz
Do Aśki:aha ok:) dzia za info,zastanowię się nad kupnem,bo w końcu swoje jakieś i tak muszę mieć;p a chodzi mi o niedrogie,a te na tej stronce takie są...Pozdrawiam;] oj dzięki za pozdro,ja też życzę sukcesów;] mi się to przyda,bo teraz będę ostro zasuwała;p jakoś dam radę;p pa:*
07-09-2006, Od: Aśka
Odpowiedz
Do Asiowej :): mam skrzypce od 18 lipca 2006. Są z tej stronki i mogę Ci je polecić - tanie ale dobre, jak się nie znam :) Z resztą z kartą gwarancyjną na 2 lata. Dzięki za życzenia i nawzajem sukcesów przy każdym utworze :) POZDROWIENIA =>
06-09-2006, Od: pianistka ( i skrzypaczka!!!!!!!!!!!)
Odpowiedz
kupiłam skrzypce z tej stronki!!! HHHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!MMMMMMMMMAAAAAAAAAAMMMMMMMMMMMM SSSSSSSSKKKKKKKKKKKKRRRRRRRRRRRZZZZZYYYPPPCCCCCEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!
05-09-2006, Od: Aśka
Odpowiedz
Asiowa, masz rację! Idzie mi coraz lepiej, uczę się sama i prawie wszystkie melodie które znam mogę już zagrać ze słuchu. To cudowne uczucie, że to pod dotknięciem twoiego smyczka wydobywa się ten wspaniały dźwięk... pozdrówka dla wszystkich!!
05-09-2006, Od: Asiowa:)
Odpowiedz
hej:) jak się czegoś pragnie,cos jest jego pasją,to można zdziałać naprawdę wiele!mam 15 lat,i chodzę już drogi rok do ogniska...zaczynałammając 14...za późno zaczęłam?nie,dla mnie nigdy nie jest za późno na marzenia!każdy ma swoją sznsę;] oczywiście wymaga to dużo cierpliwości,samozaparcia,chęcie i talentu;p ale jak było mi przyjemnie,kiedy usłyszałąm na koniec roku od mojej nauczycielki,że jest ze mnie bardzo zadowolona i robię duże postępy:)mimo tego,że już troszkę starsza jestem;p ten trud nie idzie na marne!nie chcę być zawodowym skrzypkiem,chcę spełnić moje marzenie...to jest coś cudownego;] PoZdRaWiAm wsdzystkich i tych zaczynających dopiero naukę;] "po trudach do gwiazd"
18-08-2006, Od: Pianistka:-{
Odpowiedz
jeśli mieszkam w wawie to ile w przybliżeniu muszę czekać na skrzypce z tej stronki(oczywiście po ich zamówieniu):-)
proszę o odpowiedż !! to ważne!
04-09-2006, Od: Jarek
Odpowiedz
Najprościej przyjść i kupić. A z wysyłką to będzie 2-3 dni.
02-09-2006, Od: justyna
Odpowiedz
do pianistka: to mój numer gg 8369887
01-09-2006, Od: pianistka
Odpowiedz
Justyna, bądź na gg o 20.00 ok? mam nadzieję, że przeczytasz wiadomość:-)
01-09-2006, Od: ?
Odpowiedz
hm... to komp mojego brata i jego gg. chwilowo go nie ma w domu to mogę Ci podać jego numer, ale mogę pisać tylko dzisiaj. w inne dni zawsze się upewniej z kim rozmawiasz...bo to może być mój brat! oto numer:1614960
jakby co ,to mój mail: olam.muzyka@wp.pl
01-09-2006, Od: pianistka
Odpowiedz
oczywiście to była ode mnie wiadomość
:-)
01-09-2006, Od: justyna
Odpowiedz
proszęo numer gg od pianistki
31-08-2006, Od: pianistka :-{
Odpowiedz
możesz wziąć prawatnego nauczyciela. miesięcznie biorą więcej niż w ognisku, ale masz ten komfort, że wybierasz ilość lekcji. możesz np. brać jedną godzinną lekcję miesięcznie za max 50 złotych, a minimum 20. przez godzine nauczyciel da Ci profeskonalne wskazówki co do dalszego ćwiczenia na skrzypcach. powodzenia:-)
i nie załamuj się, ja też mam MEGA problem, a jakoś sobie radzę. Ludzie z tej stronki bardzo mi pomogli....
31-08-2006, Od: JUSTYNA
Odpowiedz
SRZYPCE SZKRZYPCE ŚNĄ MI SIE PO NOCACH,A NIE STAC MNIE NA OGNISKO 100ZŁ MIESIĘCZNIE
31-08-2006, Od: justyna
Odpowiedz
nadal nic, nlerze do sespołu folklorystycznego"snutki" i mama wymyśliła ze ni bed miała czasu na nauke
RATUNKU.........................................................................
29-08-2006, Od: kornel
Odpowiedz
Mam bardzo stare zabytkowe skrzypce z konca XVIII wieku. Wyagają jednak ręki lutnika, oraz profesjonalnej analizy, poenieważ nie mam zadnych dokumentów potwierdzających rękę ich twórcy, wiem jedynie, że to austriacka manufaktura... prosze o kontakt: 691 718 549, lub gg : 3494134, lub: mateusz_fac@o2.pl