Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 12651-12700 z 13721  Wstecz  Dalej     Sklep

09-07-2006, Od: Wania Odpowiedz
Pliss pomóżcie mi z wyborem.Co wybrać gitare elektryczną czy skrzypce.Ciągnie mnie do tego i do tego!Mam 13 lat i nie wiem czy moge jeszcze na skrzypcach...pomóżcie pliss - piszcie na gg 556191 albo na poczte.kingamarz@poczta.onet.pl

28-08-2006, Od: zajac Odpowiedz
na Twoim miejscu wybralabym gitare - zwlaszcza elektryczna, a to dlatego ze na takiej gram (a teraz zabieram sie za skrzypce :D ). Gitara elektryczna jest cudownym instrumentem, no i duzo bardziej uniwersalnym niz skrzypce.

11-07-2006, Od: Ola Odpowiedz
Hejka, ja mam 14 lat, a na skrzypcach zaczęłam grać w zeszłym roku. To bardzo ciekawy i interesujący instrument o pięknym brzmieniu. Nigdy nie jest zapóźno na nauke, jeśli się tylko tego naprawdę chcę. Pozdrawiam.
Ps; ale wybór należy tylko do ciebie:)

20-07-2006, Od: Aneta Odpowiedz
Raczej nie nauczycie się grać na skrzypcach samemu, bo jest to bardzo trudny instrument. Ja gram na skrzypcach od 4 lat i uważam że są piękne ale i trudne :)

25-08-2006, Od: Karol Odpowiedz
Zeby osiagnac poziom mistrzowski - zapewne, ale kto zabroni sobie przygrywac czy zagrac kolede w swieta??

23-08-2006, Od: :) Odpowiedz
CZy komus dziala ten program ze stonki paganiniclub??bo mi sie zapisuje jako plik "zip" i nie moge go otworzyć jak to zrobić?

25-08-2006, Od: Fly Odpowiedz
jesli to 'zip', to potrzebny program WinZip, który go otworzy.

22-08-2006, Od: Aśka Odpowiedz
Do Pianistki. Zamówiłam te skrzypce w sobotę przesyłką gratis - opłata przelewem. Doszły do mnie w środę. Mieszkam całkiem na południu, więc z Warszawy to chyba czas całkiem przyzwoity.

20-08-2006, Od: aleksandradd2@tlen.pl Odpowiedz
SKRZYPCE z duszą :

1.ze starym futerałem,bez smyczka,ODNOWIONE u lutnika:
COPY OF ANTONIUS STRADIVARIUS-Czeskie ,GRATIS Podpórka ! cena:900,00

2.bez futerału,ze smyczkiem,stan bdb,nie mają w środku napisu,GRATIS książka
o nauce na skrzypcach ! cena:1000,00
Ceny do negocjacji !

18-08-2006, Od: Elzbieta Odpowiedz
Skrzypce - to najwspanialszy instrument, można na nim śpiewać. Nie zaśpiewasz na fortepianie ani na perkusji... Jeśli chcesz nauczyć się grać i mieszkasz w Wawie, napisz paganiniclub@interia.pl
Sukces gwarantowany.
Program komputerowy: http://paganiniclub.w.interia.pl
- to nie człowiek, ale jeśli masz słuch, nauczysz się grać na skrzypcach sama, poza tym istnieje Skype i inne darmowe programy.

17-08-2006, Od: Adam Odpowiedz
Mam pytanie odnośnie kamertonu 4- głosowego dmuchanego do skrzypiec. Czy każda ta rurka w którą się dmucha wydaje stosowny dźwięk do strojenia danej struny w skrzypcach? Lepiej kupić kamerton 4- głosowy do skrzypiec czy elektroniczny stroik? Czego wy używacie? Czekam na wasze opinie!

17-08-2006, Od: Pianistka:-{ Odpowiedz
wiecie może ile trzeba czekać po zamówieniu skrzypiec z tej stronki?? bo ja mam zamiar je kupić bez względu na zdanie moich rodziców;-)

14-08-2006, Od: justyna Odpowiedz
do pianistka: dziękuje ci za radę i trzymam kciuki za namiawianie rodziców na skrzypce:-)

14-08-2006, Od: pianistka :-{ Odpowiedz
:-( :-( :-( :-(
jestem załamana!! już myślałam, że przekonam moją mamę do gry na skrzypcach, a ona powiedziała mi dzisiaj, że ja na pewno mam jakiś kaprys i na pewno chcę zostać pianistką tylko teraz mam jakieś młodzieńcze marzenia... fortepian idzie mi świetnie, ale wiem, że to nie jest to!! kocham skrzypce!! chyba się powieszę...

13-08-2006, Od: justyna Odpowiedz
odpiszcie jak najszybciej, chciałabym zacząć nauke jeszcze w tym miesiącu

14-08-2006, Od: pianistka :-{ Odpowiedz
do Justyna:nie jest za póżno na naukę!! porozmawiaj jeszcze z rodzicami, powiedz, że to Twoje marzenie. na pewno zrozumieją!! przecież czego więcej chcieć niż, żeby dziecko marzyło o grze na skrzypcach!! jeśli chodzi o nauczyciela, to wpisz w wyszukiwarce(najlepiej wp) "ekorki" tam reklamuje się wieeeelu korepetytorów!! ja mam 14 lat od ośmiu gram na fortepianie i też marzę o skrzypcach!! moi rodzice również nie są zbyt chętni bo chcą , żebym była pianistka...a ja mam zamiar zdawać na akademię właśnie na skrzypcach!! mam nadzieję, że wszystko Ci się uda!! powodzenia i wytrwałości w nauce!!

13-08-2006, Od: **** Odpowiedz
Do Justyny. Na pewno nie jest za późno, aby rozpoczęła naukę.

chciałam jeszcze dodac,że moi rodzice za nic nie zgodzą się na szkołe muzyczną, bo jest za drogo,mam jeszcze małe pytanko, kto zna kogos z jarocina kto uczy gry na skrzypcach???proszę o namiary

proszę, odpiszcie

zawsze chciałam grać na skrzypcach ale rodzice się nie zgadzają, po pierwsze nie mamy za durzo kasy a po drugie chodze juz do szóstej klasy. Czy nie jest jeszcze za póżno na nałke???

12-08-2006, Od: Aśka Odpowiedz
Pianistko! Jak już wcześniej pisałam mam skrzypce z tej stronki i wydają mi się zupełnie niezłe - firma Ever Player. Myślę, że mogę Ci je polecić, a jak na skrzypce fabryczne mają bardzo ładny dźwięk.

10-08-2006, Od: Pianistka:-{ Odpowiedz
siemka ludzie!!! powiedzcie mi , jeśli już muszę kupić skrzypce fabryczne bo NIE MAM ABSOLUTNIE innego wyboru to, która z firm produkuje nadające się do grania instrumenty?? Błagam o odpowiedż!!!

10-08-2006, Od: CZAREK Odpowiedz
PAMIĘTAJ CHĘCI TO 50% SUKCESU A POZOSTAŁE 50% TO CODZIENNE ĆWICZENIA PRZYNAJMNIEJ 1 GODZ. DZIENNIE

11-08-2006, Od: pianistka :-{ Odpowiedz
jestem przygotowana na ciężką pracę!! :-) na fortepianie czasami ćwiczyłam do 8 godzin!! w weekend oczywiście:-) a chęci też są bo skrzypce to moje marzenie... dzięki, dałeś mi nadzieję, że na 100% będę grać na skrzypcach.. dodałeś mi skrzydeł!!

23-06-2006, Od: iwona czepułkowska Odpowiedz
czy mogłby ktos zyczliwy podac mi adres ztrony, gdzie znajde informacje o przystawkach do skrzypiec?
dobrych firm.

ichaiha@wp.pl

WWW.HENGLEWCSY.COM.PL POWODZENIA

16-07-2006, Od: Aśka Odpowiedz
Hej, mam prawie 16 lat, rok temu skończyłam szkołę muzyczną I-go stopnia z fortepianu, i teraz moim marzeniem jest gra na skrzypcach. Czy mogę nauczyć się tego sama? Mój tata uważa, że w tym wieku już się nie zaczyna...

10-08-2006, Od: ? Odpowiedz
NIEPRAWDA JA MAM 15 LAT I DOPIERO OD WRZEŚNIA BEDĘ SIE UCZYŁ GRAĆ NA SKRZYPCACH A NA NIE MAM NAWET INSTRUMUMENTU MÓJ PRZYSZŁY NAUCZYCIEL POWIEDZIAŁ MI ,ŻE WIEK NIE GRA DUŻEJ ROLI TRZEBA TYLKO ĆWICZYĆ 1 GODZ. DZIENNIE TEN NASZ UKOCHANY INSTRUMENT JEST TRUDNY - PO PROSTU NIE JEST ŁATWY

04-08-2006, Od: pianistka :-{ Odpowiedz
ja mam 14 lat i chodzę już do szkoły 2 stopnia. też gram na fortepianie a kocham skrzypce!!! moi rodzice usiłują mi to wybić z głowy... może razem znajdziemy jakiś sposób...

01-08-2006, Od: Nata Odpowiedz
Hej wszystkim juz niedlugo moje urodzinki no jakies 2 miesiace:P i wresczie dostane skrzypceeeee!!!jestem happy!!!pewnie bede grac tylko dla przyjemnosci bo stara dupa ze mnie:P POzd. dla wszystkich ktorzy kochaja skrzypce!

DZIĘKI NAWZAJEM

23-07-2006, Od: Daniel Odpowiedz
Ale Allegro jest niepewne... Ostatnio oszukano mojego barta na 200 zł, potem siostrze się wkradli na konto itd. I teraz nie mam zaufania, chociaż mam ochotę na te skrzypce za 289-futerał, smyczek, podbródek, kalafonia i oczywiście same skrzypce!

Pomyśl jakiej jakości są te skrzypce skoro sam smyczek kosztuje 100zł a kalafonia ok.50 wiec ile wyjdzie za same skrzypce? kiedys w sklepie muzycznym w Gorzowie Wlk gosciu powiedział mi ,że takie skrzypce to praktycznie ZABAWKA

08-08-2006, Od: pianistka :-{ Odpowiedz
ostatnio ta stronka jest zasypywana przeze mnie pytaniami... nic nie poradzę, że tyle ich mam!! niedługo chce kupić sobie skrzypce. na początek fabryczne oczywiście bo na inne ngdy nie uzbieram pieniędzy... czy ktoś może mi w miarę jednoznacznie powiedzieć która firma jest najlepsza?? jeśli mam ktoś jakieś pozytywne lub negatywne doświadczenia, to proszę podzielcie się ze mną!! moje drugie pytanie to jaki rozmiar skrzypiec jest dla mnie dobry?? mam 14 lat, 162 cm wzrostu, ręka ok 65 cm, dłoń doźć duża- na fortepianie sięgam nonę. ??????????????

10-08-2006, Od: czarek Odpowiedz
najlepiej skontaktuj się z jakimś nauczycielem, bo chyba sama z siebie nie bedziesz się uczyła??? ja bym ci radził - porozglądaj sie za skrzypcami firm yamacha lub skrzypcami EVERY PLAY ALBO WEJDŹ NA www.henglewscy.com.pl , www.adamusic.pl , muzyczny.pl ja bym ci radził raczej 4\4 ale popytaj się jeszcze innych POWODZENIA I DUUUUŻEJ CIERPLIWOŚCI ,POZDRAWIAM CZAREK

08-08-2006, Od: Gabi Odpowiedz
Kurde chyba nie mam tego programu:(

do Gabi: na mezzo
z polską orkiestrą, poprostu cool!!

08-08-2006, Od: Gabi Odpowiedz
A gdzie lecial ten koncert??

DO SPINKI:daj spokój!!:-) to wcale nie jest takie ważne ja tylko o tym wspmniałam bo niektórzy(nie wszyscy!!!) nauczyciele skrzypiec chętniej uczą jak ktoś ma jakies pojęcie o czymkolwiek. ale to nie jest zasada!! wiesz, po prostu takie CV.;-)
a tak przy okazji...właśnie oglądałam koncert Nigela Kennedyego i weszłam na jego stronke... co o nim myślicie? jest dość kontrowersyjny... ale ja go uwielbiam!!

08-08-2006, Od: Spinka Odpowiedz
Do Pianistki:
chętnie kiedyś się z Tobą spotkam, tylko mam taki mały problem... Bo ja nie chodziłam do szkoły muzycznej, i nie mam tak opanowanego materiału teoretycznego jak Ty... :(

08-08-2006, Od: **** Odpowiedz
Wyczytałam gdzieś, że dla młodzieży najlepszy jest rozmiar 3/4, dla dorosłych 4/4, a dla dzieci 1/2 i mniejsze. Po twoim wzroście najlepsze były by skrzypce 3/4.

07-08-2006, Od: pianistka Odpowiedz
Hejka!! przeglądałam te wpisy i zauważyłam, że dużo osób usiłuje znaleźć nutki proste i trudniejsze na skrzypce. wpiszcie w GOOGLE "skrzypce" i wyskoczy Wam duuużo nutek!! pozdro

07-08-2006, Od: pianistka :-{ Odpowiedz
dzięki wszystkim!!! teraz mam pytanko ogólne... jestem całkowicie zielona jeśli chodzi o grę na skrzypcach. czy znalazłby się nauczyciel( może być to również student lub zaawansowany uczeń szkoły muzycznej 2 stopnia w grze na skrzypcach) z Warszawy gotowy nauczyć mnie zawodowo grać na skrzypcach?? dodam, że od ośmiu lat gram na fortepianie w SM i idzie mi bardzo dobrze( na dwóch ostatnich egzaminach 25 pkt, a wcześniej 23) z teorią muzyki zero problemu. jestem gotowa na prawdę dużo i ciężko pracować!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mam 14 lat

07-08-2006, Od: Ania Odpowiedz
Droga Pianistko:)
Wszystko jest możliwe, pod warunkiem że będzieszbardzo duzooo ćwiczyć i bedziesz lubiła to co robisz ;)
Powodzenia!!! :)

05-08-2006, Od: Marta Odpowiedz
Pianistko! hm... to jest raczej potrzebne. wszystkie osoby w mojej szkole muz. to mialy maja. ten 'podstawek' nazywa sie żeberkiem :) na poczatku mozesz uzywac poduszeczki (mozesz zrobic ja z gabki, obszyc materialem i przeciagnac gumke z przeciwleglych bokow, po czym przeciagnac pod podbrodkiem). jednak polecam Ci od razu kupienie zeberka. bez tego sie raczej nie da grac;/ to znaczy - da sie ale bedziesz miala zla postawe i bedzie Ci sie zwyczajnie zle gralo. zeberka nei dostaniesz razme ze skrzypcami. ale mozesz go kupic w sklepie muz. ja swoj kupilam za 50zł i uwielbiam go! i to raczej był jeden z tanszych. ale to o niczym nie swiadczy! wszystkie moje kolezanki maja za 90zl ale dla mnie wygodniejszy jest moj :) wszystko jest kwestia przyzwyczajenia :) ycze powodzenia :)

06-08-2006, Od: Ania Odpowiedz
Droga Marto!
Podstawek- to jest to małe drewienko na którym leża struny :) A Żeberko to inacze :obojczyk" :)

05-08-2006, Od: pianistka :-{ Odpowiedz
mam być może głupie pytanie... czasem widzę, że skrzypkowie podczas gry trzymają skrzypce nie bezpośrednio na barku tylko na takim jakby przymocowanym "podstawku" czy to jest konieczne do gry!!??!!?? nie widzę takiego "podpórka" w ani jednej ofercie skrzypiec fabrycznych!! błagam niech ktoś mi odpowie, bo nie będę mogła spać! muszę sama zbierać na skrzypce, rodzice na pewno nie zgodzą się z kupnem czegoś potrzebnego do instrumentu!

05-08-2006, Od: Aśka Odpowiedz
Jasne, że jest! Też skończyłam szkołę z fortepianu i na skrzypcach nie idzie mi tak źle...

05-08-2006, Od: Pianistka:-{ Odpowiedz
Hejka!! dzięki wszystkim za rady!! może mi ktoś powiedzieć czy jak gram dobrze na fortepianie, mam niezły słuch i nie najgorsze wyniki w kształceniu słuchu to mam szanse jeszcze dogonić moje koleżanki i kolegów skrzypków?? jestem w gimnazjum, a chciałabym się jeszcze załapać do szkolnej orkiestry. jest sens powalczyć o granie na skrzypcach zawodowo??

05-08-2006, Od: **** Odpowiedz
Do Gitarzystki. Ucząc się bez nauczyciela i prywatnych lekcji można też się wiele nauczyć. Widać, że też umiesz grać na gitarze, a to pomoże ci w nauce na skrzypcach. Można też kupić program z którym nauczysz się grać na tym instrumencie. Tylko jest jedno ,,ale", bo program nie powie ci czy dobrze grasz, ale za to o fałszowaniu przypomną ci domownicy. A więc warto spróbować.

Wyświetlono wiadomości 12651-12700 z 13721  Wstecz  Dalej