Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 12951-13000 z 13691  Wstecz  Dalej     Sklep

13-03-2006, Od: eweczka Odpowiedz
Oczywiście, że włosie można wymienić;) Skontaktuj się z lutnikiem... Nowe włosie w zależności od jakości kosztuje ok.50 zł. Musisz doliczyć "roboziznę" lutnika... A to już zależy od każdego z nich;) Pozdrawiam!

13-03-2006, Od: Dominika Odpowiedz
Chciałabym kupić skrzypce lutnicz z okolic Poznania za ok. 2000. Proszę o kontakt. Dominika

12-03-2006, Od: kla Odpowiedz
Czy mogę zacząć grę na skrzypcach w wieku 12/13 lat i czegoś się nauczyć?

09-03-2006, Od: ? Odpowiedz
tak !! lekcja trwa 30 minut a w miesiącu mam ich 8 a płace 120 zł -zapisałam sie do ogniska muzycznego ;)

12-03-2006, Od: Kaśka Odpowiedz
Masz racje ja płace tyle samo. Może nawet chodzimy do tej samej szkoły?

12-03-2006, Od: whovn Odpowiedz
bbyug

12-03-2006, Od: Madzia Odpowiedz
jesli pani córeczka wykazuje chęci i sama chce to nie widze zadnych przeszkud oczywiscie czeka ją wiele lat pracy nad tym instrumentem ale jak zacznie tak wcześno to moze zostac kims wielkim naprawde warto sprubować

04-02-2006, Od: sex Odpowiedz
skrzypce.... to dziadostwo!!!
kto chce grac na takim skrzypiacym instrumencie/???nie piszcie takich glupot jak np.gdzie mozna kupic skrzypce!!! to jest nudne i wnerwiajace!!!

11-03-2006, Od: Paulina Odpowiedz
Jeżeli ktoś uważa ,że skrzypce to dziadostwo - to jest w błędzie.Ja je bardzo lubię,choć nie umiem na nich grać.

Jeżeli ktoś uważa ,że skrzypce to dziadostwo - to jest w błędzie.Ja je bardzo lubię,choć nie umiem na nich grać.

06-02-2006, Od: Kama Odpowiedz
to t u nie wchodz!

Bardzo żałuję,że nie mam skrzypiec i nie umiem na nich grać.

Bardzo żałuję,że nie mam skrzypiec i nie umiem na nich grać.

10-03-2006, Od: Paulina Odpowiedz
a czy jeżeli np. ze smyczka wyjdzie jeden ten "włos" to cos sie stanie??

10-03-2006, Od: ? Odpowiedz
prywatne lekcje kosztujuą ok 80 złotych miesiecznie czyli 4 lekcje 60 minutowe lub 8 półgodzinnych

10-03-2006, Od: Dariusz Odpowiedz
Dzień Dobry Mam do Państwa pytanie czy zajmujecie się naprawą lub renowacją starych skrzypiec??,szukam lutnika co zajmie się skrzypcami z 19wieku.Proszę o odpowiedz mailem.Dzienkuję i Pozdrawiam Dariusz K.

09-03-2006, Od: Dominika Odpowiedz
16 a co??

09-03-2006, Od: Paulina Odpowiedz
Dominika a ile masz lat?? jesli mozna

09-03-2006, Od: Paulina Odpowiedz
Ja za lekcje płacę ok.40 zł...

09-03-2006, Od: Dominka Odpowiedz
80 zł ale za miesiąc czy za ile lekcji??

09-03-2006, Od: ? Odpowiedz
prywatne lekcje kosztuja ok 80 zł

09-03-2006, Od: 622733(gg) Odpowiedz
Udziele lekcji.
Tanio.

08-03-2006, Od: Dominika Odpowiedz
za 8 lekcji ale chyba w miesiącu??? tak? 120 zł/ 8 lekcji
pozdrawiam ;)

08-03-2006, Od: ? Odpowiedz
ja za miesiac płace 120 zł w ognisku muzycznymza tzn.płace za 8 lekcji w tygodniu po 30 minut

01-03-2006, Od: Madzia Odpowiedz
zbigorku skrzypce fabryczne o przystempnej cenie to od 300-600 zł około tyle powinnaś wydać na początkujące skrzypce ale jakiej firmy najlepiej kupić to niewiem :( każda firma ma jakiejs male usterki ale sa one prawie nie zauważalne sama gram na skrzypcach ale lutniczych a wczesniej grałam na fabrycznych i mysle ze to jest dobre rozwiazanie na poczatek POZDRAWIAM !!

08-03-2006, Od: Jarek Odpowiedz
Weź po uwagę, że w salonie muzycznym zapłacisz 500 zł za dokładnie te same skrzypce, które tutaj lub na Allegro kosztują 250-300 zł

01-03-2006, Od: igor Odpowiedz
madziu dzieki za informacje.tez tak mysle.to co .ide do sklepu.papa

06-03-2006, Od: Dominika Odpowiedz
hej! zaczynam naukę od następnego tygodnia!!! pozdrawiam bardzo serdecznie od serduszka wszystkich skrzypków. Udzielcie mi jakiś wstępnych rad na początek!!! Proszę

07-03-2006, Od: Kasia Odpowiedz
Niepowinnaś sie absolutnie stresować przedpierwszą grą na skrzypcach :) Ja sie troszke bałam ale nie było tak jak to sobie wyobrażałam :) Najpierw poznasz ogólną budowę skrzypiec :)Potem nauczysz się stawiać pierwszy palec, następnie drugi, trzeci i w końcu czwarty :) Potem ibracje flarzolety i granie w innych pozycjach :) Jeśli masz jeszcze jakieś pytania z checiom odpowiem :)

Jakiej firmy skrzypce polecacie??? W przystępnej cenie oczywiście???
Piszcie na maila odpisze na 100%
czekam dzięx

Jakiej firmy skrzypce polecacie??? W przystępnej cenie oczywiście???
Piszcie na maila odpisze na 100%
czekam dzięx

06-03-2006, Od: Paulina Odpowiedz
nie chodzi mi tu o jakiąś gre w filharmonii...wystarczy jakies kolędy nie wiem zwykłe piosenki...takie ot

06-03-2006, Od: Paulina Odpowiedz
czyli 17. lat to nie problem by sie nauczyć grać na skrzypcach...?

05-03-2006, Od: ? Odpowiedz
ja nie mam zadnego bo dopiero 1 miesiąc sie grać ucze :D

05-03-2006, Od: igor Odpowiedz
dzieki.powodzeni9a w nauce.ten instrument to piekna rzecz.buzka

01-03-2006, Od: Ola Odpowiedz
sprzedam skrzypce-info na maila

a jakie masz te skrzypki,bo ja jestem na kupnie.chodzi mi o fabryczne bo jestem laikiem w graniu na tym instrumencie,nie wymagam lutniczych bo nie mam tyle kasy.a ty w jakiej masz cenie?
buzka

kto ma pomysł jak sie nauczyc tej wibracji.zyrafka mówiłą ze to samo wychodzi jak sie wyluzuje reke. a mam ktos jakis inny pomysł?

02-03-2006, Od: Michal xD Odpowiedz
Gram troche na gitarze... cos mnie wzielo zeby sprobowac skrzypiec.. czy takie z allegro czy tez z tej stronki wystarcza? I jak to jest z graniem... jak szybko da sie czegos nauczyc..??

hejhej.z graniem nie jest tak trudno.chodzi o technike która stwarza troche kłopotu. ja sam ucze sie 4 m-ce i jakos idzie.super sprawa. i tez gram na gitarze ale zaswiadczam -gitara i skrzypce to dwa rózne świety.oba instumenty nie maja nic wspólnego w technice gry.jak juz łapniesz game i masz dobry słuch to samo pójdzie ,naprawde.bierz sie za robote. a na skrzypcach sie nnie znam .bo na razie mam kumpeli z akademika.ale jestem na kupnie jakis niedrogich,cały czas szukam.ale myśle ze jak dla takiego laika jak ja czy ty to fabryczne kupisz juz za 300 zł.buziando.pamietaj na skrzypce nigdy nire jest za pózno.ja mam 22 lata i jest spoko.trzeba tylko chciec.

15-02-2006, Od: Agnieszka Odpowiedz
Jestem mamą 12 letniej uczennicy szkoły muzycznej I stopnia w klasie skrzypiec. Córka zamierza kontynuować naukę w szkole II stopnia, a ma skrzypce wypożyczone w szkole i nie najlepszej jakości. Poza tym w maju jedzie na ogólnopolski konkurs wraz z orkiestrą i kwartetem smyczkowym, w którym gra.Chciałabym kupić dla niej dobre skrzypce lutnicze, takie które nie wymagałyby już żadnej korekty. Nie wiem czy zdecydować się na nowsze czy raczej stare (są różne opinie na ten temat). Jeśli ktoś miał podobny problem lub jest osobą kompetentną w tym temacie, to czekam na jakąś poradę lub konkretną ofertę sprzedaży. Interesują mnie skrzypce w granicach 2500 zł.w rozmiarze 4/4.

26-02-2006, Od: ? Odpowiedz
witam jestem nauczycielem skrzypiec jesli chodzi o stare skrzypce to musiałaby pani szukac ale powiem pani tak lepiej kupic narazie jakies stare do 1.000zł i wyremontowac a pózniej kupic lepsze bo dobre sa skrzypce ale w granicach 4.000zł-7.000zł i lutnika Pawlikowskiego w Krakowie on ma swietne skrzypcemój uczen gra na jednych z nich jest zadowolony jesli bedzie miała pani jakies pytanai prosze zapytac a ja chetnie odpowiem pozdrawiam

04-03-2006, Od: marekD Odpowiedz
taa Pawlikowski to taka połfabryczka...

28-02-2006, Od: gdae Odpowiedz
świetne- nie świetne... Pawlkiowski w każdym razie sprzedaje manufaktury a nie skrzypce lutnicze; nie ma to, jak sztuka na akord!

03-03-2006, Od: stilomanagement Odpowiedz
Witamy

Czołowy polski reprezentant etno-jazz-rocka, warszawskie STILO, poszukuje skrzypka/skrzypaczki (lub wiolonczelisty/stki). Oficjalna strona zespołu: www.stilo.terramail.pl

Próbki utworów są dostępne pod adresami:
www.sklep.serpent.pl/opis.php?lang=&id=9456
www.sklep.serpent.pl/opis.php?lang=&id=6050

Zainteresowane osoby prosimy o kontakt na: realmusic@wp.pl

(Uwaga! szukamy kogoś zainteresowanego bardziej projektem artystycznym niż graniem "dziobów").

Zapraszamy
stilomanagement

24-02-2006, Od: Paulina Odpowiedz
nie mam skrzypiec ale bardzo chciałabym je kupić jednak mam 17 lat i ogromną chęć nauczyć sie na nich grać czy nie jest juz za późno??

25-02-2006, Od: igor Odpowiedz
paulina nie jest za pózno.bierz sie za robote. ja mam 22 lata i ucze sie dopiero 4 m-ce.nie jest zle.myslałem ze gorzxej bedzie.BIERZ SIE ZA ROBOTE.,JAK BY CO TO PISZ NA MÓJ MAIL POGADAMY O TYM.

25-02-2006, Od: igor Odpowiedz
paulina nie jest za pózno.bierz sie za robote. ja mam 22 lata i ucze sie dopiero 4 m-ce.nie jest zle.myslałem ze gorzxej bedzie.BIERZ SIE ZA ROBOTE

25-02-2006, Od: kasia Odpowiedz
Siemka !! Oczywiście, że nie jest za póxno !! nawet jakbyś miała 71 lat to możesz na nich grać !! Może niekoniecznie w szkole muzycznej !! Możesz brać prywatne lekcje neuki lub zapisać sie do studium muzyczno-artystycznego !! Jakbyś miała jeszcze jakieśpytanie dotyczące skrzypiec i tematów z nimi zwqiązane -----> chętnieodpowiem !!

25-02-2006, Od: igor. Odpowiedz
zyrafko masz jakas technike na nauke wibracji?bo jakos nie chce mi ona wychodzić.odezwij sie jak bedziesz miec chwile.dzieki

Wyświetlono wiadomości 12951-13000 z 13691  Wstecz  Dalej