Sklep
06-12-2005, Od: Goska
Odpowiedz
Czesc Wam:)Popieram ponizsze wypowiedzi,ze dla chcacego wszystko jest mozliwe.Ja od malego marzylam na grze na skrzypcach,ale niestety wszystko poszlo nie tak jak trzeba,noi wyszlo z duuzym poslzigiem.Mam juz 16 lat i dopiero zaczelam nauke.Naprawde tracilam juz nadzieje i myslalam,ze nic z tego nie bedzie.Chociaz w glebi serca wierzylam,ze moze anuz sie jeszcze uda.Noi sie udalo:)Lepiej pozno niz wcale.I pomimo tego,ze tez wiem,ze wirtuoza ze mnie zadnego nie bedzie,to moge grac dla wlasnej przyjemnosci i to mi wystarczy:)Dlatego wszystkim tym,ktorzy mysla,ze juz wszystko stracone,mowie glowa do gory,bo napewno sie Wam uda!!Wystarczy tylko walczyc o swoje marzenia:)A naprawde warto!:)Trzymam za Was kciuki i goraco pozdrawiam!!Trzymajcie sie:)
02-12-2005, Od: Iwona
Odpowiedz
SPRZEDAM SKRZYPCE 1/2W BARDZO DOBRYM STANIE WYKONANE PRZEZ CZESKIEGO LUTNIKA SKRZYPCE Z DUSZĄ 100 LETNIE !!! ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT NR TEL (89)767-49-53 CENA DO UZGODNIENIA
27-11-2005, Od: Fifi
Odpowiedz
Ja już niedługo będę miała skrzypce z czego bardzo się ciesze. Poprosiłam o nie mojego "mikołaja" czyli tatusia na mikołaja ale sądzę że będę miała je już wcześniej. Mam 17 lat i wcale nie twierdze że jastem za stara na skrzypce, przeciwnie myśle że teraz wiem tak naprawde czego chce. Małe dzieci uczą się tej pięknej sztuki gry ze względu na nacisk ze strony rodziców co dla mnie jest rzeczą nie do pomyślenia!!!!!! życzcie mi powodzenia w nauce gry na skrzypcach. Z góry thanks
01-12-2005, Od: Ania
Odpowiedz
Popieram Twoje zdanie. Rodzice niektórych zaniedbują jak są mali,nie doceniają ich, a tak naprawde dopiero w tym wieku wiemy czego chcemy. A może z niektórych osób w naszym wieku wyrosłyby szanowani w świecie wirtuozi. Tymczasem oni skazują nas na szarośc codziennego dnia i tłumią nasze uczucia.
A tak poza tym, to gdzie chcesz sie uczyć grać i jakie skrzypce chcesz kupić?
14-11-2005, Od: Łukasz
Odpowiedz
Witam, jeśli ktoś wie,co oznacza napis na a raczej"w"skrzypcach: Caspar da Salo in Brescia 1591" to prosze o odpowiedz... Szukam też osoby która na podstawie zdjęć i "dla przyjemności" wyceniłaby (w przybliżeniu) moje skrzypce z w/w napisem. Pozdrawiam, Łukasz
28-11-2005, Od: Michał
Odpowiedz
cy ty masz takie skrzypce, czy tylko je gdzieś widziałeś. Podeślij proszę zdjecia.
Michał
19-11-2005, Od: ?
Odpowiedz
Gasparo da Salo, a nie Caspar...
27-11-2005, Od: ?
Odpowiedz
zacinskij
27-11-2005, Od: ?
Odpowiedz
stradewari
26-11-2005, Od: robert
Odpowiedz
nabyłem kilka dni temu smyczek do skrzypiec sygnowany.Otto Durschmit,czy ktoś z Was wie co to za lutnik wykonał ten piękny smyczek i ile może on być warty?Niestety nie mam literatury na temat smyczków.proszę o pomoc osobę dobrze znającą się na instrumentach lutniczych.Mój gg 7922448
25-11-2005, Od: Kasia
Odpowiedz
Ello poZIOMKI!! Jak macie 15,16,17 lub nawet wiecej lat to co z tego.../?Nikt wam nie zabroni grać na tym pięknym instrumencie.Spróbujcie!!Naprawde warto!!AHA!!I nie przejmujcie się tymi co mówią "nie masz szans coś ty zgłupiał/a czeba było zacząć w wieku 5,6 lat nie uda sie nie warto zacząć" Nie wierzyć mi w to proze pod zadny pozorem!!Prawdą natomiast jest to iż dla chcącego nic trudnego!! I to czeba zapamiętać no to tyle!!!Powodzenia!!! Ja mam 12 lat i gram od września.Cool jest i mi nawegt wporzol idzie cmok papatki:P:P:P:P
14-11-2005, Od: Ania
Odpowiedz
Czy osoba mająca 14 lat może nauczyć się grać na skrzypcach ??? Bardzo bym chciała ale czy nie jestem za stara ? odpiszcie...
25-11-2005, Od: Kasia
Odpowiedz
Hej Aniu!!!Pewnie że możesz się nauczyć grać na skrzypcach.Właściwie to nie jest takie trudne.Ale dla chcącego nic trudnego.Pamiętaj o tym.Czymam za Ciebie kciuki i życzę powodzenia.Ja mam 12 lat i ucze się od września.Jak narazie dobrze mi idzie.Pozdrawiam wszystkich skrzypków!!!
15-11-2005, Od: Iwonka
Odpowiedz
Ludzie, błagam trzymajcie za mnie kciuki!!!!!!
Mam 16 lat i zaczynam uczyć się grać na skrzypcach!
Staram się jak mogę, ale dla chcacego nic trudnego!
Zachęcam wszystkich do nauki i przedewszystkim:ODWAGI! Pozdrawiam:)
23-11-2005, Od: karolina
Odpowiedz
a JA mialam 20 lat jak zapisalam sie do ogniska muz. do klasy skrzypiec teraz mam 25 i DYPLOM UKONCZENIA OGNISKA MUZYCZNEGO W klasie skrzypiec Z WYNIKIEM BARDZO DOBRYM. MIEDZY CZASIE UCZYLAM SIE GRAC NA PIANINIE tez w ognisku muz. mam w planach jeszcze akordeon BO JA KOCHAM MUZYKE I WSZYSTKICH UCZACYCH SIE GRAC
22-11-2005, Od: IGA
Odpowiedz
Sprzedam skrzypce 1/2 czeskiego lutnika...stare w dobrym stanie...2500złZ niesmowitym brzmieniem...skrzypce z duszą Wszystkich zainteresowanych prosze o kontakt dziękuje
20-11-2005, Od: piotr
Odpowiedz
Czesc wszystkim:) mam 21 lat jestem studentem Akademii muzycznej. Chetnie dam korepetycje poczatkujacym oraz tym bardzij zaawansowanym:D moj nr gg to 1195029 Zycze wszystkim powodzenia w nauce !
19-11-2005, Od: Kasialinda
Odpowiedz
a ja grałam 7 latek ale zrezygnowałam ale już niedługo wielki powrót:D
19-11-2005, Od: Aleksandra
Odpowiedz
kupie skrzypce stare z okolo 20 wieku , blyszczace ,ale zeby bylo widac ze sa stare o dobrym i glosnym brzmieniu preferowany kolor to na srodku ciemniejszy a na bokach jasniejszy.gg:9712881
17-11-2005, Od: Pioter
Odpowiedz
Jeśli ktoś ma jakąś szkołe na skrzypce chętnie odkupie gg1251047
17-11-2005, Od: Magda
Odpowiedz
Mam takie pytanie skrzpce na tej stronie kosztują 300 zł.Chodzi mi czy naprawde?
16-11-2005, Od: Alona
Odpowiedz
sprzedam skrzypce z 18 wieku za 2000zł
15-11-2005, Od: Krystian Gasiorowski
Odpowiedz
SKRZYPCE STAINER Z XIX WIEKU, POSIADAJĄCE EKSPERTYZĘ, NIEMIECKIE, DO RENOWACJI. CENA. 1700ZŁ. DO NEGOCJACJI. TEL. 0602-667-484.
15-11-2005, Od: anul
Odpowiedz
witajcie mlodzi skrzypkowie!!!mam 15 lat,dopiero zaczynam...sklonila mnie do tego ciekawosc czy sobie poradze i...wasza strona!!!dziekuje tym wszystkim,ktorzy dawali mi szanse(wiek)!!!buziaki dla wszystkich!!!=*
14-11-2005, Od: ?
Odpowiedz
Caspar da Salo - nazwisko i imie lutnika
Brescia-miejscowość
1591 rok
14-11-2005, Od: Kamila
Odpowiedz
To w skrzypcach oznacza imię Lutnika który wykonał skrzypce rok wykonania i miejsce
13-11-2005, Od: Iwona
Odpowiedz
To znowu ja Iwona nr mojego gg to 75666304 pomuzcie plis papa
13-11-2005, Od: Iwona
Odpowiedz
Hejo pisze do wszystkich ktorzy mogliby mi pomóc mam pytanie czy zna ktos adres jakiejs stronki jak samemu uczyc sie grac na skrzypcach wlasnie na dniach kupuje sobie skrzypce ale nie wiem czy da sie samemu uczyc acha niech ktos poda mi tesz adres stronki na ktorej sa teksty do grania na skrzypcach bardzo prosze pozdrowienia dla wszystkich papa
13-11-2005, Od: maj
Odpowiedz
aha,jak masz jakieś pytania to 5935861 chętnie pogadam
13-11-2005, Od: MAJ
Odpowiedz
Aha co do Adranny niestety ale jeśli zaczniesz sama grać to z pewnością będziesz mieć zły aparat (tymberdziej że jak mowisz nic o skrzypcach nie wiesz) który bardzo cięzko ppóźniej naprawić.Nie ucz się sama bo będzie tylko gorzej.Pozdrawiam
13-11-2005, Od: Maj
Odpowiedz
LUDZIE! MÓWIE WAM!! GRA NA SKRZYPCACH (może nie gra ale samo ćwiczenie) TO KATORGA!! MAM 13 LAT GRAM NA SKRZYPCACH 7 LAT I JUŻ NIE MOGE ĆWICZYĆ SIĘ NIE CHCE NIKOMU A BEZ ĆWICZENIA NIE MA EFEKTÓW ! ODRADZAM !
12-11-2005, Od: Natalia
Odpowiedz
Hej. Uczy się ktoś z was może w Szkole Muzycznej IIst. im. Karola Szymanowskiego w Katowicach? Jeśli tak to proszę o kontakt. Również na gg: 3975311. Pozdrawiam!
(nawet nie wiem, czy mi się opłaca kontynuować naukę skrzypiec)
11-11-2005, Od: Kasia
Odpowiedz
A ja gram na fortepianie 14 lat, na gitarza rok, na flecie miesieac:) studiuje muzyke, chcialabym jeszcze grac na skrzypcach, weszlam tutaj bo potrzebuje informacji o budowie skrzypiec (na zajecia), ale tutaj jest za malo szczegolow :(
09-11-2005, Od: Kamila :D
Odpowiedz
Adrianna nie przejmuj sie ja mam 12 lat i zaczełam kilka miesiecy temu :) jak spotkałas się z innym instrumentem lubi masz dobry słuch to bedzie oki :) wiecej na gg:5142466
POZDRAWIAM :*
09-11-2005, Od: Krystian
Odpowiedz
SKRZYPCE STAINER Z XIX WIEKU, NIEMIECKIE,POSIADAJĄCE EKSPERTYZĘ, DO RENOWACJI. CENA. 1700ZŁ. DO NEGOCJACJI. TEL. 0602-667-484. WARSZAWA.
08-11-2005, Od: Adrianna
Odpowiedz
Hej przeczytalam wasze wiadomość...ja w sumie też mam problem i z wiekiem i z nauką=/...mam 16 lat i chce nauczycs ie gry na skrzypcach..ale jest większy problem nie mam zielonego pojęcia gdzie mogi by mnie nauczyć na nich grać jak pytałąm w szkole muzycznej to powiedzieli ze na skrzypce to idą dzieci do 10 roku życia....no i klapa...myślałam też o nauce ,,samouka" tak jak to jusz robiłam ale czy da sie nauczyć akurat na tym instrumencie samodzielnie grać??Prosze pomużcie
07-11-2005, Od: Martyna ;-)
Odpowiedz
Skrzypce są super!!
Gram na nich już 4 lata, a mam 10 lat.
06-11-2005, Od: agatka
Odpowiedz
jak czytam wasze wypozwiedzi, to sie czuje jak jakis doswiadczony skrzypek, a gram od 7 lat:)
22-10-2005, Od: Katka
Odpowiedz
Mam pytanko odnosnie gamy G-dur (granej w tej pozycji, ktora poznaje sie na poczatku). Czy jak wraca sie juz spowrotem, to dzwiek "e" grany sama struna E czy czwartym palcem daleko wyciagnietym na strunie A ? Czy moze na strunie A czwartym palcem to juz sie gra dzwiek
"d" ?
06-11-2005, Od: agatka
Odpowiedz
sluchaj, to nie ma znaczenia w tej gamie, graj tak, jak jest Ci wygodniej.
25-10-2005, Od: Agnieszka
Odpowiedz
Ja grałam pustą strune - dźwięk "e", ale można też grać czwarty palec na strunie A. Przypominam,na strunie A:
1 palec odpowiada dźwiękowi h (lub b)
2 palec - c (lub cis)
3 palec - d (lub des, lub dis)
4 palec - e (lub es)
Cóż, piąty rok już się uczę gry na skrzypcach...
Pozdrawiam ;-)
26-10-2005, Od: Katka
Odpowiedz
Dzieki :-) Ja dopiero zaczynam na skrzypcach, ale prywatnie, bo u mnie w szkole to na strunowe tylko maluchy biora. A jak tak w ogole to jestem klarnecistka :))
04-11-2005, Od: jd j
Odpowiedz
skrzypce są the best!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
05-11-2005, Od: dorry
Odpowiedz
Włąśnie czytamWasze wiadomości i czuję się strasznie staro! Gram na skrzycach od 10 lat:) Teraz mam 15 lat. Muszę przyznać, że dość sceptycznie podchodzę do wieku, w którym się rozpoczyna naukę. Ale najważniejsza jest wiara w siebie, samokrytyka, zapał, pracowitość i miłość do muzyki. Życzę powodzenia wszystkim rozpoczynjącym naukę. Jeśli macie jakieś pytania zapraszam na gg: 5949629. Pozdrawiam!
25-10-2005, Od: India
Odpowiedz
Witajcie.
Mam problem, bardzo chciałabym się nauczyć gry na skrzypcach uważam, że to najwspanialszy instrumetn. Jednak mam 15 lat dowiedziałam się wszystkiego o skrzypcach o rozmaiarach, w najbliższym czasie chce sobie kupić skrzypce. Jednak czy jest sens ?? Wiele osób mi mówi, że powinnam zacząć dużo wcześniej. Jednak wczesniej nie miałam takiej mozliwosci grałam na pianinie ) już nie gram) Dlatego kieruje do Was pytanie czy powinnam w ogóle zaczynać naukę gry na skrzypcach czy sobie odpuścic ??
Z góry dzięki za odpowiedź.
03-11-2005, Od: anka-nek
Odpowiedz
zacznij grać ja mam 13 lat.zawsze chcialam grac ale nigdy nikt mnie nie sluchal. ja kocham skrzypce. walsnie od przyszlego tygodnia zaczynam.
26-10-2005, Od: Katka
Odpowiedz
bedziesz grac na 50%, ale graj ! bo na 100% to oczywiscie zaczyna sie w wieku ok.5 lat albo i wczesniej. ja sama zaczelam dopiero, a mam 14 lat. nie bede zawodowym skrzypkiem, ale dla przyjemnosci zawsze mozna sobie pograc. i na to nie ma limitu wiekowego ! proponuje rozpoczac nauke jeszcze w tym tygodniu :-)) powodzenia !
03-11-2005, Od: Ania- nek
Odpowiedz
Mam 13 lat. chodze do 1 gim. od 6 kl chcialam grac na skrzypcach. jednak tata nie ma zbyt wielkiego zapału do moich spraw. przestalam wieryc ze kiedykolwiek się uda. do piątku myslalam ze juz prze nigdy nie bede miala w rękach skrzypiec. nagle tata wszedl do pokoju i powiedzial w przyszlym tygodniu skrzypce. podaj mi kiedy konczysz lekcje to ustale kalendarz. oczywiscie sie z szokowalam. teraz tylko musze sie przylozyc do nauki. mam nadzieje ze sie uda. narazie nie kce mowic o tym nikomu bo wiem ze kilka osob by mnie wysmialo ale bedzie ok. wierze w siebie.
30-10-2005, Od: anna
Odpowiedz
poszukuje dobrek klasy, nie zniszczonych skrzypiec, za rozsadna cene. Anna z warszawy. Bede wdzieczna za podanie namiaru gdzie mozna cos fajnego kupic. Dziekuje
06-10-2005, Od: Justysia
Odpowiedz
Siemka!
Mam do sprzedani żeberko, mało używane a bardzo dobrym stanie, mało uzywane w kolorze czarym. Mam nadzieje, że ktoś by chciał kupic:/.