Sklep
30-10-2005, Od: kamil
Odpowiedz
poco to co
28-10-2005, Od: Anciasek:)
Odpowiedz
Jak większość z was dopiero zaczynam grac na skrzypcach i bardzo mi sie podoba:)Zachęcam gorąco tych którzy podejmują decyzje teraz:)Co do marlyn 15@tlen.pl to wiem nie ma różnicy.Ja mam 13 lat i moja pani od skrzypiec powiedziała ze wiek nie ma znaczenia.Mówi , że znany skrzypek zaczą dopiero jak miał 40 lat.I tu nie chodzi o wiem tylko o chęci:) jeśli chcesz to czemu nie.Warto spróbować:)GORĄCO POLECAM-ANCIASEK:)
30-10-2005, Od: Kamil
Odpowiedz
Ja nie gram ale podziwiam i lubie jak mój brat gra
30-10-2005, Od: Kamil
Odpowiedz
Hej ja nie gram ale mój Brat gra 3 lata
30-10-2005, Od: kubuś
Odpowiedz
gram juz trzy lata chodze do szkoły mycznej w bydgoszczy. Lubie grubę mocarta. Chodze do trzeciej kl .Proszę o odpowiedz.
Odpowiedz
Gram juz 3
Odpowiedz
nie chcę mi się ćwiczyć pomużcie mi !
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
27-10-2005, Od: początkująca
Odpowiedz
mam 17 lat i uparłam się na skrzypce:D na razie nic nie umiem, ale może kiedyś... jeśli ktos chciałby poklikać, zapraszam, gg: 1761880 [zwykle na niewidocznym]
26-10-2005, Od: KRYSTIAN
Odpowiedz
SKRZYPCE STAINER Z XIX WIEKU, NIEMIECKIE, POSIADAJĄCE EKSPERTYZĘ, DO RENOWACJI. CENA 1700ZŁ.DO NEGOCJACJI. TEL. 0602-667-484. WARSZAWA.
26-10-2005, Od: sylwia
Odpowiedz
Szukam skrzypiec na kupno.niedrogie, nie do grania w szkole muzycznej tylko tak, czyli nic specjalnego
23-09-2005, Od: ewa
Odpowiedz
Witam. Może trochę nietypowo. Mój 2-letni synek na dzwięk skrzypiec dostaje hipnozy - po prostu uwielbia słuchać gry na skrzypcach. A ja jestem anty-muzykalna. Czy u takiego dziecka można już rozwijać talent muzyczny?
20-10-2005, Od: Anna
Odpowiedz
Oczywiście, że tak. Dziecko powinno słuchać dużo muzyki poważnej (w szczególności). Po jakimś czasie zacznie klaskać do rytmu (na początku nie będzie to takie udane, ale stopniowo dojdzie do perfekcji). Ważne jest również aby zapisać dziecko już od najmłodszych lat do jakiegoś chóru dziecięcego i jak najwcześniej do szkoły muzycznej (ok. 5 lat).
14-10-2005, Od: Anka
Odpowiedz
Potwierdzam, Suzuki to wspaniala metoda dla dzieci i ich rodziców, którzy przy tej okazji również mogą się nieco muzycznie rozwinąć. Wiem, że w Warszawie są nauczyciele uczący tą metodą
14-10-2005, Od: Małgosia
Odpowiedz
Oczywiście. Polecam szkołę "Suzuki". Już 2, 3-letnie dzieci mogą tam uczyć się podstaw gry na instrumencie oraz przebywają w otoczeniu muzyki, co będzie na pewno korzystne dla Pani synka.
25-10-2005, Od: Agnieszka
Odpowiedz
A ja myślę że najlepiej to zapisać się do szkoły muzycznej. Wtedy po ukończeniu (6 lat nauki) masz "papier", czyli świadectwo ukończenia szkoły. To może się przydać nawet do podjęcia jakiejś pracy w pszyszłości.
Pozdrawiam ;-)
23-10-2005, Od: Ewa
Odpowiedz
Witam!
Piąty rok gram na skrzypcach i potrzebuję propozycji na dobre i solidne skzypce najlepiej w okolicach Tarnowa-ewentualnie niedaleko od Krakowa czy Warszawy. Cena do 3000zł.
Pozdrawiam serdecznie:D
21-10-2005, Od: agatka
Odpowiedz
potrzebuje jakijs stronki z nutami, ale nie "utorow w wersjii uproszczonej", tylko nopmalnych nut, na cala orkistra...jakby ktos znalazl, to pliiis dajcie mi znac!
21-10-2005, Od: Dominika
Odpowiedz
Hej! Gram na skrzypcach 6 lat i chodzę do Szkoły Muzycznej w Szamotułach. Szukam naprawdę dobrych skrzypiec do 1000 zł. Najlepiej z okolic Poznania. Proszę o korespondencję nie tylko tych z interesem ale też innych skrzypków.Mój e-mail widzicie powyżej.
21-10-2005, Od: Wojtek
Odpowiedz
Witam!
Czy istnieje możliwosc samodzielnejnaukigry na skrzypcach, np: z pomoca ksiażki? Jesli tak to jaka litereture mozecie polecic.
Pozdrawiam
Wojtek
20-10-2005, Od: Ania
Odpowiedz
Miałabym wielką prośbę potrzybuje nuty Ave Maria J.S. Bacha czy mógłby mi ktoś przysłać? mój e-mail: guziczek_@op.pl
18-10-2005, Od: Natalia
Odpowiedz
Witam wszystkich! Mam do was pytanie czo osoba 16-letnia ma jeszcze jakieś szanse nauczyć się grać na skrzypcach?? Marzę o grze na tym instrumencie od dziecka i dopiero teraz udaje mi się namawiac rodziców na lekcje. Czy myślicie, że jeśli już namówie rodziców to naucze się czegoś prywatnie?? Pozdrawiam :)
19-10-2005, Od: Ania
Odpowiedz
Jak najbardziej mozesz sie nauczyc grac.
Moze juz konkursu skrzypcowego nie wygrasz, ale w wieku 16 lat mozna sie nauczyc grac calkiem przyzwoicie.
Polecam metode Suzuki - jesli chcesz wiedziec wiecej, chetnie Ci opowiem. Moj mail: czuprak@tlen.pl
pozdrawiam - Ania
19-10-2005, Od: Andrzej
Odpowiedz
Do sprzedania skrzypce uczniowskie 1/2, używane 2 lata przez moją córkę.
Wyrosła z nich - czas więc na zamianę.
Skrzypce są w stanie idealnym.
Długość skrzypiec 52 cm.
W komplecie futerał, smyczek, kalafonia.
W razie dodatkowych pytań proszę o kontakt telefoniczny: 506011419
17-10-2005, Od: Tomasz
Odpowiedz
Sprzedam skrzypce z XIX wieku.
17-10-2005, Od: Julia
Odpowiedz
Kupie skrzypce 4/4. Najlepiej stare. Ze smyczkiem i futerałem. Mogą być bez strun i bez włosia. Cena ok 550 zł. Najlepiej okolice Poznania.
11-10-2005, Od: Krystian
Odpowiedz
SKRZYPCE STAINER Z XIX WIEKU, NIEMIECKIE, POSIADAJĄCE EKSPERTYZĘ, DO RENOWACJI. CENA. 1700ZŁ. DO NEGOCJACJI. TEL. 0602-667-484. WARSZAWA.
11-10-2005, Od: Krzysiek
Odpowiedz
www.adamusic.pl
każdy znajdzie cóś dla siebie
10-10-2005, Od: Ewelina
Odpowiedz
Kupie nowe skrzypce lutnicze, 4/4.
10-10-2005, Od: Ewelina
Odpowiedz
Mam do sprzedania skrzypce 4/4 manufaktura polska, świetne brzmienie i ładny błyszczący lakier.
CENA 2500 zł
10-10-2005, Od: g6t7uy6y7
Odpowiedz
5yry7u7r7rftjritgjttitku
09-10-2005, Od: Marysia
Odpowiedz
Skrzypiec 3/8 do nauki dla dziecka 8-letniego poszukuję
07-10-2005, Od: Małgorzata
Odpowiedz
POSZUKUJĘ MAŁYCH SKRZYPIEC DLA 4-letniego dziecka.Mój numer telefonu 0 605 835 020.
09-10-2005, Od: Jarek
Odpowiedz
Mam do sprzedania nowe skrzypce 1/16 z futerałem i smyczkiem. Powinny być idealne. Cena 260 zł. Tel. (22)831-56-47
20-09-2005, Od: Ewa Bajorko
Odpowiedz
SPRZEDAM SKRZYPCE 4/4 WYSOKIEJ KLASY,masz pytanie?napisz do mnie!
09-10-2005, Od: daria
Odpowiedz
Cześć
chcę się dowiedzieć jakie to skrzypce i jaka cena
04-10-2005, Od: Tomek
Odpowiedz
Cześć, od dawna chcialem zaczac nauke gry na skrzypcach, nie stac mnie na jakies stare ani powazane wiec prosze zeby ktos powiedzial mi o takich np z oferty na stronie, czy warto kupic tak tanie czy nie nadaja sie nawet do nauki ? , z gory dzieki , pozdrawiam
05-10-2005, Od: Kamila
Odpowiedz
CO do strony to nie wiem ale musialbys poszukac w sklepach muzycznych czy w komisach skrzypki wyprodukowane w Cinach sa nawet niezle a kosztuja ok 350 zl i mozna je kupic chyba na raty. POZDRAWIAM!
09-10-2005, Od: Tomek
Odpowiedz
dzieki ;)
07-10-2005, Od: Jarek
Odpowiedz
Sprzedam skrzypce 3/4 Cordoba. Do poprawki jest lakier na chwytni. Po za tym wszystko w porządku. Cena 100 zł. Tel. (22)831-56-47
24-09-2005, Od: Kamila
Odpowiedz
Miesiąc temu kupilam sobie skrzypce. Gra jest dość trudna niż sie wydawalo na początku. Za jakiś miesiąć planuje się zapisac do Ogniska Muzycznego i mam nadzieję że nauczę się grać tak jak bym chciała... Wcześniej grałam na pianinie i nadal gram wiec wydaje mi się że skrzypce powinny pojść łatwiej. A Wy jak zaczęliście grać na skrzypcach? Co Was do tego skłoniło? Ile uczyliście się grać?
05-10-2005, Od: marcin
Odpowiedz
czesc skrzypce pokochałem od dziecka w szkole muzycznej i st. proponowano mnie inny instrument ale ja sie zakochałem tylko w skrzypcach to instrument dla którego warto sie uczyc grac na nich kocham skrzypce gram na nich od dziecka az osiagnołem sukces poniewaz juz ucze pozdrawiam cie i pokochaj skrzypce i dusze wydobuwajaca sie z nich!!!!!!!
24-09-2005, Od: Kamila
Odpowiedz
to znowu ja ... chcialabym się dowiedziec na czym polega uczeszczanie do szkoly muzycznej? jaka jest roznica miedzy 1 a 2 stopiniem ile jest stopni? co trzeba zrobic zeby tam byc? ile razy trzeba w ciagu tyg. tam jezdzic? prosze odpowiedac na forum nie na e-maila z gory dzieki :*
04-10-2005, Od: Magda
Odpowiedz
Otoz uczeszczanie do szkoly muzycznej daje ci wyksztalcenie muzyczne (w przeciwienstwie do ogniska). Po szkole muzycznej I-go stopnie mozesz isc (jezeli sie dostaniesz, co nie jest latwe) do szkoly muz. II-go stopnia, pozniej na studia I tak stajesz sie muzykiem. Natomiast ognisko to taka gra dla przyjemnosci I dla rozrywki....
Szkola muzyczna I-go stopnia to srednio 3 razy w tygodniu (zalezy jak uda ci sie ulozyc terminy zajec). Natomiast szkola II-go stopnia to(przeważnie)zajęcia codziennie włącznie z sobotami. Aby być w szkole musisz zdać egzamin wstępny w danej szkole muzycznej.
Pozdrawiam
01-10-2005, Od: Julia
Odpowiedz
Cześć. Uczę się gry na skrzypcach i mam zamiar kupić sobie stare skrzypce. Czy ktoś wie ile może kosztować polakierowanie ich? I jeszcze jedno, czy w smyczku można wymieniać włosie?
27-09-2005, Od: Marta
Odpowiedz
hej!strasznie chciałabym nauczyc się gry na skrzypcach ale nigdzie nie mogę znaleźć takiego kursu w Krakowie,są jedynie dla dzieci.Jezeli ktoś zna adres to prosze o e-maila.pa
25-09-2005, Od: Kamila
Odpowiedz
Nikt nie odpowie?!
09-08-2005, Od: irek
Odpowiedz
Sprzedam skrzypce lutnicze/stare/oraz instrumenty z dobrych manufaktur.tel.077-4361210
24-09-2005, Od: Emil
Odpowiedz
ile skrzypce lutnicze 4/4 dla ucznia:)
Zuciłem szkołę muzyczna ale chce wrócić. Problem w tym, zę nei mam skrzypiec a musze się do egzamin przygotować;]
24-09-2005, Od: Dominika
Odpowiedz
Skrzypaczka(Łódź) podejmie pracę w zespole.
21-09-2005, Od: KRYSTIAN
Odpowiedz
SKRZYPCE STAINER Z XIX WIEKU, NIEMIECKIE, POSIADAJACE EKSPERTYZĘ, DO REMONTU. CENA 1700ZŁ. DO NEGOCJACJI. TEL. 0602-667-484. WARSZAWA.