Sklep
05-05-2013, Od: marek
Odpowiedz
ja mam takie siedmio miesieczne kompletne z pelna dokumentacja za pare groszy do sprzedania, Jak jestes zainteresowana napisz. pozdrawiam
07-05-2013, Od: karolina
Odpowiedz
sama zastanawiam się nad kupnem :P
06-05-2013, Od: Patryk :D
Odpowiedz
Mam jedno pytanie czy ktos tu odpowiada na te pytaaniaa?!?!?!?!?
07-05-2013, Od: Marek
Odpowiedz
Jak ktoś wie to odpowiada.
03-05-2013, Od: Krzysztof
Odpowiedz
Mam do sprzedania zabytkowe
skrzypce Gasparo da Salo 4/4
http://allegro.pl/skrzypce-zabytkowe-gasparo-da-solo-4-4-i3221978898.html
2 smyczki oryginalne (włosie do wymiany)
02-05-2013, Od: Joanna
Odpowiedz
Kupię skrzypce 1/10, ewentualnie 1/16
02-05-2013, Od: Bogdan
Odpowiedz
czy możecie mi napisać, jaki repertuar gracie/liście w klasach licealnych?
01-05-2013, Od: pako
Odpowiedz
witam mam pytanie jaka jest różnica między skrzypcami Pengano SI Dark, a Verona Violin Custom FT-V11C??
01-05-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
To zupełnie inny producent. Pengano SI ma nieco jaśniejsze, bogatsze brzmienie, lakier błyszczący, trochę lepszy futerał i smyczek.
19-04-2013, Od: Magdalena
Odpowiedz
Witam! Dopiero zaczynam swoją przygodę ze skrzypcami i chciałam kupić sobie własne. Zastanawiam się nad 3 modelami: http://skrzypce.pl/products/corelli.html, http://skrzypce.pl/products/VN-20.html, http://skrzypce.pl/products/verona.html czy mógłby mi ktoś pomóc w wyborze? na zakup chciałam przeznaczyć max 700 zł no i wybrałam te modele, ale nie wiem które z nich będą najlepszym wyborem... Proszę o radę
22-04-2013, Od: marek
Odpowiedz
witam jak bys byla zaiteresowna ma do sprzedania skrzypce Coreli, moje ogloszenie est troszke nizej nadawca marek
20-04-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
Everplay i Verona będą najlepiej grały. Są precyzyjnie wykonane i wykończone. Corelli zaś ma najbogatsze wyposażenie w zestawie i solidne drewno. Wykończenie wydaje się ciut mniej subtelne i staranne w porównaniu do wyżej wymienionych. Oczywiście różnice nie są duże między tymi modelami.
19-04-2013, Od: Magdalena
Odpowiedz
http://skrzypce.pl/products/start1.html te w sumie też mnie interesują
Odpowiedz
O tych można powiedzieć że są najładniejsze i mają świetne futerały i smyczki. Także brzmieniowo nie można mieć zastrzeżeń. Na uwagę zasługuje dobre ustawienie do gry, staranne wyprofilowanie podstawka.
23-04-2013, Od: Kasia
Odpowiedz
Ja mam te skrzypce i rączka od futerału się oderwała (śrubka wyleciała)
28-04-2013, Od: Aci
Odpowiedz
Ja mam Veronę i jest wybitna jak na swoją cenę;)
23-04-2013, Od: Ryszard
Odpowiedz
Czy będzie w najbliższym czasie możliwość zakupu w Waszym sklepie gitary akustycznej Pengano? Nie ma jej na Waszej stronie a znajomi polecali mi zarówno ten sklep jak i tą gitarę jako wyjątkowo dobrą w swojej cenie dla kogoś kto chce się uczyć gry na gitarze. Czy rada odnośnie gitary jest trafna?
27-04-2013, Od: ?
Odpowiedz
czyli mam się tym nie przejmować?????
24-04-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
To dobre gitary zwłaszcza dla osób o grubszych palcach. Mają szerszy gryf i większe odstępy między strunami. Są dostępne od ręki, można je zamawiać, a na stronie pojawią się w maju.
27-04-2013, Od: Dominik
Odpowiedz
Witam,
Wszystkich zainteresowanych lekcjami skrzypiec lub korepetycjami zapraszam do kontaktu. Wiek nie gra roli. Jestem absolwentem warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego - pomogę w ćwiczeniu, przygotuję do egzaminów wstępnych lub nauczę od zera. ragges@wp.pl, gg:8474420, tel.600-466-333
09-03-2013, Od: Julia
Odpowiedz
Witam,
Kupie skrzypce lutnicze 4/4 w dobrym stanie, rozegrane, do gry solowej, konkursowej w rozsądnej cenie. Oferty z ceną, opisem i zdjeciami prosze przesyłac na adres yosuku@op.pl
26-04-2013, Od: Kinga
Odpowiedz
Witam. Mam do sprzedania skrzypce lutnicze, praktycznie nieużywane.Cena 5500 zł. Córka nie gra na nich, tylko na tych starych ze względu na przyzwyczajenie do starego instrumentu.Skrzypce są w idealnym stanie, pochodzą z pracowni polskiego lutnika, mają ciekawe i piękne brzmienie.Proszę o kontakt na mail plucinska9@wp.pl
24-04-2013, Od: Ryszard
Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedz. Do maja już nie daleko jak tylko pojawią się na stronie to zaraz zamówię.Rozumiem, że gitara "przyjdzie" gotowa do grania .Pozdrawiwm
Odpowiedz
Każdy instrument jest u nas poprawiany, strojony i przygotowywany do gry.
24-04-2013, Od: ?
Odpowiedz
jaką polecacie gitarę z tej strony nie za drogą ale nie i najtańszą?A i czy będą kiedyś na tej stronie inne instrumenty albo czy powstanie oddzielna strona o jeszcze innym instrumencie np fletu poprzecznego i czy bedzie kiedys do kupienia tutaj??? ;)
Odpowiedz
Hohner HC-06, Oscar Schmit OC-9, a dla małych dłoni Fender ESC 105. Cały czas coś stopniowo dodajemy do oferty, ale nie byle co tylko po przetestowaniu.
24-04-2013, Od: ?
Odpowiedz
Pomocy. Co zrobić jak na higometrze w futerale skrzypcowym podskoczyło w jakimś czasie do ponad 65 !!! prosze o szybką odpowiedź bardzo mi na tym zależy macie jakieś wasze sposoby ??? :(
24-04-2013, Od: Adam
Odpowiedz
Normalna zmiana sezonowa po wyłączeniu ogrzewania. Większy problem jak się robi za sucho zimą.
24-04-2013, Od: Karolina
Odpowiedz
Już umiem grać na skrzypcach i na gitarze jaki polecacie fajny i nie za drogi instryment ? :) ;)
23-04-2013, Od: BASIA
Odpowiedz
witam,Jest ktoś chętny na kupno b.dobrych skrzypiec Stainer?Oryginalne austriackie z końca VIIIX wieku. cena to 2500zł ale oczywiście mogę sie potargować
20-04-2013, Od: Dawid
Odpowiedz
Witam, interesuje mnie zakup tych skrzypiec http://www.skrzypce.pl/products/black.html Skrzypce BLACK PANTHER, czy jest możliwość wysyłki za pobraniem ? I w jakich cenach będzie się mieściło ? A no i czy skrzypce nadają się od razu do grania ?
21-04-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
Przesyłka za pobraniem +25 zł. Skrzypce są gotowe do grania.
22-04-2013, Od: Dawid
Odpowiedz
W takim razie mam nadzieje ze poczekają do początku maja ;D
19-04-2013, Od: Ktoś
Odpowiedz
Witam. Od dzieciaka chciałam grać na skrzypcach, ale przy sporym rodzeństwu rodzice po prostu nie mieli na to czasu i pieniędzy. Do tej pory chcę grać. Ale problem jest taki, że mam 19 lat. Słyszałam nieraz, że w takim wieku nauka się nie opłaca. To prawda? Jeśli nie, to jak mam zacząć? Ile mogłoby mnie to kosztować? Dziękuję za odpowiedź
Odpowiedz
Zła wiadomość jest taka, że aby zostać wirtuozem skrzypiec i dawać koncerty solowe w najsłynniejszych światowych salach, to trzeba zacząć trochę wcześniej ćwiczenia. Dobra wiadomość jest taka, że wiele osób po 50 roku życia nauczyło się pięknie grać amatorsko i dla własnej przyjemności. To co twierdzą niektórzy, że w takim wieku nauka się nie opłaca to prawda, bo raczej nie można liczyć na grę zawodową i wielkie zarobki. Opłaca się jednak pod innymi względami nie finansowymi. Koszt to od 300 zł do 900 zł na pierwszy instrument (zależnie od możliwości i zasobności portfela) oraz ewentualnie od 0 zł do 900 zł na podstawowe lekcje gry. Połowa osób uczy się bez nauczyciela samodzielnie lub przy pomocy internetu. Tak jest nieco trudniej ale to całkiem wykonalne.
18-04-2013, Od: Małgorzata
Odpowiedz
Wita Serdecznie.
Proszę o informacje czy skrzypce Sandner SV-6 dostępne są w rozmiarze 1/2? Jak one się mają do skrzypiec Stentor czy Pengano dla ucznia II klasy?
18-04-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
Witam, Sandner 1/2 są dostępne w ciągu 2 dni. Z trzech wymienionych rodzajów Sandner ma bardziej spokojne, ciepłe brzmienie, szlachetne, a Stentor i Pengano ostrzejsze w stylu Everplaya, bogate w wysokie tony, czyste. Z doświadczeń nauczycieli wynika, że dzieci lepiej sobie radzą na brzmieniu jaśniejszym, czystym, może nieco krzykliwym, bo lepiej słyszą własne błędy. Zaś rodzicom bardziej przypada do gustu brzmienie łagodniejsze, stonowane, bo błędy są mniej przykre dla ucha. Różnice nie są duże, trzeba się wsłuchać. Tu jest 1/2 Everplay (zbliżony brzmieniem do Stentora) i Pengano: https://www.youtube.com/watch?v=CU1Bt34vF7A a tu Sandner ale w rozmiarze 4/4, więc trzeba uwzględnić poprawkę na rozmiar pudła: https://www.youtube.com/watch?v=V7DvOvnxTTo
18-04-2013, Od: Małgorzata
Odpowiedz
Dziękuję za odpowiedź, choć dalej nie wiem co wybrać. Im więcej oglądam w Waszym sklepie tym większy rozstrój mam... :-)
19-04-2013, Od: marek
Odpowiedz
zobacz troszke wyzej skrzypce Coreli jak za darmo Wart,
19-04-2013, Od: Agata
Odpowiedz
Pani Małgorzata pyta o 1/2, te Corelli to chyba 4/4
19-04-2013, Od: Darek
Odpowiedz
Zależy w jakich warunkach były przechowywane. Czy stosowano nawilżacz (zewnętrzny lub w futerale). Instrument praktycznie nie grany w pierwszym sezonie grzewczym jest bardzo narażony rozeschnięcie czyli skurczenie drewna. Instrumenty, meble i parkiety zwłaszcza nowe należy chronić przed utratą wilgotności. Wyroby z drewna produkuje się przy wilgotności 50-60%. W sezonie grzewczym wilgotność w Polsce spada do 20-30% co powoduje kurczenie drewna o 3-4 mm z metra. To nieuchronne zjawisko fizyczne. Wówczas tworzą się szpary, a elementy przestają do siebie pasować. Po 2-3 sezonach już nie jest to tak krytyczne. Co innego w przypadku instrumentów granych codziennie. Palce nawilżają podstrunnicę, w oddechu i wokół człowieka jest większa wilgotność. Natomiast instrument nie używany wrzucony na szafę w ciepłym miejscu może nie przetrwać w dobrej kondycji pierwszego sezonu grzewczego. Dotyczy to pomieszczeń mocno ogrzewanych podczas mrozów oraz pomieszczeń klimatyzowanych podczas suszy.
18-04-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
W sumie jest ponad sto modeli skrzypiec, ale żeby ułatwić wybór prezentujemy maksymalnie 30 rodzajów, które uważamy za możliwie najlepsze, o dobrym stosunku jakości do ceny. Wstępny wybór jest już dokonany. Skrzypce z tego samego zakresu cenowego są bardzo zbliżone jakościowo, technicznie i nie różnią się mocno brzmieniem, więc można wybierać wizualnie bez obawy natrafienia na bubel. Nieudane modele są już odfiltrowane i odrzucone z oferty. Jeżeli budżet pozwala, to ja bym celował w SV-6 lub Strunala. W tańszej wersji Pengano SI - też nie są złe.
19-04-2013, Od: Marek
Odpowiedz
Witam mam do sprzedania skrzypce pol roczne w stanie idealnym iz uzywalem ich ze trzy razy , jest to caly kaplet plus ksiazka do nauki i tsrojnik elektryczny jest faktura i gwaranca, wszystko kupilem w tym sklepie SPIN
cene ktora zaplacilem to 700 zl teraz sprzedam za 250zl, zainteresowanych prosze o wiadomosc na mile-chwile@wp.pl
to opis:
Coreli 4\4 dwa smyczki , futeral, kalafonia, ihstrukcja, ksiazka do nauki, struny, regulator elektroniczny, gwarancja, stan idealny
250 zl 250 zl 250 zl
15-04-2013, Od: Asia
Odpowiedz
Witam.
Czy będą dostępne jeszcze w najbliższym czasie skrzypce Virtuoso A+?
15-04-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
Jest dostępnych 6 sztuk, więc można zamówić. Zniknęły ze strony, bo nie byliśmy z nich do końca zadowoleni. Fabrycznie przychodzą one bez mikrostroików i wymagają poprawek lutniczych. Takie poprawki i montaż mikrostroików robimy bezpłatnie przed sprzedażą, jednak jest to dodatkowe zajęcie. Inne modele jak Sandner SV-6, Set Henglewskich czy Padova wymagają czasami tylko minimalnych korekt, bo są fabrycznie staranniej wykończone. Tak więc Virtuoso A+ zamieniamy w ofercie na Sandnera SV-6, który pojawi się za dwa dni.
16-04-2013, Od: Asia
Odpowiedz
Nie ukrywam, że Virtuoso bardzo mi odpowiadają wizualnie... Zastanawiał mnie jeszcze niższy model Virtuoso B+ (czy jest to model warty polecenia i jakie różnice występują pomiędzy nim a A+?) Gram od ok. pół roku (właściwie przy okazji nauki córki). Dotychczas korzystałam z wypożyczonego instrumentu, teraz myślę o zakupie własnego.
16-04-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
W brzmieniu między A i B nie będzie bardzo dużej różnicy. Tymczasem polecam Sandnera SV-6. http://skrzypce.pl/products/sandner_SV_6.html To najlepszy model uczniowski tej marki. Drewno jest starannie selekcjonowane, z drobnym rysunkiem. Wyglądają i brzmią bardzo ładnie.
16-04-2013, Od: Dominik
Odpowiedz
Witam,
Wszystkich zainteresowanych lekcjami skrzypiec lub korepetycjami zapraszam do kontaktu. Wiek nie gra roli. Jestem absolwentem warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego - pomogę w ćwiczeniu, przygotuję do egzaminów wstępnych lub nauczę od zera. ragges@wp.pl, gg:8474420, tel.600-466-333
13-04-2013, Od: :)
Odpowiedz
I Sandner SV - 300
15-04-2013, Od: Jarek
Odpowiedz
SV-300 nie odróżni się w nagraniu od SV-2. Nawet na żywo ciężko je rozróżnić przy testach w ciemno. Oto co pisze producent: "Różnica pomiędzy tymi dwoma modelami jest w wykończeniu oraz w lepszym osprzęcie skrzypiec SV-2. Różnica cenowa jak i różnica w wykończeniu nie jest duża."