Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 8251-8300 z 13655  Wstecz  Dalej     Sklep

14-04-2011, Od: Jarek Odpowiedz
Jeżeli to prawdziwe marzenia, to wystarczy postarać się zarobić jeszcze 200 zł i to już wystarczy na instrument dla początkujących. To mniej niż złotówka dziennie zbierane przez rok. Można sprzedawać butelki, makulaturę. Dawniej na byle instrument trzeba było nazbierać całą miesięczną pensję. Dziś jest to o wiele prostsze. Pieniądze to z resztą nie przeszkoda. Jak ktoś bardzo chce, to nauczy się grać nawet na kiju z naciągniętą żyłką. Owszem tak jest trudniej, ale jak jest zapał to wszystko jest możliwe.

15-04-2011, Od: qqq Odpowiedz
http://allegro.pl/nowosc-skrzypce-pengano-futeral-w-krate-i1546095334.html
Czy to są verony?

15-04-2011, Od: Jarek Odpowiedz
To są skrzypce Pengano - trochę lepsze niż Verony. Wygląd identyczny ale podstrunnica bardziej trwała - hebanowa. Do tego fajny futerał i lepsze wyposażenie.

13-04-2011, Od: KAmil Odpowiedz
Ten sklep na ulicy Niskiej w ogóle działa? Jak wygląda testowanie instrumentu? Proszę o pomoc..

14-04-2011, Od: Jarek Odpowiedz
Działa cały czas od 1993 roku. Testowanie? Można przyjść i wypróbować, ale warto wcześniej dać znać jaki model przygotować. Można też testować sobie zdalnie opłacając tylko przesyłki.

12-04-2011, Od: Kuba Odpowiedz
No i żem se zakupił skrzypki. Tera zapylam na dach... :>

24-02-2011, Od: Ola Odpowiedz
Sie ma
Mógłby mi ktoś pomóc w wyborze?
Otóż, które skrzypce się bardziej opłaca kupić na dobry początek:
Verona Violin Custom FTV-11C
czy
Strunal 220?
Proszę z małym uzasadnieniem ;)
Dziękuję!

25-02-2011, Od: KASIA Odpowiedz
Kupilam juz kilka sztuk verony- polecam:)

11-04-2011, Od: a Odpowiedz
dlaczego az kilka sztuk?

11-04-2011, Od: violinka Odpowiedz
az kilka ? dlaczego? :D

26-02-2011, Od: Ola Odpowiedz
Dzięki! :)

05-04-2011, Od: Magda Odpowiedz
czy jak kupię z allegro skrzypce za 160zł to będę mogła na nich grać? bo widziałam za tę samą cenę i pisało, że nie nadają się do grania. jak poznać że na nich da się grać a że nie są np. do ozdoby?

08-04-2011, Od: Dominika Odpowiedz
Więc podsumowując Jarka - skrzypce nie są tanie.

Po co kupować taniego śmiecia skoro za 400 zł kupisz normalne, dobre skrzypce?

05-04-2011, Od: Jarek Odpowiedz
Nawet jeżeli na początku uda się wydobyć z trudem jakiś dźwięk, to koszty eksploatacji pochłoną majątek! W najtańszych skrzypcach trzeba bardzo często wymieniać szybko zużywające się komponenty i robić liczne korekty u lutnika (o ile się zgodzi do tego dotknąć). Dykta drewnopodobna szybko się krzywi, rozkleja i wypacza. Elementy udające heban zachodzą pleśniami i grzybami, więc mogą być niezdrowe. Płyta przednia bez ożyłkowania pęka przy byle dotknięciu. Elementy niespasowane rozklejają się. Struny i smyczek są od razu do wymiany. Nawet futerał się nie nadaje bo okucia po kilku otwarciach odpadają. Trzeba być bardzo bogatym, żeby korzystać z najtańszych instrumentów, a także bardzo zdeterminowanym, bo gra na krzywych skrzypcach nie należy do łatwych ani przyjemnych. Nie ma strojenia ani brzmienia. Przetestowałem kilkanaście rodzajów tanich skrzypiec i uważam że Everplay jest najlepszą propozycją niskobudżetową. Z tańszych instrumentów nie będzie żadnej satysfakcji, tylko same kłopoty i wydatki.

05-04-2011, Od: Dominika Odpowiedz
Magdo, skrzypce z 160 zł to pospolite badziewie. Jeśli chcesz sobie tylko jednorazowo "pomachać" smyczkiem to polecam, ale do nauki się nie nadają. Takią zabawką pięknie nie pograsz. Naprawdę, nie rozumiem jak mogłaś dać się zwieść kłamliwymi opisami sprzedawców. Kupiłaś kota w wokru.

06-04-2011, Od: ? Odpowiedz
jaka jest historia skrzypiec

Hm. Długa. Chcesz żebym Ci przepisała z Wkipedii czy sama dasz radę wpisać w Google "historia skrzypiec"?

04-04-2011, Od: Sylwia Odpowiedz
Witam wszystkich. mam pytanie: czy gry na skrzypcach można się nauczyć samemu, jeśli nie grało się wcześniej na żadnym instrumencie? mam 20 lat, podobno aby się nauczyć trzeba zacząć już od małego. czy mam duże szanse żeby się jeszcze nauczyć?

05-04-2011, Od: Dominika Odpowiedz
Sylwio, NAUCZYĆ SIĘ raczej nie masz szans. Oczywiście, uda Ci się zagrać proste utwory ale myślę że powinnaś zacząć się uczyć w ramach rozrywki i nie dawać sobie nadzieji że będziesz wielkim skrzypkiem.Nie wiem jak Twoja determinacja początki <szczególnie w Twoim wieku> nauki będą bolesne, lewą rękę ciągle trzymasz w górze zgiętą w łokciu, ból palców....ale wierz mi, lepiej spróbować niż potem żałować.

06-01-2011, Od: Od Tadeusz lat 60 Odpowiedz
Mam skrzypce stare długość całkowita 60 cm. Jaki to rozmiar? Wewnątrz jest napis Cremon-Straduarius niżj mniejszym drukiem Gesetzl. geschutzl przez u umlau Made in Czechoslovakia. Co to są za skrzypce. Czy są z okresu wojennego czy są przedwojenne.

05-04-2011, Od: Justyna Odpowiedz
chyba 4/4

08-01-2011, Od: Kingaa Odpowiedz
Są to skrzypce 4/4, na pewno są dużo warte, bo jest na nich napis Straduarius, a to bardzo prestiżowe skrzypce. Nie są z Chin to też jest dobry znak:)Mogę też podejrzewać że są one lutnicze. Więcej nic nie mogę powiedzieć...

03-02-2011, Od: skrzypaczka Odpowiedz
Moim zdaniem to czeska fabryka produkowała takie skrzypce.Nie wiem dokładnie z jakiego są okresu,ale nie sądze zeby były bardzo dużo warte.Ostatnio dużo siedziałam na allegro w poszukiwaniu skrzypiec i bardzo często natykałam sie na taki instrument jaki opisujesz.:)

09-01-2011, Od: KASIA Odpowiedz
.. Bylyby warte duzo gdyby bylo napisane Stradi varius przez "v" a nie przez u.... jakas stara podrobka niekoniecznie lutnicza;)

04-03-2011, Od: Kinga Odpowiedz
czy jesteś zadowolona ze skrzypiec Verona? jak brzmią? czy mają czysty dźwięk?

22-03-2011, Od: Oliwia Odpowiedz
Nie te skrzypce nie są dobre! to zwykły mit

03-04-2011, Od: Kin.. Odpowiedz
Skrzypce verona są bardzo dobrym instrumentem.. Mam je już od ponad roku i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń..:)Mają bardzo ładny, przyjemny dźwięk i łatwo się na nich uczy stawiania odpowiednio palców.. Tak, jestem z nich zadowolona, jak najbardziej..:)

28-03-2011, Od: Zenek Odpowiedz
Mam pytanie czy ktos powie mi co te slowa oznaczaja sa w srodku skrzypiec napisane /Francefoo Ruggeri Dettil Per in Cremona Lanno 1629 / kontakt. zenonscholtysik@arcor.de Pozdrawiam Zenek

03-04-2011, Od: ? Odpowiedz
oznacza to z którego roku pochodzą i kto je zrobił lub kto i kiedy był jego właścicielam

22-03-2011, Od: ? Odpowiedz
mam skrzypce firmy stag 3/4 ale sa juz na mnie za małe mam pytanie czy ktos by mógł się ze mna wymienic na 4/4

14-03-2011, Od: ? Odpowiedz
Witam. Sprzedaję doskonałej klasy przystawkę do skrzypiec Fishman V-200 w bardzo atrakcyjnej cenie. Odbiór osobisty w Warszawie. W razie pytań ragges@wp.pl

http://allegro.pl/fishman-v200-v-200-v-200-przystawka-do-skrzypiec-i1501567194.html

24-02-2011, Od: Kinga Odpowiedz
Zaczynam grać na skrzypcach. Póki co wypożyczam je. Chciałam zapytać czy skrzypce z allegro ok. 150zł, 200zł będą dobre? Bardzo proszę o odpowiedź.

12-03-2011, Od: Kasia Odpowiedz
Nie beda... min 400zl zeby "graly"

25-02-2011, Od: Malgonia Odpowiedz
Wejdz na tej stronce w odnosnik Sklep , znajdz Najtansze skrzypce za 179zł i kliknij na obrazek. Otworzy ci sie stronka i znjadziesz tam zdjecia takich tanich skrzypiec opis itd...cytuje fragment
" arametry rzeczywiste:

* Materiał: Sklejka lipowo-paździeżowa. Okleina o rzadkich słabo widocznych słojach.
* Kołki i podbródek - plastik
* Guzik spodni przenoszący całe obciążenie strun: plastik
* Podstrunnica z miękkiego jasnego drewna podatna na wgniecenia i wykrzywienia
* Ożyłkowanie - nie prawdziwe (namalowane)
* Smyczek i futerał o niskiej trwałości

Przeznaczenie: raczej nie do grania z uwagi na powykrzywianie, brak strojenia i brzmienia. "

NIC DODAC NIC UJĄĆ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25-02-2011, Od: Małgonia Odpowiedz
Niestety skrzypce za taka kwote nie nadaja sie do grania .Mimo iz kazdy sprzedajacy pisze ze to dory sprzet zachwala je - to odradzam. Takie skrzypce to "imitacja" instrumentu.Nie stroją , dzwieki jakie z nich wydobedziesz beda tylko kaleczyc twoje ucho...i tak naprawde to tylko zepsuja Ci sluch.Najwiekszym bledem poczatkujacych skrzypków jest zakup tanich chinskich skrzypiec.Szukaj skrzypiec od min.500zł .Tutaj na tej stronce znajdziesz informacje jak wygladaja takie tanie skrzypce...sa zjecia...( tektura oklejona sklejka itd)
Moja kolezanka z szkoły muzycznej poszła na łatwizne wyszukała na allegro...tanie uzywane skrzypce chinskie 1/2 dla syna ,ze były o jakiąś połowe tansze niz takie same nowe uznała to za okazje i je kupiła . Nastepnego dnia cała w skowronkach zabrała skrzypce do szkoły . Jak profesor je zobaczył to zwyzywał ja i nawet na nich nie chiał zagrac , jednak po namowie zademonstrował jej jak one brzmia....i powiedział droga Pani takie skrzypce mozna kupic na sciane jako dekoracje , jednak gdyby one były dobre nikt by ich za połowe ceny nie odsprzedał .
Nie kupuj tanich skrzypiec ktore swoim wygladem zachecaja , bo to tylko pozory.

27-02-2011, Od: Kinga Odpowiedz
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Na razie wypożyczam skrzypce. Może gdy uzbieram kase na te skrzypce kupie sobie, bo przez wakacje ich nie bd miała a jeśli mi się spodoba to szkoda, żebym miała przerwe przez wakacje.
Małgonia- czy możesz dać mi do siebie jakiś namiar (nr gg, mail), bo miałabym jeszcze pare pytań.

28-02-2011, Od: Małgonia Odpowiedz
Jedyny kontakt ze mna to przez @ nie mam stałego dostepu do neta jak cos to pisz malgonia71@wp.pl chetnie pomoge .

12-03-2011, Od: Wojciech Odpowiedz
Wczoraj dotarła do mnie przesyłka ze skrzypcami Verona Custom. Tak dobrze zapakowana, że dostanie sie do skrzypiec zajeło mi 3 minuty :) Dostałem skrzypce około godziny 16 i ze względu, że od razu były gotowe do gry to zacząłem grać, tak tez mineło 6 godzin jak 10 minut... Więc co do skrzypiec, o które się wszyscy pytają ja szczerze polecam, a jak na początek będą na pewno wyśmienite :) Jakby ktoś chciał wymienić struny na droższe to już wgl... Chyba nie mogłem trafić lepiej w tej cenie :)

p.s. Powodzenia wszystkim w graniu ! :D

01-03-2011, Od: Ewelina Odpowiedz
Witam, myślę o zakupie skrzypiec Verona. Co myślicie o sklepie, czy nie macie żadnych zastrzeżeń co do przesyłki?
Dziękuję z góry za odpowiedź :)

02-03-2011, Od: Pt Odpowiedz
Też mam verony, sklep z czystym sumieniem moge polecić, z przesyłką nie było żadnych problemów, nawet lepiej niż przez allegro ;).

28-02-2011, Od: Dominik Odpowiedz
Witam. Sprzedaję doskonałej klasy przystawkę do skrzypiec Fishman V-200 w bardzo atrakcyjnej cenie. Odbiór osobisty w Warszawie. W razie pytań ragges@wp.pl

http://allegro.pl/fishman-v200-v-200-v-200-przystawka-do-skrzypiec-i1483556880.html

27-01-2011, Od: Pawel Odpowiedz
Ja w wieku 19 lat dostalem sie do po roku grania na skrzypcach do szkoly muzycznej II stopnia na altowke, do panstwowej szkoly! wiec mozna. Kupowal moze juz ktos te skrzypce z progami? jak sie na nich gra? moj mai paolo45@wp.pl

30-01-2011, Od: Jarek Odpowiedz
Gra się jak na gitarze. Oczywiście nauczyciele rwą włosy z głowy, bo to profanacja skrzypiec. Polecam tylko osobom które absolutnie nie mają słuchu muzycznego, nie idzie im znajdowanie dźwięków na chwytni, a bardzo chcą grać. Takie skrzypce to ostatnia deska ratunku. Można się nauczyć kilku melodii po prostu pamięciowo.

28-02-2011, Od: violinist Odpowiedz
Gra sie jak na gitarze? A odpowiednie trzymanie smyczka, odpowiednie trzymanie gryfu i w ogóle samych skrzypiec? Progi to można sobie nawet z papieru zrobić, wcale to nie będzie oznaczać że nagle opanuje się całą technike gry. Ostatnio zacząłem uczyć znajomego grać na skrzypcach, na 3 lekcji dalej sie uczy trzymać smyczek, to nie tylko profanacja ale i zbeszczeszczenie instrumentu, bo skrzypce to nie instrument dla kogoś kto nie ma słuchu tylko dla prawdziwych muzyków i niech tak zostanie...

24-02-2011, Od: Oliwia Odpowiedz
Jak ja marze grać na skrzypcach ! już nie mogę się doczekać jak mamusia mi je kupi;(

15-02-2011, Od: Jolanta Odpowiedz
Witam. Mam pytanie kiedy w jakim wieku można kupic skrzypce 4/4. Moja córka ma w tej chwili 11 lat gra na skrzypcach 3/4 ale są one porzyczone. Myślimy aby kupic jej już własne skrzypce al e w rozmiarze 4/4. Proszę o polecenie dobrych skrzypiec ale w rozsądnej cenie i poradę odnośnie instrumentu.

22-02-2011, Od: Malgonia Odpowiedz
Skrzypce dla dziecka w wieku 11 lat mozna juz kupic 4/4 jednak pamietaj ze to ostateczny rozmiar wiec warto zainwestowac w dobry instrument . Znam lutnika co robi sam skrzypce juz od 3 tys zł i kupuja je nawet muzycy z filharmoni. Wiec mysl o zakupie od takiej kwoty.

22-02-2011, Od: Małgonia Odpowiedz
Moja córka ma 165cm wzrostu i gra na 3/4 rozmiar zalezy od wzrostu dziecka i dloni-palcy skrzypce musza byc tak spasowane by 4 palec siegał 4 struny w kolejnych pozycjach , nie tylko 1pozycji.

22-02-2011, Od: Małgonia Odpowiedz
sprzedam skrzypce 3/4 bardzo stare 100 lat po renowacji u lutnika . stan b.dobry. lub zamienie na 4/4 . kontakt malgonia71@wp.pl

Wyświetlono wiadomości 8251-8300 z 13655  Wstecz  Dalej