Sklep
06-11-2008, Od: chii
Odpowiedz
PS do Diany;) mam nadzieję, że nie masz w domu choinki na święta, bo to zwyczaj pochodzący z Niemiec^^
Odpowiedz
http://www.youtube.com/watch?v=xpvdAJYvofI
oryginalna wersja^^
Odpowiedz
Niestety już troszkę doszło do tych nieprzyjemności;(
a co do Halloween<33 kocham je^^ dam tu dwa linki extra piosenek (dwie wersje)Mansona i Panic At..^^ ubóstwiam miasteczko Halloween-zawsze jest na w boże narodzeniexD Jack Szkieletor<33 http://www.youtube.com/watch?v=cQcIC3SRBT4 a teraz Manosona:)http://www.youtube.com/watch?v=7Da3qrozMv4 był też filmik z moich kochanym Maną, ale go usunęli;( aha a co do tego Diana, że cieszysz się z tego że jesteś Polką:) nio to fajnie, że nie narzekasz tak jak ja. Nienawidzę naszego kraju i tyle. Wolę Japonię<33 ale to tylko ze względu na muzykę, gwiazdyxD bo tak w ogóle to tam są też zryte rzeczy^^. PS;Polska często wstawia piosenki zagraniczne do polskiego filmu -to jest żałosne. Kopiują inne kraje:/;/;/
06-11-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Ok, nie ciągnijmy już tego tematu! Bo dojdzie do nieprzyjemności ;)
05-11-2008, Od: Diana
Odpowiedz
Dobra Maks ja rozumiem Ty rozumiesz ona nie zrozumie i ciężko tu sie spierać :) jestem dumna z tego ze jestem POLKĄ !! i Polskie tradycje są mojemu sercu bardzo bliskie i nie toleruje anglosaskich ''tradycji''
hmmm w tym roku kończe edukacje gry na skrzypcach i niewiem co z tym fantem dalej:(?? Podpowie mi ktoś???? :)
05-11-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Ja nie chodzędo szkoly muzycznej :/ i bardzo jest mi zal, ale co zrobic, fajnie ze w ogole zaczelam :) mam 14 lat a gram dopiero 1,5 roku.... ;)
05-11-2008, Od: anqa
Odpowiedz
olimpia, chodze do 4 klasy w szkole muzycznej... a ty? ;)
05-11-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
No wlasnie, Maks dajmy sobie juz z tym tematem spokoj, bo kazdy wie swoje i kazdy ma racje :P
04-11-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Olimpio, ja Cię oczerniam? Jeśli mówisz, że nie umiem wyjechać rozumowaniem poza nasz kraj, to ja uważam, że widocznie Ty nie umiesz zrozumieć, że ktoś może mieć inne zdanie i to wszystko. Czy ja atakowałem Twoje stanowisko? Wyraziłem jedynie swoje zdanie na ten temat, Ty go dalej kontynuowałaś nie wiem po co i jakby na siłę chciałaś mnie do czegoś przekonać.
Nie wiem w jaki sposób mogłem Cię 'zbeszcześcić' tym, że powiedziałem, że nie umiesz zrozumieć, że mogę mieć na ten temat inne zdanie?
Myślę, że możemy zakończyć ten temat, bo do niczego dobrego on nie prowadzi...
04-11-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Anqa, jesli moge spytac, jak dlugo grasz na skrzypcach?? - pytam ze szczerej ciekawosci :)
Odpowiedz
Wiesz co maks, widac ze masz bardzo niski poziom inteligencji, jesli oczerniasz czlowieka znajac go z forum internetowego... NIe chcialabym sie zachowac tak jak ty, ale jedno tu musze powiedziec: ja nie krytykowalam tego ze TY nie uznajesz halloween, chcialam wam wytlumaczyc ze to nie jest takie zle, nie mowilam tez nic zlego wstosunku do ciebie. To ty zbeszczeciles mnie mowiac to co napisales w swojej ostatniej wiadomosci, takze powodzenia w dalszym bronieniu 'bezhalloweenowego' listopada. Aha, bron boze nie chcialabym sie z toba klocic
04-11-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
http://allegro.pl/item474775049_skrzypce_w_rozm_4_4_smyczek_futeral_kalafonia.html
Serdecznie zapraszam na moją aukcję !! ;)))
Odpowiedz
Hej Marinie, ja moglabym ci doradzic. Otóz mialam stycznos ze skrzypcami firmy stagg u mojej kolezanki, nie podobaly mi sie ze wzgledu na dzwiek, nie byly za wygodne. O stronie wizualnej nawet nie wspominam :P. MSA nie znam, ale nie jest to raczeej znana i chwalona firma, bo nikt o niej nie mowi. Natomiast ja jeszcze przed paroma miesiacami, kiedy nie spodziewalam sie, ze zdecyduje sie na kupno skrzypiec lutniczych, mialam na oku te pierwsze, J&D.
04-11-2008, Od: Marcin
Odpowiedz
Witam gram w zespole na gitarze, ostatnio jednak pomyślałem, aby kupić sobie skrzypce. Chodzi mi o skrzypce do nauki. Na samym początku odrzyciłem firmę ever play, jak już tylko zobaczyłem, że produkują także skrzypce. Nie posiadam wogule wiedzy na temat skrzypiec i chciałbym prosić o radę, mianowice w gre wchodzą skrzypce j&d, stagg, msa. Nie weim jakie skrzypce produkuje stagg, znam tą firmę, ale tylko na zasadzie blach perkusyjnych i nie jest najgorsza w stosunku do cen. chodzi mi o konkretne modele co byście polecili. Dzięki http://www.allegro.pl/item472325556_skrzypce_4_4_j_d_przednia_plyta_lite_drewno.html lub http://www.allegro.pl/item469907872_nowe_skrzypce_stagg_4_4_3_4_1_2_1_4_gwarancja.html albo http://www.allegro.pl/item470358244_guitar_planet_msa_skrzypce_4_4_zestaw_futeral.html wogule nie znam tej ostatniej firmy także szczególnie bym prosił o jakiś komentarz, jezeli ktoś miał z tym styczność.
03-11-2008, Od: anqa
Odpowiedz
ludzie nie kloccie sie o halloween ;) mamy tu lepsze tematy... np violin xD
Odpowiedz
http://pl.youtube.com/watch?v=_RLT8Qb_-kA&feature=related a oto moj przeboj ;)
Odpowiedz
olimpia, nie zwariowalas ja tez tak mialam i ciagle sluchalam canon d dance version w wyk. wanessy mae, grupy, mocarta no i malickiego <moje ulubione "carmen wer. heavy metal>..." hihihi i tak mi zostalo ;P
Odpowiedz
co do stroikow to moze ja "stara" z doswiadczeniem wam powiem: skrzypce jak sa nowe i sie je stroi, to kolki puszczja, poniewaz struny<druty> nie sa jeszcze przystosowane do grubosci kolka...trzeba tak stroic wmiare dobrze skrzypki i po uplywie ok. miesiaca, zalezy a nawet i mniej, te struny sie przystosowuja i pieknie stroja skrzypki... :) ania zawsze do uslug xD
02-11-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Bez urazy, ale Ty nie umiesz wybiec rozumowaniem poza samą siebie, skoro nie przyjmujesz do wiadomości, że ktoś może mieć inne zdanie na ten temat...
02-11-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Odbiegamy za bardzo od tematu : czy znacie jakies piosenki na tematy zwiazane z tym okresem?? pytam tych ktorzy troche wyjechali rozumowaniem poza nasz kraj - bez urazy ???
Odpowiedz
HAHAHA!!! ja bylam juz 4 razy na takim '' zebraniu'' tak jak TY to mowisz i chyba lepiej wiem, na czym to polega
Odpowiedz
Tak, żebranie o cukierki. I mylisz się, bo raz w życiu się na to dałem namówić i wiem jak to jest... Mam swoje zdanie podparte doświadczeniem.
Odpowiedz
Hmmm... sory ze urazilam was halloween'em, ale myslalam ze jako mlodzi ludzie potraficie docenic to, jak ludzie w innych krajach potrafia się bawic i radowac, a nie tylko smucic ...mam nadzieje ze jako grajacy na skrzypcach potraficie mnie zrozumiec, bo spedzajac 4 lata (jako male dziecko) w kraju, gdzie takie swieto jest obchodzone ta tradycja zostala u mnie gleboko zakorzeniona i nie pozbede sie milych wspomnien ... Maks - żebranie o cukierki?? mowisz tak bo nigdy nie uczestniczyles w zabawach halloween i nie przebierales sie za swoich ulubionych bajkowych bohaterow, wiec nie wiesz jak to jest... Diana, mozna sie cieszyc halloween i uznawac wszystkich swietych, a uwiez mi, ze to jest wspaniale przezycie i radosc dla dzieci
02-11-2008, Od: ?
Odpowiedz
MAM DO SPRZEDANIA SKRZYPCE, ROZMIAR 4/4 BARDZO DOBRE FABRYCZNE. KONTAKT: GG-10009335, E-MEIL: justyna-hendler@o2.pl
Odpowiedz
Zgadzam się z poprzedniczką :)
To nie jest polska tradycja. Nie ma nic wspólnego ze świętem Wszystkich Świętych - bo jak ma się jedno do drugiego? Jednego dnia bieganie po domach i żebranie o cukierki, drugiego dnia skupienie i odwiedzanie cmentarzy...? Poza tym nie lubię takiego przyprowadzania tego typu rzeczy z innych krajów, jakbyśmy nie mieli własnych tradycji!
No to tyle ;]
01-11-2008, Od: Diana
Odpowiedz
wiecie moze czym najlepiej kołki nasmarować zeby one sie płynnie obracały i strój trzymałyy????
Nawiązując do wypowiedzi Olimpi
Nie uznaje tego święta ( jesli wogole mozna to nazwac swiętem)
i wkurza mnie to jak widze w domach jakiejs dynie czy cos.. NASZA POLSKA tradycja jest CUDOWNA i starajmy sie ją podtrzymac by nasze dzieci czy wnuki tez sie tym cieszyły!
a nie jakimis pustymi obrządkami niewiadomo skąd wziętych :) Pozdrawiam serdecznie :)
01-11-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
ej, co jest?? czemu nikt nic nie pisze??
31-10-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Happy Halloween!!!!! szkoda ze w polsce nie ma tej tradycji co w ameryce..... cukierki, pumpkiny.... znacie moze jakies piosenki zwiazane z tym okresem???
30-10-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
hmm... kurcze gram tylko 1,5 roku, a wymagam od siebie zaa duuzoo... czy to jest normalne, jak sie uczy grac na skrzypcach, czy ze mna cos nie tak ?? :)
29-10-2008, Od: Jac
Odpowiedz
Magik'u, ależ i owszem. Tak też z mojej wypowiedzi wynika. Trzeba tylko czytać ze zrozumieniem ;)
29-10-2008, Od: Magik
Odpowiedz
Jac po to jest takiego typu strona aby wyjaśniać sprawy tutaj. Moze kto inny tez chce sie dowiedziec ,co?
No własnie te połtony to ja widze sie zgadzają ale niewiem. Koleś tez gra mario na zabawkowym keybardzie i tez nie wyglada prawdziwie. Jakos tak statycznie rusza palcami wedlug ,mnie.
29-10-2008, Od: Jac
Odpowiedz
Hej właśnie dostałem swoje nowe (pierwsze) skrzypce. Elektroniczne Stagg.
Zabawa jest przednia, ale irytuje mnie strojenie. Stroiki nie trzymają dokładnie. Czy tak jest zawsze? Może je przekręcam zbyt wysoko? Aha, i jak najlepiej używać kalafonii? :) będę wdzięczny za wsparcie, a jeżeli już mi ktoś na gg napisze to uhh, oszaleję! gg: 1908640 ;) pozdr
29-10-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Heh, Jacku, zeberko do jest taka podporka, wklada sie ja pod skrzypce i wtedy masz je troche wyzej, wygodniej ci jest grac :)
Magik, trudno jest powiedziec bo nie widac dokladnie klawiatury, ale jak sie wsluchasz i popatrzysz na klawiature, tam na te czarne(poltony) to sie mniej wiecej zgadzaja :) kurcze, nie wiem :P a co do kolendy to nie jest trudna, dasz rade nawet ze sluchu, a twoja metoda nie jest wcale zla
EJ LUDZIE TROCHE WIARY W SIEBIE!!!! TROCHE OPTYMIZMU ! :P
29-10-2008, Od: Jacek
Odpowiedz
Ej i kolejne pytanko. Taksobie czytam i czytam i wszyscy tu piszą ojakimś żeberku... co to jest , albo coto znaczy?
29-10-2008, Od: Jacek
Odpowiedz
Nigdy nie grałem na skrzypcach... tancze spiewam moje rodzenstwo gra myśleze moje poczucie rytmu i moj słuch są całkiem dobre a ja mam okazje uczyc sie grać. Nawet mam już skrzypce... Myslicie ze dam rade i czy warto sie zabierac za to?
Odpowiedz
Jeszcze jedno.xD Zamierzam kupic tą ksiązke bo mi ją polecili http://www.jpl-effect.pl/product_info.php?products_id=147
Moze wy wiecie czy ta ksiazka jest dobra i co moze byc w niej.
Odpowiedz
O tym we wish you a merry christmas to pytalem czy jak macie przed sobą nuty to czy trudno sie nauczyc wam?
I czy nuty na skrzypce są takie same jak na naprzyklad pianino.
Ostatnie:
Czy koleś na tym filmiku naprawde gra?? http://www.youtube.com/watch?v=6Xvd_62Oec8
Bo duzo osob twierdzi ze nie ale tez duzo ze tak. Mi sie zdaje ze nie :P Bo jakos dziwnie tak, i klawisze sie nie wciskają.
Odpowiedz
Złą metodą bo albo z filmiku :P, albo z guitar pro 5. To jest program w ktorym są "tabulatury" na gitare i jest pokazane gdzie ta nuta jest na klawiaturze pianina. Moze uda mi sie wam dac zdjecie. Niewiem jak to wytlumaczyc.Dobra niewazne.
Znacie jakieś ładne świąteczne piosenki ?? W filmach amerykanskich często widze fajne.
29-10-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
MAM DO SPRZEDANIA SKRZYPCE, ROZMIAR 4/4 BARDZO DOBRE FABRYCZNE. KONTAKT: GG-10009335, E-MEIL: justyna-hendler@o2.pl
Odpowiedz
mariolka, a o co dokladniej chodzi?? bo ja nie rozumiem o co pytasz. Najnowsze skrzypce... ale jakiej firmy?? czy , no nie wiem powiedz dokladniej :)
Odpowiedz
zlą metoda?? pewnie ze sluchu?? to wcale nie jest zla metoda. prawdziwy muzyk gra tylko ze sluchu,ja np duzo rzeczy jestem zmuszona grac ze sluchu, bo nie mam na wiele utworow nut... a koledy tez mozna ze sluchu:)
we wish you a merry christmas zaraz napisze nutami....
29-10-2008, Od: mariolka
Odpowiedz
czy mooze ktos wie jakie są najnowsze skrzypce bo mam sprawdzian z muzyki .A się nie orjetuje .PROSZE POMÓZCIE MI
28-10-2008, Od: Magik
Odpowiedz
Zapomnialem dać link. Jak ktos nie zna to ma : http://www.youtube.com/watch?v=ZLfD89jrBVM
We wish..
28-10-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Ja nie moge, wiecie co?? 11 listopada gram jakies tam piosenki na swieto nie podleglosci!!! aaaaaaa help!!!! trema mnie zje....
28-10-2008, Od: Magik
Odpowiedz
Masz spoko ze se grasz na świętach , a tak wogole to znasz jakies kolendy lub melodie świąteczne?? Naprzyklad "We wish you a merry chrismas" a moze wy znacie, powiedzcie czy to by bylo trudnie na skrzypce ,bo na keyboard juz sie ucze ,chociarz złą metodą ale jest :P
27-10-2008, Od: Magik
Odpowiedz
No dobra rozumiem a czy polecacie na poczatek najtansze skrzypce, bo przecierz musze sprawdzic czy podoba mi sie gra na skrzypcach.Bo nie będe kupowal skrzypiec drogich a tu mi sie znudzi gra i kasa w błoto.
A tak wogole to jakie są wady takich najtanszych skrzypiec za 180 zł.
Juz mam zamiar sie uczyc na gitarze keyboardzie i skrzypcach. Ale tylko keyboard mam. Juz nie wyrabiam ale zawsze szkole mozna olac troche. Ostatnio stałem się jakis muzykalny.
27-10-2008, Od: anqa
Odpowiedz
olimpia, ja jak mialam 5 lat po raz [pierwszy zobaczylam i uslyszalam skrzypce w tv. spytalam mamy "co to jest" a mama na to "skrzypce" no i od tamtego czasu bylo "mamo kup mi skśipć" ale niestety... dopiero jak wracalam z wakacji<w wieku 10 lat> to rodzice mi kupili skrzypć ale i tak musialam je wymienic na 3/4...teraz mam 13 lat i nie wyobrazam sobie zycia bez skrzypek ;)
Odpowiedz
Do Magik: nauczyciel cie poprowadzi, skrzypce nie sa latwym instrumentem... nie zniechecam cie, ale tu juz nie ma tak ze nacisniesz klawisz i juz jest czysty dzwiek.... a im drozsze skrzypce tym lepiej brzmią...ja to mam dzisiaj wene do pisania :D
Odpowiedz
ile sie juz uczycie grac na skrzypcach?
Odpowiedz
ja jak mialam skrzypki 3/4 to gralkam z zeberkiem xD ale tera to bym z nim nie mogla... ;)