Sklep
08-10-2008, Od: Inkaaa
Odpowiedz
Mam 17 lat i chciałabym zamówic z tej stronki skrzypce..Myślicie, że lepiej wziąc rozmiar 3/4 czy 4/4?
Może spełnię swoje marzenie i choc troszkę nauczę się grac na skrzypcach. :)
08-10-2008, Od: DiaNa
Odpowiedz
Nuty to błahostka :) ale ktos musi Ci to wytłumaczyć :) jeśli nie opanujesz czytania nut to nie ma mowy o grze w pozycjach. wszystko sie wymiesza zacznij jak najszybciej czytac z nut :) pozdrawiam:*
07-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Ja ostatnio wziąłem się za Ave Maria Charlesa Gounoda (chyba dobrze napisałem nazwisko?) i choć oczywiście dość wolno szło mi odczytywanie nut, to jednak utwór wyszedł, uczę się go na pamięć... Wszyscy mówią, że się od razu porywam na takie trudne rzeczy ;]
Nuty nie są trudne! Tylko trzeba kogoś, kto by Ci to wyjaśnił =)
07-10-2008, Od: basia g:)
Odpowiedz
masz do tego nuty???????
01-10-2008, Od: edii1979@tlen.pl
Odpowiedz
odkryłam na strychu skrzypce-nie wiem jak stare są ale maja głowę lwa,są bez podstawka i strun-powiedzcie czy warto je naprawiać?są takie matowe jakoś, takie wycioski z drzewa a smyk to już lepsza heca nima włoska,doradzicie co z tym fantem zrobić? zrobić coś czy na ścianę do dekoracji :) napewno mają ponad 20-50 lat
07-10-2008, Od: Kazik
Odpowiedz
Kupię te skrzypki jeśl nie są popękane.Mók e-mail to terkai@wp.pl Pozdrawiam.
06-10-2008, Od: chii
Odpowiedz
DiaNa, brava dla Ciebie;) Anastazja15 a moim zdaniem warto choćby dla siebie samej. Maks, Ty mi nie mów nic o nutach bo czuję na samą myśl dreszcze:(
05-10-2008, Od: DiaNa
Odpowiedz
a ja w tym roku zdaje dyplommm :)
04-10-2008, Od: Anastazja15
Odpowiedz
Cześc mam 15 lat, i chciałabym sie nauczyć grać na skrzypcach, ale nie wiem czy jest sens zaczynać w tym wieku, bardzo proszę o wyczerpująca odpowiedź;)
04-10-2008, Od: Paweł
Odpowiedz
Wiesz co myślę że tak bo sam pół roku wcześniej sam zaczołem :P myślę że jescze jest szansa ale wiesz nawet 24 latki dopiero zaczynają
04-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Heh, ze słuchu to najłatwiej, ale tak zawsze się zaczyna... A nuty to wcale nie taka czarna magia jak się wydaje ;]
03-10-2008, Od: chii
Odpowiedz
Ja dziś dostałam skrzypce, czekałam na nie nawet nie cały dzień:D jestem happy XD nie uczę się z nut, tylko ze słuchu, jest okey;)ręce mnie bolą i tyle xD
03-10-2008, Od: basia g:)
Odpowiedz
jak tam minal tydzien?????
postepy w skrzypcach????????
02-10-2008, Od: chii
Odpowiedz
a ja polecam to :P
http://pl.youtube.com/watch?v=SIp_Q4DQ8uU
02-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
My heart will go on... super piosenka, znam słowa na pamięć... ale nut niestety nie xD
02-10-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
http://pl.youtube.com/watch?v=h7i1uUDG2FE&feature=related
Macie do tego nuty? jeśli tak to ponownie proszę o przesłanie ich na mojego meila ;))
justyna-hendler@o2.pl
02-10-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Super!! A ma ktoś nuty do "My Heart Will Go On"
Jeśli tak to baaaaaaaardzo proszę ;)
justyna-hendler@o2.pl
xD :*
02-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
zobaczcie to:
http://pl.youtube.com/watch?v=JQjUs0VxmfA&feature=related
i to...:
http://pl.youtube.com/watch?v=mYKqfzLLvPg&feature=related
powinno się Wam spodobać... bo mi się bardzo podoba ;]
02-10-2008, Od: Paweł do edii1979@tlen.pl
Odpowiedz
Wiesz co ja myśle jeśli chcesz grać na skrzypcach daj je do lutnika i kuop nowy smyczek . Chyba że chcesz jes w soposób inny wykorzystać ale ja radze daj do lutnika :)
27-09-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
A ja z 26 września xD Wychodzi na to, że ci z września są najlepsi ;pp
01-10-2008, Od: chii
Odpowiedz
A ja? Ja jestem z grudnia:( 27, to czyli nie będę wirtuozem skrzypiecXD
30-09-2008, Od: chii
Odpowiedz
KoFFani piszcie do mnie:P 11112597
30-09-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
http://pl.youtube.com/watch?v=Ri-RNT03DL8&feature=related
chodzi mi o tą Orawę....
Baaardzo proszę popytajcie znajomych jeśli nie jest to dla was problem :**
Odpowiedz
;) http://pl.youtube.com/watch?v=eOAZZfmmeZs&feature=related ....tylko nie myślcie, że jestem fanką sailorXD , ale po prostu wydaję mi się, że byłam w błędzie z tamtym utworem:)
29-09-2008, Od: mary
Odpowiedz
do basia g:) : ja gram w zespole w koście xd,nawet jest fajnie.Ale w takiej kapeli z prawdziwego zdarzenia to nie gram :(
Odpowiedz
Przynajmniej masz gdzie grać, to jednak Coś:D hmm...mnie niestety w kościele by nie chcieli by widzieć a ja ich w kościeleXD chodzi mi tu o brak talentu i o wygląd:), a kapela z prawdziwego marzenia, ale extra już sobie powyobrażałam:D
Odpowiedz
Ja niestety nie pomogę:( ...ale jakoś to będzie z tymi nutkami;)
29-09-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
To ma ktoś te nutki do Orawy klasycznej? Musze je zdobyć do czwartku... Bardzo proszę jeśli macie te nutki to prześlijcie mi je na meila: justyna-hendler@o2.pl
29-09-2008, Od: chii
Odpowiedz
Jak ja mam sobie pomyśleć, że zacznę grać na skrzypcach to nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo z tego co myślę to nie jest takie łatwe:( no i na dodatek ja taka nie zdara, no chociaż, hmm.... ej nie zawszexD ale w tym wypadku tak, Wy pewnie jesteście już Geniuszami:)!! Całuski:*:*:*
Odpowiedz
do Maks:aha na to dobrze ;)
29-09-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Trzymać skrzypce i smyczek umiem, z nut umiem też mniej więcej czytać, bo gram trochę na flecie, a teraz pozostaje mi się właśnie nauczyć wszystkich dźwięków na skrzypcach, żeby móc grać z nut ;] Miesiące ćwiczeń i będzie OK ;]
Dzięki Wam wiem już gdzie są poszczególne dźwięki, teraz tylko trzeba sprawnie je zmieniać... ;)
Pozdrawiam...
Odpowiedz
do Maks-na pewno sobie poradzisz;)
Odpowiedz
do Maks: nie wiem jaką game ci wysłała na tej stronce Justyna,bo nie wchodziłam,ale moge ci podać C-dur:
C-3 palec,struna G
D-pusta struna D,lub 4 palec na strunie G
E-1 palec,struna D
F-2 palec,struna D(blisko,czyli półton)
G-3 palec,struna D
A-4 palec,struna D,lub pusta struna A
H-1 palec,struna A
C-2 palec,struna A
wiesz trochę trudno to wytłumaczyć przez neta,lepiej jak byś miał jakiegoś nauczyciela,co by cie najpierw nauczył trzymać skrzypce,chybaże umiesz :))
miłego grania pozdrowienia
Odpowiedz
do Olimpii: nie znam jej osobiście!Tylko znam jej utwory...o to mi chdziło :)
Odpowiedz
A Moi Drodzy:), bo nie wiem. Lepiej 3/4 czy 4/4 ?? Przez ten sen, który miałam to mam lukę XD
Odpowiedz
http://pl.youtube.com/watch?v=nQ798THmR5Y
wydaję mi się że to właśnie ten utwór Vanessy jest najbardziej znany:)ale osobiście wolę chyba z orkiestrą:)
29-09-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Mary, jak znasz??? tak po prostu???? gdzie ją poznałaś????? :)
Odpowiedz
do chii: ja znam Vanessę Mae,jest boska
Odpowiedz
:)
Odpowiedz
ja, mam 14 :D
Odpowiedz
Chii, a ile masz lat?
Odpowiedz
Będzie dobrze, ja zacząłem tydzień temu, a już zdążyłem zdjąć wszystkie struny i założyć od nowa, dwie mi pękły - wymieniłem :D
Ćwiczę na skrzypcach wibracje i zmianę poszczególnych dźwięków... Niedługo dostanę ksiązkę SKRZYPCOWE ABC - zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
A własnie, mam pytanie do tych, którzy grają pod okiem nauczyciela, czy to prywatnie, czy w szkole muzycznej. Powiedzcie mi kiedy zaczęliście ćwiczyć wibracje? Nie wiem czy to się jakoś nazywa, chodzi mi o to wprowadzanie struny w stan wibracji ;]
29-09-2008, Od: basia g:)
Odpowiedz
ja cwiczyłam od poczatku:)
Odpowiedz
Dziękuję za duchowe wsparcie:D hmm...a znacie taką skrzypaczkę Vanessę Mae?? Wart posłuchać:)
Odpowiedz
A ja dopiero zacznę grać na skrzypcach, można powiedzieć czekam na nie, już nie mogę się doczekać tego fałszowania!!!:P to tak na żarty,a na poważnie to założę się, że będzie kiepsko:/ w mojej miejscowości nie ma nawet nauczyciela gry na skrzypcach, ale jakoś to będzie XD moja sąsiadka jest taka wnerwiająca, że pewnie będzie narzekać "co cholery, co tam się dzieje!?" to tylko mała, nie umiejąca grać chii XD , pozdrawiam was:*****
Odpowiedz
Jeśli macie te nuty to bardzo proszę o przesłanie ich na e-meil: justyna-hendler@o2.pl .
Odpowiedz
PILNIE POTRZEBUJE NUT DO ORAWY!!! ALE TEJ Z MUZYKI POWAŻNEJ!!!
29-09-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Basia, 2 lata :) gram z ABC skrzypcowe - A Cofalik, 14 lat :) nie ma sprawy, a ty??
29-09-2008, Od: basia g)
Odpowiedz
SORKI NIE ZAUWAZYŁAM ILE GRASZ!!!!!!!!!
SKAD JESTES=?
29-09-2008, Od: basia g:)
Odpowiedz
ja mam 15:)
ksiazka--->1Skrzypcowe ABC-->
2.Z.Felinski E.Gorski J.Powrozniak Szkoła gry na skrzypcach
(ucze sie z nich sama jak mam czas>
a taka prowadzaca to mam:Jozef Jarzebski szkoła gry na skrzypcach:)
długo grasz??