Sklep
15-10-2008, Od: tomek
Odpowiedz
mam skrzypce ale nie wiem czy są to 3/4 4/4 jak to zmieżyć?
14-10-2008, Od: basia g:)
Odpowiedz
co tam u was??
14-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Do Kuby - poczytaj wcześniejsze wypowiedzi, bo to już któraś z rzędu osoba pyta się, czy jest sens, a odpowiedź wciąż jest ta sama :P
13-10-2008, Od: mary
Odpowiedz
hej,dawno mnie nie było,w ogóle dawno nie było mnie na necie :( jestem bardzo zajęta!
13-10-2008, Od: Kuba
Odpowiedz
Cieszę się,żę tu trafiłem. Prosto z mostu- szukam jakiegoś zajęcia poza studiowaniem i wlaśnie przyszła chwila dowiadywania się czegoś więcej na temat skrzypiec:) Czyli standard- czy jest sens? Dodam że nie grałem na niczym do tej pory i prawdopodobnie w grę wchodzi tylko nauka z ekursów i innych tego typu wynalazkow, ewentualnie metoda prób i błędów:)Wiadomo, myślę o tym jako o hobby tym abrdziej ze duzo czasu to to nie ma... Podsumowując- czy w wieku 20lat zabierać się za to? Czy nie będzie to wyrzucenie kasy w błoto?
Proszę o rady i opinie, z góry za nie dziękuję:) pozdrawiam!
13-10-2008, Od: Karola
Odpowiedz
Do ekspertów w dziedzinie gry na skrzypcach mam parę pytań, a mianowicie: gdy miałam 7 lat zaczęłam grać na tymże instrumencie, i swoja naukę kontynuowałam przez 3 lata. Pamiętam, ze byłam w tym bardzo dobra, aczkolwiek atmosfera szkoły muzycznej do której uczęszczałam była bardzo przytłaczająca a moja nauczycielka byłą istnym tyranem, bijącym mnie linijka po palcach, wiec każde spotkanie z tą kobieta było dla mnie straszne. Bardzo lubiłam grać na skrzypcach i sprawiało mi to ogromna przyjemność jednak nauka w szkole muzycznej odbierała mi całą satysfakcję w efekcie czego znienawidziłam również instrument. Teraz gdy mam lat 17 bardzo tęsknię za graniem, chciałam do tego wrócić juz ok 3 lata temu ale byłam bardzo uparta ( w myśl, że jak juz cos powiedziałam to muszę przy tym trwać). Teraz chciałabym zapytać osóby w podobnej sytuacji, czy z grą na skrzypcach jest tak jak z pływaniem (że tego sie nigdy nie zapomina?), nie dotknęłam instrumentu przez 7 lat (pozbyłam się skrzypiec w wieku 10 lat), nie wiem czy możliwe jest wrócenie do umiejętności z przed przerwy, a jesli czy długo by to trwało? czy potrzebne będą lekcje z profesjonalistą?
13-10-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
tez pawlikowski :)) ma ktos takie może??? bo chetnie bym pogadala o nich :))
Odpowiedz
Mam prawie takie same skrzypce jak te drugie z tej strony(sa trochę ciemniejsze) http://www.pawlikowscy.com.pl/index1_a.htm
:)
Odpowiedz
warszawa a moje miasto - pol polski :)
Odpowiedz
Jak mozna szybko odroznic game d-dur od h-mol??? nie patrząc na ostatni dzwięk utworu, jest jakis sposób?? :)
11-10-2008, Od: Inkaa
Odpowiedz
Dzięki,Maks. ;)
11-10-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Jak mozna szybko odroznic game d-dur od h-mol??? nie patrząc na ostatni dzwięk utworu, jest jakis sposób?? :)
11-10-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
hmm... mail jest dobry, ale nut nie ma :P nic się nie dzieje ale dzięki za dobre chęci :) :)
10-10-2008, Od: Angela
Odpowiedz
dzieki Olimpia :):) teraz o wiele lepiej sie czuje... gra na skrzypcach zawsze mnie pasjonowała
wielkie dzięki raz jeszcze :D
10-10-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
mam do sprzedania skrzypce fabryczne, dla początkujących rozm. 4/4. kontakt: justyna-hendler@o2.pl
10-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Ok, tylko nie wiem co z tymi nutami zrobiłem. Wydrukowałem je i albo je usunaąłem, albo wsadziłem do jakiegoś folderu i nie moge znaleźć... Znalazłem co innego i wysłalem, nie wiem, czemu nie doszło. Może podałaś złego maila? Jeszcze poszukam tych nut co wydrukowałem i wtedy wyślę.
10-10-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Maks, spóbuj jeszcze raz bo mi nie przesłało :)
Odpowiedz
Angela, dasz radę, nie słuchaj tych, którzy mówią że nie masz szans, to nie prawda.Małe dzieci uczą się wolniej bo nie są jeszcze w pełni wykształcone, nie myślą tak jak my i nie mają tyle cierpliwości :)
Odpowiedz
Dzięki Maks :)
09-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Chociaż są na gitarę i flet, ale na skrzypcach też się da :P
Odpowiedz
A mam nuty ;] Już wysyłam.
Chociaż to dziwne, bo tylko dwie strony wydruku :D Nie wiem, to chyba jest takie krótkie ;)
09-10-2008, Od: Angela
Odpowiedz
Mozecie mi powiedziec czy majac 16 lat moge nauczyc sie grac na skrzypcach??? to bylo zawsze moje marzenie ale zastanawiam sie czy dam rade...
09-10-2008, Od: Olimpia
Odpowiedz
Maks, masz nuty do tej Ave Marii Ch. G.??? mógłbyś mi je przesłać na maila?? olimpiak94@tlen.pl
pozdro :)
Odpowiedz
No, jeśli masz 17 lat to chyba najlepiej 4/4, to skrzypce pełnowymiarowe...
08-10-2008, Od: ?
Odpowiedz
4/4
08-10-2008, Od: Inkaaa
Odpowiedz
Mam 17 lat i chciałabym zamówic z tej stronki skrzypce..Myślicie, że lepiej wziąc rozmiar 3/4 czy 4/4?
Może spełnię swoje marzenie i choc troszkę nauczę się grac na skrzypcach. :)
08-10-2008, Od: DiaNa
Odpowiedz
Nuty to błahostka :) ale ktos musi Ci to wytłumaczyć :) jeśli nie opanujesz czytania nut to nie ma mowy o grze w pozycjach. wszystko sie wymiesza zacznij jak najszybciej czytac z nut :) pozdrawiam:*
07-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Ja ostatnio wziąłem się za Ave Maria Charlesa Gounoda (chyba dobrze napisałem nazwisko?) i choć oczywiście dość wolno szło mi odczytywanie nut, to jednak utwór wyszedł, uczę się go na pamięć... Wszyscy mówią, że się od razu porywam na takie trudne rzeczy ;]
Nuty nie są trudne! Tylko trzeba kogoś, kto by Ci to wyjaśnił =)
07-10-2008, Od: basia g:)
Odpowiedz
masz do tego nuty???????
01-10-2008, Od: edii1979@tlen.pl
Odpowiedz
odkryłam na strychu skrzypce-nie wiem jak stare są ale maja głowę lwa,są bez podstawka i strun-powiedzcie czy warto je naprawiać?są takie matowe jakoś, takie wycioski z drzewa a smyk to już lepsza heca nima włoska,doradzicie co z tym fantem zrobić? zrobić coś czy na ścianę do dekoracji :) napewno mają ponad 20-50 lat
07-10-2008, Od: Kazik
Odpowiedz
Kupię te skrzypki jeśl nie są popękane.Mók e-mail to terkai@wp.pl Pozdrawiam.
06-10-2008, Od: chii
Odpowiedz
DiaNa, brava dla Ciebie;) Anastazja15 a moim zdaniem warto choćby dla siebie samej. Maks, Ty mi nie mów nic o nutach bo czuję na samą myśl dreszcze:(
05-10-2008, Od: DiaNa
Odpowiedz
a ja w tym roku zdaje dyplommm :)
04-10-2008, Od: Anastazja15
Odpowiedz
Cześc mam 15 lat, i chciałabym sie nauczyć grać na skrzypcach, ale nie wiem czy jest sens zaczynać w tym wieku, bardzo proszę o wyczerpująca odpowiedź;)
04-10-2008, Od: Paweł
Odpowiedz
Wiesz co myślę że tak bo sam pół roku wcześniej sam zaczołem :P myślę że jescze jest szansa ale wiesz nawet 24 latki dopiero zaczynają
04-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
Heh, ze słuchu to najłatwiej, ale tak zawsze się zaczyna... A nuty to wcale nie taka czarna magia jak się wydaje ;]
03-10-2008, Od: chii
Odpowiedz
Ja dziś dostałam skrzypce, czekałam na nie nawet nie cały dzień:D jestem happy XD nie uczę się z nut, tylko ze słuchu, jest okey;)ręce mnie bolą i tyle xD
03-10-2008, Od: basia g:)
Odpowiedz
jak tam minal tydzien?????
postepy w skrzypcach????????
02-10-2008, Od: chii
Odpowiedz
a ja polecam to :P
http://pl.youtube.com/watch?v=SIp_Q4DQ8uU
02-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
My heart will go on... super piosenka, znam słowa na pamięć... ale nut niestety nie xD
02-10-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
http://pl.youtube.com/watch?v=h7i1uUDG2FE&feature=related
Macie do tego nuty? jeśli tak to ponownie proszę o przesłanie ich na mojego meila ;))
justyna-hendler@o2.pl
02-10-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Super!! A ma ktoś nuty do "My Heart Will Go On"
Jeśli tak to baaaaaaaardzo proszę ;)
justyna-hendler@o2.pl
xD :*
02-10-2008, Od: Maks
Odpowiedz
zobaczcie to:
http://pl.youtube.com/watch?v=JQjUs0VxmfA&feature=related
i to...:
http://pl.youtube.com/watch?v=mYKqfzLLvPg&feature=related
powinno się Wam spodobać... bo mi się bardzo podoba ;]
02-10-2008, Od: Paweł do edii1979@tlen.pl
Odpowiedz
Wiesz co ja myśle jeśli chcesz grać na skrzypcach daj je do lutnika i kuop nowy smyczek . Chyba że chcesz jes w soposób inny wykorzystać ale ja radze daj do lutnika :)
27-09-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
A ja z 26 września xD Wychodzi na to, że ci z września są najlepsi ;pp
01-10-2008, Od: chii
Odpowiedz
A ja? Ja jestem z grudnia:( 27, to czyli nie będę wirtuozem skrzypiecXD
30-09-2008, Od: chii
Odpowiedz
KoFFani piszcie do mnie:P 11112597
30-09-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
http://pl.youtube.com/watch?v=Ri-RNT03DL8&feature=related
chodzi mi o tą Orawę....
Baaardzo proszę popytajcie znajomych jeśli nie jest to dla was problem :**
30-09-2008, Od: chii
Odpowiedz
;) http://pl.youtube.com/watch?v=eOAZZfmmeZs&feature=related ....tylko nie myślcie, że jestem fanką sailorXD , ale po prostu wydaję mi się, że byłam w błędzie z tamtym utworem:)
29-09-2008, Od: mary
Odpowiedz
do basia g:) : ja gram w zespole w koście xd,nawet jest fajnie.Ale w takiej kapeli z prawdziwego zdarzenia to nie gram :(