Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 9601-9650 z 13716  Wstecz  Dalej     Sklep

30-09-2008, Od: chii Odpowiedz
Przynajmniej masz gdzie grać, to jednak Coś:D hmm...mnie niestety w kościele by nie chcieli by widzieć a ja ich w kościeleXD chodzi mi tu o brak talentu i o wygląd:), a kapela z prawdziwego marzenia, ale extra już sobie powyobrażałam:D

30-09-2008, Od: chii Odpowiedz
Ja niestety nie pomogę:( ...ale jakoś to będzie z tymi nutkami;)

29-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
To ma ktoś te nutki do Orawy klasycznej? Musze je zdobyć do czwartku... Bardzo proszę jeśli macie te nutki to prześlijcie mi je na meila: justyna-hendler@o2.pl

29-09-2008, Od: chii Odpowiedz
Jak ja mam sobie pomyśleć, że zacznę grać na skrzypcach to nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo z tego co myślę to nie jest takie łatwe:( no i na dodatek ja taka nie zdara, no chociaż, hmm.... ej nie zawszexD ale w tym wypadku tak, Wy pewnie jesteście już Geniuszami:)!! Całuski:*:*:*

29-09-2008, Od: mary Odpowiedz
do Maks:aha na to dobrze ;)

29-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Trzymać skrzypce i smyczek umiem, z nut umiem też mniej więcej czytać, bo gram trochę na flecie, a teraz pozostaje mi się właśnie nauczyć wszystkich dźwięków na skrzypcach, żeby móc grać z nut ;] Miesiące ćwiczeń i będzie OK ;]
Dzięki Wam wiem już gdzie są poszczególne dźwięki, teraz tylko trzeba sprawnie je zmieniać... ;)
Pozdrawiam...

do Maks-na pewno sobie poradzisz;)

do Maks: nie wiem jaką game ci wysłała na tej stronce Justyna,bo nie wchodziłam,ale moge ci podać C-dur:

C-3 palec,struna G
D-pusta struna D,lub 4 palec na strunie G
E-1 palec,struna D
F-2 palec,struna D(blisko,czyli półton)
G-3 palec,struna D
A-4 palec,struna D,lub pusta struna A
H-1 palec,struna A
C-2 palec,struna A

wiesz trochę trudno to wytłumaczyć przez neta,lepiej jak byś miał jakiegoś nauczyciela,co by cie najpierw nauczył trzymać skrzypce,chybaże umiesz :))
miłego grania pozdrowienia

do Olimpii: nie znam jej osobiście!Tylko znam jej utwory...o to mi chdziło :)

A Moi Drodzy:), bo nie wiem. Lepiej 3/4 czy 4/4 ?? Przez ten sen, który miałam to mam lukę XD

http://pl.youtube.com/watch?v=nQ798THmR5Y
wydaję mi się że to właśnie ten utwór Vanessy jest najbardziej znany:)ale osobiście wolę chyba z orkiestrą:)

29-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Mary, jak znasz??? tak po prostu???? gdzie ją poznałaś????? :)

do chii: ja znam Vanessę Mae,jest boska

:)

ja, mam 14 :D

Chii, a ile masz lat?

Będzie dobrze, ja zacząłem tydzień temu, a już zdążyłem zdjąć wszystkie struny i założyć od nowa, dwie mi pękły - wymieniłem :D
Ćwiczę na skrzypcach wibracje i zmianę poszczególnych dźwięków... Niedługo dostanę ksiązkę SKRZYPCOWE ABC - zobaczymy co z tego wyjdzie ;)

A własnie, mam pytanie do tych, którzy grają pod okiem nauczyciela, czy to prywatnie, czy w szkole muzycznej. Powiedzcie mi kiedy zaczęliście ćwiczyć wibracje? Nie wiem czy to się jakoś nazywa, chodzi mi o to wprowadzanie struny w stan wibracji ;]

29-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
ja cwiczyłam od poczatku:)

Dziękuję za duchowe wsparcie:D hmm...a znacie taką skrzypaczkę Vanessę Mae?? Wart posłuchać:)

A ja dopiero zacznę grać na skrzypcach, można powiedzieć czekam na nie, już nie mogę się doczekać tego fałszowania!!!:P to tak na żarty,a na poważnie to założę się, że będzie kiepsko:/ w mojej miejscowości nie ma nawet nauczyciela gry na skrzypcach, ale jakoś to będzie XD moja sąsiadka jest taka wnerwiająca, że pewnie będzie narzekać "co cholery, co tam się dzieje!?" to tylko mała, nie umiejąca grać chii XD , pozdrawiam was:*****

Jeśli macie te nuty to bardzo proszę o przesłanie ich na e-meil: justyna-hendler@o2.pl .

PILNIE POTRZEBUJE NUT DO ORAWY!!! ALE TEJ Z MUZYKI POWAŻNEJ!!!

Basia, 2 lata :) gram z ABC skrzypcowe - A Cofalik, 14 lat :) nie ma sprawy, a ty??

29-09-2008, Od: basia g) Odpowiedz
SORKI NIE ZAUWAZYŁAM ILE GRASZ!!!!!!!!!
SKAD JESTES=?

ja mam 15:)
ksiazka--->1Skrzypcowe ABC-->
2.Z.Felinski E.Gorski J.Powrozniak Szkoła gry na skrzypcach
(ucze sie z nich sama jak mam czas>

a taka prowadzaca to mam:Jozef Jarzebski szkoła gry na skrzypcach:)
długo grasz??

JESIEN GORA - kto się zgadza?

zobaczymy z którego byli ci najwięksi koncertmistrzowie ..................
paganini - eee, 27 październik, ale, jednak jesien :)

jak zaczynaliście grac, to mieliście podzielone smyczki i szyjki taśmami?? bo ja nie :%

ja nie miałam:)
Jacobus stainer:)
zamiast slimaka mam piekna głowe lwa;)
tak mi sie to podoba i bardzo sie do nich przywiazałam:)
fajnie ze bedziesz miec lutnicze;:)
a długo grasz????+bo nie pamietam czy juz pytalam:)z jakiej ksiazki grasz??????ile masz lat?Sorki ze tak wypytuje ale poprotu chce sie zorientowac
POZDRAWIAM WSZYSTKICH SKRZYPKOW I SKRZYPACZKI!

hehe, no właśnie :)Justyna jestem az o 2 dni starsza :P ostatnio spotkałam taką dziewczynę która też gra na skrzypcach, jest takiego samego wzrostu, urodziła się 24 września 94 roku, fajnie :)
Do basia g:) :
teraz gram jeszcze na skrzypcach z fabryki instrumentów lutniczych, lubin legnicki z dorabianą szyjką, dla mnie były ważne, bo były moimi pierwszymmi skrzypcami ( nie wypozyczanmi) ale jak poszłam na lekcje, to dopiero teraz zobaczyłam jakie są) :P a ile kosztują??? parę tysięcy, mają rzeźbioną główkę(nie ślimak) A jakie ty masz??? tak z ciekawości, bo nie wiem czy dobrze robie kupując je, w 100% ufam nauczycielce, ktora mi je załatwiła :)

Wrzesień rządzi ;)
Ok, poradziłem sobie z palcami, dzięki za pomoc :)
Wszystko OK, niedługo jeszcze poszperam w innych źródłach, przekopię książki... ;]

29-09-2008, Od: basia Odpowiedz
Zapraszam na wwww.skrzypcowo.vin.pl

27-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
W środę będę mieć już skrzypce, lutnicze pawlikowskiego :) poszczęściło mi się, no nie?? A co u was, jak z nauką??

28-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
ooo ja ale masz fajnie:)
ja tez mam lutnicze:)
a jakie miałas do tej pory??
ile beda Cie te kosztowały?
o ile moge wiedziec
jak tam Wam idzie granie?ostro cwiczycie?
GRA KTOS W TEJ KAPELI?????????????????

27-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Na mnie możesz, rozumiem cię, bo sama długo szukałam informacji na temat skrzypiec, dźwięków itd. Ja jestem z 24 września. Jak masz tę stronkę z poszczególnymi dźwiękami na szyjce skrzypiec, popatrz na strunę D ( mam nadzieję że wiesz która to? :P ) masz tam takie dźwięki(niestety one są w języku angielskim, u nas jest trochę inaczej) może ktoś mi z was pomóc?? bo nie wiem jak maksowi to wytłumaczyc, mnie się tu coś nie zgadza :(

27-09-2008, Od: music info www.martinviolinskaba.blox.pl Odpowiedz
Marcin Skaba - acoustic & electric violins

muzyka, dyskografia, koncerty, kontakt, galeria.

www.martinviolinskaba.blox.pl

27-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
http://www.violin-online.com/fingeringchart.htm

26-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Ja jestem z 8 września :)

Co robiłem ze skrzypcami?... ;p Stroiłem ;] Jednego dnia pękła struna G, potem wypadł podstawek, musiałem wszystkie struny rozluźnić (i tym samym rozstroić), żeby go włożyć... Jak stroiłem D to mi pękła ;] Potem kołki się ślizgały, musiałem nasmarować kredą żeby trzymały, a żeby to zrobić musiałem zdjąć wszystkie struny, potem od nowa założyć i nastroić... O dziwo mi się udało ;]
Słuchajcie, Wy gracie na skrzypcach, ja dopiero zaczynam... Mam wielką prośbę.
http://www.violin-online.com/interactivefingerboard.htm Justyna wysłała mi ten link, za który jestem wdzięczny. Dźwięki oczywiście są poprawnie, tylko nie wiem który palec ma być na której strunie... Mogę na Was liczyć? xD

26-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Maks, co ty z tymi skrzypcami robisz, że ci 2 struny pękły??? :P
Z którego września??
Ma ktoś tę świnkę??

26-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
swinki nie mam ale jestem chora; /
gra ktos z was w kapeli????????

26-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Ee, chyba ja aniqa, :P

25-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Ja jestem tu 'nowy', więc niebardzo ;)

Pękła mi struna D... :( Musiałem jechać do sklepu muzycznego znowu... no i kupiłem. Potem okazało się, że muszę nasmarować kołki w skrzypcach, bo były za luźne, ślizgały się i nie mogłem naciągnąć dobrze struny, więc wszystkie sam wyciągnąłem, potem założyłem od nowa i nastroiłem... SAM :D Ale jestem z siebie dumny ;)

25-09-2008, Od: aninqa Odpowiedz
witajcie koffani...przepraszam ze tak dawno bylam tutaj ale:skrzypce, nauka,krzypce,komputer, skrzypce,zarcie...;p;d no i zapomnialam o stroncexD ktos mnie pamieta?

25-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
No proszę, ja też jestem z września ;) Dziś kupiłem sobie nową strunę G (pękła mi wczoraj...) i o dziwo udało mi się ją założyć :D

25-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Wiem, ze to nie na temat, ale jedno pytanie: ma ktoś z was może świnkę morską???

HMMM mam rowne 14 lat :P troche się staro czuję:)
24.09. :P

Do Justyna:
no, wiesz już wyleczyłam się z wkuwania regółek, z dodatkowych zadań, odrabiam to co muszę, nie koloruje zeszytów(tylko z francuskiego) i nie przejmuję się 2,3.Przykładam się tylko do języków łącznie z polskim i matmą. A reszta?... mam w nosie czy jakiś nauczyciel ''profEsor'' powie ''jedynka'' lub ''no, nie nauczyłaś się na dzisziaj''. :P Po prostu zajmuję się tym, co lubię. :) proste, ale sama nie dawno nie miałam czasu nawet na zjedzenie obiadu :)

24-09-2008, Od: Agata Odpowiedz
chciałabym kupic dobre skrzypce stare sie popsuły nie nadają sie już do niczego chciałabym zeby były dobre i napewno lutnicze mogą być uzywane prosze o kontakt agafijana@buziaczek.pl

23-09-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
dzięki za rade) bardzo lubię dźwięk skrzypiec i muzykę klasyczną i dlatego chciałbym to robić. Ale i tak nie wiem czy coś z tego będzie, być może to pozostanie tylko jako hobby

23-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Ja mam 15 i właśnie zaczynam. Są osoby, które zaczynają w wieku nawet dwudziestu paru lat i oczywiście wszyscy mają szansę się nauczyć =) Ja jeszcze nawet w przyszłym roku wystartuję do szkoły muzycznej na skrzypce, może się uda...
Próbuj i się nie poddawaj ;]
Powodzenia.

Wyświetlono wiadomości 9601-9650 z 13716  Wstecz  Dalej