Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 9601-9650 z 13691  Wstecz  Dalej     Sklep

29-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
JESIEN GORA - kto się zgadza?

zobaczymy z którego byli ci najwięksi koncertmistrzowie ..................
paganini - eee, 27 październik, ale, jednak jesien :)

jak zaczynaliście grac, to mieliście podzielone smyczki i szyjki taśmami?? bo ja nie :%

29-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
ja nie miałam:)
Jacobus stainer:)
zamiast slimaka mam piekna głowe lwa;)
tak mi sie to podoba i bardzo sie do nich przywiazałam:)
fajnie ze bedziesz miec lutnicze;:)
a długo grasz????+bo nie pamietam czy juz pytalam:)z jakiej ksiazki grasz??????ile masz lat?Sorki ze tak wypytuje ale poprotu chce sie zorientowac
POZDRAWIAM WSZYSTKICH SKRZYPKOW I SKRZYPACZKI!

hehe, no właśnie :)Justyna jestem az o 2 dni starsza :P ostatnio spotkałam taką dziewczynę która też gra na skrzypcach, jest takiego samego wzrostu, urodziła się 24 września 94 roku, fajnie :)
Do basia g:) :
teraz gram jeszcze na skrzypcach z fabryki instrumentów lutniczych, lubin legnicki z dorabianą szyjką, dla mnie były ważne, bo były moimi pierwszymmi skrzypcami ( nie wypozyczanmi) ale jak poszłam na lekcje, to dopiero teraz zobaczyłam jakie są) :P a ile kosztują??? parę tysięcy, mają rzeźbioną główkę(nie ślimak) A jakie ty masz??? tak z ciekawości, bo nie wiem czy dobrze robie kupując je, w 100% ufam nauczycielce, ktora mi je załatwiła :)

29-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Wrzesień rządzi ;)
Ok, poradziłem sobie z palcami, dzięki za pomoc :)
Wszystko OK, niedługo jeszcze poszperam w innych źródłach, przekopię książki... ;]

29-09-2008, Od: basia Odpowiedz
Zapraszam na wwww.skrzypcowo.vin.pl

27-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
W środę będę mieć już skrzypce, lutnicze pawlikowskiego :) poszczęściło mi się, no nie?? A co u was, jak z nauką??

28-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
ooo ja ale masz fajnie:)
ja tez mam lutnicze:)
a jakie miałas do tej pory??
ile beda Cie te kosztowały?
o ile moge wiedziec
jak tam Wam idzie granie?ostro cwiczycie?
GRA KTOS W TEJ KAPELI?????????????????

27-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Na mnie możesz, rozumiem cię, bo sama długo szukałam informacji na temat skrzypiec, dźwięków itd. Ja jestem z 24 września. Jak masz tę stronkę z poszczególnymi dźwiękami na szyjce skrzypiec, popatrz na strunę D ( mam nadzieję że wiesz która to? :P ) masz tam takie dźwięki(niestety one są w języku angielskim, u nas jest trochę inaczej) może ktoś mi z was pomóc?? bo nie wiem jak maksowi to wytłumaczyc, mnie się tu coś nie zgadza :(

27-09-2008, Od: music info www.martinviolinskaba.blox.pl Odpowiedz
Marcin Skaba - acoustic & electric violins

muzyka, dyskografia, koncerty, kontakt, galeria.

www.martinviolinskaba.blox.pl

27-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
http://www.violin-online.com/fingeringchart.htm

26-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Ja jestem z 8 września :)

Co robiłem ze skrzypcami?... ;p Stroiłem ;] Jednego dnia pękła struna G, potem wypadł podstawek, musiałem wszystkie struny rozluźnić (i tym samym rozstroić), żeby go włożyć... Jak stroiłem D to mi pękła ;] Potem kołki się ślizgały, musiałem nasmarować kredą żeby trzymały, a żeby to zrobić musiałem zdjąć wszystkie struny, potem od nowa założyć i nastroić... O dziwo mi się udało ;]
Słuchajcie, Wy gracie na skrzypcach, ja dopiero zaczynam... Mam wielką prośbę.
http://www.violin-online.com/interactivefingerboard.htm Justyna wysłała mi ten link, za który jestem wdzięczny. Dźwięki oczywiście są poprawnie, tylko nie wiem który palec ma być na której strunie... Mogę na Was liczyć? xD

26-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Maks, co ty z tymi skrzypcami robisz, że ci 2 struny pękły??? :P
Z którego września??
Ma ktoś tę świnkę??

26-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
swinki nie mam ale jestem chora; /
gra ktos z was w kapeli????????

26-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Ee, chyba ja aniqa, :P

25-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Ja jestem tu 'nowy', więc niebardzo ;)

Pękła mi struna D... :( Musiałem jechać do sklepu muzycznego znowu... no i kupiłem. Potem okazało się, że muszę nasmarować kołki w skrzypcach, bo były za luźne, ślizgały się i nie mogłem naciągnąć dobrze struny, więc wszystkie sam wyciągnąłem, potem założyłem od nowa i nastroiłem... SAM :D Ale jestem z siebie dumny ;)

25-09-2008, Od: aninqa Odpowiedz
witajcie koffani...przepraszam ze tak dawno bylam tutaj ale:skrzypce, nauka,krzypce,komputer, skrzypce,zarcie...;p;d no i zapomnialam o stroncexD ktos mnie pamieta?

25-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
No proszę, ja też jestem z września ;) Dziś kupiłem sobie nową strunę G (pękła mi wczoraj...) i o dziwo udało mi się ją założyć :D

25-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Wiem, ze to nie na temat, ale jedno pytanie: ma ktoś z was może świnkę morską???

HMMM mam rowne 14 lat :P troche się staro czuję:)
24.09. :P

Do Justyna:
no, wiesz już wyleczyłam się z wkuwania regółek, z dodatkowych zadań, odrabiam to co muszę, nie koloruje zeszytów(tylko z francuskiego) i nie przejmuję się 2,3.Przykładam się tylko do języków łącznie z polskim i matmą. A reszta?... mam w nosie czy jakiś nauczyciel ''profEsor'' powie ''jedynka'' lub ''no, nie nauczyłaś się na dzisziaj''. :P Po prostu zajmuję się tym, co lubię. :) proste, ale sama nie dawno nie miałam czasu nawet na zjedzenie obiadu :)

24-09-2008, Od: Agata Odpowiedz
chciałabym kupic dobre skrzypce stare sie popsuły nie nadają sie już do niczego chciałabym zeby były dobre i napewno lutnicze mogą być uzywane prosze o kontakt agafijana@buziaczek.pl

23-09-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
dzięki za rade) bardzo lubię dźwięk skrzypiec i muzykę klasyczną i dlatego chciałbym to robić. Ale i tak nie wiem czy coś z tego będzie, być może to pozostanie tylko jako hobby

23-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Ja mam 15 i właśnie zaczynam. Są osoby, które zaczynają w wieku nawet dwudziestu paru lat i oczywiście wszyscy mają szansę się nauczyć =) Ja jeszcze nawet w przyszłym roku wystartuję do szkoły muzycznej na skrzypce, może się uda...
Próbuj i się nie poddawaj ;]
Powodzenia.

23-09-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
hej, powiedzcie mi czy jak już skończyłem 16 lat to miałbym szanse zacząć grać? Bo mi mówią że to nie ma sęsu...

Dzięki wielkie :)

23-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
Do Maks :
http://www.violin-online.com/interactivefingerboard.htm

Dziś doszły skrzypce :D Problemem jest to, że nie mam zielonego pojęcia jak grać :( Moglibyście mi tu podać gamę? Tzn układ palców dla poszczególnych dźwięków, żebym zaczął już łapać pojedyncze nutki (umiem czytać z nut, grałem trochę na gitarze i flecie).

23-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
ja gram 2-3godziny:=*
dziennie

A tak się składa że ja mam do sprzedania takie skrzypce 4/4 na początek ;D za 300zł :) Jeśli byłabyś zainteresowana to napisz na moje gg: 10009335. Skrzypce są na prawdę fantastyczne jak na zwykłe fabryczne :)

23-09-2008, Od: Karolina Odpowiedz
Dzięki barzdzo za wszystkie odpowiedzi:) Nie będę się wiec już wahać:)
Jakie skrzypce polecilibyście mi na sam początek??

Do Olimpia: Grasz 2-3 godziny dziennie?!?!?! Kiedy znajdujesz na to czas?! Ja nie gram czasami nawet 15 min! A nawet gdybym chciała to nie mogę bo muszę się uczyć! A co dopiero 2-3 godziny... Ręce Cię nie bolą?!

23-09-2008, Od: mary Odpowiedz
OJ SORY TA PIERSZE MIAŁO BYC ''DO MAKS''!!!

23-09-2008, Od: mary Odpowiedz
do Karolina: ja gram już 5 lat i chodzę do szkoły muzycznej w Lublinie.Zaczełam w 2 klasie grać,a 3 poszłam do muzyka.Najpierw uczyłam się prywatnie.Mam teraz 13 lat.Życze powodzenia,napewno się uda;)

Do Karoliny:chodziło mi o takie warunki jak wymieniła oczywiście Olimpia i regularnym ćwiczeniu ;)

23-09-2008, Od: ? Odpowiedz
http://allegro.pl/item442133158_verona_violin_custom_4_4_lite_drewno_gwarancja.html

polecam moją aukcje, mam do sprzedania te lepsze skrzypce z tej stronki. Sprzedaje, bo w wakacje na długo wyjechalam i nie moglam cwiczyc, a teraz tez zabrakło mi czasu na nauke
A szkoda zeby lezaly
pozdrawiam

23-09-2008, Od: verona Odpowiedz
polecam moją aukcje, mam do sprzedania te lepsze skrzypce z tej stronki. Sprzedaje, bo w wakacje na długo wyjechalam i nie moglam cwiczyc, a teraz tez zabrakło mi czasu na nauke
http://allegro.pl/item442133158_verona_violin_custom_4_4_lite_drewno_gwarancja.html

A szkoda zeby lezaly
pozdrawiam

22-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Hmmm... może kupię takie skrzypce w najbliższej przyszłości:)

sorry - polecacie :P
co to jest higrometr?? do czego służy tak w ogóle ???? pozdrowienia

Do Maks:
Ja gram już 2 rok, ćwiczę 2 -3 godziny dziennie, nie chodzę do szkoły muzycznej i zacznę olewać naukę, zajmę się skrzypcami :) z powodu braku wolnego czasu xD trudno, skończę jak sprzątaczka grająca na skrzypcach :P Uczę się prywatnie, mam 14 lat ( 24 września br.) :P za dwa dni !!!
Do Karolina:
To świetnie! Ze skrzypcami na pewno sobie poradzisz, znasz juz nuty, masz zapewne dobry słuch muzyczny, masz juz skrzypce, smyczek, kalafonię, futerał i podręcznik?? jak nie to powinnac kupić, albo wypożyczyć, jeśli jest taka okazja :) Poza tym możesz sobie kupić statyw na nuty(pulpit).Aha... i powinnaś uzbroić się w... cierpliwość :P., Powodzenia :P:P
Do basia g:) :
Gram drugi rok, pani ze skrzypiec powiedziała mi, że taka jej znajoma ma do sprzedania właśnie jego skrzypce, używane oczywiście, ale takie lepsze bo rozegrane, nie?? ok 3500 - 4000 zł, to jak na takie skrzypce to moim zdaniem super, bez smyczka i futerału, ale to już mam :)
a co do futerału na takie skrzypy to jaki polecanie??

22-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Witam wszystkich ;]
Ja zaczynam (w sumie nie wiem nawet od czego zacząć ;P) dopiero grę na skrzypcach. Ile czasu Wy gracie? :D No i w jakim wieku zaczęliście? Ile macie teraz lat? Tak z ciekawości, choć mi mówią, że wcale tak późno nie zaczynam... A skrzypce zawsze były moim marzeniem ;] Tylko był problem, bo ja często chorowałem, a i szkoła muzyczna była dość daleko, bym sam tam jeździł, a rodzice pracowali...
Ale mam nadzieję, że teraz się uda!
Tylko do szkoły muzycznej będę startował za rok (wątpię, by wzięli mnie na skrzypce w tym wieku, w którym jestem...) ale warto spróbować. Narazie zaczynam naukę w 'domowych' warunkach, tylko potrzebuję odpowiednich materiałów... xD Pozdrawiam.

22-09-2008, Od: mary Odpowiedz
do Karolina: moim zdaniem powinnaś spróbować.Skrzypce to przygoda,której nie da się opisać!Jeśli tylko bardzo chcesz i ciągle o tym myślisz(o grze na skrzpcach)to nie czekaj.Najlepiej jak poszukasz sobie jakiegoś nauczyciela,w twoim przypadku najlepiej jakoś prywatnie(ja tak zaczełam,a teraz chodze do szkoły muzycznej).Ale pomyśl,czy napewno tego chcesz i czy spełnisz warunki które trzeba spełnic;),rzeby mieć skrzypce i na nich grac:)).Pozdrawiam

22-09-2008, Od: Karolina Odpowiedz
A jakie warunki powinnam spełniać poza oczywistym posiadaniem skrzypiec?:)
W dziecinstwie grałam na fortepianie..

21-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Dzięki basia, to jest dobry lutnik?? jego skrzypce sa ok??, zależy mi zeby to nie bylo byle co, moze kupie jego skrzypce :))

21-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
z tego co wiem to nie byle co!!!!!!!!!!!!!!
moja kolezanka sobie chwali
a dlugo grasz======???
jestes na kupnie?

21-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Justyna, może byś popytała znajomych?? na pewno coś o tym wiedzą, a jak nie to może w pobliskiej szkole muzycznej :P na pewno coś znajdziesz, powodzenia :)
U mnie jedna lekcja trwa około 45min-godzina, dwa razy w tygodniu :)

21-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
SZUKAM NAUCZYCIELA GRY NA SKRZYPCACH W OKKOLICACH JAROCINA!!!(wlpk.) PILNE!!! Zna ktoś może jakąś stronę na której były by ogłoszenia nauczycieli?

21-09-2008, Od: Dominik Odpowiedz
Jestem studentem Uniwersytetu Muzycznego w Warszawie i chętnie udziele lekcji/korepetycji/nauka od podstaw gry na skrzypcach na terenie Warszawy .

21-09-2008, Od: Dominik Odpowiedz
kontakt : ragges@wp.pl . gg 8474420

20-09-2008, Od: basia g;) Odpowiedz
http://www.pawlikowscy.com.pl/index1.htm

Wyświetlono wiadomości 9601-9650 z 13691  Wstecz  Dalej