Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 9651-9700 z 13716  Wstecz  Dalej     Sklep

23-09-2008, Od: Piotrek Odpowiedz
hej, powiedzcie mi czy jak już skończyłem 16 lat to miałbym szanse zacząć grać? Bo mi mówią że to nie ma sęsu...

23-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Dzięki wielkie :)

23-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
Do Maks :
http://www.violin-online.com/interactivefingerboard.htm

23-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Dziś doszły skrzypce :D Problemem jest to, że nie mam zielonego pojęcia jak grać :( Moglibyście mi tu podać gamę? Tzn układ palców dla poszczególnych dźwięków, żebym zaczął już łapać pojedyncze nutki (umiem czytać z nut, grałem trochę na gitarze i flecie).

23-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
ja gram 2-3godziny:=*
dziennie

A tak się składa że ja mam do sprzedania takie skrzypce 4/4 na początek ;D za 300zł :) Jeśli byłabyś zainteresowana to napisz na moje gg: 10009335. Skrzypce są na prawdę fantastyczne jak na zwykłe fabryczne :)

23-09-2008, Od: Karolina Odpowiedz
Dzięki barzdzo za wszystkie odpowiedzi:) Nie będę się wiec już wahać:)
Jakie skrzypce polecilibyście mi na sam początek??

Do Olimpia: Grasz 2-3 godziny dziennie?!?!?! Kiedy znajdujesz na to czas?! Ja nie gram czasami nawet 15 min! A nawet gdybym chciała to nie mogę bo muszę się uczyć! A co dopiero 2-3 godziny... Ręce Cię nie bolą?!

23-09-2008, Od: mary Odpowiedz
OJ SORY TA PIERSZE MIAŁO BYC ''DO MAKS''!!!

23-09-2008, Od: mary Odpowiedz
do Karolina: ja gram już 5 lat i chodzę do szkoły muzycznej w Lublinie.Zaczełam w 2 klasie grać,a 3 poszłam do muzyka.Najpierw uczyłam się prywatnie.Mam teraz 13 lat.Życze powodzenia,napewno się uda;)

Do Karoliny:chodziło mi o takie warunki jak wymieniła oczywiście Olimpia i regularnym ćwiczeniu ;)

23-09-2008, Od: ? Odpowiedz
http://allegro.pl/item442133158_verona_violin_custom_4_4_lite_drewno_gwarancja.html

polecam moją aukcje, mam do sprzedania te lepsze skrzypce z tej stronki. Sprzedaje, bo w wakacje na długo wyjechalam i nie moglam cwiczyc, a teraz tez zabrakło mi czasu na nauke
A szkoda zeby lezaly
pozdrawiam

23-09-2008, Od: verona Odpowiedz
polecam moją aukcje, mam do sprzedania te lepsze skrzypce z tej stronki. Sprzedaje, bo w wakacje na długo wyjechalam i nie moglam cwiczyc, a teraz tez zabrakło mi czasu na nauke
http://allegro.pl/item442133158_verona_violin_custom_4_4_lite_drewno_gwarancja.html

A szkoda zeby lezaly
pozdrawiam

22-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Hmmm... może kupię takie skrzypce w najbliższej przyszłości:)

sorry - polecacie :P
co to jest higrometr?? do czego służy tak w ogóle ???? pozdrowienia

Do Maks:
Ja gram już 2 rok, ćwiczę 2 -3 godziny dziennie, nie chodzę do szkoły muzycznej i zacznę olewać naukę, zajmę się skrzypcami :) z powodu braku wolnego czasu xD trudno, skończę jak sprzątaczka grająca na skrzypcach :P Uczę się prywatnie, mam 14 lat ( 24 września br.) :P za dwa dni !!!
Do Karolina:
To świetnie! Ze skrzypcami na pewno sobie poradzisz, znasz juz nuty, masz zapewne dobry słuch muzyczny, masz juz skrzypce, smyczek, kalafonię, futerał i podręcznik?? jak nie to powinnac kupić, albo wypożyczyć, jeśli jest taka okazja :) Poza tym możesz sobie kupić statyw na nuty(pulpit).Aha... i powinnaś uzbroić się w... cierpliwość :P., Powodzenia :P:P
Do basia g:) :
Gram drugi rok, pani ze skrzypiec powiedziała mi, że taka jej znajoma ma do sprzedania właśnie jego skrzypce, używane oczywiście, ale takie lepsze bo rozegrane, nie?? ok 3500 - 4000 zł, to jak na takie skrzypce to moim zdaniem super, bez smyczka i futerału, ale to już mam :)
a co do futerału na takie skrzypy to jaki polecanie??

22-09-2008, Od: Maks Odpowiedz
Witam wszystkich ;]
Ja zaczynam (w sumie nie wiem nawet od czego zacząć ;P) dopiero grę na skrzypcach. Ile czasu Wy gracie? :D No i w jakim wieku zaczęliście? Ile macie teraz lat? Tak z ciekawości, choć mi mówią, że wcale tak późno nie zaczynam... A skrzypce zawsze były moim marzeniem ;] Tylko był problem, bo ja często chorowałem, a i szkoła muzyczna była dość daleko, bym sam tam jeździł, a rodzice pracowali...
Ale mam nadzieję, że teraz się uda!
Tylko do szkoły muzycznej będę startował za rok (wątpię, by wzięli mnie na skrzypce w tym wieku, w którym jestem...) ale warto spróbować. Narazie zaczynam naukę w 'domowych' warunkach, tylko potrzebuję odpowiednich materiałów... xD Pozdrawiam.

22-09-2008, Od: mary Odpowiedz
do Karolina: moim zdaniem powinnaś spróbować.Skrzypce to przygoda,której nie da się opisać!Jeśli tylko bardzo chcesz i ciągle o tym myślisz(o grze na skrzpcach)to nie czekaj.Najlepiej jak poszukasz sobie jakiegoś nauczyciela,w twoim przypadku najlepiej jakoś prywatnie(ja tak zaczełam,a teraz chodze do szkoły muzycznej).Ale pomyśl,czy napewno tego chcesz i czy spełnisz warunki które trzeba spełnic;),rzeby mieć skrzypce i na nich grac:)).Pozdrawiam

22-09-2008, Od: Karolina Odpowiedz
A jakie warunki powinnam spełniać poza oczywistym posiadaniem skrzypiec?:)
W dziecinstwie grałam na fortepianie..

21-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Dzięki basia, to jest dobry lutnik?? jego skrzypce sa ok??, zależy mi zeby to nie bylo byle co, moze kupie jego skrzypce :))

21-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
z tego co wiem to nie byle co!!!!!!!!!!!!!!
moja kolezanka sobie chwali
a dlugo grasz======???
jestes na kupnie?

21-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Justyna, może byś popytała znajomych?? na pewno coś o tym wiedzą, a jak nie to może w pobliskiej szkole muzycznej :P na pewno coś znajdziesz, powodzenia :)
U mnie jedna lekcja trwa około 45min-godzina, dwa razy w tygodniu :)

21-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
SZUKAM NAUCZYCIELA GRY NA SKRZYPCACH W OKKOLICACH JAROCINA!!!(wlpk.) PILNE!!! Zna ktoś może jakąś stronę na której były by ogłoszenia nauczycieli?

21-09-2008, Od: Dominik Odpowiedz
Jestem studentem Uniwersytetu Muzycznego w Warszawie i chętnie udziele lekcji/korepetycji/nauka od podstaw gry na skrzypcach na terenie Warszawy .

21-09-2008, Od: Dominik Odpowiedz
kontakt : ragges@wp.pl . gg 8474420

20-09-2008, Od: basia g;) Odpowiedz
http://www.pawlikowscy.com.pl/index1.htm

20-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
Olimpia to fajnie ze bylo fajnie a ile czasu trwała lekcja??
Karolina dasz rade wystarczy chcciec i sprobowac!!!!!!!!!

20-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Mam pytanie :
Wiecie cos moze o lutniku Pawlikowskim i o jego skrzypcach???

Do: Karolina
Karolina, myślę że nie jest za pozno, ale nie oklamujmy się; bedzie ci ciezko. Bedziesz musiala przestawic sie na skrzypce :) ale jak je pokochasz, to nawet nie zauwazysz jak czas szybko minął
Lepiej teraz niz wcale :)

Po lekcji?? Super, pani jest fajna, skrzypce ma chyba jakies wartosciowe, z tego co zrozumiałam, ogolnie cieszę się, że to nie będą lekcje tak jak dawniej, po 20 min. Wszystko Ok, musze jednak pocwiczyc luzne trzymanie smyczka.

19-09-2008, Od: basia g:) Odpowiedz
olimpia jak po lekcji??????

19-09-2008, Od: Karolina Odpowiedz
Cześć wszystkim, mam 24 lata i chciałabym nauczyć się grac na skrzypcach.. myślicie że nie jest na to za późno?
Może ktoś mógłby mi polecić jakąś szkołę lub nauczyciela?Z góry dziękuję, :)pozdrawiam.

19-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
Skończyła się ;pp Ale nie sprzedałam ich bo było tylko 150zł :(

19-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Justyna co się stało z twoją aukcją na allegro

19-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
O matko, dzisiaj mam pierwszą lekcję z nową panią :) nie wiem co zagrać :P

19-09-2008, Od: Do Basi Odpowiedz
http://nuty.pl/t/1348.htm Polonez

18-09-2008, Od: Marzena Odpowiedz
Mam pytanie i proszę o podpowiedż,kto naprawia instrumenty strunowe,ja nie gram na skrzypcach i nie wiem.Dziękuję

18-09-2008, Od: ? Odpowiedz
LUTNIK!!!!!!!!!!!!1

17-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
Do Basia: Chodziło mi o takie coś jak jest napisny bialy krzyż xD

16-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
Ja mam tego poloneza z Pana Tadeusza tylko nie całego.

15-09-2008, Od: basia:)g Odpowiedz
błagam potrzebuje jakiegos poloneza!!!zalezy mi na czasie!!!!!!

15-09-2008, Od: basia:)g do Justyna Odpowiedz
to znaczy jak?bo to jest dzwiekami:)
to nie akordy:=)
kto nastepny czekam

15-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
No pomysł fajny ;))
Do mary: Spoko... Ale gdybyś znalazła kiedyś chwilke czasu to jeśli byłabyś tak miła to napisz mi te piosenki dzwiękami, bardzo prosze :**

15-09-2008, Od: ? Odpowiedz
to znaczy jak?bo to jest dzwiekami:)
to nie akordy:=)
kto nastepny czekam

15-09-2008, Od: MK Odpowiedz
Posiadam skrzypce w których jest wklejona kartka Joseph Guarnerius 1716. Kto wie co z nimi zrobić gg 7196707

15-09-2008, Od: Justyna Odpowiedz
No i dzięki na tą piosenke ;))

15-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
jak nastroje skrzypce to spróbuję ;)

15-09-2008, Od: Paweł Odpowiedz
Witam

Potrzebuje nut do Polskiego Poloneza napraede szybko nr gg kontaktowy 9576260 lub na e-mai niemiec223@vp.pl

15-09-2008, Od: Olimpia Odpowiedz
Nom, fajny, fajny, tylko że ja nie zawsze mam czas :) Dzięki Justyna

15-09-2008, Od: mary Odpowiedz
dawno mnie nie było bo wiecie muzyk i szkoła...
fajny pomysł z tym ''wyminianiem się nutami w sposób literowy''xd

do Justyna:ja znam te wszystkie piosenki ze słuchu,na kazdą tonacje,oprócz tego Zakopowera ;).ALE NIE MAM NUT!;(((((

13-09-2008, Od: ? Odpowiedz
ja dodaje pierwsza

<CZERWONE GITARY------>BIAŁY KRZYZD E F E D E F
E D C D E D
C D D C H C

D E F E D E F
E D C D E D
C D D C H A

D A H A G F E
E E E E
D A H A G F E
D E F E D E F