Sklep
28-01-2005, Od: ALEKSANDRA
Odpowiedz
NAPEWNO PO DWÓCH MIEŚ NIE ALE PO ROKU AZ ZDOBENDZIESZ UMIEJENTOŚCI ALE LICZE NA CIEBIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
17-01-2005, Od: Jan
Odpowiedz
WITAM. Mam do sprzedania skrzypce- manufaktura niemiecka, około 70cio letnie. Głośny dźwięk, ciekawa barwa, wyrównane brzmienie na wszystkich strunach. Posiadają opinię/wycenę lutniczą- 1500 zł. Kontakt: 888-215-135
18-01-2005, Od: alex
Odpowiedz
NAPISZ PROSZĘ COS O TYCH SKRZYPCACH JESTEM ZAINTERESOWANA!!!!!!!!!!!!!!!!11
19-01-2005, Od: Jan
Odpowiedz
Cóz mogę napisać- najlepiej by było posłuchać, albo samemu pograć- zapraszam do Poznania więc:) Jeżeli natomiast chodzi o wygląd, to widać że są stare, przechodziły gruntowną konserwację w 1998 roku. Płyta spodnia jaworowa, dwuczęściowa, wąska i wyraźna fala, wierzch świerkowy, dwuczęsciowy, ciemniejszy lakier niż na boczkach, spodzie i szyjce. Generalnie ciekawy instrument, sam jako skrzypek grałem na nim w podstawówce i liceum kilka lat i nigdy nie narzekałem, choć wiadomo- za cenę 1500 instrument mistrzowski, o idealnych walorach to nie jest. Jeżeli jesteś zainteresowana to zapraszam do kontaktu mailowego (thus@interia.pl) lub tel. 888215135. Pozdrawiam
28-01-2005, Od: aleksandra
Odpowiedz
dobrze grają?
31-01-2005, Od: Jan
Odpowiedz
To pojęcie względne- tak jak pisałem- są dość głośne, nośne na sali, wyrównane brzmienie na wszystkich strunach.
28-01-2005, Od: siemka
Odpowiedz
ja kot mam kot koleżankę kot która kot gra kot na skrzypcach kot i kot bardzo kot ją kot lubie kot aha kot i kot sorki kot za kot ten kot wpieprzający kot się kot wyraz.
27-01-2005, Od: bolek
Odpowiedz
hehe okazało siem zę nie ma mnie kto nauczyć grać na tych skrzypcach ..:(:(
27-01-2005, Od: bolek
Odpowiedz
a co powiecie na to ?? Można się na tym nauczyć grać? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40602157
26-01-2005, Od: bolek
Odpowiedz
Ja umiem jgrać na gitarce i troszke na pianinie mam w marcu będe miał 13 latek i mam zamiar zająć się grą na skrzypcach. Zaczarował mnie normalnie ich dzwięk. Tak chcę chociaż dotknąć skrzypiec. Zazdroszcze tym co umieją grać!!!!
21-12-2004, Od: LUTNIK
Odpowiedz
Wiatm!Jestem lutnikiem.Pochodze z okolic Zakopanego,obecnie studiuje na Akademii Muzycznej w Poznaniu.Mam do sprzedania skrzypce i altowke.Jesli jestescie zainteresowani to piszcie lub dzwoncie.tel.601 187 472 Pozdrawiam! Kuba
18-01-2005, Od: Aleksandra
Odpowiedz
Mam skrzypce 4/4 , stare kupiłam za 2500 tyś.
Jeszcze wtedy nic o nich dobrze nie wiedziałam
tylko to że są z gór i mają ładne brzmienie .
Odpowiedz
Tera
Odpowiedz
Odpowiedz
Odpowiedz
Teraz wiem że to błąd , gdy były u lutnika
to lutnik złapał się za glowe i spytał
za ile to kupiłaś a ja pow. za 2500tyś.
Wyszłam za idiotke.
Tak samo zaragowała moja nauczycielka
, bo z zewnątrz były piekne, ale
błedem jest to że one pani mówi ;
szybko się ROZSTRAJAJĄ i trzeba to robić
kołeczkami a nie stroikami a kiedy spróbowalam
to wszystkie struny pękły i koniec grania !!!!!
dopiero po lutniku mogę znowu grać , ale
to nie to , cały czas się rozstrajają .
SZUKAM SKRZYPIEC b. dobrych nawet do 3000tyś.
, ale takich które są naprawde świetne
nie kupię drugi raz badziewia!!!!!!!!!!!!1
mój telefon kom.0 698440319 myśle ze ktoś sprzeda mi coś . pieniadze roli nie grają pa pa
25-01-2005, Od: tomek
Odpowiedz
Mam do sprzedania skrzypce b ladnie brzmiace niemieckie model STAINER ZA 27OO ZL
11-01-2005, Od: andrzej
Odpowiedz
Piszesz że jesteś lutnikiem ja pasionuje się skrzypcami i mam w domu kilkanaście . Co jakiś czs dokupuję jeżeli spotykam fajne skrzypce. Najczęściej potrzebuje pomocy lutniczej dla moich skrzypiec i porad fachowych.Ostatnio nabyłem super smyczek (Paul Weidhaas) całkiem przypadkowo i chciałbym ustalić jego wartość.
Pozdrawiam Andrzej
06-01-2005, Od: adi
Odpowiedz
ja idę na skrzypce.za ile?
03-12-2004, Od: Justyna
Odpowiedz
czesc moją największą miłoscią są skrzypce
chciałabym sie nauczyć grac ale nie wiem czy jeszcze moge
mam 11 lat
22-01-2005, Od: MaŁa LoLa
Odpowiedz
Hej Justyno!!! Odpowiem na twoje pytanie. Żeby zapisać się do szkoły muzycznej "normalnie", to niestety jesteś za stara, ale nic straconego. Nauczyciel w szkole muzycznej, który uczy gry na skrzypcach, udziela pewnie prywatnych lekcji. Ja mam 13 lat i gram od 3 miesięcy. Zapisałam się właśnie prywatnie. Lekcje nie będą drogie, ok. 20 zł za godzinę, jeżeli kochasz ten instrument i wiesz że masz talent to skup się tylko na tym. Narazie.
03-12-2004, Od: paweł
Odpowiedz
czesc nie martw sie
20-01-2005, Od: seso
Odpowiedz
hejka tak sobie czytam wpisy i widze ze jestesmy ze soba bardzo spokrewnieni:)ja tez zaczelam od gitary .po maturze zabiore sie porzadnie za skrzypce bo na razie obsiadają kurzem:P a jesli vanessa jest na poziomie ponizej przecietnego to na jakim ja jestem?????aaaaaaaaa no tylko sie powiesic
19-01-2005, Od: Franek
Odpowiedz
Cieszę się, że znalazłem taką ciekawą stronę. Wstęp do strony kapitalny. Mam 58 lat. Moja przygoda ze skrzypcami zaczęła sie 10 lat temu, kiedy dostałem w spadku po tesciu skrzypce. Kiedy zajrzałem do srodka przeczytałem: "Antonius Stradiuarius Cremonenfis Faciebat Anno 1713". Ręce mi się zatrzęsły bo wydawało mi się, że jestem bardzo bogaty. Pojechałem z nimi do lutnika ale ten szybko mnie sprowadził na ziemię i pokazał mi taka nalepkę w katalogu Bohuminskiego (obecne Czechy) lutnika, który takie naklejki w swoich skrzypcach umieszczał. Ale gram na nich od czasu do czasu (samouk) a dzisiaj nawet kupiłem nowy smyczek. Chwała wszystkim, którzy lubią ten trudny ale piękny instrument (gram jeszcze na kilku innych instrumentach)
18-01-2005, Od: Alicja_13
Odpowiedz
czesc to znowu ja!!! nadal nie znalazłam tanich skrzypiec!same drogie!!!prosze niech ktos sie odezwie bo zwarjuje!!!piszcie na maila
20-11-2004, Od: Alicja_13
Odpowiedz
cześć tu znowu ja!!! jeszcze szukam jakąś książke o nauce gry na skrzypcach...ale już miałam styk z muzyką ale na akordeonie.bardzo prosze o pomoc!!! piscie na e-maila!!!
dzięki!!! :)
28-11-2004, Od: Emilia
Odpowiedz
Ja poleciłabym ci książke "Szkoła gry na skrzypcach" J. Powrozniak i jeszcze dwóch autorów ale niestety tamtych nie pamiętam jest to praca zbiorowa. Polecam bo sama się z niej uczyłam i teraz nawet niezle mi to wychodzi.Można w niej znalezć duzo fajnych informacji i krok po kroku ćwiczyć utwory. Gorąco polecam
18-01-2005, Od: alicja_13
Odpowiedz
dzięki za pomysł napewno duzo mi pomogłaś !!! ale nadal nie mam skrzypiec i to mnie martwi!!! bo szukam tanich i dosyc dobrych skrzypiec!!! pomocy!!!
14-11-2004, Od: Marek
Odpowiedz
Mam prośbę. W związku z planowaym uruchomieniem produkcji solidnych i tanich futerałów na skrzypce, poszukuję standardowych wymiarów pudła rezonansowego (szerokość w najszerszym miejscu)skrzypiec wszystkich typów. Za podanie jakichkolwiek namiarów z góry dziękuję, i liczę na pomoc fachowców z branży...
17-01-2005, Od: baz@poczta.onet.pl
Odpowiedz
podaj maila jesli mozesz.moi znajomi sa zainteresowani futeralami.moge podac wymiary tylko pomierze : )
07-01-2005, Od: Kasia
Odpowiedz
hej mam pytanie czy te skrzypce w sklepie na tej stronie są dobre?? tzn. czy można na nich w ogole grać ;]??
10-01-2005, Od: OLKA
Odpowiedz
SIEMANKO!!!!!!!!!!!!
OCZYWIŚCIE ZE SKRZYPCE Z SKLEPU SA ZlE
GRAM OD 3,5 ROKU I MIALAM I ZE SKLEPU I
UZYWANE I Z PEWNOSIĄ LEPSZE SĄ STARSZE
10-01-2005, Od: trout
Odpowiedz
No może nie dokońca jest tak, że im starsze skrzypce tym lepsze- to mit. Aczkolwiek zgadzam się, że skrzypce z "zestawu" razem z futerałem, smyczkiem, kalafonią za 380 zł prezentują żenująco niski poziom- zarówno od strony technicznej jak i brzmieniowej.
10-01-2005, Od: skrzypek
Odpowiedz
hej.Niestety na tego typu skrzypy szkoda kasy.To generalnie chinski badziew nadajacy sie do pieca :) nie daj sie nabrac!Jak szukasz jakis skrzypiec do grania to moge popytac na uczelni.Wiekszosc ludzi zmienia instrumenty na lepsze zdajac na studia.Pozdr!
15-01-2005, Od: OLA
Odpowiedz
CZY TA MOŻLIWOŚĆ ZAŁATWIENIA SKRZYPIEC Z UCZELNI TO AKTUALNE ,BARDZO PROSZĘ O KONTAKT , TELEFON, ODPOWIEDŻ TEL.698440319
10-12-2004, Od: Doris
Odpowiedz
Mam 15 lat. Od roku gram na gitarze, ale marzę o skrzypcach. Narazie nie mam szans aby uczyć się grać na tym instrumencie, ale mam nadzieje, że uda mi się to w przyszłości. Czy w wieku 20 lat nie będzie za późno?
Ile czasu dziennie trzeba ćwiczyć? Proszę o odpowiedź.
15-01-2005, Od: ALEKSANDRETA
Odpowiedz
HEJ! MAM DOKŁADNIE TĄM SAMĄ SYTUACJE CO TY `
CHCĘ GRAĆ NA SKRZYPCACH I GITARZE BASOWEJ ALE NIEMOGĘ NA RAZIE ZA DUZOOOOOOOOO NAUKI AJA MAM ŚREDNIĄ 4.77!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19-12-2004, Od: Łukasz
Odpowiedz
Hej! jeśli ktoś z was chciałby pograć sobie na skrzypcach w duecie to polecam moją skromną osobę...nie jestem zawodowym muzykiem i gram dopiero cztery lata ale coś moge zaoferować...pozdrawiam i czekam na kontakt
15-01-2005, Od: OLCIA A AA
Odpowiedz
SIEMANKO , SZUKAM BRATNIEJ DUSZY DO MUZYKOWANIA NA SKRZYPECZKACH CO WY NA TO MUZYCY I PRZYŚLI ?.ODPISZCIE , CZEKAM
20-11-2004, Od: Alicja_13
Odpowiedz
szukam tanich,skrzypiec w dobrym stanie!!! bardzo pilne na gwiazdke!!! bardzo potrzebne!!! piszcie!!! czekam
dzięki!!! :)
03-12-2004, Od: Marta
Odpowiedz
Mam do sprzedania dwie pary skrzypiec jedne lutnicze prawie nowe . Bardzo ładnie grają . Dostałam inne starsze i gram teraz na nich . Te drugie są z maszyny stare . Firmy ,,Steiner''. Lutnicze;1000zl,a te z maszyny to jeszcze sie zastanowie. Jakbys byla zainteresowana to napisz. Zachęcam tez innych.
14-01-2005, Od: Paweł
Odpowiedz
witam , czy te skrzypce za 1000 sa jeszcze aktualne?
06-12-2004, Od: mikołaj
Odpowiedz
czegramna altówce tez firmy stainet ja moge kupićskrzypce ta za 1000zł tylko podar nr na kom lub dom papa
13-01-2005, Od: Sylwunia
Odpowiedz
Witajcie wszyscy!!! Ja też- chociaż nie gram- NIESTETY!!! to uwielbiam dźwięk skrzypiec!!! Piszę jednak, bo chciałabym, żeby mi ktoś pomógł. Moja pzyjaciółka ma już prawie 20 lat i wszyscy jej mówią, że jest zastara na naukę gry, ale ja w nią wierzę, zawsze wspieram i serce mi się kraje, kiedy przechodzimy obok Szkoły Muzycznej a przed drzwiami stoją dzieci ze skrzypkami i widzę jak ona na nie patrzy. Od kilku lat gra na gitarze i jest w tym naprawde dobra! Powiedzcie mi proszę, czy ten wiek nie jest naprawdę zapóźny na skrzypeczki? I czy nie wiecie czy ktoś chciałby srzedać jakieś skrzypki 4/4 w cenie do 200 zł? Wiem, że to mało, ale niestety narazie jej fundusze są bardzo ograniczone a ode mnie nie chce pożyczać pieniędzy. I COŚ CO CHCIAŁYBYŚMY POWIEDZIEĆ WSZYSTKIM MUZYKOM: CIESZCIE SIĘ KAŻDĄ CHWILĄ, W KTÓREJ MOŻECIE DOTKNĄĆ WASZEGO SKARBU, BO MOŻE KTOŚ WŁAŚNIE MARZY O INSTRUMENCIE JAKIEGO WY NIE DOCENIACIE TAK JAK NA TO ZASŁUGUJE!!! Za każdą odpowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam...
13-01-2005, Od: Jan
Odpowiedz
Tak- 20 lat to dośc późno na początek nauki gry na skrzypcach; po pierwsze dlatego, że w wieku 6-7 lat człowiek jest w stanie o wiele więcej w krótszym czasie się nauczyć i wyrobić sobie dobre nawyki (postawa, ułożenie prawej ręki, itp), a po drugie dlatego, że jako dziecko, ma się dużo czasu na ćwiczenie ze względu na brak innych obowiązków- a skąd tu znaleźć dużo czasu (a tego niewątpliwie potrzeba przy nauce gry na skrzypcach) mając 20 lat... No chyba, że się ma dużo pieniędzy... :)
Jeżeli chodzi o kupno skrzypiec za 200 zł, to będzie cięzko- bo najprawdopodobniej będzie to bardziej "mebel" niż instrument muzyczny i będzie on raczej zniechęcał do cwiczenia, zamiast mobilizować.
Ale pewnie- marzenia warto spełniać, ale nawet będąc niepoprawnym optymistą trzeba pamiętać, że gra na skrzypcach, to POTĘŻNIE TRUDNA sprawa. Potrzeba dużo CZASU, MOBILIZACJI i.., pieniędzy (bo, szczeólgnie na początku, nauka z kasiązek to bezsens- nauczyciel jest niezbędny!).
Pozdrawiam serdecznie i służę dalszą pomocą:)
12-01-2005, Od: piotr
Odpowiedz
szukam dobrych starych skrzypiec
14-11-2004, Od: Marcin
Odpowiedz
Posiadam skrzypce które chciał bym sprzedac tylko nie wiem jaka jest ich cena. Bardzo prosze o pomoc gdzie moge je wycenić. Napis w skrzypcach -Joh.Bapt.SchweiBer.fecit at forman. Hieronym. Amati Pestini 1813.
11-01-2005, Od: zbyszek
Odpowiedz
to kopia /wzor wloski/ wartosc??? zalezy od ich stanu ja szukam dla corki starych skrzypiec ale dobrze brzmiacych
05-01-2005, Od: Izabela
Odpowiedz
szukam starych skrzypiec lat.mój.tel.0503893218
21-12-2004, Od: Kuba
Odpowiedz
Jestem lutnikiem,moge Ci pomoc.Czekm na emaila.