Całkiem nowa wiadomość
Imię:
Wiadomość:

Prosimy pozostawić puste:
Liczba do wpisaniaWpisz liczbę
(anty-spam):

Wyświetlono wiadomości 13651-13691 z 13691  Wstecz     Sklep

14-01-2005, Od: Paweł Odpowiedz
witam , czy te skrzypce za 1000 sa jeszcze aktualne?

06-12-2004, Od: mikołaj Odpowiedz
czegramna altówce tez firmy stainet ja moge kupićskrzypce ta za 1000zł tylko podar nr na kom lub dom papa

13-01-2005, Od: Sylwunia Odpowiedz
Witajcie wszyscy!!! Ja też- chociaż nie gram- NIESTETY!!! to uwielbiam dźwięk skrzypiec!!! Piszę jednak, bo chciałabym, żeby mi ktoś pomógł. Moja pzyjaciółka ma już prawie 20 lat i wszyscy jej mówią, że jest zastara na naukę gry, ale ja w nią wierzę, zawsze wspieram i serce mi się kraje, kiedy przechodzimy obok Szkoły Muzycznej a przed drzwiami stoją dzieci ze skrzypkami i widzę jak ona na nie patrzy. Od kilku lat gra na gitarze i jest w tym naprawde dobra! Powiedzcie mi proszę, czy ten wiek nie jest naprawdę zapóźny na skrzypeczki? I czy nie wiecie czy ktoś chciałby srzedać jakieś skrzypki 4/4 w cenie do 200 zł? Wiem, że to mało, ale niestety narazie jej fundusze są bardzo ograniczone a ode mnie nie chce pożyczać pieniędzy. I COŚ CO CHCIAŁYBYŚMY POWIEDZIEĆ WSZYSTKIM MUZYKOM: CIESZCIE SIĘ KAŻDĄ CHWILĄ, W KTÓREJ MOŻECIE DOTKNĄĆ WASZEGO SKARBU, BO MOŻE KTOŚ WŁAŚNIE MARZY O INSTRUMENCIE JAKIEGO WY NIE DOCENIACIE TAK JAK NA TO ZASŁUGUJE!!! Za każdą odpowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam...

13-01-2005, Od: Jan Odpowiedz
Tak- 20 lat to dośc późno na początek nauki gry na skrzypcach; po pierwsze dlatego, że w wieku 6-7 lat człowiek jest w stanie o wiele więcej w krótszym czasie się nauczyć i wyrobić sobie dobre nawyki (postawa, ułożenie prawej ręki, itp), a po drugie dlatego, że jako dziecko, ma się dużo czasu na ćwiczenie ze względu na brak innych obowiązków- a skąd tu znaleźć dużo czasu (a tego niewątpliwie potrzeba przy nauce gry na skrzypcach) mając 20 lat... No chyba, że się ma dużo pieniędzy... :)
Jeżeli chodzi o kupno skrzypiec za 200 zł, to będzie cięzko- bo najprawdopodobniej będzie to bardziej "mebel" niż instrument muzyczny i będzie on raczej zniechęcał do cwiczenia, zamiast mobilizować.
Ale pewnie- marzenia warto spełniać, ale nawet będąc niepoprawnym optymistą trzeba pamiętać, że gra na skrzypcach, to POTĘŻNIE TRUDNA sprawa. Potrzeba dużo CZASU, MOBILIZACJI i.., pieniędzy (bo, szczeólgnie na początku, nauka z kasiązek to bezsens- nauczyciel jest niezbędny!).

Pozdrawiam serdecznie i służę dalszą pomocą:)

12-01-2005, Od: piotr Odpowiedz
szukam dobrych starych skrzypiec

14-11-2004, Od: Marcin Odpowiedz
Posiadam skrzypce które chciał bym sprzedac tylko nie wiem jaka jest ich cena. Bardzo prosze o pomoc gdzie moge je wycenić. Napis w skrzypcach -Joh.Bapt.SchweiBer.fecit at forman. Hieronym. Amati Pestini 1813.

11-01-2005, Od: zbyszek Odpowiedz
to kopia /wzor wloski/ wartosc??? zalezy od ich stanu ja szukam dla corki starych skrzypiec ale dobrze brzmiacych

05-01-2005, Od: Izabela Odpowiedz
szukam starych skrzypiec lat.mój.tel.0503893218

21-12-2004, Od: Kuba Odpowiedz
Jestem lutnikiem,moge Ci pomoc.Czekm na emaila.

28-11-2004, Od: Iza Odpowiedz
cześć Marcin ja chętnie kupiłabym skrzypce bo chciałabym sie nauczyć grać

26-11-2004, Od: Ewa Odpowiedz
czesc.Wycene skrzypiec najlepiej oddac w rece lutnika,ktory okiem fachowca potrafi ocenic ich stan i autentycznosc.jednak tak naprawde to o ost. cenie decyduje klient.w tej dziedzinie nie ma scislych,jednoznacznych wytycznych.oprocz walorow budowy dla skrzypka najwazniejszy jest dzwiek.To cecha wprawdzie subiektywna,jednak liczy sie czy instr. brzmi szlachetnie.
jestem skrzypaczka i niestety wiem jak trudna jest znalezc ciekawy instr.w przystepnej cenie:(
moze bys napisal cos wiecej o swoich skrzypcach?ja wlasnie szukam instr.

10-01-2005, Od: trout Odpowiedz
No może nie dokońca dla skrzypcka najważniejszy jest dźwięk. Owszem- to podstawa, ale nie mniej ważna jest wygoda gry, łatwe odzywanie się instrumentu. Jeżeli chcesz kupić dobrej klasy instrument, zapraszam do kontaktu mailowego.

11-01-2005, Od: Andrzej Odpowiedz
Mam do sprzedania 2-ie pary skrzypiec 3/4 z Fab.Inst.Lut.Lubin Legnicki z 1961 stan jak nowe. Oraz Czeskie 1/2 z futerałem,smyczkiem -stan również super.Sprzedam bo córka gra już na całych skrzypcach.Kontakt zainteresowanych na E-mal.

10-01-2005, Od: Ewa Odpowiedz
Hej!! kupiłambym skrzypce mało urzywane i jak najtanisze w dobry stanie!! piszcie kochań to moje gg 3604355

06-01-2005, Od: adrian Odpowiedz
chciałbym kupić skrzypce!

27-12-2004, Od: Estera Odpowiedz
mam nowe skrzypce i nic poza tym (wiedza na ich temat).
Jak włożyć to śmieszne drewienko (podstrunnik) pod struny :). Którą stroną ... to, że tymi wypustkami - "stópkami" na dół - wiem, ale którą stroną !!!?
Czy to w ogóle ma strony ?!

29-12-2004, Od: Łukasz Odpowiedz
Hej, to ma strony :) musi być dopasowane tak żeby najcieńsza struna ( e ) była najniżej a najgrubsza ( g ) najwyżej ponieważ ona bardziej drga i może ocierać się o podstrunnicę. powodzenia :)

21-12-2004, Od: Ksenia Odpowiedz
Haj!Mam 11 lat i gram na skrzypcach 3 lata.Chodzę do szkoły muzycznej.
Umiem też grać na keyboardzie.
Chciałabym nauczyć się grać też na altówce.Jeśli macie jakąś altówkę do sprzedania napiszcie.

21-12-2004, Od: Ksenia Odpowiedz
Haj!Mam 11 lat i gram na skrzypcach 3 lata.Chodzę do szkoły muzycznej.
Umiem też grać na keyboardzie.
Chciałabym nauczyć się grać też na altówce.Jeśli macie jakąś altówkę do sprzedania napiszcie.

18-12-2004, Od: Kasia Odpowiedz
Hej mam 14 lat i 179 cm. Wbrew tego co mowią inni chcę się nauczyć grać na tym cudnym instrumencie. Czy mam jeszcze jakies szanse?? Gram troche na keybordzie i gitarze. Jakie skrzypce byłyby dla mnie najodpowiedniejsze???? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

21-12-2004, Od: marcin Odpowiedz
Najlepsze będą szkrzypce 4/4

19-12-2004, Od: Beata 22lata Odpowiedz
Kupię stare skrzypce 4/4. Moga być uszkodzone. tel: 507891528

15-12-2004, Od: jola Odpowiedz
Mam w domu stare skrzypce w średnim stanie, bez smyczka i strun. Chciałbym je sprzedać na allegro, ale tak na prawdę nie wiem nawet czy nie jest to przypadkiem altówka i ile są warte.
Proszę o pomoc w identyfikacji - mogę wysłać na maila zdjęcia instrumentu. W środku jest naklejka rok produkcji 19..

12-12-2004, Od: Iza Odpowiedz
Mam na imię Iza,jestem sześciolatkiem i gram na skrzypcach od pół roku. Uwielbiam ten instrument, marzyłam o nim gdy miałam 4 lata. Niedługo mam swój pierwszy występ i jestem szczęśliwa!.

10-12-2004, Od: jotka Odpowiedz
Ludzie, mam 16 lat i dopiero teraz zaczęłam sie uczyć gry na skrzypcach, nie przejmujcie sie tym co wam wmawiają, na naukę przecież nigdy nie jest za późno, spełnijcie swoje marzenia!

09-12-2004, Od: Olcia Odpowiedz
Jestem skrzypaczką, gram 8 lat i chodzę do Szkoły Muzycznej. Zaczęłam moją przygodę z tym instrumentem już w wieku 6 lat. Bardzo chciałabym być zawodowym skrzypkiem w przyszłości ale to bardzo trudne
kto wie może moje marzenie się spełni...

06-12-2004, Od: miko-tiko Odpowiedz
czejsa grałem na skrzypcach 6 lat teraz ucze sir gry na charfir i altówce skrzypce sąsuper

02-12-2004, Od: joa Odpowiedz
jeszcze ja.dzwońcie po 18stej. bo mój tatko ma cały dzień komóreczkę i nie mogłabym odebrać.czekam-joa.

06-12-2004, Od: Cajo :> Odpowiedz
jednak nikt nie chce kupic skrzypiec?prooosze.tu czajo przyjaciółka jasi.kto ma skrzyce i pozyczcy jej??pliiiska!bo ona tak bardzo je kocha!!!:>bardzo.:>

05-12-2004, Od: ola Odpowiedz
kupię stare skrzypcetel.586761262

03-12-2004, Od: Justyna Odpowiedz
szukam skrzypiec
chętnie odkupie

02-12-2004, Od: joa Odpowiedz
moją największą w świecie miłością są skrzypce.mam 14 lat i wiem, że jest juz za późno na naukę, przynajmniej wszyscy tak mi mówią.ja jednak się nie poddaję i marzę całymi dniami o chociaż dotknięciu smyczka.nie mam zbyt wiele kasy i ubolewam nad ceną skrzypiec.szukam po znajomych,udało mi się nawet spełnić swoje największe marzenie w życiu, dotknęłam niedawno skrzypiec,ale na krótko bo nie chciałam ich rozstroić,bo były przed koncertem.ale zawsze.marzę o tym żeby zagrac swojej familii na skrzypcach kolędę.próbowałam pożyczyć od kumpelki skrzypki,ale na razie jeszcze nic nie wiadomo.czy ktoś chce i może mi pożyczyć instrument ów,oddam nie zniszczę.ja rozumiem,że to olbrzymii sentyment,miłość, z którą trudno się rozstać,ale może u kogoś leżą i porastają kurzem i zechce mi wypożyczyć na święta.nie mam w domu internetu,więc o jakiś kontakt proszę na tą stronę o skrzypkach,za tydzień na informatyce odczytam i podziękuję.ryzykuję i podaję nr.komórki, ale czego nie robi się dla skrzypiec: 506435783.mieszkam w Płocku.kocham skrzypce.Dajcie mi nadzieję!!!pa.dzięki z góry.pozdrawiam.-joa.

02-12-2004, Od: Anonim Odpowiedz
Czy przy zamówieniu dwóch skrzypiec można liczyć na rabat?

02-12-2004, Od: Jarek Odpowiedz
Tak. Przy stałej współpracy lub zamówieniu kilku sztuk przewidujemy rabat w wysokości 10% lub prezent - elektroniczny tuner chromatyczny do strojenia.

27-11-2004, Od: darek Odpowiedz
posiadam stare skrzypce ANTONIO STRADIVARIUS 1713rok prawdopodobnie oryginalne!!!
szukam kontaktu aby sprawdzic czy sa autentyczne i ewentualnie sprzedam.POZDRA.

26-11-2004, Od: Edytka Odpowiedz
Hej!! Gram se normalnie na skrzypkach już 6 lat!! I są Zejefajne!! MAm tylko 14 latek ale wiem jedno Skrzypce to moje życie i z nimi wiąże swoje dni do końca!! POzdrwaiam fanów skrzypceic!!

14-11-2004, Od: Jakub Odpowiedz
Chcialem zapytac o literature, ktora ewentualnie ulatwilaby nauke gry na skrzypcach komus, kto nigdy wczesniej nie mial kontaktu z muzyka...Jesli moglbym otrzymac tytul ksiazki, ewentualnie nazwisko autora...

26-11-2004, Od: Ewa Odpowiedz
zgadzam sie,ze ksiazka j.kusiaka jest literatura interesujaca i wiele istotnych inform. mozna w niej znalezc,ale to tylko liter. uzupelniajaca! szczerze mowiac nie znam zadnej ksiazki, z ktorej samemu mozna sie nauczyc grac,zwazywszy,ze nic wczesniej z muzyka nie mialo sie do czynienia.Jest tez "szkola na skrzypce" dla poczatkujacych.
najlepsze efekty jednak daja lekcje z pedagogiem.masz wtedy jasne,natychmiastowe odp.i nie ukrywajmy,pewne rzeczy po prostu ktos ci musi pokazac.
oczywiscie mozna samemu obserwowac skrzypkow,sposob w jaki graja,ale dla zupelnie poczatkujacych to b. trudne.jesli chce sie grac na skrzypcach,przynajmniej przyzwoicie, to trzeba na to poswiecic sporo czasu.zycze powodzenia:) (i polecam znalezienie nauczyciela:) )

14-11-2004, Od: Jarek Odpowiedz
Jest taka książka "Skrzypce od A do Z" Jerzego Kusiaka. Zgodnie z tytułem można w niej znaleźć sporo ciekawych informacji. Niestety na tym zalety się kończą. Książka jest mocno teoretyczna. Autor jakby ukrywał najbardziej istotne informacje praktyczne, albo nie brał pod uwagę, że tytuł "...od A do Z" skusi do zakupu także kompletnego laika. Ważnych informacji trzeba szukać jak rodzynek w cieście, a i tak pozostaje niedosyt. Nie mogłem na przykład doszukać się informacji jak dobiera się optymalny rozmiar skrzypiec dla danej osoby, albo kilku porad typowo dla początkujących. Tym niemniej książka ta jest najlepsza jaką znalazłem na rynku i w sumie warta polecenia.
A może ktoś zna inny poradnik który krok po kroku wyjaśnia jak osoba nie mająca pojęcia o skrzypcach może dobrać sobie instrument, jak ma go przygotować do gry, jak układać palce, żeby trafiać we właściwe dźwięki, jak prowadzić smyczek i jakie wybrać melodie do nauki na początek?

21-11-2004, Od: bożena Odpowiedz
Na święta potrzebna mi jest altówka najlepiej lutnicza cena nie przekraczająca 6 tysicy złotych - pilne

16-11-2004, Od: ewelina Odpowiedz
szukam skrzypiec, w dobrym stanie

Wyświetlono wiadomości 13651-13691 z 13691  Wstecz