Sklep
31-12-2008, Od: Kapi
Odpowiedz
przyzwyczajenie reki do gry na gitarze moze nieco przeszkadzać ale plusem jest to że masz biegłość w przemieszczaniu palcami po strunach, ja zacząlem poźno bo w wieku 18 lat i powiem szczerze że mi dobrze idzie, po tygodniu już normalnie grałem(oczywiscie samouk bo zaden nauczyciel nie przyjmie mnie)kwestia chęci i zapału bo ja chcaiłem się bardzo bardzo nauczyć i znajomi sie ze mnie smieli a potem mowili ze jestem cytuje: "pierdolonym geniuszem" bo bardzo szybko sie nuczyłem nieźle grac na skrzypcach więc jeśli masz chęć i zapał to ucz sie ucz
Powodzenia i pozdrawaim
31-12-2008, Od: Agata
Odpowiedz
Mam grać u swojej siostry na ślubie w Lublinie i nie wiem co? Czy zna ktoś inne utwory niż te które gra facet na www.skrzypce.org
30-12-2008, Od: Olucha
Odpowiedz
Myślicie, że udało by się???
30-12-2008, Od: Olucha
Odpowiedz
Ja mam 16 lat i od małego pragnę nauczyc się gry na skrzypcach. Jednak nie znam osobiście nikogo kto grałby już na tym instrumencie,ani nie miałam nigdy możliwości w tej "wsi". To małe miasteczko i jest w nim 1 szkoła muzyczna, ale nie wiem czy dałabym sobie radę.
30-12-2008, Od: Marcin
Odpowiedz
Nauka gry na skrzypcach. Śląsk
tel. Kontakt: 607855673
29-12-2008, Od: Lilka
Odpowiedz
A i pytanie: czy jak zaczęłam grać w 5 klasie to mam szansę zostać skrzypaczką?
29-12-2008, Od: Lilka
Odpowiedz
Rozmiary skrzypiec (rosnąco):
*1/16-maleńkie
*1/8-małe, mn. 1 klasa
*1/4-małe, mn. 2-3 kl.
*1/2-małe, mn. 3-4 kl.
*3/4-średnie, mn. 5-6 klasa
*4/4-duże, "dorosłe" skrzypce-także ok. gimnazjum, ale to zależy od wielkości rąk i wzrostu.
Nie chcę uchodzić za eksperta i nim nie jestem-to tylko takie orientacyjne, lepiej jeszcze kogoś zapytać. Do siego roku!!!
29-12-2008, Od: Aaaa
Odpowiedz
Do: ewka
Będzie Ci na pewno trudniej niż siedmiolatkowi ale są chyba osoby, które uczą się dopiero w późnych latach
29-12-2008, Od: Aaaa
Odpowiedz
Nie jesteś za stary tylko będzie Ci trudniej przyswoić pewne elementy
22-12-2008, Od: Aaaaa
Odpowiedz
Gram już siódmy rok
28-12-2008, Od: erwin
Odpowiedz
bardzo fajnie że grasz na skrzypcach ja bardz kocham gre na skrzypcach
28-12-2008, Od: erwin
Odpowiedz
CZeść nazywam się erwin mam 11 lat chodze do szkoły muzycznej chciał bym się nauczyć grać na na skrzypcach tylko chyba jestem zastary
25-12-2008, Od: Klauduś
Odpowiedz
Ja sie za bardzo nie znam ale to 1/4, 2/4 itp to rozmiary skrzypiec :))
25-12-2008, Od: Łukasz
Odpowiedz
Witam wszystkich fanatyków muzycznych:) Jeśli ktoś ma jakieś pytania dotyczące instrumentu i samej gry to zapraszam do kontaktu...chętnie też udzielę kilku lekcji czy wskazówek:) Musimy sobie przecież pomagać hehe... moje gg: 11203695
Pozdrawiam
22-12-2008, Od: ewka
Odpowiedz
czesc :) ogolnie to gram na gitarze jakos pol roku. uczylam sie sma chyba dobrze mi idzie.. nie wiem jak bedzie z grą na skrzypcach. marze o tym baaardzo, ale do tej pory nie mialam jak sie uczyc. a teraz na szkole muzyczna (powiedzieli mi) jestem za "stara". a mam dopiero 17 lat. moze ktos mi powiedziec czy dam rade sie chociaz troche w tym wszystkim zorientowac zeby grac proste dzwieki?pozdrawiam i z gory dziękuje za odp:}
23-12-2008, Od: Dominik
Odpowiedz
Oczywiście że się da tylko najlepiej pod okiem kogoś kto się zna. Jeśli jesteś z Warszawy to napisz na ragges@wp.pl, chętnie udziele lekcji. Pozdrawiam
22-12-2008, Od: Aga
Odpowiedz
Hej:0 Czy ktos moze mi powiedziec o co chodzi z tymi rozmiarami 3/4 1/2 4/4 itd. Chcialabym sobie kupic skrzypce a kompletnie nie wime o co z tym chodzi?? Z gory dziekuje za pomoc. WESOLYCH SWIAT!!
22-12-2008, Od: mary
Odpowiedz
naprawdę dawno mnie nie było.Nie chce mi się czytać tego wszystkiego,nie chce mi się nadrabiać.Powiem tylko że skrzypce są fajne : ).Nie dawno miałam egzamin.A na skrzypcach gram 5 lat,jakby ktoś nie wiedział.Witam nowych.A tak w ogóle co sądzicie o Apocalyptice?Fajny zespół,tylko,że na wiąloczelach..
15-12-2008, Od: Marynarz
Odpowiedz
Szukam wrażliwej muzycznie dziewczyny grającej na skrzypcach. Cel - duet grający muzykę celtycką, irlandzką, ballady z różnych stron świata. Jestem gitarzystą i wokalistą. Miejsce prób - Gliwice. Adres: marynarz maupka onet.eu
14-12-2008, Od: Polus
Odpowiedz
Siemka wszystkim!!! Mam pytanko... Gdzie znajde jakiś ciekawe lekcej(oczywiście w fromie multimedialnej, nie muszą to byc jakieś programy)gry na skrzypcach. Nie jestem początkującym, gram 3 lata, ale na innym rodzaju skrzypiec. jeżeli ktoś ma jakieś lekcje w formie pliku to prosze o kontakt: GG: 1627637 lub e-mail: poluspz@gmail.com
11-12-2008, Od: S...
Odpowiedz
Można powiedzieć że są dobre... Sama miałam je.. jednak Później przestawiłam sie na spirocole.. A ile grasz na skrzypcach ... (tak przy okazji)
07-12-2008, Od: Aaaaa
Odpowiedz
Cześć! Czy struny Dominanty są dobre?
06-12-2008, Od: Kasia
Odpowiedz
Hmmm mam problem. Niefortunnie w moim koszyku znalazły się dwie pary skrzypiec a ja chce tylko jedne. jak mogę opróżnić mój koszyk ? Heheh może to dziwne, ale na prawdę mam z tym problem ^^
28-11-2008, Od: chii
Odpowiedz
Powodzenia:)
26-11-2008, Od: Diana
Odpowiedz
trzymamy ksciuki
26-11-2008, Od: Madzia
Odpowiedz
Dzisiaj mam swój pierwszy występ i bardzo się denerwuję ;). Grem ,,Piosenkę Francuską" znaną bardziej jako ,,Kurki trzy". Baaaaaaaaaaardzo się denerwuję!!!!!!!
24-11-2008, Od: monika
Odpowiedz
to jeszze ja od numeru 513864708 podam moze jeszcze numer gg oto on 3739704
24-11-2008, Od: monika
Odpowiedz
moze znacie jakies dobre ksiazki do nauki gry na krzypcach??chce sie bardzo nauczyc i zrobic niespodzianke mojemu chlopakowi na rocznice naszego zwiazku to jest 08.01.2009 chce do tego czasu chociaz poznac podstawy gry bylabym wdzieczna za pomoc kontakt moj 513864708telefon
16-11-2008, Od: Oliwka
Odpowiedz
Witam, mam zamiar nauczyć się gry na skrzypcach, nie wiem czy nie jestem już na to za stara, mam 24 lata. Główny problem jednak jest taki, że jestem kompletnym laikiem, jeśli chodzi o dobór skrzypiec, odpowiednia wielkość, z jakiej firmy itp. Czy mogłabym prosić o rade i pomoc? Z góry bardzo dziękuję :)
24-11-2008, Od: JO
Odpowiedz
Witam czy juz zaczelas gre na skrzypcach? jesli tak to jakie kupilas? w jakiej cenie..? czy gra jeSt trudna..?mam 23 lata i chce tez rozpoczac nauke dopiero teraz:) pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz.
23-11-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Na imie mam Justyna i w tym roku zdaje dyplom kończąc tym samym ognisko muzyczne :) i nie bardzo wiem co dalej z tym robić?? a zwarzywszy na to ze nie uczęszczałam na teorie... ;(( czego teraz bardzo żałuje oraz licze już sobie 15 lat :)
prosze o pomoc...:)
22-11-2008, Od: gnfgn
Odpowiedz
ggmfhmbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbjnnnnnnnngbnnn
22-11-2008, Od: anqa
Odpowiedz
hey..pisze juz z nowego kompa...bylam tu dawno... czy ktos mnie tu jeszcze pamieta???!!! ;)
21-11-2008, Od: chii
Odpowiedz
Dawno mnie nie było;PP co tam u Was? Jak się mają Wasze skrzypce?;>
20-11-2008, Od: Oliwka
Odpowiedz
Do Dominika: dziękuję, ale jestem ze Śląska, więc to kawał drogi do Warszawy :) Jednakże nie otrzymałam odpowiedzi na swoje pytania, byłabym wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam wszystkich!
19-11-2008, Od: małgosia
Odpowiedz
Ja umiem grać na skrzypcach
17-11-2008, Od: Marcin
Odpowiedz
lub skrzypce steinbach za cene 230zł
Odpowiedz
lub czy znacie skrzypce firmy SO.M.Monnich 4/4 cena około 379 zł i co o nich sądzicie pod kątem nauki.
Odpowiedz
Witam chciałem zacząć naukę gry na skrzypcach i w sklepie zaproponowano mi skrzypce firmy niemieckiej Sandner 4?4 w cenie 590 zł, czy ktoś orientuje się czy skrzypce tej firmy są dobre i czy cena jest adekwatna do jakości?? dziekuje za odpowiedz
16-11-2008, Od: Dominik
Odpowiedz
Każdy wiek jest dobry na rozpoczęcie nauki. Jeśli jesteś z Warszawy i byłabyś zainteresowana lekcjami to napisz . ragges@wp.pl
15-11-2008, Od: PASZKAR
Odpowiedz
Poszukuję skrzypiec 1/2 ze smyczkiem i futerałem używane klasy Every Play - Poznań i okolice. Proszę o kontakt paszkar1@wp.pl
14-11-2008, Od: kropk
Odpowiedz
witajcie, szukam skrzypiec dla młodszej siostry, nie wydaje mi się, żeby docelowo chciała grać, jednak chciałabym spełnić jej marzenie, może macie informacje o tym gdzie można kupić używane skrzypce dla 11-latki
14-11-2008, Od: Dominik
Odpowiedz
Witam, jestem studenetem Warszawskiego Uniwersytetu Muzycznego i daje korepetycje/nauka od podstaw z zakresu gry na skrzypcach. ragges@wp.pl
13-11-2008, Od: Justyna
Odpowiedz
Dawno nie było mnie na forum ale jakoś nie miałam czasu, szkoła itd... Pisze bo mam do sprzedania SKRZYPCE fabryczne, baaardzo dobre, za 300 zł z futerałem, smyczkiem i kalafonią. Zainteresowanych proszę o kontakt :
justyna-hendler@o2.pl lub GG: 10009335.
STRASZNIE PILNE !!!!!!!
13-11-2008, Od: pioter
Odpowiedz
WARSZAWA. zespół poszukuje skrzypka/skrzypaczke gramy melodyjny death/black metal. Mozna nas uslyszec na www.myspace.com/totenkopfband
13-11-2008, Od: pioter
Odpowiedz
wiecej info na mail pioter.b@o2.pl
12-11-2008, Od: Ala
Odpowiedz
jenyy znów sie nie podpisałam :D to ja Ala :P
12-11-2008, Od: ?
Odpowiedz
a więc popytajcie braci siostry kolegów kolezanek :D moze sie ktoś skusii ;) skrzypienie jak i dmuchanie w rure sa zarówno fantastyczne !!
12-11-2008, Od: Ala
Odpowiedz
poniżej to moja wypowiedź Ala :D
12-11-2008, Od: ?
Odpowiedz
Jasne ze się sprzedaje :) sama od takiego zaczełam :)